Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
"nutella yerim" said:

isin komik yanı su aslında

tanrıya inanmayanlar inananları yeterli delil olmamasına ragmen inanmakla sucluyor ve bunlar aynı zamanda yeterli delil/neden varmıs gibi tanrıya inanmıyor,ekosistemde onca gelismis memeli varken sadece insana ait dusunme yaratma yetisini ise evrimin son basamagı gibi seyler olarak acıklıyorlar,aslına bakılırsa insanın dogada ve evrim zincirince pek de bir önemi yok tam tersi su dunyada cevresine uyum saglayan degil de cevresini kendisine uyduran tek canlı biziz

Olmayan bir şeyin olmadığı kanıtlanamaz. Olan bir şeyin olduğu kanıtlanabilir sadece.

Ki kutsal kitaplar olsun, yukarıda dediğim gibi farklı coğrafyada doğmanın tüm dinimizi değiştirmesi olsun gibi bir sürü şey olmadığına dair göstergedir. Kanıt değildir. Zaten olmayan bir şeyi işte yok diye gösteremezsiniz.
Mesaj tarihi:
Farinal said:

"nutella yerim" said:

isin komik yanı su aslında

tanrıya inanmayanlar inananları yeterli delil olmamasına ragmen inanmakla sucluyor ve bunlar aynı zamanda yeterli delil/neden varmıs gibi tanrıya inanmıyor,ekosistemde onca gelismis memeli varken sadece insana ait dusunme yaratma yetisini ise evrimin son basamagı gibi seyler olarak acıklıyorlar,aslına bakılırsa insanın dogada ve evrim zincirince pek de bir önemi yok tam tersi su dunyada cevresine uyum saglayan degil de cevresini kendisine uyduran tek canlı biziz

Olmayan bir şeyin olmadığı kanıtlanamaz. Olan bir şeyin olduğu kanıtlanabilir sadece.

Ki kutsal kitaplar olsun, yukarıda dediğim gibi farklı coğrafyada doğmanın tüm dinimizi değiştirmesi olsun gibi bir sürü şey olmadığına dair göstergedir. Kanıt değildir. Zaten olmayan bir şeyi işte yok diye gösteremezsiniz.

cok dogru dusunmussun
Mesaj tarihi:
He yani sen diyorsun ki yaşlı başlı bir adam kalktı dünyanın her tarafından hayvanlar evine geldi. Sonra çocuklarıyla birlikte bir gemi yaptı. Gemiye hayvanlardan ikişer tane bindiler. Kendi aileside bindi. Sonra sel oldu. Bir tek bunlar kaldı. hmmm tamam.
Mesaj tarihi:
kutsal kitaplar dogru diye bi sey demedim ben,tanrı olabilir dedim fakat benim kafamdaki tanrıyla senin kafandaki tanrı farklı herhalde aynı kelimeleri farklı seyler icin kullanıyoruz,onun dısında kutsal kitaplar insan ürünü olabilir bunu kabul ediyorum ama ahlakı iyiligi guzelligi 1500 yıl oncesinin yeni dogan kız cocuklarını topraga gömen bir kavme nasıl anlatabilirdin bunu da dusun
Mesaj tarihi:
zaten önceki postlarımda dinin gerekliliğinden bahsettim. ama geyik değil şu lafım da sene 2010 yani. tadında bırakmak lazım bazı şeyleri. panteist insanlara tamamen saygım var ama kalkıpta kitaplarda ki şeylere inanan insanların açıkçası pokemonum diye camdan aşağı atlayan çocuktan farkı yok benim için.
Mesaj tarihi:
kitapları da yazanlar insanlar,o zamandan bu zamana gayet degistirilebilir bir de arapcanın dil yapısı olarak enteresan bir ozelligi var bir kelime cumlenin basında,ortasında ve sonunda farklı anlamları karsılayabiliyor ahmet mehmet gibi bu yuzden bir cok yöne cekilinebilir ki bence kuranda insan aklına yatmayacak herhangi bir sey yazmıyor yazıldıgı doneme gore,yazdıgını soyleyen ayet sure versin yapıstırsın buraya tartısabılırız,onun dısında din de insan eliyle bozulabilen bir kavram,bir de bana 1500 sene gecmesine ragmen bozulmamıs bir söz kitap soylesene benim aklıma aristo geldi onun bile var olmadıgını iddia edenler var
Mesaj tarihi:
ornegin günahkarların ateş de yanma konusu

oyle bir zaman ve cografya dusunun ki kölelik kavramı bütün insanlar icin geceleri,dört bir yanı çöllerle cevrili,ne bir yasanın ne de bir hukuki duzenin oldugu,guclu olan bir kac kral ya da toprak agasının emrinde binlerce kölesi oldugu ve bunlara hayvanmıs gibi eziyet edildigi,sen bu kadar vahşi yaşam kosullarının oldugu bolgede insan aklındaki kötülüklerin karsılıgı olan cezayı nasıl tasvir ederdin,karmadan bahseder miydin örnegin musa olsan firavunun karsısına cıkıp bi gün gelir yaptıgın kotulukler seni bulur desen adam ne kadar ikna oldurdu veya o zamanın baska bir insanı,elbette korkutmak/caydırmak icin ateşden yanmaktan bahsedecektin,ya ne olacağdı ?
Mesaj tarihi:
yok onun açıklaması şu, yazılı tarih oralardan başlıyor zaten. kızılderililere peygamber geldiyse nereden bilecekler. ki kuranda da yazması saçma olurdu bir yerlerde kızıl derili insanlar var şu peygamberi yolladım diye.
Mesaj tarihi:
kutuplarda yaşayan insanlar için cehennem soğuk ve donmuş bir yerdir, aksine cennet de sıcaktır iyidir ateş olan bir yerdir. yani bu adamlar bizim kitapların 4/3 ünü kaplayan sistemi sallamamaktadırlar kısaca :p
Mesaj tarihi:
Cuce ben burdayim ALLAH vardir ve birdir eşi benzeri yoktur Ondan başka bir ilahda yoktur. Bunu bu dünyada anlamazsan, ölünce anlayacaksın hatta daha ölürken ölmeden Azrail'i görünce anlıyacaksın.
Nuh tufanının olduğunu bilim adamları kanıtladılar. Bu yönde çok bulgular var, dünya böyle büyük bir su baskını gecirmiş.
Mesaj tarihi:
Nutella yerim Kuranda adı gecen Peygamberlerden başka Peygamberlerde geldi.Dünyanın her kıtasında ilahi din izleri var tabiki bu dinlerin aslı bozulduğundan ALLAH tan geldiği gibi kalmadılar aynı hıristiyanlık ve yahudilik gibi. İnsanların çoğu gökteki bir Yaratıcıya inanır, inançsız topluluk bulamazsın bu yüzyıl hariç ALLAH bu kadar pervasızca inkar edilmemiştir.insanlar bu kadar nankörleşmemiştir mekke müşrikleri bile ALLAH a inanırdı ama araya putlar koyarlardı bu yüzden kaybedenler oldular .Bu dünyanın neresinde olursa olsun en ilkel kalmış kızılderili kabilelerinde bile bu böyle nedense hep gökteki bir Yaratıcıdan bahsederler, sizce bu tesadüfmü yoksa Peygamber geldiğinin izlerimi sence bunlar nedir ?
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Nutella yerim Kuranda adı gecen Peygamberlerden başka Peygamberlerde geldi.Dünyanın her kıtasında ilahi din izleri var tabiki bu dinlerin aslı bozulduğundan ALLAH tan geldiği gibi kalmadılar aynı hıristiyanlık ve yahudilik gibi. İnsanların çoğu gökteki bir Yaratıcıya inanır, inançsız topluluk bulamazsın bu yüzyıl hariç ALLAH bu kadar pervasızca inkar edilmemiştir.insanlar bu kadar nankörleşmemiştir mekke müşrikleri bile ALLAH a inanırdı ama araya putlar koyarlardı bu yüzden kaybedenler oldular .Bu dünyanın neresinde olursa olsun en ilkel kalmış kızılderili kabilelerinde bile bu böyle nedense hep gökteki bir Yaratıcıdan bahsederler, sizce bu tesadüfmü yoksa Peygamber geldiğinin izlerimi sence bunlar nedir ?

yoo aslında 19.yyda daha çok yaygındı allahsızlık.

yada mesela roma imparatorluğuna yetemedi yahudiler. jupiter baya götürüdü malı allaha bırakmadı pek.

ama burada konuştuğum adam tahtadan devasa bir gemi yapılıp içine binlerce tür hayvanın konulup aylarca gezildiğine sonunda da aşure yapıp yediklerine inanıyor.
Mesaj tarihi:
:=)

abi benim burda soylediklerim yazdıklarım tanrı nın varlıgını su an icin mevcut bilimin kabul ettigi ispat kosullarıyla kanıtlayamayacagındır,senin akıl ve mantıgın oldugunu sayıyorsa bu senin bilecegin iştir kimse karışamaz neden inanıyorsun neden inanmıyorsun diyemez,kisisel tercihindir,ha yarın obur gun dunya degisir bilim ilerler ve gercekten ilahi bir guc bir varolus oldugu kabul gorurse bu sefer ortada inanc/inanmak veya inanmamak diye bir şey kalmaz herkes kabul eder,bu da genel din mantıgına aykırı madem bu aleme sınanmak icin geldik kimse bile bile lades yapmaz
Mesaj tarihi:
Nutella yerim lütfen biraz düşün bu inanç olayının telafisi burda ,ALLAH ahirette bu hakkı tanımıyor inançsızlığı affetmiyor ya düşündüğün gibi değilde bizim inandığımız gibi Peygamberlerin dedikleri doğru ise(bana göre kesinlikle doğru) o zaman halin nice olur ?
Mesaj tarihi:
Farinal said:

sakaryali said:

yoo aslında 19.yyda daha çok yaygındı allahsızlık.

yada mesela roma imparatorluğuna yetemedi yahudiler. jupiter baya götürüdü malı allaha bırakmadı pek.

ama burada konuştuğum adam tahtadan devasa bir gemi yapılıp içine binlerce tür hayvanın konulup aylarca gezildiğine sonunda da aşure yapıp yediklerine inanıyor.

19.yuzyıl ve roma imparatorlugu ?
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Nutella yerim lütfen biraz düşün bu inanç olayının telafisi burda ,ALLAH ahirette bu hakkı tanımıyor inançsızlığı affetmiyor ya düşündüğün gibi değilde bizim inandığımız gibi Peygamberlerin dedikleri doğru ise(bana göre kesinlikle doğru) o zaman halin nice olur ?

ben inancsızım diye bir sey demedim,kendime göre dusunduklerim var fakat genel olarak körükörüne allaha baglanmaktansa kafandaki suphelerle yasayıp sorgulayıp eger gercekten dusundukten sonra bir sonuc cıkarıp vardıgım allah ın var oldugu sonucu benim icin daha degerlidir
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...