Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
detaylar ve evrim ile bu teori arasında ki ilişki kurmanın sağlıklı olup olmaması tartışılır ama özüne bakacaksınız burada. sakaryalının sürekli çok düşük ihitmalleri imkansız saymasına karşı konuşuyorum.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

said:
dasaa insanların bilgisi dahilinde bilgisi kadar algılamasını gercekten safsata olarak mı goruyorsun

evet. sadece buna endekslenip bakış açılarını süper dara indirgemeleri salakça. diğer bilgilere haiz olmadan ya da öğrenmeye çalışmadan "benim bildiğim budur. öylese bu olay da kesinkes sadece bu kadar açıklanır" kalıbı çok saçma..

örneklerinle de alakası yok fazla bu arada

örnekleri dedigimi anlatayım diye gayet özenip yazmıstım begenmedigine uzuldum,bunun dısında sakaryalı evet biraz sacmalıyor da su bilgi dahilinde olma konusu o kadar salakca degil,bu konu hakkında yapılmıs psikolojik bir cok deney var insan davranısı uzerine,linklerine baktım bulamadım bookmarkdan silmisim bulursam atıcam buraya

mavi rengi hic görmemis bir insana mavi rengi nasıl anlatırdın ?örnegin gökyüzü gibi dermiydin,ya gokyuzunu hic gormemisse,beyazı hic görmemis bir insana beyazı nasıl anlatırdın,süt gibi mi krema gibi mi derdin,benzetme yapmadan nasıl anlatırdın o rengi?peki tanrı bize kendini anlatmak isteseydi kendini nasıl anlatabilirdi,hangi benzetmeleri kullanırdı,iyi ahlak,dogruluk,dürüstlük ve barış gibi kavramlarla mı yapmaya calısırdı bunu acaba

bu soruların üzerine sana aslında renk diye bir sey yok desem muhtemelen sakaryalı gibi konusmaya basladı derdin,evet aslında renk diye bir sey yok,hem de hic yok,bizim renk dedigimiz farklı dalga boylarındaki ışıgın nesnelerin yuzey ozelliklerine göre kırılıp gozumuze gelmesi ve farklı frekansa farklı bir algı atayan beynimizin bize sundugu resim diyebiliriz,o halde algımız bir cok seyi belirliyor demektir
Mesaj tarihi:
Sizce hangisini kabul etmek dogru sonsuzda bir ihtimalimi yani tasadüfü ,yoksa ondan çok daha kuvvetli bir ihtimal olan Yaratıcı tarafından yaratılmış olma ihtimalinimi sizce hangisi mantıklı ve inandırıcı ? aklınızın ve mantığınızın kabul ettiğni söyleyin lütfen ?
Mesaj tarihi:
Tanrı ne demek buna karar vermek lazım onun için. Tanrı islamiyetteki Allahsa o zamman paralel evren falan dinlemez alayına gider olması lazım. Ama senin Tanrı dediğin kavram daha mı güçsüz daha mı insani vs.

O yüzden Tanrı'dan kast edilen ne yani
Mesaj tarihi:
Lütfen bir yaratıcı yok diye inkar etmeyin bir yaratıcının var oldugunu var olması gerektiğini sizde biliyorsunuz ,fakat mahiyetini ,nasil olduğunu aklınıza siğdiramadığınız için tesadüf deyip geçip gidiyorsunuz ,ama bir türlü aklınıza tesadüfüde sıgdıramıyorsunuz eger tesadüfü tam kabul edebilseydiniz burda ALLAH ile ilgili bu kadar konuşurmuydunuz hiç? Bırakın sizde biliyorsunuz ki ,bu evren tesadüfen kendi kendine var olamaz bu imkansız beyniniz bu fikirle çalkalanıyor
aklınız bir türlü bunu kabul edemiyor, fakat tesadüfün yerine koyacak bir şeyde bulamıyorsunuz fırtınalı denizde dümeni bozulmuş sağa sola yalpalayan teknenin durumu gibisiniz. Kuranda bu durum şöyle anlatılır ""Allah'a şirk koşan kimse, gökten düşüp de kuşların kaptığı veya rüzgarın bir uçuruma attığı şeye benzer.'(Hacc, 31) tesadüfe sizde inanmıyorsunuz aklınızda bir Yaratıcının olabileceği fikri hep var fakat şeytanın ve nefsin etkisi ile kabullenmek istemiyorsunuz, bunun en büyük delili hem ALLAH'a inanmadığınızı söyleyip hemde yokluğunu kanıtlamaya çalışmanızdır madem inanmıyorsunuz niçin dandik tasarim gibi başlıklar atarak size göre var olmayan bir Yaratıcının sanatını eleştirmeye kalkıyorsunuz. Tasarımın olduğu yerde tasarlıyanda vardır ALLAH konusundaki fikriniz hala oturmuş değil boş yere kendinizi kandırmayın.
Mesaj tarihi:
Sana bir şeyler anlatmak istemiştim bir caps tan yola çıkarak zeki çocuk. Bir harfin katipsiz olamıyacığını bilirken , koca kainat kitabının katipsiz ,tesadüfen yazıldığını kabul etmek en büyük cahilliktir
Mesaj tarihi:
Lafi yine aynı yere getirdin.Her şeyi ALLAH yarattı Onu kim yarattı ?
Sonradan var olmak ,yok olmak bunlar zaman içindekiler için gecerli kanunlardır. Zaman ve mekanın yaratıcı için geçerli değillerdir, çünkü zaman mekanla beraber sonradan ALLAH tarafından yaratılmıştır yaratan ALLAH'tır. zaman ve mekan yokkende ALLAH vardı. Zaman sonra yaratıldığı için ALLAH tan bir saniye önce, bir saniye sonra gibi kavramlarda mantıksız kalır,çünkü zaman yoktuki ALLAH tan bir saniye önce veya sonra gibi kavramlar olsun.
Mesaj tarihi:
Bir çölde devenin tersi ordan devenin geçtiğini gösterir , bir örümcek ağı orda örümcegin olduğunu gösterir , bir güvercin yumurtasi güvercinin varlığını gösterir , insanın varlığı ,şu koca everenin varlığıda ALLAH'ın varlığını gösterir bunlardan daha mantıklı bir delil varmı ?
Mesaj tarihi:
=) Burda söylenen herşeye "arkadaşım onun, bunun, otun tesadüfen olduğunu mu sanıyorsunuz halbuki onu yaradan yarattı hihehe" şeklinde müdahale ederek günlerdir bilim bölümündeki konuyu trollüyorsun. Sen kafandan kurallar belirleyebilip mulak konuşabileceksin başka düşünenin hakkı yok mu buna? Günlerdir aklına gelen her nesne için bir ustası olduğunu tekrar ettinde ben o ustanın ustası kim diyince mi kafandaki kurallarla mı çelişmiş oldum? Kayıtsız şartsız kabul edilecek mantıksız olaylar listemde mesajında yazdığın hiçbir şey yok malesef. Eğer kafandakilerle çeliştiysem çok güzel. Çünkü sen kendinle çelişmediğin zamanda benimkilerle çelişiyorsun. Bunu bil istedim. Bilimsel bir dayanağın yoksa bilim konuşan insanlarla yapıcağın tartışma bu gereksiz döngüden ileri gitmeyecek. Hadi iyi akşamlar.
Mesaj tarihi:
Delillerimin mantıklı olduğunu sende biliyorsun asıl senin yaptığın göz kapamak unutmaki gündüz gözünü kapayan ancak kendine gece yapar, çölde başını kuma sokan deve kuşu misali fakat o kafasını kuma gömdüğü için gökyüzündeki güneş sönmez ışıl ışıl tum ışığıyla heybetiyle var olmaya, ısı ve işik kaynağı olmaya devam eder.
Çölde başını kuma gömen deve kuşu gökde güneş yok diyemez, gündüz gözünü kapayan ancak kendine gece yapar gök yüzündeki güneşi söndüremez.
ALLAH yok demekle olmaz sen desende Onun varlığına bir zarar veremezsin ancak sen şöyle diyebilirsin, bana göre yok,benim nazarımda yok diyebilirsin, ama asla yok diyemezsin.
Şimdi benim delilerimi begenmedin sen bana yokluğuna dair tek bir delil getir baştan söylüyorum görmüyorum ondan yok demen kabulum değil mantıklı delil getir.
Mesaj tarihi:
Hayır delillerin mantıklı değil, aksine cok mantıksızlar. Bunu görmüyorsa bir insan anca kendisine yalan söylediğini kabul edebilirim.
Sen kendine istediğin kadar allah var de, asla allah var olmayacak. istediğin kadar asıl sen kafası kuma gömi asla ölünce cennete gitmeyeceksin asla bir yaratıcı senın yaptığın kötülükleri affetmeyecek.

allah yok. Benim nazarım da değil sadece, allah yok. Gercek bu. Bütün evrendeki gercek bu. Senin nazarındada yok. allahın varlığına dair tek bir kanıt bile olmadı tarihte evrende hiç bir zamanda olmayacak cünkü allah yok. kanıtlanmamış birşeye hiç bir insan inanamaz, yanı kimsenin nazarında allah olamaz, tarih boyunca kimsenin nazarındada olmadı.

bir şeyin yokluğunu değil varlığını kanıtlarsın. allahın varlığı asla kanıtlanmadı yani allah yok.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...