Densiz Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Henüz bunun mantığını anlayabilmiş değilim. Bir ürün almak istiyorum. Almak istediğim ürünün fiyatı yurt dışından 650tl. Arkadaşım ebay dan kapısına kadar getirtti ve bu fiyatı verdi. Türkiyede aynı ürün 1200ytl. Bu işin matematiği nedir? fiyat nasıl oluyorda bu kadar zıplıyor? anlayamadım. Aldığı ürünü vergisiyle 650tl a alırken. Ben hangi hesapla 1200tl ödüyorum? O tek getiriyor. Firmalar toptan alıyor. Ürünün herhangi bir hizmetide söz konusu değil. Bizde asgari ücret çok yüksek diyemi fiyat böyle artıyor? (fiyatdaki hata düzeltildi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 kdv+ötv Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Densiz Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Oda gümrük vergisini ödemişti. ötv gümrük vergisinde yok sanırım. Yinede fiyat bu kadar yükselir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 shipping denilen ulaşım lojistik cart curt masrafı kdv artı ötv ve benzeri bir takım giderler (mesela radyolu tüm cihazlar için trt sertifikası lazım) artı "burası türkiye, 8 bin lira da fiyat koysam gider bu telefon" zihniyeti, asgari ücretle milyarlık aletlere konanların mantıksızlığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Densiz Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Ufak bir hata yapmışım. 600$ a değil. 650 tl ye almış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 vergilerden dolayı işte arkadaşım. almanyadaki 35bin euroluk araba burda 80bin euro falan vergilerimiz yüksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Densiz Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 ürün fiyatını aşan vergiler ödediğimizi bilmiyordum. Herkese teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Kdv %18 Ötv %37 Tam emin olmamakla birlikte bazı ürünlerde lüks tüketim klasmanına giriyor ve onunda vergisi var zannedersem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Vergi + diger masraflar + saticinin kar payi Her ay maasimizin %~40 ini da bu yuzden vergi olarak veriyoruz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar