Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fenerbahçe'nin gerçek tarihi


Cantona

Öne çıkan mesajlar

Merak ettim devam ettim de, bu kadar olmaz yani. "Türkiye, Türkiye diyorlarmış, 1919'da Türkiye mi vardı AFHUSUSU" diye 30 saniye espriyi uzatabilecek seviyede bir adamın konuşmalarını dinleyip, bir de beğenip buraya mı yazıyorsunuz allahaşkına? Şafak Sezer ne kadar zeki ve komikse bu adam da o kadar, onbinlerce var bunlardan Türkiye'de.

"AntiFB olsun çamurdan olsun" mantığı, bir Cantona klasiği :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Osmanlı diye bağırırlardı" mı yazılacak yahu, saçmalamayın. Kurtuluş savaşı zamanlarında ülkenin adı bağırılırdı cümlesi yazman gerekiyorsa Türkiye yazarsın.

Haydi onu da geçip 10-15 saniye ilerledim, muhabbet şu: "Fenerbahçe maçları artık Kuvayı Milliye havasındaydı" gibi bir şeye "işte baklava yerine vatanına maç yapıyolarmış heralde EHEĞE" diye bir yorum yaptı arkadaşımız, daha fazla dayanamayıp kapadım.

Savaşta gücü yetmeyen millet, futbolu geçtim, tavlada bile yense "ÜFF İNTİKAM NASIL KOYDUK" diye içten içe sevinir. Bunun FB ile alakası yok. Bugün bile en basitinden Davos olayında aynı şeyi yaşıyoruz.

Edit: Ronaldinho topiği diye kazara bunu kilitledim bir 15 saniyeliğine falan, cevap atamayan olduysa pardon :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ortada öyle bir tezahürat yoksa bişey de yazmana gerek yoktur! Fenerbahçe çok yaşa! der geçersin. Oraya Türkiye sokarsan adam da sorar 1919'da ne Türkiye'si birader ne saçmalıyorsun diye...
Ben programın geri kalanıyla ilgilenmiyorum,umurumda da değil yani banane Fenerbahçe'nin tarihinden otundan bokundan. 12 dkka izleyin demiş merak ettim 4-5 dkka dinledim yani ki cidden de komik yani...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de, cok komikmiş bu.
"türkiye" tezahüratının gerçek olduğuna ben de inanmadım da, türkiye tabirini 28 ekim gecesi atatürk üretmedi elbette ki.

bunun yanı sıra, sadrazam olan başkan, 1919'a kadar hükümette değilmiş. yani bu şunun gibi birşey oluyor, x kişisi galatasaray'a başkandı. başkanlığı bıraktıktan sonra başbakan oldu, devleti sattı.

e iyi de, adam o sırada hükümette bile değil, asker sadece ?

ki tarihi detaylı incelemekte fayda var, adam 28 gün sadrazamlık yapmış. muhtemelen o sırada bir sadrazam yoktu, geçici birşeye ihtiyaç vardı, vs.

2. ki; ekşi sözlükten adamın tarihi

birinci dünya savaşı'nın sonuna kadar askeri bir görevde bulunmadı, sadece ayan meclisi üyesi olarak görev yaptı. savaşın son yılında eşinin hastalığı nedeniyle isviçre'de iken kurulan tevfik paşa kabilesinde ikinci defa nafıa nezareti'ne atandıysa da istanbul'a gelme olanağı bulamadı. damat ferit paşa kabilesine tekrar bahriye nazırlığı'na atandı.

istanbul hükümetiyle ankara arasındaki sorunların çözümü için ahmet izzet paşa tarafından tutuklanarak ankara'ya götürüldü ve orada üç ay oturmak zorunda bırakıldı. istanbul'a dönmesine izin verilince mustafa kemal'e söz verdiği gibi nazırlıktan istifa etti. ancak son osmanlı kabinesinde de yine bahriye nazırlığı'na getirildi. 1922 yılında diğer bakanlarla birlikte o da istifa etti. emekli olarak 1939 yılında istanbul'da öldü.

devlet uğruna mustafa kemal'in isteği üzerine başbakanlıktan istifa edip tutuklanmış bir adam, ve vay şerefsiz sadrazam modunda değerlendirilmiş. tebrikler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...