Flassh Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 hadi kurana inanmıyorsunuz barış manço da mı yalan söyluyor yol verin yürüyün demiş adam
bansheee Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Cuce said: Sakaryalı cevap yazmıyorsun? Umarımki allahın olmadığını tanrının olmadığını anladın sonunda. Cok mutlu eder bu beni. Ya abi anlamadın mı, Sakaralı her "allah vardır ve birdir ve süperdir ......." dediğinde sevap kazandığına ve cenetteki memeleri yeni tomurcuklanmış hurilere bir adım daha yaklaştığına inanıyor. kışkırtma adamı daha fazla.1000 tane yasin okuyan adam 1000 sayfa aynı cümleyi de yazabilir
bansheee Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Myshkin said: albert einstein büyük dinlere inanmadığını açıkladığı için Amerika'dan kovulmak istenen bir adam. Yazdığı mektuplara internetten kolaylıkla ulaşabilirsin. Yanlış bilgiler yazma lütfen. huhahah abi bu kadar külli yalan olmaz Einstein Hiçbir Semavi dine inanmadığını her platformda belirtmiş bir adam.Hatta daha çocukken kutsal kitaplardaki metinlerin gerçek olamayacaz masallar olduğunu belirten ve bu şekilde düşündüğü için başına gelmeyen kalmayan bir kişi
BonePART Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Cuce said: sakaryali said: Peki delil yokda bu kainat nasil var oldu ? kainat her zaman vardi, hiçbirşey kainatı yaratmadı. abi tamam da benin anlamadigim bu kainatin her zaman var oldugunu soluyorsun daha entresani genislediginide kabul ediyorsun(ole olsa gerek su an ki fiziksel teoriler o yonde) ama olmayan kanitlayamadiniz bisiye inaniyosun diye bize mi diyosun?
bansheee Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 bansheee said: Myshkin said: albert einstein büyük dinlere inanmadığını açıkladığı için Amerika'dan kovulmak istenen bir adam. Yazdığı mektuplara internetten kolaylıkla ulaşabilirsin. Yanlış bilgiler yazma lütfen. huhahah abi bu kadar külli yalan olmaz Einstein Hiçbir Semavi dine inanmadığını her platformda belirtmiş bir adam.Hatta daha çocukken kutsal kitaplardaki metinlerin gerçek olamayacaz masallar olduğunu belirten ve bu şekilde düşündüğü için başına gelmeyen kalmayan bir kişi yanlış mesaja alıntı yapmışım pardon
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 abi einstein inanmıyo diye olmayacak bir sey yok newton da cebinden incili eksik etmeyen mezopotamyalı buyuculere inanan bir adamdı
chagy Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Kainat her zaman var mıydı? Allah her zaman vardı demek ile aynı şey oluyor bu bence. Bing Bang ne oluyor bu arada bir kaç deli bilim adamının uydurması mı?
BonePART Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 BonePART said: Cuce said: sakaryali said: Peki delil yokda bu kainat nasil var oldu ? kainat her zaman vardi, hiçbirşey kainatı yaratmadı. abi tamam da benin anlamadigim bu kainatin her zaman var oldugunu soluyorsun daha entresani genislediginide kabul ediyorsun(ole olsa gerek su an ki fiziksel teoriler o yonde) ama olmayan kanitlayamadiniz bisiye inaniyosun diye bize mi diyosun? su mesajimi tekrar okudumda mesajimi kaznain dogurduguna inaniyorsunda oldugune mi inanmiyorsun demis hodja diye bitirmek istiyorum sfaasfasd
bansheee Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 "nutella yerim" said: abi einstein inanmıyo diye olmayacak bir sey yok newton da cebinden incili eksik etmeyen mezopotamyalı buyuculere inanan bir adamdı Einstein inanmıyo diye olmayacak demedim yaw.Sakaryalı bariz "Einstein allahı kabul etti siz ondan zeki misiniz bre cahiller" tarzı bişiiler yazmış ona karşı çıktım.
aquila Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 BonePART said: su mesajimi tekrar okudumda mesajimi kaznain dogurduguna inaniyorsunda oldugune mi inanmiyorsun demis hodja diye bitirmek istiyorum sfaasfasd ya tutarsa...
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 einstein inanıyor diye kesinlikle olması da gerekmiyor eheh
chagy Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Geçen spore oynuyorum, yaratığım o kadar dandik oldu ki, ana menü de gezegene tıklayıp çöp kutusu simgesine tıkladım, yok oldu.
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Bu arada dağların yürümesi geyiği aslında çok yeni çözülen bir olay değil =) Newton, Galileo gibi amcalardan daha öncede bu konularda araştırma yapılıyordu. Herifin biri(adını bilemediğimden dolayı kendisine herif diyeceğim) Mısır civarında yerlere sopalar çakıp gölgelerin eksenlerini not ederek sapmalardan dünyanın yuvarlak olduğunu çıkartabilmiş. Mesela kilisenin birinde bir papaz tavana sarkaç asıp yerede mıktası koyup aynı hizada sallanmasını ayarlamış. Dönüşten oluşan hafif ivmelenme nedeniyle bir süre sonra sarkacın atış hizasıyla mıknatısın çubuğunun arasında bir sapma oluştuğunu gözlemlenmiş. Bu araştırma bayağı bayağı dünyanın döndüğünün çıkartımıdır mesela. Haa neden bunları yazdım, bir saat önce derste referansı geçti bu heriflerin =F Anlatayımda adamlar şöhret olsun istedim sdf. Eski dünyada insanlar cahil cühelya bir kitap gelsinde aydınlanalım diye beklemiyorlar aslen eheh.
mightee Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Flassh said: allah yok bir güç var o da içimiz de sdf KDV ?
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 chagy said: Kainat her zaman var mıydı? Allah her zaman vardı demek ile aynı şey oluyor bu bence. Bing Bang ne oluyor bu arada bir kaç deli bilim adamının uydurması mı? Aynı şey olmuyor. Birinde irade var. Anlamsızca yaratımlarına eziyet edebilen bir "baba figürü" falan var. Diğeri sadece doğa. Gelen ve geçen bir şey. Temel kanunlarla işliyor. Ol dedim oldu çok dua edersen mucize olur gibi bir olay yok. Dağları 1 sn'de yaratmıyor depremlerle vs. oluşuyor dağlar. Yani aslında ikisini söylemek çok farklı şeyler kavramsal olarak
Anelor Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 http://www.ted.com/talks/lang/tur/richard_dawkins_on_militant_atheism.html dawkins baba cihada cagiriyor beyler go go go
fede Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 nileppezdel said: chagy said: Kainat her zaman var mıydı? Allah her zaman vardı demek ile aynı şey oluyor bu bence. Bing Bang ne oluyor bu arada bir kaç deli bilim adamının uydurması mı? Aynı şey olmuyor. Birinde irade var. Anlamsızca yaratımlarına eziyet edebilen bir "baba figürü" falan var. Diğeri sadece doğa. Gelen ve geçen bir şey. Temel kanunlarla işliyor. Ol dedim oldu çok dua edersen mucize olur gibi bir olay yok. Dağları 1 sn'de yaratmıyor depremlerle vs. oluşuyor dağlar. Yani aslında ikisini söylemek çok farklı şeyler kavramsal olarak o baba figürünü sen oluşturuyosun kafanda
Coder Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Farinal said: Din iyi güzel niye çıkmış anlayabiliyoruz da şimdi ona gerenk yok. İnsan haklarından tut hukuk sistemine bin tane şey var. Ayrıca ahlak din tekelinden çıktı da. Ha illa ben spiritualizmimi yaşamak istiyorum dersen tap gene tap ben sana tapma demiyorum doğaya tap mesela senin sorunun neden allahla ben onu anlamıyorum, doğaya tap ama allaha tapma ? WTF ? Ok konuya net bi sonuç yapmak farz oldu.. 1) Sonuçta herkez farklı inançlara/inanmamalara sahip.Görünen o ki inanan ve inanmayana birbirlerinin düşüncesi tabu olarak görünüyor. 2) Mesele şu ki Allah vardır diyen bu düşüncesini yaşarken Allah yoktur diyene girişmemesi gerektiği gibi Allah yoktur diyende inanana girişmemeli. 3) Siz inanmayın biz inanalım sorun yok, ama siz Allah'a inana saygı gösterin (ki bu dinle alakalı bi durum değil, insanlıkla alakalı bi durum) bizde size aynı şekilde saygı gösterelim. Kimse buradaki 2 satırlık yazılarla ne Ateist(nasıl yazılıyor bilmiyorum) olmayacak, ne sakaryalı ha Ferinal doru demiş ulan allah yokmuş diyecek, nede Ferinal ulan sakaryalı haklı bi abdest alayımda tövbe edeyim diyecek.. Bu kadar barışçıl bi özetten sonra son kişisel görüşümü söyleyeyim. Bu gün ateist olsam hayatımda çok fazla şey değişmez belki domuz yerim, ramazanda içki içerim.. benim için fark bu kadar fakat eğer haklıysam bi domuz bi içki için kaybedeceğim şeyler priceless.. Yani demem o ki, inanmamak bana bişey kazandırmaz.Inanmakda hiçbişey kaybettirmez.. dolayısı ile müslüman olmanın dayanaklarından ziyade böyle de bi mantıklı tarafı var.. Saygılar PS : modlara din konusunu konuşmak için fırsat verdikleri içinde ayrıca rep
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 İnsan doğasında olan bir şey, tartışmak doğal bencce bunu. Ki burada saygıda pek de kusur edildiğini düşünmüyorum. Belki de konu dışı yerine bilim&teknik ağırlığı vardır =D PS: İnanmak, eğer ki kitapta yazanları harfiyen uygularsan bir çok zevki kaybettirir. Dünyaya bir kere geliyoruz neden zevk almayalım? Kime ne zararı var yani içki içmenin domuz yemenin evlenmeden sevilşmenin falan? Garip senaryolarla gelirsiniz de ayarsız yapılan her iş zararlıdır zaten =)
Farinal Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Coder said: Bu kadar barışçıl bi özetten sonra son kişisel görüşümü söyleyeyim. Bu gün ateist olsam hayatımda çok fazla şey değişmez belki domuz yerim, ramazanda içki içerim.. benim için fark bu kadar fakat eğer haklıysam bi domuz bi içki için kaybedeceğim şeyler priceless.. Yani demem o ki, inanmamak bana bişey kazandırmaz.Inanmakda hiçbişey kaybettirmez.. dolayısı ile müslüman olmanın dayanaklarından ziyade böyle de bi mantıklı tarafı var.. Saygılar PS : modlara din konusunu konuşmak için fırsat verdikleri içinde ayrıca rep 1- diyorsun ki yani benim ahlak anlayışım kendi içimden vicdanımdan gelen bir şey dinle alakası yok. güzel. 2- diyorsun ki domuz eti yemek gibi küçük bir şeyden priceless (cennet?) şeyler kaybedebilirim. Yani sen ahlaki olarak, insan olarak vs. 10 numara bir insan olcaksın ama mesela 1-2 kere içki içtin bi de domuz eti yedin diye cehennemde yanıcak mısın? yerim öyle adaleti. 3-sonda yaptığın mantık öyle çalışmıyor olmalı. yani allah heralde inanan ile inanmayanı ayırt edebiliyordur yoksa herkes nolur nolmaz diye bir besmele ile çıksın evden işi garantiye alsın. böle saçma şey olur mu? bu dediğinle kendi tanrını aşağılamış oluyorsun.
Coder Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Farinal said: Coder said: Bu kadar barışçıl bi özetten sonra son kişisel görüşümü söyleyeyim. Bu gün ateist olsam hayatımda çok fazla şey değişmez belki domuz yerim, ramazanda içki içerim.. benim için fark bu kadar fakat eğer haklıysam bi domuz bi içki için kaybedeceğim şeyler priceless.. Yani demem o ki, inanmamak bana bişey kazandırmaz.Inanmakda hiçbişey kaybettirmez.. dolayısı ile müslüman olmanın dayanaklarından ziyade böyle de bi mantıklı tarafı var.. Saygılar PS : modlara din konusunu konuşmak için fırsat verdikleri içinde ayrıca rep 1- diyorsun ki yani benim ahlak anlayışım kendi içimden vicdanımdan gelen bir şey dinle alakası yok. güzel. 2- diyorsun ki domuz eti yemek gibi küçük bir şeyden priceless (cennet?) şeyler kaybedebilirim. Yani sen ahlaki olarak, insan olarak vs. 10 numara bir insan olcaksın ama mesela 1-2 kere içki içtin bi de domuz eti yedin diye cehennemde yanıcak mısın? yerim öyle adaleti. 3-sonda yaptığın mantık öyle çalışmıyor olmalı. yani allah heralde inanan ile inanmayanı ayırt edebiliyordur yoksa herkes nolur nolmaz diye bir besmele ile çıksın evden işi garantiye alsın. böle saçma şey olur mu? bu dediğinle kendi tanrını aşağılamış oluyorsun. 1) hemfikiriiz 2) zaten öyle bişey yok müslümanlığı iyi bilmediğin için öyle olduğunu düşünüyorsun, günah, sevap kavramı düşündüğünden çok uzak 3) 2. madde ile aynı cevap aslında.. ps : böyle mantıklı yazarsan cevaplarım, öyle harf hatası filan dersen kasımpaşanın yolu belli
Farinal Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 2- sen dedin diye küçücük şeyler yüzünden kaybetmek istemem priceless olayı diye dedim ben. zaten vicdani olarak rahatsa bir insan, ahlaklıysa domuz eti yedi yok şarap içti diye cehenneme gitcekse gitsin yani napalım. ama eğer cennet cehennem tanrı vs varsa bile bu yüzden kimseyi cehenneme göndermez. yani en azından yazdığı kadar merhametli vs vs madem. dimi? o zamanda zaten geriye iyi insan olmak kalıyor bi tek. ps: öyle deme hacı ad hominem olmazsa olmaz böle konularda
Coder Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 insan hayatına 1-2 kural ekleyebilir din için, kaldı ki zaten farkında olmadan dini uyguluyor olabilirsin, ateistlerin bu mantık bul geyikleri bi sınıra geliyor, inananların soruları gibi.. kısacası şu, inan yada inanma iyi bir insan olmak zaten insaniyetin gereğidir, bunları bir kitaba dayandırıp inanabilirsin, yada inanmadan uygulayabilirsin taktir yaradanındır(bana göre).. neyse uzun ettik konuyu, ben ateistlerin başkasının inancını eleştirmeyenlerini saygıyla karşılıyorum.. inanmamak sizin seçiminiz bizde inanmayı seçmişiz kimseyi ikna edemeyiz.. bir müslüman olarak yorumum; mahşer günü geldiğinde "hasssikktiirrr" dediğiniz gün bi eli yumruk bi eli şaplak yaparan bi adam görürseniz bilin ki o benim.. selametle.. PS : saat 8 oldu burada artık kabak tadı vermişizdir konuya ben thaililere dotada bi hayat dersi vereyim gelirim geri
Farinal Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 mahşer günü aynı harketi yapıp hmps hmps buz gibi ..lar.......de patlar demeyinde hacı o güzel olmaz
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 O değil de İslam'da o cennet-cehennem konusunda ciddi fikir ayrılıkları var. Bazıları iyi insan ol 10 nuamra adam ol ona rağmen içki içersen cehennemde cayır cayır yanarsın fikrini savunuyorlar. Ben öyle adaletsiz bir Tanrı'ya tapınmayı reddediyorum şahsen
Öne çıkan mesajlar