Böjeek Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 bugün gelen bir mailde vardı aynı tarif adı: Çingene Tavuğu muş isteyenlere tarif Bu usul Tokat kebabina cok benziyor, et olarak kirmizi et dusununuz alttaki sebzeleri etlerin arasina yerlestirin en ucunada bir bas sarimsak ilave edin, tepsiye de ekmeklerinizi yerlestirin, ne Adana nede Urfa baksa bir kebab yemezsiniz. Anlayamadigim Tokat’lilar bundan neden fayda saglamiyorlar? Teneke yerinede ,3 odali sac soba kullaniyorlar, yanlarda odun yaniyor ortada kebablar pisiyor. Toprak bir zemine 1,5 karis boyunda 3-4 cm capinda catal bir kazik yere saplanir. Iyice yikanmis tavugumuz on kismindan boydan boya asagiya kadar yarilarak ceket asar gibi catala asilir. Icine hicbir zaman petrol urunu veya yag konmamis 18 litrelik peynir, tursu veya zeytin tenekesinin agiz kapak kismi tam kesilmis olarak ve tavuga degmeden ustunden ters kapanir. Yerle temas eden kisimlari, toprak ile kapatilip tenekenin ustune tavuk iriliginde bir tas agirlik konur. Yazin 30 dakika, kisin 40 dakika kadar tenekenin etrafinda parmak inceliginde cali-cirpi ile teneke boyuna yukselecek ates yakilir. Sure sonunda 10 dakika kadar etraftaki kozlerle bekletilir. Tas alinip, teneke yavasca kaldirildiginda sonuc ortaya cikar. Salca surulmus gibi kizarmis, yagi ve suyu yere akmis tavuk. Bir tarafindan servis tepsisiyle desteklenip diger tarafindan catal veya bicakla tepsiye aktarilir. Kolundan ayagindan tutmayin. Kemik elinizde kalip kullere dusurmeyin. Dorde bolunen tavuk yoldan sicacik aldiginiz yarimsar ekmegin icine parcalandiktan sonra tuz ve baharat eklenir. Sogan, yesil biber ve domates takviyesiyle afiyet olsun. Bu bir tavuk icindi. Ikincisi gerekiyorsa iki karis yanina bir kazik daha cakilip iki teneke aralikli olarak beraber pisirilebilir. Aslinda bu isin, tenekenin icine girebilecek buyuklukte bir tepsi ilavesi var. Bu tepsinin icine patates, patlican, domates, sogan, sarimsak vb. dogranip birden fazla yemek elde ediliyor. Ancak burada onemli olan tepsinin tam ortasinda metal bir cubuk olmasi gerekli (Tavugu takmak icin). Bu da tepsinin ortasina bir somun konularak (cubugun ucuna uygun sekilde dis acilip somuna takilarak) hallediliyor. Gerisi ayni, alttaki tepside sebze kismi, ustte cubukta tavuklar. Tenekeyi ustlerine gecirip disariyla baglantiyi kesmek icin, tenekenin yere degen kisimlarini biraz toprakla kapatmak, hatta ustune tas koymak gerekiyor. Sonra kucuk odun parcalariyla ates yakilip bu ates tenekelerin etrafina esit bir sekilde dagitilir. Atese ara ara odun atarak desteklenir. Yaklasik 1 saat sonra yemegimiz pismistir. Altta tavuktan suzulen yagla pisen yemegin tadina bakanlarin gozleri genelde tavugu gormez...
Revenant Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 bunu yedikten sonra %75 kanser orani artar be
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Kanser olayı falan yok adam gibi yapınca da, tavuk çiğ kalır ateşi ayarlayamazsanız. Güzel oluyor baya bunu da belirtiyim :P , yalnız kırmızı etle yapılanı daha da iyi.
küheylan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Çingene tavuğuna laf atılmış -gerçi ben adını bilmiyorum- şuana kadar yediğim en güzel tavuktur, yaylaya falan gittiğimde de sürekli yaparım zaten. kesinlikle deneyin, hatta Antalyalılara bir gün kendim yaparım Korkuteli'de.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 buzluktan tavuk çıkardım, çözülsün bi kısmını alıcam gerisini dolaba koyacağım, tam çözülmeden geri koysam bozulur mu buzlukta tavuk?
Llama Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 çözülme her şekilde başlamışsa bozulur heleki bu havada
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 ya bonfile bonfile kesilmiş tavuk. bir kilo ya. hepsini nası yiyim bi öğünde. tam çözülmeden bir kısmını alsam gerisini koysam. buzluk bi de koydugum yer. buzlukta da ürüyor mu bu namussuz bakteriler
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 o yüzden böyle seyleri buzluga koyarken bölüp koymak en iyisi. 1 kilo alıyorsan 2`ye ya da 3`e bölüp poşetliyor ve koyuyorsun.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 neyse hallettim sanırım. hiç çözülmemişti biraz abandım yarısını ayırdım yarısını geri koydum. o çingen tavuğu da ne iyiymiş ama ya
Öne çıkan mesajlar