Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ALLAH bizi bu dünyaya sınamak için gönderdi bu doğru , fakat ALLAH akla kapı açar insan ya kabul eder, ya inkar eder bu insanın bileceği iştir ama sonuçlarına katlanır.ALLAH kendini bu dünyada hiç bir zaman göstermeyecek kimse bunu beklmesin bu dünya bir imtihandır imtihan sırrı ortadan kalkar, cennetin ve cehennemin bir manası kalmaz. ALLAH da manasız ,boş ,abes iş yapmayacağına göre ALLAH'ın açıktan acığa kullarım ben burdayım demesini beklemeyin.
Mesaj tarihi:
fede said:

konfiçyus
sokrates
peygamber bunlar hep

Dediğin adamlar kendilerini filozof olarak lanse ediyor yalnız. Hani bu coğrafyadaki gibi denizi yarayım, çarmıha gerileyim, göğe yükseleyim derdinde değiller. Sağolsun yazılı tarih eheh.
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

ALLAH da manasız ,boş ,abes iş yapmayacağına göre

ha insanları çoğalmasını kardeşin kardeşi düdüklemesi ile sağlaması manasız değil yani D:
Mesaj tarihi:
daha onceki sayfalarda da yazdıgım gibi benim kafamdaki sorular neden bakterisinden virüsüne ornitoreginden memelisine kuşuna kadar milyon cesit canlıdan tek bir tek soyut dusunebilen,matematiksel modellemeler yapabilen,şehirler kuran gökdelenler diken,aya giden,zevk icin öldüren neden bir tek insan,bariz bu dunyadaki ekolojik düzeni bozuyoruz ve bu bana sanki bu dunyaya ait olmayan bir seyin uzantısıymısız gibi geliyor
Mesaj tarihi:
ya da neden su an yaptıgımız gibi tanrıyı tartısıyoruz,kimimiz olabilirligi savunuyor digeri yok diyor,neden bunu diger hic bir canlı yapmıyor,neden diger canlıların hepsi öncelikle beslenme daha sonra üreme olan 2 tane mekanizmayla hayatlarını devam ettirirken insan denilen canlı dil gibi karmasık bir sey gelistiriyor
Mesaj tarihi:
"nutella yerim" said:

Farinal said:

sakaryali said:

Nutella yerim Kuranda adı gecen Peygamberlerden başka Peygamberlerde geldi.Dünyanın her kıtasında ilahi din izleri var tabiki bu dinlerin aslı bozulduğundan ALLAH tan geldiği gibi kalmadılar aynı hıristiyanlık ve yahudilik gibi. İnsanların çoğu gökteki bir Yaratıcıya inanır, inançsız topluluk bulamazsın bu yüzyıl hariç ALLAH bu kadar pervasızca inkar edilmemiştir.insanlar bu kadar nankörleşmemiştir mekke müşrikleri bile ALLAH a inanırdı ama araya putlar koyarlardı bu yüzden kaybedenler oldular .Bu dünyanın neresinde olursa olsun en ilkel kalmış kızılderili kabilelerinde bile bu böyle nedense hep gökteki bir Yaratıcıdan bahsederler, sizce bu tesadüfmü yoksa Peygamber geldiğinin izlerimi sence bunlar nedir ?

yoo aslında 19.yyda daha çok yaygındı allahsızlık.

yada mesela roma imparatorluğuna yetemedi yahudiler. jupiter baya götürüdü malı allaha bırakmadı pek.

ama burada konuştuğum adam tahtadan devasa bir gemi yapılıp içine binlerce tür hayvanın konulup aylarca gezildiğine sonunda da aşure yapıp yediklerine inanıyor.

19.yuzyıl ve roma imparatorlugu ?
Mesaj tarihi:
genelde insanların yaptıgı en buyuk hata da tanrı yı birey olarak algılamaya calısma olayıdır,oysa mevcut bir sistem,bir doga duzeni ya da evrenin tamamında gecerli olan bir yasa gibi bir sey diye neden dusunulmuyor,sahsen bence bu cok cok daha fazla hayranlık uyandırıcı
Mesaj tarihi:
insanların tamamında o "ben bilgim dahilinde ve bilgim kadar algılarım" safsatası var.

inansın inanmasın. ha bu duvardır, gelişimi engeller. ama var..

adam inanıyor ama kaderi hâlâ yazılmış, belirlenmiş, kesinleşmiş bir olay olarak değerlendiriyor..

bi nevi neye inandığının farkında değil diyebiliriz.

gerçi çok umrumda da değil kimin neye inanıp inanmadığı ya.. sonuçta benim dediklerimin birisinin düşüncesini değiştirme ihtimaline inanmıyorum.. e zaten genelde garbage gibi başlıklar oluyor din konulu başlıklar
Mesaj tarihi:
Din iyi güzel niye çıkmış anlayabiliyoruz da şimdi ona gerenk yok. İnsan haklarından tut hukuk sistemine bin tane şey var. Ayrıca ahlak din tekelinden çıktı da.

Ha illa ben spiritualizmimi yaşamak istiyorum dersen tap gene tap ben sana tapma demiyorum doğaya tap mesela
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Cuce ben burdayim ALLAH vardir ve birdir eşi benzeri yoktur Ondan başka bir ilahda yoktur. Bunu bu dünyada anlamazsan, ölünce anlayacaksın hatta daha ölürken ölmeden Azrail'i görünce anlıyacaksın.
Nuh tufanının olduğunu bilim adamları kanıtladılar. Bu yönde çok bulgular var, dünya böyle büyük bir su baskını gecirmiş.

allah yok, eşi benzeri elbet yok cünkü allah yok. allah'ı koyduğunuz yer hiçlik yokluk. Bunu sende biliyorsun, su anda bile anlıyorsun ama kendine yalan söyleyip kendini kandırıyorsun. Bildiğinden emin olduğundan döndürüyorsun kendini. Kendini kandırmaya şimdi son vermezsen, ölmeden önce son nefesinde son vericeksin.

Nuh tufanı değil, dunyanın tarihinde sayısız tufan var, buzul cağları var. hiçbirşeyi kanıtlamıyor nuh tufanı dediğin şey.

Zaten allahın varlığına dair 1 tane bile kanıt yok. Cunkü allah yok.
Mesaj tarihi:
ateistlik neden çıkmış anlayabiliyorum ama şimdi bütün bunları yaratan bi yaratıcı elbette var.

illa popomu rahattan kaldırmak istemiyorum dersen yine de inan. git protestan falan ol mesela. son derece kolay...

özetle dinle ilgili verilen tüm tavsiyeler, tavsiye edilen kişiye uygunsuz ve -kusura bakma farinal ama- su katılmamış salaklıkta geldiği için en iyisi bulaşmamak..

bulaşmayın hiç.
Mesaj tarihi:
o adamın yazdıkları zaten ayrı bi safsata..

büyük harflerle ALLAH yazacağına gidip az daha okusa daha iyi olacak.. ne savunduğunu biliyor ne de karşı tarafın dediğini..

din üzerine bu şekilde tartışmaktan daha saçma bişi düşünemiyorum..
Mesaj tarihi:
genelde insanların yaptıgı en buyuk hata da tanrı yı birey olarak algılamaya calısma olayıdır,oysa mevcut bir sistem,bir doga duzeni ya da evrenin tamamında gecerli olan bir yasa gibi bir sey diye neden dusunulmuyor,sahsen bence bu cok cok daha fazla hayranlık uyandırıcı

Nutella yerim bu dediklerinin hepsi sonradan var olmuş şeyler big bang teorisi bunu ispatladı artık.Bu evrenin nasıl var olduğunu ve bu düzeninin nasıl devam ettiğini sorgularken ,evrenin kendi kendine tesadüfen var olamayacağını, evreni yaratan bir gücün var olduğuna , gücün olduğu yerde güç sahibi bir Zatın olması gerektiğine, bu güç sahibi Zatın ALLAH olduğuna inanıyoruz.
Bazılarına bu fikrim saçma geliyor ,tesadüfte israr ediyorlar fakat bizim bu dediğimiz en az bir iğnenin ustasız olmayacağını söylemek kadar mantıklı, tesadüf açıklaması ise bir iğnenin ustasız olduğunu söylemek kadar mantiksiz ve saçmadır.
Mesaj tarihi:
Nuh tufanı hakkında bilmediğiniz bazı şeyler var , Nuh tufanı sadece Nuh kavminin yaşadığı bölgede olmuştur .Hz Nuh'un gemiye tavuk ,at, inek gibi yolculuk sırasında ve yolculuktan sonra ihtiyaci olan hayvanları alması gayet mantıklı akla uygundur. Yoksa bazı kimselerin bildigi gibi gemiye yeryüzündeki hayvanların hepsinden bir çift binmemiştir zaten buna ne zaman vardır ne gemide yer.Bazı bilgisiz müslümanların bu şekilde bilmeden araştırmadan konuşmasından dolayı bu olay hep yanlış şekilde anlatıla gelmiştir.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

insanların tamamında o "ben bilgim dahilinde ve bilgim kadar algılarım" safsatası var.

inansın inanmasın. ha bu duvardır, gelişimi engeller. ama var..

adam inanıyor ama kaderi hâlâ yazılmış, belirlenmiş, kesinleşmiş bir olay olarak değerlendiriyor..

bi nevi neye inandığının farkında değil diyebiliriz.

gerçi çok umrumda da değil kimin neye inanıp inanmadığı ya.. sonuçta benim dediklerimin birisinin düşüncesini değiştirme ihtimaline inanmıyorum.. e zaten genelde garbage gibi başlıklar oluyor din konulu başlıklar

dasaa insanların bilgisi dahilinde bilgisi kadar algılamasını gercekten safsata olarak mı goruyorsun

bence soyle dusunuyorum bilmek icin önce görmek degil görmek icin önce bilmek gerekir

atıyorum formula 1 yarısı izleyen bir adam hayranlıkla onunden cok hızlı gecen ve bu hızda dahi virajı guzelce alabilen bir arabaya hayranlıkla bakarken yalnızca olayın estetik yönünü algılar,fakat bir mühendis o olaya sahit oldugunda aklına once aks a binen yüklerin araba virajı alırken mevcut acısal hızı artacagından eksenel dogrultuda yön degistirdigini görür,virajı aldıktan sonra vitesi arttırılan arabanın disli kutusundaki tork artısından kaynaklanan aksdaki zorlanmayı bilir,o an merkez kac kuvvetinin vektörü dogrultusunda arabadaki insanın savruldugunu görür,bir önceki devirden aldıgı ataletle hala dönmekte olan volanın pistondaki hava yakıt karısımını nasıl sıkıstırdıgını ve bujinin dakik olarak ateşlendigini görür,saniyenin onda biri mertebede yalnızca bir kac cm3 lük bir hacimde basıncın 80 bar gibi bir degere (cm^2 ye 8 ton yük binmesi demek) ve sıcaklıgın 2500 C ye cıktıgını görür,demek istedigim izleyen sıradan adam da mühendis de aynı seye bakıyorlar ama mühendisin gördüklerini sıradan adam görmüyor,fark nerde?mühendisin bilmesinde

ya da bir yaz gunu sahilde uzanmıs guneslenen bir insan dusun o an tek dusundugu bikinili kızlar atıyorum,o an gunese baktıgında gördügü tek sey ısındıgı oysa bir bilim adamı gunes e baktıgında gunes dunya arasındaki maddeden bagımsız uzay boslugunda nasıl oluyorda mevcut ısının dunyaya tam 8 dakikada geldigini dusunur,o an tenine vuran ışının bundan tam 8 dakika once gunes yuzeyinde 6000 C derecede hidrojen döteryum tepkimesinden meydana gelen ışımanın sonucu olan fotonun tenine geldigini görür,bilmese göremezdi

boyle fetocu gibi surekli bilimsel ornekler veriyorum ahah yanlıs anlamayın,dedigim sadece su an bilimin geldigi noktada kesin tanrı yoktur diye bir sey asla denemez,ben tanrı kesin vardır da demiyorum sahsen cogu zaman olmadıgını dusunen bir insanım hatta kutsal kitaplarda insan ürünü olabilir ama bunlardan bagımsız bir tanrının olabilme ihtimali her zaman var

ihtimaller üzerinde rastgele kimyasal tepkimelerin sonucu olusan bir evrim ürünü oldugumuzu dusunenlere,ya neden olmasın sonucta bir ihtimal diyenlere de su yazıyı okumalarını tavsiye ederim

link
Mesaj tarihi:
Abi bu adamla neyi tartıştığınızı anlayamadım ki? Günlerdir gelinen nokta iğnenin bile ustasız olamayacağı geyiği. Adam trollse tüm repler helal olsun zaten sdf.

edit: araya kaçanlar olmuş ehehe
Mesaj tarihi:
said:
dasaa insanların bilgisi dahilinde bilgisi kadar algılamasını gercekten safsata olarak mı goruyorsun

evet. sadece buna endekslenip bakış açılarını süper dara indirgemeleri salakça. diğer bilgilere haiz olmadan ya da öğrenmeye çalışmadan "benim bildiğim budur. öylese bu olay da kesinkes sadece bu kadar açıklanır" kalıbı çok saçma..

örneklerinle de alakası yok fazla bu arada
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...