Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güneydoğu

eldar

Öne çıkan mesajlar

Şöyle bir alıntı yapayım, 2006 tarihli bir kaynaktan:

''Mardin'e özgü ünlü yemeklerin bir bölümü otellerde hazırlanıyor. Kent içinde tanınmış kebapçılar var. Ancak bu yemekleri yiyebileceğiniz en güzel mekan Cercis Murat Konağı (0.482.213.68.41)''

Gene aynı kaynakta, Mardin'de kentin üst başındaki Zinciriye Medresesinin, çok değerli bir mimari yapıya sahip olduğu, ve özellikle akşam serinliğinde buradan kentin seyredilmesinin çok keyifli olduğu yazıyor.

Ayrıca kalınabilecek modern ya da otantik kimi otellerin adı ve tel no.ları verilmiş, ilgilenirsen yazarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Antep güzel bir yer, Büyük Otel i tavsiye ediyorum, yemek olarakda yine Büyük Otel de fıstık kebabı.

Urfa da nerde yersen ye, muhtemelen yanında közlenmiş kırmızı biber verecekler sakın yeme.

mardin de güzel, zaten ayarlamışsın, yemeğin ismini bilmiyorum ama, böyle sulu köfte gibi bir yemekleri var, tavsiye ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

5 sene antepte okudum .antep hakkında biraz bilgi vereyim sonra urfaya geçerim

1- çulcuoğluna gidip güzel bir ziyafet çekebilirsin.biraz pahalıdır , pahalıdır derken çorba + ortaya karışık kebap(patlıcan kebabı,kuşbaşı,adana) + mükemmel bir kadayıf + mırra(kahve) içersin .18 ytl falan para verirsin yani , büyük şehirlere göre bunlar para değil ve verdiğine değecektir.

2- yukardakini tercih etmiyorsan antep lisesinin karşısında köşem ya da binevler semtinde bulvar isimli kebapçılara gitmeni öneririm .

bulvar muhteşem kaburga dürüm yapar söylemeden edemeyeceğim.

dürümler 3 lira .artı yeterince mezeleri dahil .

3- sabahın köründe katmer yiyebilirsin ki kendisi kaymak,şeker , fıstık ve hamurdan oluşan bir tatlı . çarşı esnafına sorarsın en iyi katmerciyi , ara sokaklarda eski bir yer var, fırında yapıyorlar çok iyi.

4-antep tuğcan otelin biraz gerisinde kadayıfçılar var tükkan tükkan.
onlara gidip 2 liralık falan kadayıf yemek istediğini söyle ve dünyanın en iyi kadayıfını ye.

5- dünyanın en iyi baklavası için antep çarşıda imam çağdaş'a gitmelisin.
Kilo ile alacaksan 28 ytl falandı kilosu ama bak ne diyorum , dünyanın en iyi baklavası .

6- zeugmayı falan görebilirsin, ya da antepe 1 saat uzakta maraşa kaçabilirsin.dondurma falan yemeye.

7-hamam kültürün varsa hamamlar var , eski ve yeni hamamlar .buralara gidilebilir ama çok da gerek yok .

8-gazimuhtarpaşa bulvarı sanırım diye bi yer var , markalar caddesi ; kahve içiceksen kahve bilmem ne yiyeceksen bilmem ne tarzı batı işi cafe ve restaurantları var .alışveriş falan da istersen yapabilirsin. nişantaşı sokak diye bir yeri bile var sadfasf

9-biber almalısın eski hanlardan , acı salça, bir de nar ekşisi.bunları unutma.

10- piknik yeri olarak da tugay semtinde dülük baba, üniversite semtinin biraz ilerisinde hayvanat bahçesi ve yanında burç ormanları var. bir de şehrin merkesine doğru kavaklık var .semt .orda da biraz yürüyüş yapabilirsin.

11-eğlence hayatı biraz ağırdır .tavsiye etmiyorum :)

urfa :

balıklı göl-eyüp a.s türbesi -urfa kalesi en önemlilerden .
tarihi urfa evleri falan da var.eyüp a.s türbesi biraz ters bir yerde söyliyeyim ,araba falan olursa altta öyle git.

balıklı gölün hemen aşağısında eski han var yine.
oradan isot adlı biberi al.

yemeklik ve çiğ köftelik diye ayrılır .çiğ köftelik morumsu olur . 2sini de tavsiye ederim .

biraz daha aşağı inip kebap ye karışık yine, 12 lira falan verirsin diye düşünüyorum adam gibi doymaya buralarda. baya baya baya bi etle dolarsın yani .

adıyaman: hiç bir şey yok , yolu da türkülerde olduğu gibi yaman .gitme.

ama biraz ötesinde nemrut dağı var , güneşin doğuş ve batışını izleyebilirsin, tam mevsimidir .çok etkileneceğinden eminim.

maraş: yaşar usta hata yapmıyorsam en iyi dondurmacı .kesin uğra ve dünyadaki en iyi dondurmayı ye .fazla büyük bir yer değil , bi caddesi var .kaplıcası var 30 km falan uzaklığında ılıca diye.böyle .o dondurmayı yemeye gitmeye değer oraya, ordan da napılır ne edilir diye sorarsın.

bilen arkadaşlar da var sanırım burdan orayı .

bağlantılar : antep -urfa-maraş arası otoban abi full.

antep maraş 1 saat , antep urfa 1 saat 45 dakka .

bu arada adıyaman yolü üzerinde atatürk barajı var ama görmesen de olur , bildiğin baraj gölü üstünde.

unutmadan urfa da güzel bir çiğ köfte yapan yeri de unutma.

mardin: evleri ve sit alanlarıyla ünlü , arap-kürt-türk karışımıyla kozmopolit sayılabilecek bir yer . kiliseler , camiler,sinagoglar bi arada bulunabilir .

mimar ve şehir bölge plancılarımız ara ara bu beldeye uğrarlar.

midyat, nusaybin ünlü ilçeleri .

malatya: güzel bir yer . gitmedim .

kayseri: güzel bir yer. gitmedim .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
3- sabahın köründe katmer yiyebilirsin ki kendisi kaymak,şeker , fıstık ve hamurdan oluşan bir tatlı . çarşı esnafına sorarsın en iyi katmerciyi , ara sokaklarda eski bir yer var, fırında yapıyorlar çok iyi.

tek başına orgazma ulaştırabilicek bişey
benim anne tarafım antepli dedem bilgeoglunda usta arada yapıp sıcak sıcak getiriyo ve inanılmaz bişey
mükemmel
ötesi hatta
süfer über düber
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsiyeler için sağol, nemrut'a gün batımına gideceğim ama doğuşuna programı uyduramadım.

Bu katmeri sabahın köründe ye demişsin raconu mu öyle? Kahvaltı niyetine mi yiyeceğim yani yoksa taze diye mi sabah ye dedin?

Ayrıca Urfa'da belirli bir yerden mi yiyeyim çiğ köfteyi?
Sosyal ağlarda paylaş

raconu öyledir ve sabah taze çıkar katmer.
o yüzden öyle yiyebilirsin.
Ağır bir tatlıdır , zaten o sıcakta gündüz yiyemezsin.

Urfa'da bildiğim bir çiğ köfteci yok ama çarşı esnafına sorarsan balıklı gölde , rica edersen falan , güzel bir yeri gösterirler elbet. balıklı göl'ün orada bir restaurant var , orada fena değildi yemek falan ama sen yine de sor, sana orada söylesinler .
Sosyal ağlarda paylaş

Antep de yapman gerekenleri sıralıyorum :D

sabah böle en fıstıklısından katmer yiceksin , sonra tırnaklı ekmek olcak kesinlikle , yanında antep peyniri ohşşşş

baklava yiceksen - imam çağdaş dan yiceksin her türlü zaten antepde bir yerde var böle çarşıya yakındı sanırım böle tahta bina. hem kebapçı hemde baklava fln çok güzel

Antepe gitmişken bi Kilis de yap orda kaçakcılar çarşısı fln var ucuza sigara fln her türlü şey bulursun suriyeden geliyo :D

antepte hamama da git güzeldir , Karayılan fln orda heykelleri var oralar güzel , antep kalesi var bilmemne gez dolaş
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...