mangal Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 sanane arkdaşım sana mı dert oldu ? ister pirnterda basarız ister elime yazarım yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Evet dert oldu bana. 90 tane rezidans yapıp reklam için 1 lira bile harcamayı düşünememeniz içime dert oldu. Şirketin ismi ne çok merak ettim bu arada :D. İnşaat sektörünün yükselen yıldızı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 |Joker| said: Reklamcı adam gidip rezidans yapsa, ulan sen inşaatçı mısın ne alaka derler, ama herkes reklamcıdır abi. Herkes her şeyi bilir çünkü. 2 resim altına zıgtırık bi laf oldu sana katalog. Açılınca site bakarız misyonuna vizyonuna şirketin. Yazdıklarına uysalar içim yanmaz. +1 hayır sonra böyle uyduruk şeylerle reklam yapınca. neden iyi bi çıkış yapamadık neden reklam piyasasında tutunamadık bık bık bık ötüyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 e herkez, etkileyici bi iki slogan dusune bilir, bunu kabullenin artık reklamcılar olarak. mesleğiniz doktorlukta değil, mimarlıkta değil, atom mühendisliğide değil. Reklamcılığın ne sınırı var ne standarta oturmuş sabit alınacilicek gercekleri var eğitimleri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Cuce said: e herkez, etkileyici bi iki slogan dusune bilir, bunu kabullenin artık reklamcılar olarak. mesleğiniz doktorlukta değil, mimarlıkta değil, atom mühendisliğide değil. Reklamcılığın ne sınırı var ne standarta oturmuş sabit alınacilicek gercekleri var eğitimleri var. Doğru herkes düşünebilir, ama herkes herkez olur, sonra herkes herkez olunca herkes bu ne dandik katalog, ilan, reklam, yazı, cümle der, geçer. Herkes her işi çok iyi bildiği için köşe yazarı da olur, futbol yorumcusu da olur, bilmediği halde adli tıp uzmanı da olur hatta gazetede yazılar bile yazar. Doğru diyosun, işimiz ne doktorluk ne mimarlık ne atom mühendisliği. Para vermeye değmez. Herkez düşünür bunları. Herkes düşünemez ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 olay sadece slogan mı? bul sloganı iş bitti. Reklamcılığın belli bir eğitimi yok derken bunu cahil kısmın bilmezliğine verirdim ben. -Nolcan okuyup reklamcı pee, netcennn reklamlardamı oynucan.. ne kadar dar zihniyettir bu. Reklamcılığın nasıl belli bir eğitimi yoktur. Reklamcılık= Tasarım, grafik, yazarlık... Hangisinin eğitimi yok? veya buldun sloganı bitti iş. Artık reklamcısın bu mudur? Uzun zamandır bu sektördeyim, 4 tane çok büyük tanınmış şirketin bütün otogar billboard kiralama yerleştirme tasarım işini aynı zamanda saha tanıtım organizasyonları ve onlar için olan broşürlerini hazırlıyorum.. Evet herkes reklamcı herkes bu işi yapıyo. kap sloganı gel abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mangal Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 katalog u basmadan aylarca ugrastık gayet de guzel oldu bu kapsamda bi proje için bakan herkes çok beğeniyo sloganları da universite mezunu 3 kişi(pazarlamacı 2xmimar) + 2 adet sanatla(2side ressam annem/babam) uğraşan insanlarla bulduk hiç bir şekilde yapmadığımız bişeyi yazmadık. web sitesi açılınca linkini koyarım buraya bakarız değerlendirirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Yahu ben ne diyorum siz ne diyosunuz, neyse efenim konuyu dağıtmıyalım. ne sinir, ne stres mişsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 hehe serbest piyasayla tanışmak için çok geç kalmışsınız. isteyen kişi reklamcılık yapabilir, isteyen kişi yazılımcı olabilir vs. vs.. ve bunu sizden daha iyi de yapabilirler. daha iyi yapmayıp sizden daha çok para da kazanabilirler. bu konuda sızlanmak çok garip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mangal Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 ne güzel dedin ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Ractamainus said: hehe serbest piyasayla tanışmak için çok geç kalmışsınız. isteyen kişi reklamcılık yapabilir, isteyen kişi yazılımcı olabilir vs. vs.. ve bunu sizden daha iyi de yapabilirler. daha iyi yapmayıp sizden daha çok para da kazanabilirler. bu konuda sızlanmak çok garip. Bu konunun ben daha ıyı yaparım o daha ıyı yaparla alakası yok. Eğer bu işi yapıyorsanız bıraz paraya kıyın da gercekten reklamcılıkla ıgrasan ınsanlara basvurun, herkes para kazansınla ılgısı var. Konuyu ve ya savundugumuz seylerı baska yone cekmeye gerek yok. Tabıkı bızden cok daha ıyı yapabılırler, tabıkı ısteyen kısı reklamcılık yapabılır, ama bu ısı aklıma sole bı slogan geldı, sızde fıkır verın hadı kataloga koycaz mantıgıyla yapmak yerıne, bu ısle ugrasan ınsanlara da para kazandıracak bır yolla yapılması gerektıgını soylemeye calısıyoruz. Mimara çizdirmek yerine projeyi, grafik bilen arkadaşlar şöyle bir projemiz var şuraya iki şey çizin bizde ona bakarak bişey çıkarıcaz deselerdi de, paraya kıyın da iki mimara gidin, o insanlar bu işle uğraşıyor bari onlar da para kazansın dıyecektık tabi ki. Konuya verdiğimiz mesajları başka yöne çekmenin manası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Yalnız reklamcılar niye rahatsız oldu, onu çok merak ediyorum. Yani beceremezlerse olay kendilerine patlıycak, en kötü ihtimalle kendi satışları düşücek. Her reklam yapmak isteyen ille de profesyonel reklamcılarla mı muhattap olmak zorunda? Hı, altından kalkamamıştır, büyük kitlelere hitap etmek istiyordur, büyük bir reklam kampanyasına ihtiyaç duyar, o zaman kendi yapacağı reklamın yetersiz olması ihtimali artacağından reklamcıları tercih edebilir. Ama altı üstü kataloğa slogan yazıcaklar ya, başa çıkılamayacak birşey değil ki. /edit: Hı tamam arada kabulleniş gelmiş... Bu insanlar size para yedirmek zorunda değil ki? Ucuza halletmek gibi bi imkanları varsa, bu da ellerinde patlamıyosa öyle hallederler. Beceremezlerse de bu kendilerinden başka kimsenin sorunu değil yani. şikayet üzerine editlendi /sae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Düzgün mesaj atma kabiliyetiniz yok mu hocam sizin? İlla girmeli çıkmalı sohbet mi etmek zorundasınız? Öküzlüğünüzü her fırsatta göstermek isteme nedeniniz nedir? Size çok girdi çıktı, siz de millete bir şeyler sokma çıkarma derdinde misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 garip biçimde agresifsin. hem de çok bildiğini düşünüyorsun, dinlemiyorsun. konuya dönecek olursak, hani serbest piyasa demiştim ya.. konu yine o işte. eğer bir reklamcıya yaptırmayacaklarsa, bu yönetimsel bir karardır. o karar sayesinde daha çok da kazanabilirler, kaybedebilirler de.. aynı doğrultuda "reklamcıya yaptırsın, hem reklamcı hem o kazansın" tezi de her zaman doğru değildir. ha eğer reklamcı "iş"e daha fazla değer katıyorsa, zaten endişelenme. toplamda reklamcı yine "yeterince" kazanıyor demektir. gidip burda bilmediğin etmediğin firmalara, kişilere saydırmana gerek yok bunun için. bu arada bazı özel meslekler dışında "reklamcılık" yerine herhangi bir iş kolu için de geçerli bu saydıklarım bu sistemde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mangal Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 kötü reklam yoktur diye bi söz yokmuydu ya ahah ? veya reklamın kötüsü olmazmıydı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Saydırmadım kimseye, düzgünce anlatmaya calıstım. Gidipte 5 katlı apartman diken birine soylemem bunu, 90 tane rezidans yapmış insanların reklam için burda konu açmak yerine bir reklamcıya başvurmaları gerekir dedim. Konuya daha fazla bir şey yazmıcam, dediğin gibi agresifleşiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Evet reklamcıyım uzun zamandır bu işin içindeyim ve öyle sizin uzaktan görüp küçümsediğiniz kadar da kolay bi meslek değil emin olun. O reklamın piyasaya sunulduğu haline gelene kadar geçirdiği evreleri size anlatsam yazmaya kalksam o girdili soktulu mesajları nereye atıcaksınız acaba? veya cok bilmiş arkadaşlar buyrun gelin bizim ajansa davet ediyim size birer hafta stajyer olarak bizimle birlikte çalışın. Evet aklına bi fikir gelen kendi reklamını yapabilir bunu tartışmıyoruz.. Sadece ne kadar iyi yapabilir bunu tartışıyoruz. konuyu saptırıp igrenç mesajlar atmakta üstünüze yok. bi kerede seviye icinde tartışın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 he bu arada mangal arkadaş istediğine yaptırabilir tabiki bu konuda bi tartışmam yok. ister kendisi yapar ister serbest piyasadan birini bulur ister kurumsal büyük bi firma ile anlaşır. Bizim burada anlatmak istediğimiz ne kadar iyi olur ne kadar verimli sonuç alır. budur yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Bojeek reklamcılıkta okuyor ve geleceğinden endişeli, o yüzden agresif sanırım =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Okumuyorum, okulum bitti. Uzun zamandır bir ajansta çalışıyorum. ajans olarak 4 büyük firmanın reklam çalışmalarını yapıyoruz. ve bana dokunan, biz afedersin ama köpek gibi gece gündüz çalışıyoruz, sadece herşey kusursuz olsun reklam'a önem veriyoruz sonra ortada sürüsüne reklamcıyım diye dolaşan tip var. Biz neyiz o zaman neciyiz? sonra adam gelmiş mesleğiniz doktorlukta değil, mimarlıkta değil, atom mühendisliğide değil. Reklamcılığın ne sınırı var ne standarta oturmuş sabit alınacilicek gercekleri var eğitimleri var. bık bık bık sonrasın da hehe serbest piyasayla tanışmak için çok geç kalmışsınız. isteyen kişi reklamcılık yapabilir, isteyen kişi yazılımcı olabilir vs. vs.. olamaz arkadaşım olamaz. olsa bile biz ona çakma reklamcı deriz. nerde iş tecrübesi? nerde okumuşluk? nerde bilgi? fikrin var diye reklamcı olamazsın biz o kadar emek vermişken de burda gelip böyle kücümseyemessiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 (ötekini düzeltiyim derken tekrar yaptım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 yahu mesleği küçümsemekle ne ilgisi var olayın =) hatta ben örnek verirken, iki sektörden dem vurmuştum. reklamcı ve yazılım piyasası. ben yazılım piyasasına iş yapıyorum. durumumuz sizinkine çok yakın. ama sizin gibi düşünmüyorum. bir farkın varsa, bunu ortaya koyarsın zaten. konuşmakla olmaz ki o. o farkı koyarsan da, piyasa sana döner.. bu işler böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 içine sanatın girdiği her alanda bakmak ve görmek farkı vardır ama o bakmak -görmek arasındaki farka gelinceye kadar belli bir bilgi birikimi bir görüşe sahip olmak gerekir evet reklamcılık eğitim gerektirir uğraş gerektirir fakat gelin görün ki kimi insan doğuştan reklamcıdır kimi ise reklamcı olmayı sonradan kazanır piyasadaki bir başka gerçek de "sinekden yağ çıkarmak" mangal muhtemelen son çare olarak reklam ajansı düşünüyordu fakat kendi fikri veya fikir teatisinde olduğu grupdan çıkan slogan/tasarım vs daha çekici geldiyse ona yönelmiştir cüce nin değinmek istediği nokta ehrhalde bu bilgi birikiminden gelerek "herkes reklamcı olablir" mantık çerçevesidir ki kendisi de tasarıma dayalı bir bölümde eğitim görmektedir biri gelse ona da "iki çizgi çekiyorsun snata oluyor herkes sanat yapar" dese sizin kadar sinirlenir kanımca gerilmeyin boşuna sonuçta evet herkesin sanatçı, tasarımcı,treklamcı olma şansı var ama bu aynı zamanda herkes bu meslke gruplarından birinin üyesi olaiblir anlamına gelmiyor cücenin ki biraz üslup hatası oldu sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Ractamainus said: yahu mesleği küçümsemekle ne ilgisi var olayın =) hatta ben örnek verirken, iki sektörden dem vurmuştum. reklamcı ve yazılım piyasası. ben yazılım piyasasına iş yapıyorum. durumumuz sizinkine çok yakın. ama sizin gibi düşünmüyorum. bir farkın varsa, bunu ortaya koyarsın zaten. konuşmakla olmaz ki o. o farkı koyarsan da, piyasa sana döner.. bu işler böyle. Sen ne kadar farkını koyarsan koy, adam eğer reklama değer vermiyosa, yaptığı katalogu zorunluluk olduğu için yapıp, içine yerleştirdiği metinleri 2 ressam+1 pazarlamacı+2 mimara yazdırıyorsa sen istersen 1 numaralı yazılımcı ol, adam gene oturur kendi yazmaya çalışır programı. Ne var kardeşim ben excel de yazıyorum, acceste olmayıversin, bir de para mı vercem der. Web sayfası için de yarın öbürgün, patiden kod rica ederse, çıkarıp verirsin. Halbuki senin de çıkıp bu işleri bilen insanlara danışın, herkes para kazansın demeni beklerdim açıkçası... edit: BabacumMostors said: cüce nin değinmek istediği nokta ehrhalde bu bilgi birikiminden gelerek "herkes reklamcı olablir" mantık çerçevesidir ki kendisi de tasarıma dayalı bir bölümde eğitim görmektedir biri gelse ona da "iki çizgi çekiyorsun snata oluyor herkes sanat yapar" dese sizin kadar sinirlenir kanımca Eyvallah, ne güzel özetledin olayı. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 müşteri eğer daha kötü bir seçeneği seçerse, zaten o müşteri de kaybeder (en azından uzun vadede). böyle bir doğal seleksiyon var piyasada.. yani hiç bir işin piyasası işi tamamen bilmeyenlere kalmaz, kalamaz. yarışın kuralı bu. dolayısıyla işinizde fark yaratıyorsanız, ayakta kalırsınız. tabiiki de işi bilenlere danışmak, yaptırmak iyidir. ama böyle bir kural yoktur bildiğimiz gibi. "iş" yapmak birden dazla değişkene bağlıdır. hatta iyi işi, her zaman "işi iyi bilen" yapar diye bile iddia edemeyiz. (of çok atıp tutuyo muyum lan acaba? işletme masterı olan birisi falan gelsin söylesin =P). bilgi paylaşımına gelince.. olayın farkındayım, özellikle ülkemizde insanlar forumlardan vs. sorarak iş yürütüyor. açıkçası ben buna rağmen bilginin paylaşılmasının faydalı olduğunu düşünüyorum ve yeterince de paylaşmaya çalışıyorum. aksi olur da bu paranoya ile yaşarsak, daha zararlı çıkarız bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar