Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bugün gelen bir mailde vardı aynı tarif

adı: Çingene Tavuğu muş

isteyenlere tarif

Bu usul Tokat kebabina cok benziyor, et olarak kirmizi et dusununuz alttaki sebzeleri etlerin arasina yerlestirin en ucunada bir bas sarimsak ilave edin, tepsiye de ekmeklerinizi yerlestirin,

ne Adana nede Urfa baksa bir kebab yemezsiniz. Anlayamadigim Tokat’lilar bundan neden fayda saglamiyorlar?

Teneke yerinede ,3 odali sac soba kullaniyorlar, yanlarda odun yaniyor ortada kebablar pisiyor.


Toprak bir zemine 1,5 karis boyunda 3-4 cm capinda catal bir kazik yere saplanir. Iyice yikanmis tavugumuz on kismindan boydan boya asagiya kadar yarilarak ceket asar gibi catala asilir. Icine hicbir zaman petrol urunu veya yag konmamis 18 litrelik peynir, tursu veya zeytin tenekesinin agiz kapak kismi tam kesilmis olarak ve tavuga degmeden ustunden ters kapanir. Yerle temas eden kisimlari, toprak ile kapatilip tenekenin ustune tavuk iriliginde bir tas agirlik konur. Yazin 30 dakika, kisin 40 dakika kadar tenekenin etrafinda parmak inceliginde cali-cirpi ile teneke boyuna yukselecek ates yakilir. Sure sonunda 10 dakika kadar etraftaki kozlerle bekletilir.

Tas alinip, teneke yavasca kaldirildiginda sonuc ortaya cikar. Salca surulmus gibi kizarmis, yagi ve suyu yere akmis tavuk. Bir tarafindan servis tepsisiyle desteklenip diger tarafindan catal veya bicakla tepsiye aktarilir. Kolundan ayagindan tutmayin. Kemik elinizde kalip kullere dusurmeyin. Dorde bolunen tavuk yoldan sicacik aldiginiz yarimsar ekmegin icine parcalandiktan sonra tuz ve baharat eklenir.

Sogan, yesil biber ve domates takviyesiyle afiyet olsun. Bu bir tavuk icindi. Ikincisi gerekiyorsa iki karis yanina bir kazik daha cakilip iki teneke aralikli olarak beraber pisirilebilir. Aslinda bu isin, tenekenin icine girebilecek buyuklukte bir tepsi ilavesi var. Bu tepsinin icine patates, patlican, domates, sogan, sarimsak vb. dogranip birden fazla yemek elde ediliyor. Ancak burada onemli olan tepsinin tam ortasinda metal bir cubuk olmasi gerekli (Tavugu takmak icin). Bu da tepsinin ortasina bir somun konularak (cubugun ucuna uygun sekilde dis acilip somuna takilarak) hallediliyor. Gerisi ayni, alttaki tepside sebze kismi, ustte cubukta tavuklar. Tenekeyi ustlerine gecirip disariyla baglantiyi kesmek icin, tenekenin yere degen kisimlarini biraz toprakla kapatmak, hatta ustune tas koymak gerekiyor. Sonra kucuk odun parcalariyla ates yakilip bu ates tenekelerin etrafina esit bir sekilde dagitilir. Atese ara ara odun atarak desteklenir. Yaklasik 1 saat sonra yemegimiz pismistir. Altta tavuktan suzulen yagla pisen yemegin tadina bakanlarin gozleri genelde tavugu gormez...

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
Çingene tavuğuna laf atılmış -gerçi ben adını bilmiyorum- şuana kadar yediğim en güzel tavuktur, yaylaya falan gittiğimde de sürekli yaparım zaten.

kesinlikle deneyin, hatta Antalyalılara bir gün kendim yaparım Korkuteli'de.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
ya bonfile bonfile kesilmiş tavuk. bir kilo ya. hepsini nası yiyim bi öğünde.

tam çözülmeden bir kısmını alsam gerisini koysam.

buzluk bi de koydugum yer. buzlukta da ürüyor mu bu namussuz bakteriler
×
×
  • Yeni Oluştur...