Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gran Turismo 5 [PS3 Exclusive]

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

synthesizer said:

tinu said:

lisaslarda 3 ncü lisansdayım yeni C lisansı ve bu lisansın en sonuncu 10.cu testindeyim roma da 2 tur atılması gereken bir parkur var.

Ben tam 3.5 saat oynadım burda aralıksız parmağım kopuyordu. Şimdi bu çok sevgili oyunu yapan japon kardeşlerim öyle bir şey yapmışlar ki oyunun içine etmişler direk.

Bölümün oyunu iyi oynamakla direksiyonla vs hiç bi şeyle alakası yok tamamen şansın varsa geçersin. Bu bölümü ben bilerek iyi oynarak geçerim diyen varsa hayatta inanmam niye mi anlatayım!

Şimdi bu son parkur da 2 tur atacan ,
altına vermişler hızlı ama mübarek buz pistinde gidermiş gibi kayan bir araba ,
yarışa 12 nci başlıyorsun ve en az 7 nci olmak zorundasın, sıçtığımın yolu dar,
yarıştığın diğer arabalar geniş geniş iki araç yan yana zor sığıyor yola,
Bütün bunlar yetmezmiş gibi her bir şeyde diskalifiye oluyorsun.

- Daracık yolda yan duvarlara çarparsan diskalifiye
- Dönemeçlerde tümseke çarparsan diskalifiye
- Daracık yolda yan duvarlara çarpmadan geçmeye çalıştığın arabalara dokunursan!!! dikkat bakın çarparsan demiyorum dokunursan bile diskalifiye,
- Hadi bütün bunları yaptın yarışta 5 ncisin son turdasın son virajda bu yarıştığın arabalardan biri arkadan gelip öküz gibi sana geçirip yoldan çıkartırsa diskalifiye.

yani bütün yol boyunca hiç bi şeye çarpmayacan onlarda sana çarpmayacak ve en az 5 araba geçmiş olarak 2 tur atacan.

İşin daha bir delirten kısma saat 4:30 civarlarında yani 2.5 saat sonra ben yarışı 7 nci bitirdim, o kupa çıkması gereken ekranda oyun takıldı!!! müzik var ama oyun duruyor öyle 5dk bekledim düzelir diye dualar ettim tuşlara bastım yok ! ben ana avrat küfür ederken bari cd yi çıkartıp takayım dedim son çırpınış, cd yi çıkartınca ps reset attı doğal olarak:) tekrar girdim bir baktım kayıt etmemiş ve ben yine tam 1 saat aynı yeri geçmekle uğraştım japon kardeşlerime sevgiler eşliğinde, ve saat 6 ya gelirken 7 nci olarak bölümü geçtim.

demin bitirdim bu bölümü, 7. veya 8. denememde, 4. olarak. hiç de dedigin kadar zor degilmis be? yollar da o kadar dar degil, tek gıcıklık onundeki adamın fren yapıp seni diskalifiye ettirme imkanı. yoksa adamlara dokununca direk dis yemiyosun, azıcık dokunabiliyosun, duvarlara da aynı sekilde. zaten adamların da nerde fren yapacagi yarıs cizgisinden belli, o yuzden o da buyuk bi problem degil. eh virajlara da frenlemiş olarak girersen kaymıyo da arac cok, zaten kontra verilebilir bi araç olmus, toprak pistteki yalan 4 cekerlerin aksine.

ama önümdeki 1 2 ve 3. adamlar bayagi farkla ilerdelerdi, gold baya zor alınır

4 5 kere ilk ya da ikinci virajdan sonra diskalifiye olduktan sonra, ilk tam tur yapışımda silverla geçtim bölümü. Oyunu da çok iyi oynadığımı düşünmüyorum ama bölüm burda okuduklarımdan sonra beni korkutuyodu, bi oynamaya başladm 10 dakkada bitti bu ne lan dedim :D
Sosyal ağlarda paylaş

şindi amatör a liginden 90ların japonları yarısını bitirdim, achievement unlock arabası olan mazda eunos roadster j-limited '91le
hava filtresi egzos ve chip yapmistim, sığ bir tuningci gibi., 130 kusur oldu beygir, 1. yarısta 3.bitirirken 2. yarısta acik 5.5sn farkla 1. oldum, supralara falan karsı.
a ligi cok kolay
Sosyal ağlarda paylaş

yapmamız gereken direksiyon ayarı nedir

amator pro simlasyon var misal

sora geribesleme şiddeti var

bide oyun içinde direksyiondaki tuşla ön fren abs mabs arka fren olayları var

cok sert oluo durdugu yerde bile donmuyor direksiyon ayar lxm :)

henuz başlardayım cunku 20 ile bile arba yoldan cıkıyor.direksiyon tam tur dondursemde oyunda tam donmuyor bi turlu çözemedim
Sosyal ağlarda paylaş

simulasyon sececeksin ayarlarda. yarıs baslamadan once yarıs ayarları var. onlardan zorlanıyorsan sana yardımcı olacak ayarlar var onları kendin yaparsın zaten. kimisi aracın kaymasını engelliyor, kimisi gaz kontrolünü sağlıyor vs. Sürüş becerine göre kapatırsın veya açarsın o ayarları. Tuş ayarlarını kafana göre yapacaksın o senin bileceğin iş.

aracın dönüp dönmemesi olayına gelince. license kısmındaysan lastik ayarı yapamıyorsun. bazı araçlar lastiklerden dolayı yağ gibi kayarken bazılarının yol tutuşu çok iyi. o yüzden bilemiyorum hangi yarıştasın hangi araçlasın ama licenselerden önce örnek videoyu izlersen birde youtube da şu adamın videolarını izlersen hangi viraja kaçla girmelisin nekadar fren yapmalısın vs çok daha rahat anlarsın.

http://www.youtube.com/user/REXPECT23
Sosyal ağlarda paylaş

licence ları yapıyorum ama bronze zorlarsam silver

gold hani baya imkansız

misal bmw 1.35 ile şikan mı ne öyle birşey yapıoruz ulan 40 ile dönmez mi bi araba

yani normal yarışlarda virajlarda zorlanmıyorum ama licence kısımlarında arabalar dönmüyor.direk düz duvara giriyor :)

hatta pejo 207 gt midir nedir beni katil edicekti.araba dönmüyor lan

direksiyon çok sert olmuş.

nascar ve cartingde tamam hakkını veriyor ama normal arabalarla 40 ile giderken hatta dururken bile dönmüyor anasını satim

onun harici çok sardı diyebilirim oyun.genelde single oynamayı sevmem :)

online a bi bakim dedim biraz karambol geldi bulaşmadım ztn bi tane eski corvettim var bide cooper s yapıyorum bi tane çıtır çerezlik

arbaa konusunda cimri davranmak lazım mıdır ?

hani ilerde para olur nasılsa ferrari aston martin kovalarım diye şimdi harcıyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben de kasmadım araç için. license ve eventleri yapıyorum şimdilik. licenselerde hırs yaptım gold kovalıyorum falan.

şimdi araç dönmüyorsa yarış ayarlarında değişiklik yap ama bana öyle birşey olmadı açıkçası. "G" i hissedip o yüzden mi dönmüyor diyorsun bu arada ? silver almak cidden zor değil ayrıca. Yarış ayarlarından gerekli ayarları yaparsan halledebiliyorsun. güvenlik önlemi olarak bi ayar açık oluyor mesela onu kapatınca araca olan hakimiyetin bariz artıyor. o yüzden her yarıştan önce kontrol et ona göre ayar çek.
Sosyal ağlarda paylaş

valla şahin direksiyonu gibi.baya ağır.direksiyon baya bi dönüyor ama arabanın direksiyonu baya az dönüyor.

sertliğine tamam ama dönme olayını sevmedim ben.çok az dönüyor ya.ben direksiyonu 2 tur döndürüyorum oyunda hala az dönmüş oluyor

ha ama deli gibi carting yapan biri olarak adamlar aynını yapmış lan.yaptıktan sora parmaklarımı hissetmedim :)

nascarcılarada saygı duydum
Sosyal ağlarda paylaş

b-spec öyle 1-2 yarış yaptırdım acemide 1. oldu tabi

ama ilerde onla mı ugraşcam bide hızlan solla hız kes flaan diye

bide online ı çözemedim fazla karışık geldi :).daha basit yapabilirleymiş gibi

oyun güzel ya.araba kullanmaktan omuzlarım sırtım agrıdı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...