Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 simdiye kadar internet ustunden bagis toplanip devrim yapan adam gormedim lenin facebookdan adam topladi che ninde twitter da fedaileri vardi diyorsan ayri tabi adolf ornegi vermiyorum bak, kitabi hala ekmek su gibi satiyor salak gibi savas filan ugrasmak yerine kosesine cekilseymis topladigi parayla dunyayi yonetirmis zaten hiyar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 internet mi vardı o zamanlar. olsa toplarlardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 anacım adamlar devrim yapıcaz demiyorlar ki, başka türlüsü mümkün diyorlar sadece. zeitgeist'ı da putlaştırmayınız rica edicem. hayatın anlamını arayarak seyrederseniz tabi kesmez, adı üstünde belgesel yahu, bilgilenmek, ufkunuzu genişletmek için seyretseniz hoşunuza gidecek belki.. adam diyo ki böyle böyle. siz ona bakın. ister katılııın, ister katılmayın. herifler bi alternatif düşünce, bi alternatif bakış açısı sunuyor mu sunuyor, daha ne ki? gerisi size kalmış zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 yazdım mı bilmiyorum bu başlığa, televizyonda mustafa sandal gördüm, bu belgeseli izlemiş, hayatı değişmiş. he dedim mustafama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 bi ünlünün de bişey izleyip hayatı değişmesin lan artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 zeitgeist i tabiki elestiririm ama zeitgeist elestirlerim elma ve armut gibidir belgeselin ilk kisminin dogru tespitler yaptigini ve iktisatin ne kadar sacma bir olay oldugunu, kapitalist duzenin komedisini ve dunyayi ne hale getirdigini cok super anlatmis eyvallah hadi az cok komplo teorilerinede girmis tamam ama ikinci yaridaki teknokratik yapi zeitgeistmis venus projektmis fila ndegilki bildigimiz komunizm, insanlar korkmasin diye beyaz carsaf giydirip sevimli hayalet casper surati cizmisler yeni bir fikir filanda degil kac senelik fikir yani ikinci elestirimde zeitgeist izleyip gaza gelenlere hayatinin degistigini iddea edenlere kabul bende bundan 4-5 sene once izlesem ALLEEAAAAAH diye gaza gelir burda fanatizmini yapardimda bildigin elmayi armut diye satmaya calisiyor adam bunun neyinden etkilenicem, gercek elmayi ve armutu bilirken neden armut diye benimsiyimki elmayi ki burada ortada bir armutta yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 anlatılan her kelimenin dogruluguna inanmasanız da, yine de bircok gercegi gözler önüne seriyor. ekonomi kısmı özellikle büyük bir gercek, parasal sistemin ve bu sistem aralıgıcıyla uzun vadede ülkelerin sömürüldügünü gözler önüne seriliyor. kaldı ki bu film, amerikalılar icin yapılmıs. bizle normalde alakası yok. ama gelişmekte olan veya gelişmemiş ülkelere uygulanan politikaların iç yüzünü, bu ülkede yaşayan bir vatandas olarak daha net görebiliyorsunuz, cünkü bunlar sizin de yasadıgınız seyler. tayyip başa geldikten sonra ülkenin geldigi bir duruma göz atın. -türkiyenin borcu 400+milyar dolar olmus. ödedigimiz faizin haddi hesabı yok. (kaldı ki adamlar bize verdikleri para icin kıllarını kıpırdartmıolar) -ülkede yabancılara satılmayan şirket kalmadı. devlet elindeki bütün şirketleri yok pahasına özelliştirdi. kimse de sesini cıkarmadı. -bankalar desen suan bankaların %90ı yabancıların elinde. akbank ve iş bankası var bi tek bizim kalan. onların bile belli bir kısmı yabancılar da. hatta akbank'ın bir ortagı ABD hazinesi. citybank akbankın hissedarı idi. ABD hazinesi kriz nedeniyle CityBank'a el koydu ve sermaye aktarıp %33 ortagı hale geldi. (Citybank dünyanın en büyük bankası bu arada) Hatta bi tane yönetim kurulu üyesi atayacakmıs ABD hazinesi Akbank icin. -telekom sektörü desen onların da hepsi yabancılarda. -petrol şirketleri zaten yabancı tabanlı. bir ülkede en fazla parayı bu 3 sektör kazanır. bu istisnasız HER ÜLKE icin gecerlidir. türk bankalarının gecen yıl ki net karı 10milyar dolar. bu paranın sadece cok az bir kısmı yatırıma gidiyor. geriye kalan para bankalarda. türk halkı bu saatten sonra sömürülmekten cok zor kurtulur. anca herkesin herseyi net olarak görebildigi, en azından aklını calıstırıp yorum yapabilecek düzeye geldigi zaman ki bu bana cok zor gelio. tayyip erdogana izletmek lazım aslında bu videoları, ülkeyi getirdigi duruma bir baksın. ondan cıksın televizyonlara nara atsın. aslında bu videoyu bizim halkımıza izleteceksin ama anlayacak düzeyde insan da yok maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 siyasetciler bilmiyorlarmi bunu sence? demokrasilerde heleki demokrasi kulturu yoksa ve halkin egitim duzeyi dusukse boyle oluyor iste "halka ragmen halk icin" islemiyor uzun donemli hicbir yatirim yapilamiyor cunki parayi saciyorsun sactigin apra yuzunden ulke bunalima giriyor ve iktidardan oluyorsun senden sonra gelen projeyi ustlenip kahraman oluyor GAP orneginde cok guzel gorduk bunu gene turkiyeyi savasin yikimindan uzak tutmaya kasarken iktidari kaybetti inonu, halk ekmegin karneye baglanmasinin nedenini savas politikasina degil CHP nin yetersizligine bagladi gene 2001 krizinin firlatilan anayasa yuzunden ciktigini sanan cizgifilmden firlama tipler bu forumda bile var AKP gunu kurtariyor ki 2001 orneginden sonra ben olsam bende oyle yapairm ver sicak parayi piyasaya aldatici gercek olmiyan bir refah yarat uzun vadeli ekonomik sorunalri cozme krizi filan sallama gunu kurtar kurdugun duzen cokmeden iktidar degisir bir sonraki senin actigin zararin altinda ezilirken "bizim zmanimzida ehrsey superdi" diyip pisligini temizliyen adami iktidardan et gene iktidara gelip kisir dongu yarat turkiyenin kaderi bu gidisle bu olucak iste el degistiren beleiyelerden goruyoruz, eski borclari temizlemekten dah is yapamadilar sozlukteki militanlar bombardimana basladi halk bilincsiz ve egitimsiz olunca boyle oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 abi zaten zeitgeist din değilki inanasınız. inanmıyorum diyenler din zannediyor galiba. birde para olmayacak ve din yalandır diyince insanların aklına direk komünizm geliyor. komünizmden ayrılan kısmı işçi emekçi proletarya gibi sınıfların olmaması, bunlara gerek kalmaması. bilimi şu anki geldiği noktada akıllıca kullanırsak automatonlar sayesinde her işimizi kolayca görebiliriz diyorlar sadece. gel open beta yapcaz deseler direk çantamı toplar giderim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 ya burda belgeselde anlatılan HERŞEY DOĞRU!! diyen yok zaten.. ama adamların söylediğinin %95'i malesefki doğruya doğru. Hani bikaç yerde hata yapmış olabilirler ama Zeitgeist'a atılan laflardan bu ne lan böyle şey olur mu çok uçmuşlar bence kesin yalandır gibi olanları sadece gerçekle yüzleşemeyenlerden geliyor. Gerçek aslında Zeitgeist'ta anlatılanlardan çooook daha büyük ve şok edici. Zeitgeist insanların artık bu tür konuları hafiften ciddiye almasını sağlamak için birçok şeyi açıkta bırakmış zaten. Bunun için Z3'ü heycanla bekliyorum ama 1 sene sonra falan çıkacaksa gerek kalmayacak açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Her iş otomasyona bağlanırsa dünyada sadece otomasyon bilen adamlar yaşar. Diğer insanların yaşama sebebi ne olacak? Bu dengeyi nasıl sağlayacağız bunu hiç bir zaman anlatmadılar aklımıza takılan konuların hiçbiri derin bir şekilde irdelenmedi bu belgesellerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Bu arada Zeitgeist'a saldıranların çoğunluğu Venus Project'e saldırıyor. Venus project konseptinde de hatalar var tabiki ama arkadaşların kavrayamadığı nokta, venus project'in şu anki sistemden 1233251234242 kat daha iyi olduğudur. Aklınıza daha iyi bir fikir geliyorsa lütfen paylaşın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Viktor said: siyasetciler bilmiyorlarmi bunu sence? demokrasilerde heleki demokrasi kulturu yoksa ve halkin egitim duzeyi dusukse boyle oluyor iste "halka ragmen halk icin" islemiyor uzun donemli hicbir yatirim yapilamiyor cunki parayi saciyorsun sactigin apra yuzunden ulke bunalima giriyor ve iktidardan oluyorsun senden sonra gelen projeyi ustlenip kahraman oluyor GAP orneginde cok guzel gorduk bunu gene turkiyeyi savasin yikimindan uzak tutmaya kasarken iktidari kaybetti inonu, halk ekmegin karneye baglanmasinin nedenini savas politikasina degil CHP nin yetersizligine bagladi gene 2001 krizinin firlatilan anayasa yuzunden ciktigini sanan cizgifilmden firlama tipler bu forumda bile var AKP gunu kurtariyor ki 2001 orneginden sonra ben olsam bende oyle yapairm ver sicak parayi piyasaya aldatici gercek olmiyan bir refah yarat uzun vadeli ekonomik sorunalri cozme krizi filan sallama gunu kurtar kurdugun duzen cokmeden iktidar degisir bir sonraki senin actigin zararin altinda ezilirken "bizim zmanimzida ehrsey superdi" diyip pisligini temizliyen adami iktidardan et gene iktidara gelip kisir dongu yarat turkiyenin kaderi bu gidisle bu olucak iste el degistiren beleiyelerden goruyoruz, eski borclari temizlemekten dah is yapamadilar sozlukteki militanlar bombardimana basladi halk bilincsiz ve egitimsiz olunca boyle oluyor Cok yüzeysel bi adamim lan ben. Çay olmadan çay demleniyor mu abi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Astral Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 venus project ile ilgili dusuncelerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Necro said: Aket-Atum said: abi kanmayın ya zeitgeistin de aslında karaladığı tiplerden farkı yok. Onları da karalayan varsa onu da izleyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 allah yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 tomkat said: allah yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Allah yok kitap yok ne var lan allahsızlar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Yoldaş var (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 komünizm çok güzel aslında islam da ilk çıktığında baya komünistti ama sonra bazı yavşaklar işi ümmetçiliğe, ümmetçilik yoluyla da paraya dökünce bozuldu modern komünizm de "dinsiz" olmasaydı eğer, rusya müslüman ülkelerde malı götürürdü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2009 Adam bir staja basladi hayat gorusu degisti sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar