Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bitirme projesi => fizik motoru

ucunbiri

Öne çıkan mesajlar

selamlar herkese, bitirme projesi olarak oyun yapmaya karar vermistim, sonra cevre baskisiyla vazgectim "herkes deli mi elledi olm ne isin var" tarzinda yaklastigi icin konuya insanin gotu korkuyo haliylen, neyse efendime soyleyim bugun yeniden gaza geldim ve bu sefer kararliyim.

sunu sormak istiyorum size aranizda daha once fizik motoru yazmaya calismis birisi var mi ya da fizik motoru yazmaya calismak akil kari mi, tek bir insan altindan kalkabilir mi?

ya da soyle sorayim projeyi alacagim hocaya bu konuda danismadim yani projemin oyunla ilgili oldugunu biliyor ama benden fizik motoru yazmami beklemez herhalde ya da bekler mi? (git hocaya sor lan dediginizi de duydum tamam vurmayin)

sozun ozu fizik motoru yazmam beklenecekse nerden baslayayim yok gerekmeyecekse onerebileceginiz bir fizik motoru var mi?
devmaster.net sitesinin genis bir databasei var bunlarla ilgili
Sosyal ağlarda paylaş

zgrw said:

fizik motoru yazmak zordur oldukça, ayrı bir bitirme projesi konusu olur o.. onun yerine başka bir oyunun fizik motoru ile oyun oluşturmak daha iyi olacaktır.

hah yani benden hem fizik motoru yazmami, hem de onunla oyun gelistirmemi beklemeyecekler.

benim istedigim de hazir bir fizik motorunu kullanip ortaya bir seyler cikarmakti zaten.

bu durumda onerebileceginiz bedava fizik motoru var mi?
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

ii de o bitirme projeleri sonradan referans diye gösterilcek.
sen dandirik web sitesi yaparsan, işe başvurduğunda da bu adam dandirik diyip gerisin geriye postalarlar.

alakasi yok, okul bittikten sonra sana kelepcemi takiyolar proje yapma diye, yaz cd ye ver adamlara projeni.
Sosyal ağlarda paylaş

@ucunbiri, ilk mesajdan anladığım kadarıyla ne yapmak istediğini tam olarak bilmiyorsun. daha doğrusu kafan karışmış. misal zor olacağı için oyun yapmaktan vazgeçmişsin ama, sıradan bir 2d platform oyunu, sıradan bir 3d fizik motorundan çok daha kısa sürer. kaldı ki, sen neyi 3d, neyi 2d yapmak istediğine bile karar vermemişsin (2d fizik motoru da yazabilirsin). dedim ya, kafan çok karışık..

ben bu işlerle amatör olarak uğraşmış birisi olarak yardımcı olmaya çalışayım. temel olarak oyun geliştirmesi ile ilgili birşeyler yapmak istediğini varsayıyorum.

öncelikle fizik motorunun ne olduğunu tam olarak kavraman lazım. fizik motoru dediğin şey özünde oyundan çok fizik (ders olan) içerir. hazırlayacağın projede de muhtemelen "x büyüklüğünde bir nesne y hızıyla z büyüklüğündeki k hızındaki bir nesneye çarparsa kim nereye seker" hesaplamasından öteye gitmezsin. bunun demosunu da boş bir uzayda abuk subuk kutular, kürelerle yaparsın. projende oyuna dair hiçbirşey olmaz.

yani eğer projen fizik motoruysa,
reyou said:

direk basit bi web projesi fln al kurtul okuldan fln, sonra istedigini yazarsin gonlunce.

benim nacizane tavsiyem, oturup 2 boyutlu basit bir platformer, ya da rpg filan gibi birşeyle uğraşman ve herşeyini kendin yapman. (basit dememe aldanma, böyle bir proje rahat rahat 2-3 kişilik bir proje olabilir) bu şekilde yapay zekadan basit bir fizik motoruna her aşamayla az biraz haşır neşir olur, ileride hangi bölüme odaklanman istediğine daha rahat karar verirsin.

ama her halukarda karar vermeden önce iyice düşün
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

senko said:

ii de o bitirme projeleri sonradan referans diye gösterilcek.
sen dandirik web sitesi yaparsan, işe başvurduğunda da bu adam dandirik diyip gerisin geriye postalarlar.

alakasi yok, okul bittikten sonra sana kelepcemi takiyolar proje yapma diye, yaz cd ye ver adamlara projeni.

okulda biton hoca varken, imkanların çokken, danışabileceğin kişiler varken, basit bişi yapıpta okul bittikten sonra kendini zora sokmanın anlamı ne?

Madem zor bişi yapcan akademik çevrenin içindeyken yap.
Sosyal ağlarda paylaş

hocam o senin fikrin, sen öyle daha iyisini yaparım dersen senin bileceğin iş tabii ki.

Ama ben mesela atıyorum AI üzerine proje yapcak olsam, okuldayken AI işinden anlayan hocaların olduğunu efenim süperwizörümün olduğu, bi grubunun olduğu ortamda yapmak isterim.

Mezun olduktan sonra, kapılarını çalsan her hoca ilgilenmez senle birde.
Sosyal ağlarda paylaş

AI ile ilgili bi sorunun oldugu zaman, bi dolu forum var kodunu koydugun an en fazla 1-2 saat icinde cevap alirsin, artik 5-6 oncesi gibi hocaya fln gerek yok, hocaya sorcagin sorunun ingilizcesini aynen google sor emin ol daha fazla cevap alirsin.

inanin altinizda pijama elinizde kahve sabah sole 10 da dinc bir sekilde kalkmissiniz, yetistirme derdi yok not alma derdi yok
basliyosunuz ne yapmak isterseniz.. bundan krali yok, ha birilerine projenin gelisimini gosterme adina arada okula ugrarsiniz herkes hay hay der o zaman, kimse kapidan kovmaz sizi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...