quuq Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 soulberry said: bi de türkiye'den çekip gitmek isteyenlere laf ederler. Disease said: bide seni soyup soğana çeviren ülke için askerlik yapmayı reddettiğinde ayıplarlar benim iyice kafama yatmaya başladı çekip gitmek.hayırlısıyla su tahsili bitirelimde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thedevourer Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Tam zamanında 2.öğretimi bırakıp açık öğretime yazıldım desenize :/ busene askere gidicek adamlar bayağ bi çoğalcak gibi duruo bu durumda kaç kişi bukadar harcı verebilirki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 olm okumayın lan. alın size fırsat, okusanız da bi bok olmicak adamlar bunu gördü. asdfsad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thedevourer Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Bencede okumaya göre bişi yok aslında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 http://www.tgb.org.tr/fv_devam.asp?id=647 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 bu kadar olmaz ya yazık günah bu millete Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 irin said: yurt dışında eğitim cok daha pahalı,tabi gelir gider dengesi mevcut. ispanya da soyle bir tesvik yontemi var:ne kadar cok kredi verirsen bi sonraki donem o kdr az oduyorsun.gerci su zamlarla bize hiç sökmez bir yontem ama genel olarak mantıklı Avrupa'nin cogu ulkesinde harc yok, ya da cok az veriyorsun ve miktar olarak daha az kesinlikle su anda verdiginden. (Ingiltere'yi tabii ki haric tutuyorum orada okullar cok pahali yabancilara. Ama kendi vatandaslarina 2500 sterlin civarinda ki oyle asiri bir para sayilmaz oradaki yasam standartlarina gore.) http://www.provost.utoronto.ca/link/students/fees10/dom_ase.htm Bu engineering di. http://www.provost.utoronto.ca/link/students/fees10/dom_as.htm Arts and Science daha ucuz. Genelde senelik 4000 dolar civarinda Kanada'da okullar ki gayet verilebilir bir para buranin sartlarinda bir Kanadali icin. International tuitionlarina hic girmeyelim ama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Bu rakamlarla yurtdisinda okursunuz cidden, sacmalik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 almanyada aylıgı 100€ ya geliyo üni ücreti (aylık) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 yurtdışında okumak yine pahalı abi yapmayın. nigaragua'da okursunuz yıllık 2milyara anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 iyi de önemli olan nikaraguada sucuk ekmeğin kaç para olduğu. yoksa okumak kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Turkiye'de ikinci ogretim masrafini al, 4 sene toplam, ayrica sehir disinda okudugunu dusun, aylik masrafini 4 seneyle carp.(yeme icme hersey icinde) Bu senin toplam masrafin.. Avustralya ornegini vereyim, 15-20 bin dolar verirsin yillik, Dunya'nin en kaliteli ilk 50 okulundan birinde okuma sansin olur, ayrica 20 saat calisma hakkin olur. (Burada en en az calisan ogrenci yine haftada 20 saat calisir, calismayipta sirf okuyan gorduklreimin %1 i degildir) Bu 20 saat senin masraflarini cikarir. Yani bir tek okul masrafinla kalirsin. Matematik yalan soylemez. edit: Avustralya da unler 3 seneden baslar.. hadi ikinci edit: krediyle, borcla gelip uni okuyup, hemde calisip butun uni masraflarini kendi cikaranlari soylemiyorum bile, en az sekliyle konustum. herkesin yapabilecegi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 nasıl bir işmiş öyle o. 20 saat çalışarak yıllık 20bin$+masrafları ödeyebilmek?? mafya ya mı katılıyorlar napiyorlar sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Haftalik 20 saat calismiyorlar. Bir arkadasim agir islerde calisiyordu ama vucudu kaldiriyordu 70 saat calisiyordu, (okul icin biriktiriyordu, okula gitmeden once dandik ucuz bi okula yazilarak) Baska bir arkadasim tamamen ticari zekasiyla ayda 5-6 bin civarinda kazaniyor, tamamen kendi sermayesi ile. baska bir arkadasim teknik eleman olarak calisiyor yine uzun saatler. vs yabanci arkadaslarimdan da vardi onlari geciyorum bunlar Turk mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Ahah tek dersten okulu uzayan 2. öğretim öğrencileri falan intihar etsin direk. Yazık lan, devlet üniversitesi çakma özellerle aynı paraya geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Okuyun okumayin aç olun olmayin hepiniz gübre olmıyacak mısınız olm ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 okudum ben de nasıl rezillik bu belli değil? sen 3498 tane yeni üniversite aç,sonra kontenjanları arttır,üzerine de harçlara zam yap.güzel valla,öğrenciye ne gözle baktıkları belli.o değil de o paranın zam gelmemiş halini zar zor birleştiren insanlar var.Allah belasını versin şu yökün.bakanlar kurulunun falan bir el atması lazım duruma bu ne resmen millet okusunlar diye burs verir,para verir,ücretsiz yapar,bunlar okutmamak için her türlü ekşını çevirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 üniversite açmak bambaşka bir konu zaten. Ülkedeki eğitim seviyesini mevcut üniversite sayısı belirliyor sanki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Siz takmayın kafanıza geri aldırcaz biz o zamları. http://www.tgb.org.tr/fv_devam.asp?id=647 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 ya bu ilk değilki her sene artıyor çaktırmadan bi harçı artıyorlar bide hava parasını hayır geri dönse gam yemiycem, zerre de öğrenciye para harcadıkları yok neyse okul bitti artık yok harç març Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 senko said: yurtdışında okumak yine pahalı abi yapmayın. nigaragua'da okursunuz yıllık 2milyara anca. Almanya 2 sene öncesine kadar yıllık 200 euroydu okul (sosyal devlet) , 2 senedir harç geldi ve kendi has sistemlerinden (DİPLOM) bachelor mastera döndüler. Şu anda yıllık 1200 euro ve verdikleri imkanlar sınırsız okullarda, ayrıca alman vatandaşıysan ve tek kardeş değilsen bu paradan yırtabiliyorsun. Ha okulda eliyorlar burda o ayrı. 500 kişi başladığın bölümden 100 kişi olarak çıkıyorsun falan. Okulların bir çoğu üst düzeyde. İstanbulda geçineceğin parayla yaşarsın 1 ay , kiranın fazlalığı dışında her şey aynı neredeyse hatta ulaşım (şehir içi) öğrenci için daha ucuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Oradaki okullara nasil basvurabiliyoruz ki ? Burada össde herhangi bir basari mi saglamamiz gerekiyor ? Basvuru prosedürleri neler ve egitim ingilizce mi? 0 almanca ile hic sansim oldugunu sanmiyorum -,- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Almanya'da egitim Almanca'dir. Hic tavsiye etmem, gayet zordur okumasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
radagast62 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 adamlar binmiş tepeye vuruyolar kırbacı vuruyolar kırbacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Peki 0 almancam var ben inatliyim diyelim orada okumaya hazirlik falan okusam almanca alsam ? Her halukarda burada zaten dil okuyacagim gs fransizcayi kazandim diyelim(ki hedef ora) 2 yil hazirligi var zaten ha orada okumusum ha burada...Varsa disarida okuma gibi bir imkanim degerlendireyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar