Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
fede said:

nası okuduğuna bağlı biraz da. cin ali tatilde kafasıyla okursan öyle bişey çıkıyo evet

güldüm mal gibi ekran karşısında. sonra ekrana bakarak güldüğüm için kendimi kötü hissettim.. bi daha okudum yine güldüm..

sonra ginaly aklıma geldi bi hüzünlendim..

işte öle..
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

fede said:

nası okuduğuna bağlı biraz da. cin ali tatilde kafasıyla okursan öyle bişey çıkıyo evet

güldüm mal gibi ekran karşısında. sonra ekrana bakarak güldüğüm için kendimi kötü hissettim.. bi daha okudum yine güldüm..

sonra ginaly aklıma geldi bi hüzünlendim..

işte öle..

:( özl...
Mesaj tarihi:
"nutella yerim" said:

nileppezdel said:

dasaaa said:

kitaplar "hey dostum işte bi gün duruyordum ve hey.. dedim neden olmasın.. bi insan yaratıverdim" demiyor ki..

ne okudunuz olm siz?
ahuahuah

Kuran tam olarak demiyor da eski ahit ve yeni ahit çok net diyor. Bi gün de tatil vermiş kendine işte şabat günü dsfsdf

@fede: Bir yaratıcı kavramı var kafamda ideal olan ama onu bile mantıksız buluyorum. Çünkü herşeye kadir olan varlık hiçbirşeye ihtiyaç duymamalıdır. Dolayısıyla herşeyi ama herşeyi yapabilen varlık yapmaz.

peki islamın kendisinden once gelen dinler asimile oldu diye indirilebilme ihtimalini dusundun mu,yahut allah cok din olsun savassınlar falan mı demistir

Abicim Tanrı fail olur mu? Şu var ki Kuran'da biz bu kitabı koruyoruz diğer kitaplar gibi değiştirilemez gibi bir şey yazıyor. E Tanrı'nın aklına anca mı dank etmiş? Bu mu yani Tanrı?
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

BonePART said:

insan oglunun mukemmel olmasi gerektigini kim soyledi ki tanrinin yarattigini kanitlamak icin?

evrmin tanri kavramini imkansiz hale getirdigini soleyen adamin evrime inanmayan adamdan pek bi farki yok benim icin

Tanrı kavramını imkansız hale getirmez ama 3 semavi dindeki Tanrı'yı imkansız hale geitirir. Kandırmayın kendinizi yani. Net bir şekilde anlatıyor şu akdar günde şunları şunları şunları şu şekilde yarattım diye. İnancınızla elinizdeki bilimsel donanım uyuşmadığında birini seçmeniz lazım, birbirine başarısız bir şekilde uydurmanız değil.

@BonePART: sana laf sokmak için demedim bu arada suçlama yok yani genel olarak konuştum 3 dinle evrimi bağdaştırmaya çalışanlar için

anlamadim
evrenin olmadigi bi donemde zaman kavrami fizikciler tarafindan bile yok denirken 6 gunde yaratildi denmesinin ne zarari var ki?
6 gun kime neye gore 6 gun
war mi ortada bi insan gunudur
dunya gunudur diye tanim
yada daha komigi hangi hizdaki bir varlik icin 6 gun
omnipotent tanri dusuncesinde sonsuz hizda varolabilecek bi olgu icin zaman 0 hizda ilerlicekken mesela 6 gun ne demek

ayrica mesela kuranda sole cumleler war ken
evrimle din neden cakisiyor

{76} İnsan (henüz) anılır bir şey değilken (yaratılmamışken) üzerinden uzunca bir zaman geçti. Şüphesiz biz insanı, karışım halindeki az bir sudan (meniden) yarattık ve onu imtihan edeceğiz. Bu sebeple onu işitir ve görür kıldık. [İnsan 1-2]

arapcadan her tercumede ayri bi yorum war
ama temelde tercume su insan insan deilken uzun bir zaman gecmedi mi
evrim olarak yorumlamami kim engelliyo bu cumleyi

hristiyan evangelisti deilim ben abi
6000 senelik dunya fantazyasina sahip deilim

omnipotent ve imniscience bi tanrinin canlilari yaratmak icin parmaklarini siklatip herseyi yaratmasina gerek yok
her olucagi bilen tanri insani kendi imajinda yaratabilir
ama kendi imajina bi anda olusturmay agere yok

aaa hatta bi dakka
god said: let there be light aaa big bang
aaa
neyse
Mesaj tarihi:
tanrı fail olur mu ne demek ya. yazarak çok zor oluyo. bi gün yüzyüze 10 saat anlattıracam sana kafandaki tanrı kavramını. inanımaz saçma bişeye benziyo
Mesaj tarihi:
Hayvanları ve insanları ayrı ayrı yarattığından bahsediyor abi dediklerin gayet güzel örnekler de insanları ve hayvanları ayrı ayrı yarattıysa bu evrime terstir zaten. Direk ayrı periyodlarda yaratıyor yani
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Konunun biraz daha açıklığa kavuşması için bir misal verelim. İçinde alfabenin 29 harfi bulunan bir torba düşünün. Bir torbaya elimizi sokarak çekeceğimiz harflerle NİZAM kelimesini yazmak istiyoruz. Her çekişten sonra çektiğimiz harfi tekrar torbaya koyuyoruz. Böyle bir sistemle NİZAM kelimesinin yazılma ihtimalini hesaplıyalım. Bu çekişlerde alfabenin 29 harfiyle yazılacak 5 harflik manalı ve manasız kelimelerin sayısı; birden yirmi dokuza kadar olan sayıların birbirleriyle çarpımının birden yirmi dörde kadar olan sayıların çarpımına bölünmesiyle elde edilir. Bu da “on dört milyon iki yüz elli bin altı yüz”dür. Bunlardan sadece bir tanesinde harflerin dizilişi NİZAM kelimesini meydana getirecek şekildedir. Yani NİZAM kelimesinin tesadüfen yazılma ihtimali on dört milyon iki yüz elli bin altı yüzde birdir. Beş harfli on dört kelimenin bir paragrafta rasgele yazılma ihtimali 14 250 600 üzeri 14’te birdir. gördüğünüz gibi tesadüfe yer yok

bu kafayla olmaz bu is iste
sadece 4 boyutunu algilayabildigimiz milyarlarce gunes sisteminden olusan sonsuz boyutta bi gaaksida bir gezegende bir zaman carcevesinde canli olusmasi cokda dusuk bi ihtimal deildir

bole harun yahya martavallarini kanit kullancaksan urasma ya
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Konunun biraz daha açıklığa kavuşması için bir misal verelim. İçinde alfabenin 29 harfi bulunan bir torba düşünün. Bir torbaya elimizi sokarak çekeceğimiz harflerle NİZAM kelimesini yazmak istiyoruz. Her çekişten sonra çektiğimiz harfi tekrar torbaya koyuyoruz. Böyle bir sistemle NİZAM kelimesinin yazılma ihtimalini hesaplıyalım. Bu çekişlerde alfabenin 29 harfiyle yazılacak 5 harflik manalı ve manasız kelimelerin sayısı; birden yirmi dokuza kadar olan sayıların birbirleriyle çarpımının birden yirmi dörde kadar olan sayıların çarpımına bölünmesiyle elde edilir. Bu da “on dört milyon iki yüz elli bin altı yüz”dür. Bunlardan sadece bir tanesinde harflerin dizilişi NİZAM kelimesini meydana getirecek şekildedir. Yani NİZAM kelimesinin tesadüfen yazılma ihtimali on dört milyon iki yüz elli bin altı yüzde birdir. Beş harfli on dört kelimenin bir paragrafta rasgele yazılma ihtimali 14 250 600 üzeri 14’te birdir. gördüğünüz gibi tesadüfe yer yok

hacı sonuçta imkansız değil.

o yüzden her gezegende hayat yok.
Mesaj tarihi:
@fede: Tanrı mükemmeldir ve ego tatmini ihtiyacı yoktur: bana tapın demez. Tanrı mükemmeldir bu yüzden hata yapmaz. Tanrı mükemmeldir ve kimseye ihtiyacı yoktur. Yalnızlık çekmez, sıkılmaz, bilinmek istemez çünkü egosu yoktur. Ego mükemmel olmayanların mükemmel hissetme çabasıdır zaten. Bu yüzden Tanrı zaten hiçbir şey yaratmaz. Kafamdaki ideal Tanrı bu. Eğer Tanrı böyle bir şey değilse mükemmel değildir, dolayısıyla da en en tepedeki kadir-i mutlak da değildir. Bence.
Mesaj tarihi:
Eski ahitlerin aslı bozulmuştur, Kuran da İslamda böyle bir şey söylemek adamı dinsiz yapar dinden çıkarır ALLLAH ın tatile ihtiyaci yoktur, bu olay Kuranda şöyle gecer ALLAH ın tatil yaptığını söyleyenlere karşı şöyle buyurur "Andolsun, biz gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları altı günde yarattık, bize hiçbir yorgunluk dokunmadı" (Kâf/38) şeklinde anlatılır. Kuran gördüğünüz gibi ALLAH'ın tatil yaptıgını söyliyenlere gerekli cevabı veriyor.
Mesaj tarihi:
senin sorunun evrimle felan deil ki o zamna nil
sen tanri kavramini sorguluyosun
yane senin kafandaki tanri zaten matematiksel olarak imkansiz
bunun tartismasi icin yetersiz kalirim ben walla
seni yunan filozoflarina emanet ediyorum
Mesaj tarihi:
Farinal said:

6 gün niye hacı düşündüğü nano salisede yaratamamış mı tüm evreni? yetememiş mi

kime neye gore 6 gun
asil soru orda
ve yaratmak ne demek