senko Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 o mühendisin oğluna burdan +rep veriyorum yalnız. helal lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Gotumden atmisim Quake degil Duke Nukem 3D'ymis. Daha epik euhe http://www.advsys.net/ken/ bu adamin sitesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 blood içinde kullanılmış adamın yaptığı hll. yalnız anlamadığım bişi var bu akademisyenlerin sayfaları neden bu kadar dandirik oluyor? bi wordpress fln kur demi yani. ben olsam ajaxtan web2'sine kadar her nimetten yararlanırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sys64738 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 fizik motoru yazmanın kolay olacağını sanmam, ben daha önce bi oyun motoru ve ona entegre ode fizik motoruyla bi uygulama denemiştim fizik motoru yazmakla pek alakası yok ama işime yarar dersen kaynak kodlarınıda yollarım. download uygulamayı çalıştırınca 9 a bas, benim tasarladığım "paticik" leveli load olcak, sol üstteki taşa "sağ shift+click" le devirebilirsin. p.s : bi noktadan sonra kasmaya başlıyor hala sebebini çözemedim sanırım fizik motorunun kalitesizliğide olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Penthesilea said: Gotumden atmisim Quake degil Duke Nukem 3D'ymis. Daha epik euhe http://www.advsys.net/ken/ bu adamin sitesi abiii ken's labyrinth çok tatlıydı ya çocukken oynardım o oyunu ofof Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 ucunbiri said: 1- bir oyun yapacaksam illa ki fizik motoru kullanmak zorunda miyim? 2- mesela monkey island tadinda bir adventure veya her hangi bir fps yapmak istesem fizik motoru isin icine ne kadar girer? 3- hazir seylerden ne kadar faydalanabilirim? yani sormussun her seyini sen mi yapmak istiyorsun diye ki benim amacim ortaya bir oyun cikarmak yani hamalliktan ne kadar kacarsam o kadar iyi olur gibi dusunuyorum ama bu dusunce yanlis da olabilir tabi. ilk etapta fps dusunmustum aslinda yapabilirsem fps yapmak isterim hani etrafla etkilesim cok da on planda degil diyelim ki sadece saga sola kosup adam vurdugun bir oyun yapmak istiyorum bir oyun yaparken illa fizik motoru koymak gerekmiyor. fizik motoru denilen şey yeni zaten, monkey island 3 gibi oyunlarda doğru düzgün grafik teknolojisi bile kasılmamıştı. FPS yapmak istiyorsan sana tavsiyem Half-Life 2 modu yapmandır. Çok hızlıca, çok ucuza bir mod çıkartabilirsin. Hem Source SDK üstünde, programcılık hakkında öğrendiğin şeyleri uygulaman çok kolay. Sıfırdan inşaa etmektense bunu tavsiye ederim. Monkey Island gibi oyunlarda fizik motoru gerekmiyor dediğim gibi. Hatta Construct, Adventure Game Studio gibi programlar ile çok rahatça, motor işine girmeden Adventure oyunu yapabilirsin. Biraz çizim kasman gerekiyor ama grafik motoru felan herşey içinde oluyor. Basit Fizik motoru da var bu programlarda. Hamallıktan kaçabileceğin bir sürü program var, yukarda saydığım gibi. Eğer biraz para verebilirim diyorsan Torque gibi programlar da var, adamlar feci şey dahil etmiş içine, birçok oyun firması bunu kullanıp oyun çıkartıp satıyor. Onun dışında Open Source fizik motorları var, eğer illa fizik motoru kasmak istiyorum, ama hazırdan başlamak istiyorum diyorsan bunlara da bakabilirsin. reyou said: yok, sabanci verecek, koc verecek, yada yurtdisinda projeni gonderdigin sirketler vericek Koç, Sabancı ne verecek yav. Adamlar yapan eleman istiyor, eğitmekle mi uğraşıcak seni. Hem hocaları aşşağılıyorsun, şu meşhur "yav hocalar hiçbirşeyden anlamaz" olayını ifade ediyorsun da, öğrenmek için okuduğun kitapları o hocalar hazırlıyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 arkadaslar herkese tesekkurler cevaplari icin sayenizde ilk adimi attim :) bundan sonra da progress ile ilgili bilgileri duyururum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Bone said: ucunbiri said: 1- bir oyun yapacaksam illa ki fizik motoru kullanmak zorunda miyim? 2- mesela monkey island tadinda bir adventure veya her hangi bir fps yapmak istesem fizik motoru isin icine ne kadar girer? 3- hazir seylerden ne kadar faydalanabilirim? yani sormussun her seyini sen mi yapmak istiyorsun diye ki benim amacim ortaya bir oyun cikarmak yani hamalliktan ne kadar kacarsam o kadar iyi olur gibi dusunuyorum ama bu dusunce yanlis da olabilir tabi. ilk etapta fps dusunmustum aslinda yapabilirsem fps yapmak isterim hani etrafla etkilesim cok da on planda degil diyelim ki sadece saga sola kosup adam vurdugun bir oyun yapmak istiyorum bir oyun yaparken illa fizik motoru koymak gerekmiyor. fizik motoru denilen şey yeni zaten, monkey island 3 gibi oyunlarda doğru düzgün grafik teknolojisi bile kasılmamıştı. FPS yapmak istiyorsan sana tavsiyem Half-Life 2 modu yapmandır. Çok hızlıca, çok ucuza bir mod çıkartabilirsin. Hem Source SDK üstünde, programcılık hakkında öğrendiğin şeyleri uygulaman çok kolay. Sıfırdan inşaa etmektense bunu tavsiye ederim. Monkey Island gibi oyunlarda fizik motoru gerekmiyor dediğim gibi. Hatta Construct, Adventure Game Studio gibi programlar ile çok rahatça, motor işine girmeden Adventure oyunu yapabilirsin. Biraz çizim kasman gerekiyor ama grafik motoru felan herşey içinde oluyor. Basit Fizik motoru da var bu programlarda. Hamallıktan kaçabileceğin bir sürü program var, yukarda saydığım gibi. Eğer biraz para verebilirim diyorsan Torque gibi programlar da var, adamlar feci şey dahil etmiş içine, birçok oyun firması bunu kullanıp oyun çıkartıp satıyor. Onun dışında Open Source fizik motorları var, eğer illa fizik motoru kasmak istiyorum, ama hazırdan başlamak istiyorum diyorsan bunlara da bakabilirsin. reyou said: yok, sabanci verecek, koc verecek, yada yurtdisinda projeni gonderdigin sirketler vericek Koç, Sabancı ne verecek yav. Adamlar yapan eleman istiyor, eğitmekle mi uğraşıcak seni. Hem hocaları aşşağılıyorsun, şu meşhur "yav hocalar hiçbirşeyden anlamaz" olayını ifade ediyorsun da, öğrenmek için okuduğun kitapları o hocalar hazırlıyor işte. ben turkce kitap okumuyorum, cunku ceviri kitabin nesini okuyim?? bana bi tane orjinal turkce programlama kitabi soylermisin? bi kere programlamanin kendisi ingilizce. su ana kadar okuduklarimin hepsi ingilizce. turkce olarak ta bir tek burak selim senyurt un notlarini okurum, o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 ucunbiri said: arkadaslar herkese tesekkurler cevaplari icin sayenizde ilk adimi attim :) bundan sonra da progress ile ilgili bilgileri duyururum :) umarim hersey istedigin gibi yolunda gider, hadi bakalim, yalniz sana birsey soliyim, programlama adina en cok heves edilipte 1 ay sonra yari yolda birakilan alandir sectigin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 reyou said: ben turkce kitap okumuyorum, cunku ceviri kitabin nesini okuyim?? bana bi tane orjinal turkce programlama kitabi soylermisin? bi kere programlamanin kendisi ingilizce. su ana kadar okuduklarimin hepsi ingilizce. turkce olarak ta bir tek burak selim senyurt un notlarini okurum, o kadar. E türkçe kitap okuma ne değişecek. Okuduğun kitaplar "Türk hocalar" tarafından yazıldı demedim ki, "hocalar" tarafından yazıldı dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 ucunbiri'ne az da olsa yardımcı olabildiğimize göre ben de donanım&yazılımdaki konuları ısrarla sidik yarışına çeviren arkadaşlara sitem edeyim: yapmayın. adam "nasıl birşey yapayım" diye sormuş, "okuldan sonra mı yaparsın önce mi" üzerine daha çok mesaj var. eğer konuyla ilgili tavsiyeniz yoksa mevcut tartışmayı da saptırmayın. LÜT FEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar