aquila Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 abi allah yoksa, gunah da olmaz, o yuzden affedilicek bi durum olmaz hede hodo.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 şuan anladım saatlerdir trolleniyoruz. damn. kaçtım ben ALLAH rahatlık versin.
Cuce Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 hayır madde yoktan var olabilir, bir yaratıcıya gerek yok. Yanı allah yok.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 yoksa siz vicdanı olduğundan değil ceza korkusundan kötülük yapmayan insanlardan mısınız?
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 yoo ben vicdanımdan dolayı yapmıyorum. ama vicdan sahibi olmak için birşeye/birine inanmaya ihtiyaç yok.
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Cüce ben sana hep ALLAH var diyeceğim , ahirette var diyeceğim cüce sana soruyorum sen şu an kac yaşındasın bilmiyorum ama yaşını söylermisin bana rica etsem sakın yanlış anlama ciddi ciddi soruyorum sana bir soru sorucam.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 sipeyskeyk said: yoo ben vicdanımdan dolayı yapmıyorum. ama vicdan sahibi olmak için birşeye/birine inanmaya ihtiyaç yok. evet. birisi allah yoksa affedilecek bişi yoktur demiş de o bakımdan dedim
aquila Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 kotuluk ayri, dinde gunah ayri. domuz eti yemek dinde gunahsa, vicdanin oldugu icin mi yemiyo oluyosun? onu demek istedim, yoksa birilerine koutuluk yapmak, izdirap etmek insanlikla alakali.
Farinal Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 allaha yada başka bir tanrıya inanmıyorum ama aile, dostluk, insan hakları, hayvan hakları vs gibi bir sürü şeye değer veriyorum. hiçte bir allahın eksikliğini hissetmedim.
Cuce Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Cuce said: Allah yok, kimse seni islediğin gunahlar icin affetmiyecek. Sadece sen kendini affedebilirsin, tabi vicdanına yedirirsen. işlediğin günahlar hep üstyünde kalacak. Yaptğın her kötü şey hep üstünde kalacak. Öldüğün kimse senı kucaklayıp, evet yarattığım varlık,ben var olacilecek en yüce şeyim ve seni affediyorum demiycek. Asla pesinden koştuğun o sonsuz kurtulusu bulamıyacaksın cunku yok. Sende biliyorsun olmadığını,asla olduğuna tam olarak inanamıycaksın. Yalanların peşinden koşucağına kendi içine baksan, kendi kendini affetmek için yaptığın kötülükleri bedelini bu hayatta ödesen. Namaz kılarak oruc tutarak hacca giderek değil, gercekten iyilik yaparak ödesen, zaten kendi kendini affedebilecek gücü bulucaksın. sakaryalı hala cevap vermedin bu mesajıma
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Cüce ben sana varlığı için bir çok delil getirdim, sende bana yokluğu ile ilgili delil getir.
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Cüce ben sana varlığı için bir çok delil getirdim, sende bana yokluğu ile ilgili delil getir.
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Cüce ben sana varlığı ,ile ilgili bir çok delil getirdim, sende bana yokluğu ile ilgili delil getir.
Cuce Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Varlığın için 1 delili bile getirmedin, kendi kendine söylediğin yalanları bana yazdın burda. ben ise yokluğu için delil veriyorum iste, "peygamber" ler dısında kimse tanrıyı görmemiş duymamış, kimse ölümden sonra bir hayat görüp gelmemiş. Varlığını kanıtlıyan hiç birşey yok. Sayısız fosil sayısız düzenleme evrimi desteklerken, bir kac eksik "ara tür" yüzünden bu kadar süpheliyken, tanrının varlığını kanıtlayacak tek bir delil olmadığı halde nasıl olurda bu kadar kesin inanırsın. Sebebi cok acık, Kendini güvende hissetmek için. Halbuki kendini guvende hissetmek uğruna sadece kendine zulum ediyosun acı cektiriyosun yalan söylüyorsun. Kendini güvende hissetmenin tek yolu gerceği kabul edip hayatını güzel ve iyi bir şekilde yaşamaktır. Olmıyan bir yaratıcının emirlerini uygularayak değil.
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 cüce adamın kendine sunduğu argümanların "negation"ını alıp geri sunuyor bu tarz tartışmalarda inanmayanların ne kadar saçma bir durumda kaldığını göstermek için sdf
sakaryali Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Yaratıcının varlığını anlamak için su molekülüne bakın ,H2O 2 hidrojen atomu, bir oksijen atomunun birleşmesinden su oluşmuş. Susuz yaşıyamıyoruz. Hidrojen son derece yanıcı bir madde, oksijen son derece yakıcı bir madde.Peki bu ikisi nasil bir araya gelmiş de su olmuş sen bir avuç barutu ateşe at bakalım ne oluyor? veya bir tüp hidrojen ile bir tüp oksijeni aynı ortama rast gele sal bakalım ne kadar su oluşacak ? sen diyeceksinki , oksijen ve hidrojen belli bir ölçü ile bir araya tesadüfen gelmişler.insaf sahibi olun biri yanıcı bir madde digeri yakıcı bir madde peki bunların bir araya gelmesi ile alev alması lazım gelirken, tam tersi su ortaya çıkıyor hala farkında değilmisiniz tesir eden bir kudretin varlığını göremiyormusunuz yanmamın fiziki formulu : yanıcı madde + yakıcı madde = yanma reaksiyonu ortaya çıkıyor peki bunu suya uygularsak hidrojen(yanıcı madde) + oksijen(yakıcı madde)= yanma olması gerekir fakat burda bir etki varki ateş olmuyor yerine su oluşuyor hala göremeyecekmisni?z Kainatı yaratan kudretin varlığını gözle görülür bir tesir var, illede bu Kudretin Sahibinin varlığını anlamak için gözümüzle görmek zorundamısınız? hala akıl etmeyecekmisiniz, ne kadar az düşünüyorsunuz evet bir etkinin varlığı kesin ve o etkinin sahibi dilediği an fizik kurallarını işlemez hale getiren,tam tersine işleten bir şeyin olmasını isteiği zaman ona sadece "OL" emrini veren sonsuz Kudret sahibi kadir-i Mutlak Yüce ALLAH'tır zannetmeyinki ALLAH sesle konuşur , ALLAH bütün malukatı ile mahiyetini kendi bildiği şekilde konuşur mahlukatıda mesajını alır fakat ALLAH'ı hiç bir mahlukatı göremez şu an bizim anlamamız gereken ,kapının vurulduğu ve kapının arkasında birini olduğudur.Bunu şu şekilde bir örnekle açıklayalım; kendinizi bir odada oturuyor düşünün, o esnada kapı vuruldu içerdekiler başladılar mutalaya kapıyı vuran uzun boylu birdir ,kısa boyludur, kiloludur ,zayıftır ,şişmandir kapıyı açmadan kapıyı vuranı kim olduğunu göremeyiz bu yüzden bize düşen bizim bilmemiz gereken kapının vuruldugu ve kapının arkasında birinin olduğudur. Onun OL demesinin sadece sesle, kelime ile olduğunu düşünürseniz yanılırsınız insan hep kendi kıstasları ile düşündüğü için bu konuda yanılgıya düşer. OL emrinden Onun kudreti karşısında kainattaki her şeyin boyun eğdiğini, emrine itaat ettiğini anlayabiliriz. OL emri sadece ALLAH'a aittir biz sadece burdan bu kadar anlayabilİriz dilegi an diledigi şeyi OL emri ile yaratan ALLAH'tır. Zatının mahiyetini biz bilemeyiz. aynı kapı örneğindeki gibi kapı vuruldugu zaman kapının arkasında birinin olması gerektigini nasil aklımızla anlıyorsak, yarattıklarından da bir yaratıcı Kudret Sahibinin varlığını anlayabiliriz. İnsaflı olun kapı vurulması,zil çalması gibi basit bir olayda hele bu olay gece yarısı olursa !kapıyı vuranı,zili çalanı arıyoruzda hatta kimseye görmezsek acaba kim zilimi çaldi? zili çalan biri olmalı, diye düşünüp huzursuz oluyoruz basit bir zilin kendi kendine çalmıştır deyip yatmıyoruzda ,bu koca Kainatın tesadüfen kendi kendi kendine oluştuğunu nasil düşünebiliyorsunuz nasil basit zil olayında gösterdiğiniz huzursuzluğu göstermiyorsunuz ?kendi kendine tesadüfen olmuştur diyebiliyorsunuz. basit bir zil kendi kendine çalmıyorda, koca kainat yıldızlar, güneş ,ay dünya hayatmı kendi kendine tesadüfen oldu?insaflı olun
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 http://upload.wikimedia.org/math/b/3/f/b3f14edb49fd763ec19df7dcf1ff087e.png
BonePART Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 nileppezdel said: Hatalı kul yaratmak da hata olrak nitelenebilir. Ki şeytanı da kötü insanları da -ki Allah için zaman yoktur ve seçimlerimizi bilir dolayısıyla yaratırken kötü olduğunu biliyor- kötülüğün ta kendisini de yaratan Tanrı için "kötülüğü yaratmıştır o zaman o da kötüdür" gibi sığ ama düşününce hiç de fena olmayan bir cümle kurabiliriz hatali kul yaratmak dedigin nedir ki max max 10000 senelik bi insan canlisindan soz ediyoruz bilmem kac milyar senelik evrene oranla belki 25000 sene sonra hatasiz organizmalar olcaz her dakika mukemmele gidiyoruz belki
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 biz mükemmele gitmiyoruz, bilim gidiyor. genetiğimize müdahale edip bizi mükemmeleştiren de bilim olacak.
BonePART Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 sipeyskeyk said: biz mükemmele gitmiyoruz, bilim gidiyor. genetiğimize müdahale edip bizi mükemmeleştiren de bilim olacak. yoo insanda gidiyor 20 yas disleri kayboluyor mesela et yedigimizden cokcana
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 bilim kendi kendine gelişmiyor, ne kadar materyalistsiniz lan
Öne çıkan mesajlar