ucunbiri Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 selamlar herkese, bitirme projesi olarak oyun yapmaya karar vermistim, sonra cevre baskisiyla vazgectim "herkes deli mi elledi olm ne isin var" tarzinda yaklastigi icin konuya insanin gotu korkuyo haliylen, neyse efendime soyleyim bugun yeniden gaza geldim ve bu sefer kararliyim. sunu sormak istiyorum size aranizda daha once fizik motoru yazmaya calismis birisi var mi ya da fizik motoru yazmaya calismak akil kari mi, tek bir insan altindan kalkabilir mi? ya da soyle sorayim projeyi alacagim hocaya bu konuda danismadim yani projemin oyunla ilgili oldugunu biliyor ama benden fizik motoru yazmami beklemez herhalde ya da bekler mi? (git hocaya sor lan dediginizi de duydum tamam vurmayin) sozun ozu fizik motoru yazmam beklenecekse nerden baslayayim yok gerekmeyecekse onerebileceginiz bir fizik motoru var mi? devmaster.net sitesinin genis bir databasei var bunlarla ilgili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 tamamiyle kulaktan dolma bilgiyle sallıyorum ki tek başına yazman zor olabilir. özellikle matematikçi deilsen bazı hesaplamalarda matematikçilere ihtiyaç duyabilirsin diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Bencede bulaşmamakla iyi edersin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 yok yok bulastim, koydum yani kafaya. en kotu bu projeyi yapamayip kalirim yarim donem uzatip baska projeye gecerim diyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 böle basit bişi yapıp geçeydin niye kasıyon ki :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 fizik motoru yazmak zordur oldukça, ayrı bir bitirme projesi konusu olur o.. onun yerine başka bir oyunun fizik motoru ile oyun oluşturmak daha iyi olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 zgrw said: fizik motoru yazmak zordur oldukça, ayrı bir bitirme projesi konusu olur o.. onun yerine başka bir oyunun fizik motoru ile oyun oluşturmak daha iyi olacaktır. hah yani benden hem fizik motoru yazmami, hem de onunla oyun gelistirmemi beklemeyecekler. benim istedigim de hazir bir fizik motorunu kullanip ortaya bir seyler cikarmakti zaten. bu durumda onerebileceginiz bedava fizik motoru var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 nasıl bir oyun yapacağınla da çok ilgili ama fizik motoru seçimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 1.kisi bakis acisiyla oynancak ve obje temelli olcak diyelim ki bir adventure, ben bu sene 4'e gectim ve projeyi 4.2 de teslim edicem yani yazi da sayarsam benim 8-9 ay zamanim var an itibariyle eger ki hizli gelistirirsem projeyi fps ye falan da donebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mangal Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 1 sene boyunca ragnoras da wipe yiyen adam hiç bi halt yiyemez afedersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 mangal said: 1 sene boyunca ragnoras da wipe yiyen adam hiç bi halt yiyemez afedersin okan isin mi yok olm her mesajimi trolluyosun, doverim seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 bence okul projesi icin cok agir olur, okul bittikten sonra kasarsin. direk basit bi web projesi fln al kurtul okuldan fln, sonra istedigini yazarsin gonlunce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 ii de o bitirme projeleri sonradan referans diye gösterilcek. sen dandirik web sitesi yaparsan, işe başvurduğunda da bu adam dandirik diyip gerisin geriye postalarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mangal Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 gel fiat ın arkdasındayım hemen satış ofisinde yalnız emrimde 50+ vara vara var dikkatli ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 hocam vaktin varsa ugras, ben de kafama bısı koyup gıtmıstım hoca yapamazsın onu olmaz o sen en ıısı sunu yap demıstı. Gidip hocalarla konusmak en ıısı, sonucta superwise edilmeye ihtiyacın var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 basit bitirme projeleri bence aldığınız eğitime saygısızlık gibi bir şey.. ben mpi ile parallel programlama yapmıştım bitirme projesi olarak, oldukça da zevkliydi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 senko said: ii de o bitirme projeleri sonradan referans diye gösterilcek. sen dandirik web sitesi yaparsan, işe başvurduğunda da bu adam dandirik diyip gerisin geriye postalarlar. alakasi yok, okul bittikten sonra sana kelepcemi takiyolar proje yapma diye, yaz cd ye ver adamlara projeni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 @ucunbiri, ilk mesajdan anladığım kadarıyla ne yapmak istediğini tam olarak bilmiyorsun. daha doğrusu kafan karışmış. misal zor olacağı için oyun yapmaktan vazgeçmişsin ama, sıradan bir 2d platform oyunu, sıradan bir 3d fizik motorundan çok daha kısa sürer. kaldı ki, sen neyi 3d, neyi 2d yapmak istediğine bile karar vermemişsin (2d fizik motoru da yazabilirsin). dedim ya, kafan çok karışık.. ben bu işlerle amatör olarak uğraşmış birisi olarak yardımcı olmaya çalışayım. temel olarak oyun geliştirmesi ile ilgili birşeyler yapmak istediğini varsayıyorum. öncelikle fizik motorunun ne olduğunu tam olarak kavraman lazım. fizik motoru dediğin şey özünde oyundan çok fizik (ders olan) içerir. hazırlayacağın projede de muhtemelen "x büyüklüğünde bir nesne y hızıyla z büyüklüğündeki k hızındaki bir nesneye çarparsa kim nereye seker" hesaplamasından öteye gitmezsin. bunun demosunu da boş bir uzayda abuk subuk kutular, kürelerle yaparsın. projende oyuna dair hiçbirşey olmaz. yani eğer projen fizik motoruysa, reyou said: direk basit bi web projesi fln al kurtul okuldan fln, sonra istedigini yazarsin gonlunce. benim nacizane tavsiyem, oturup 2 boyutlu basit bir platformer, ya da rpg filan gibi birşeyle uğraşman ve herşeyini kendin yapman. (basit dememe aldanma, böyle bir proje rahat rahat 2-3 kişilik bir proje olabilir) bu şekilde yapay zekadan basit bir fizik motoruna her aşamayla az biraz haşır neşir olur, ileride hangi bölüme odaklanman istediğine daha rahat karar verirsin. ama her halukarda karar vermeden önce iyice düşün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 reyou said: senko said: ii de o bitirme projeleri sonradan referans diye gösterilcek. sen dandirik web sitesi yaparsan, işe başvurduğunda da bu adam dandirik diyip gerisin geriye postalarlar. alakasi yok, okul bittikten sonra sana kelepcemi takiyolar proje yapma diye, yaz cd ye ver adamlara projeni. okulda biton hoca varken, imkanların çokken, danışabileceğin kişiler varken, basit bişi yapıpta okul bittikten sonra kendini zora sokmanın anlamı ne? Madem zor bişi yapcan akademik çevrenin içindeyken yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 insanin gercekten istedigi projeler kafasi rahatken, uzerinde not baskisi yokkken yapilan projelerdir. okula hocalarina okul bittikten sonrada gidersin, hocalar sana F verdikleri zaman, lan cocugun idealleri vardi demicekler. Sprite hayatin gercekleri bunlar dostum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 hocam o senin fikrin, sen öyle daha iyisini yaparım dersen senin bileceğin iş tabii ki. Ama ben mesela atıyorum AI üzerine proje yapcak olsam, okuldayken AI işinden anlayan hocaların olduğunu efenim süperwizörümün olduğu, bi grubunun olduğu ortamda yapmak isterim. Mezun olduktan sonra, kapılarını çalsan her hoca ilgilenmez senle birde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 AI ile ilgili bi sorunun oldugu zaman, bi dolu forum var kodunu koydugun an en fazla 1-2 saat icinde cevap alirsin, artik 5-6 oncesi gibi hocaya fln gerek yok, hocaya sorcagin sorunun ingilizcesini aynen google sor emin ol daha fazla cevap alirsin. inanin altinizda pijama elinizde kahve sabah sole 10 da dinc bir sekilde kalkmissiniz, yetistirme derdi yok not alma derdi yok basliyosunuz ne yapmak isterseniz.. bundan krali yok, ha birilerine projenin gelisimini gosterme adina arada okula ugrarsiniz herkes hay hay der o zaman, kimse kapidan kovmaz sizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 yazdıydım bişilerde sildim. adamın konusu off topic olmasın şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 ya şöyle diyim, fizik motoru işine çok meraklıysan, hocayla konuşup, üç boyutlu düzlemde, üç tane bilardo topunun çarpışmaları sonucunda momentum transflerini falan modelleyip aynı zamanda görsel olarka çıkartan bir yerden başla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 opengl'le calışan opensource fizik motorları var onları kurcala bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar