Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Umineko no Naku Koro ni / When Seagulls Cry


Kaede

Öne çıkan mesajlar

Uzun bir yazı yazmıştım ama elektrikler gitti =( Artık bununla idare edin

http://img5.anidb.net/pics/anime/23852.jpg

Hikayemiz 1986 yılında geçiyor. Zengin Ushiromiya ailesi yıllık olağan toplantılarını yapmak için Rokken adasına çağrılırlar. Ailenin başının 3 aylık ömrü kalmıştır. Çocukları mirası nasıl paylaşıcaklarını düşünmektedirler.

Sert bir fırtına 18 kişiyi adada mahsur bırakır

Altın Cadı Beatrice görünür

ve gizemli bir şekilde insanlar ölmeye başlar

Dizi aynı isimli efsane visualnoveldan uyarlama. İlk bölümden gördüğümüz bazı kırpmalar dışında orjinale sadık kalındığı (ki o kırpmaları/değişiklikleri oldukça ben yazarım burda. Prologue atladıkları için bazı karakterler çok havada kalmış. Bi ara prologue kısmını özet geçerim)

Teknik olarak dizi çizimler ve animasyon dışında çok başarılı. Çalışan staff genel olarak zaten Higurashi tayfası. Aynı teknikleri Uminekoda da kullanıyorlar, gayet de güzel gidiyor deforme suratlar.

Seslendirme bildiğin Sunriseı utandırıcak kalitede isimlerle doldurulmuş. Studio DEEN bütçeyi buraya akıtmış herhalde. Açılış, kapanış ve arkaplan müzikleri de muhteşem.

http://www.youtube.com/watch?v=dGWOSuU9qx8

Konu ve karakterler dizinin ağır topları. Eğer visualnovela sadık kalırlarsa size büyük ihtimalle izlediğiniz en iyi konulardan birini sunacağının garantisini verebilirim. Hikaye henüz yarısına yeni ulaştı. Higurashideki gibi olucağını farzedersek birinci sezonu bütün gizemin verileceği, soruların sorulacağı ilk kısım olarak düşünebilirsiniz. Cevapları ikinci sezon alırız herhalde. Bu süreçte de oturup gizemi çözmek için kafa patlatıcaz

Aksiyon, dram, romantizm barındırmayan sadece güzel bir supernatural/thriller/suspense dizisi izlemek istiyorsanız şiddetle tavsiye ediyorum

coalguys/gg - Umineko no Naku Koro ni - 01

Bir de böyle bir grup buldum. Diğer işlerine bakmadım, yorum yapamam kaliteleri hakkında ama Umineko çevirileri yaparlarsa linklerim altyazıları unutmadığım sürece
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Furude fansub kendini tamamen Higurashi ve buna adamış bir gruptur zaten :D Hatta şu an Visual Novel'i türkçe yapmakla uğraşıyorlar. Henüz oturup izleme fırsatım olmadı bu seriyi ama iyi bir iş yaptıkalrına inanıyorum. Bu arada merakla bekliyorum Visual Novel gibi olacaksa bu anime tadından yenmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi izledim 2 bölümü de. direk kendine bağladı anime beni. de işte yine her zamanki gibi yeni başlamış bir animeyi izlemenin sıkıntısı vurdu.

bir sonraki bölüm nerde ulan

şu uu uu yapan kızın ağzına vurdu ya annesi, resmen haz duygusu yaşadım. 1. bölümün en iyi yeriydi fklajsd.

ama asıl olay...

o gözler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

asıldım, izledim.

iyiydi bölüm.

4
çok zevk alıyorum mariaya vurduklarında. böyle gülerken battler kafaya geçirdiğinde resmen ben vurmuşum gibi duygu yaşadım.

kanon da çok rena çakması çıktı.

beatrice i saymazsak battler a meme çıkmayacakmış gibi duruyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar, ben Furude Project'ten Skullchukka.
Aktif olarak Umineko no Naku Koro ni'yi (ve pek çok heyecan verici 'no naku koro ni' serisini) Türkçe'ye kazandırmaya çalışıyoruz.

Fansub projemiz TurkFansub ile ortaktır, sitemizde yasal olmayan linklerin bulunamaması durumundan dolayı yalnızca altyazılar bulunmaktadır.

Umineko & Higurashi ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi (Tanıtım yazıları, sormak istedikleriniz, karakterler, videolar vs.) Furude Project sitesinde bulabilirsiniz. ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...