Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 helm sivrisineği sabrımızı ölçmek için yaratmış :p
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Dartanian said: http://www.resimler.tv/data/media/259/Kopya-koyun-dolly.jpg Peki koyun dollye ne diceksiniz adamlar yarattı tohumu allahtan. arkadasım allah diye bisi yok tartışmayın iste. ben okudum kitapta allah yok yazıyo bu kadar basit.
sakaryali Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Bakın ben burda Peygamberlerden bahsetmedim , siz niçin ısrarla konuyu dini alana çekmeye devam ediyorsunuz. Şu an biz din ile alakalı konuşmuyoruz, bilim ile alakalı konuşuyoruz bu sizin inacınız ben buna karışamam buna hakkım yok ister inanın ister inanmayın, siz sadece benim sorularıma cevap verin yokmu sorularıma cevap vericek , evrimi iyi bilen bir evrimci.
Fly Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 sakaryali said: Peki evrim tamamlandımı yani maymundan insana dönüş oldu ve bitti öylemi? halbuki evrime göre sürekli evrimleşmemiz lazım peki neden durdu? neden günümüzdeki maymunlar evrimleşip insan olmuyor maymun aynı maymun değilmi ? ben günümüzde hiç evrimleşim insan olan bir maymun duymadım ya siz duydunuzmu ? evrim dediğimiz şey bilmemkaç yıllık bir süreç olup, yarın uyandığında solungaç çıkarmayı bekliyorsan hayatta başarılar dilerim.
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 sakaryali said: Bende soruyorum İlk canlıdan tüm canlılar evrimleşerek türedi ise bir çok ara geçiş formları yarım yamalak tuhaf şekllli yaratıkların fosilleri olması lazım , örnek olarak denizden karaya çıkış şeklinde bir geciş oldu ise yarı balık yarı sürüngen canlıların fosilleri olması gerekir peki nerde bu fosiller ? merhaba benım adım timsah
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 sakaryali said: Tarihte kimse yalan ile bir düzen kurmamıştır , eger Kuran bir insan tarafından yazılmış olsa idi günümüze kadar gelmeyip çoktan tarihin sayfalarında kaybolurdu 1.5 milyar inananı da olmazdı . AHAHAHAHA AHAHAHAHAHAHAHAH Ay öldüm gülmekten. ARKADASIM YALANLA DUZEN KURULMAZ!
Vingthor Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Fly said: sakaryali said: Peki evrim tamamlandımı yani maymundan insana dönüş oldu ve bitti öylemi? halbuki evrime göre sürekli evrimleşmemiz lazım peki neden durdu? neden günümüzdeki maymunlar evrimleşip insan olmuyor maymun aynı maymun değilmi ? ben günümüzde hiç evrimleşim insan olan bir maymun duymadım ya siz duydunuzmu ? evrim dediğimiz şey bilmemkaç yıllık bir süreç olup, yarın uyandığında solungaç çıkarmayı bekliyorsan hayatta başarılar dilerim. apandisite gerek kalmaması. kemik yüzeyinin pütürlenmesi falan en basit insan evriminin göstergeleri.
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 nileppezdel said: 3.5 milyar? WTF?! 3.5 demişti tepkimden sonra 1.5'a indirmiş. lol
Fly Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 protein tozundan insan oluşturacağız birazdan, hazırlanın
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Vingthor said: apandisite gerek kalmaması apandiste gerek kalmaması peki. tamam da apandist neden küçülüyor bunu evrimsel olarak biri bana açıklayabilir mi? neden yani nedir sebebi? hani evrim teorisine göre beynin giderek büyür (ya da işlevselleşir) bu beklenen bir şeydir çünkü beynin adaptasyona hayvani katkıları var. ama apandistin küçülmesi? ya da genel olarak kullanılmayan bir şeyin zamanla yok olması? (21 yaş dişleri gibi). nedir abi? apandistleri büyük olanlar doğada sapır sapır dökülüyor mu? 21 yaş dişi çıkaranlar acıdan kendini mi öldürüyor nedir abi bunun olayı.
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Apandisiti patlayanlar ölebiliyor ve o 20lik dişler de korkunç iltihaplara, kalp hastalıklarına kadar sorunlara yol açabiliyorlar. E kullanılmayan ve bu kadar da zararlı olabilen organların vs. körelmesi/yok olması gayet mantıklı işte
sakaryali Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Bu evrim ilk canlı ile başladı ise hala devam ediyor olması gerekir bilmem kac yıl önce var olan canlılar evrimleşirken değişik formlara bürünmüş olmaları lazım , yer yüzünün katmanları arasında bulunan fosiller arasında böyle ara geçiş formları bulunmamıştır evrim teorisi ilk canlıdan sonra, bir çok ara geçiş forumları olmasını gerektirir, yani böyle değişik değişik canlı örnekleri bulunması gerekir. Günümüzde bulunan fosiller arasında böyle canlı türlerinin yaşadığını gösteren en ufak bir delil yoktur. Türlerin kökleri kitabında chars darwin bizzat şöyle der "Evrimleşme ilk canlı ile başlamıştır bütün canlılar bu tek hücrenin evrimleşmesi agaç şeklinde dallanarak bir canlıdan diger canlı evrimleşerek oluşmuştur .Buna göre bir çok ara geçiş formu(yarım yamalak canlılar) olması lazım fakat nedense yeryüzü katmanları arasında bulunan fosillerde böyle ara geçiş formları yoktur (charles darwin türlerin kökeni kitabı) Gecmişte yaşayan canlılar hakkında nasıl bilgi ediniyoruz gecmişte yaşayan canlıların yeryüzü katmanları arasında fosillerinin kalıntıları vardır, mesela dinazorların bilmem kaç milyon yıl önce yaşadığını biliyoruz çünkü yeryüzü katmanları arasında fosilleri vardır biyoloji ilmi bu şekilde gecmişte yaşıyan canlılar hakkında bilgi verir. Peki evrim ne idi bilmem kaç milyon yıl önce tek hücre çeşitli sebeplerle bir şekilde tesadüfen var oldu sonra ağac şeklinde evrimleşerek bir canlıdan diger bir canlı ondanbaşka bir canlı digerinden başka bir canlı oluştu bu durumda milyonlarca ara geciş formu olması lazım aynen dinazorların fosilleri gibi yeryüüz katmanları arasında bu milyonlarca ara geciş forumlarının fosillerine rastlamamız lazım nerede bu ara geciş form fosilleri, nerde bu yarım yamalak canlı fosilleri ? eger evrim varsa bu fosillerin de olması lazım bunlara rastlamamız lazım, çünkü bir değil milyonlarca ara geciş formundan bahsediyoruz. Birde bana kambriyan patlamasının ne olduğunu anlatan bir evrim bilimci lazım varmı kendine güvenen böyle bir evrimci.
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Aç oku evrimciler ne diyor o konuda. Bir çok ara tür de var zaten. Ara türden beklentinin ne olduğuna göre değişir tabi.. Dawkins, Adnan Oktar'ı çok güzel ezmişti ara türler konusunda. Ayrıca koskoca gezegende ara türlerin hepsinin binlerce fosili olması da beklenemez zaten. Henüz bulunmamış olmaları olmadıkları anlamına gelmez. Eğer gelirse. Oh wait.. Tanrı'yı buldular mı?
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 nileppezdel said: Apandisiti patlayanlar ölebiliyor ve o 20lik dişler de korkunç iltihaplara, kalp hastalıklarına kadar sorunlara yol açabiliyorlar. E kullanılmayan ve bu kadar da zararlı olabilen organların vs. körelmesi/yok olması gayet mantıklı işte iyi de apandist küçüldü ama hala iltihaplanıp patlayabiliyor. küçülmesinin buna ne gibi bir avantajı var. özellikle şu modern çağda olayı ele alırsak apandistten dolayı ölüm miktarı çok azalmıştır. dolayısıyla dünyada bilmem kaç bin hadi bilemedin onbin insan apandistten ölüyor diye apandist körelmez zamanla. dolayısıyla artık apandistin küçülmesinin durmuş olması lazım. aynısı 21 yaş dişi için de geçerli. senin bahsettiğin tarzda bir evrimin gerçekleşmesi için (zarar yollu) 21 yaş diş çıkaran insanların önemli bir kısmının ölmesi lazım yoksa insan ırkının var olma süresi böyle az miktarda bir farktan dolayı bir organın evrimleşmesi için yetmez.
sakaryali Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Darwin'in , evrim kuramı üzerinde çalışırken aşağıdaki varsayımlardan hareket etmiştir: 1. Değişkenlik : Dünya değişmez değildir, sürekli bir değişim sürecindedir. 2. Türlerin akrabalığı : Tüm canlı yapılar sürekli bir farklılaşma sürecinde ortaya çıkmıştır ve ortak ataları vardır. 3. Evrim bir süreçtir : Evrim sürekli bir süreçtir ve anlık sıçramalarla oluşmaz. 4. Doğal seçilim : Çevre koşullarına en iyi uyum sağlayan canlılar en fazla ürerler ve bunun sonucu daha az uyum sağlayanlar yaşam alanlarından itilirler. Uyum sağlama açısından ne avantajlı ne de dezavantajlı olan değişiklikler bu süreçte etkilenmezler. Şimdi bunların bir varsayim olduğunu darwin söylüyor 3 madde diyorki evrim sürekli bir süreçtir ve anlık sıçramalrla oluşmaz . Gördüğünüz gibi darwinin kendisi bile evrimin sürekli var olan bir süreç olduğunu anlık sıçramlarla oluşmadığını söylüyor yani bu duruma göre , evrim şu anda da olması gerekir ve sadece insanda değil tüm dogada tüm canlılarda olması gerekir eger geçmişte evriö oldu ise denizden karaya geçişlerin olması gerekir yani yarı balık yari sürüngen , aynı şekilde karadanda havaya geçişin olması gerekir yari sürüngen yarı kuş canlıların halan günümüzde de olması gerekir yani ara geçiş forumları olması lazım peki siz hiç duydunuzmu veya gördünüzmü yarı balık yarı sürüngen ve ya yari sürüngen yarı kuş tuhaf canlılar? çünkü darwin evrim bir süreçtir ve hep vardır sıçramalardan oluşmaz diyor fakat durum tam aksi evrim durmuş tüm canlılar kendi sınıfında insan insan olarak doguyor ve ölüyor kedi kedi olarak ,köpek köpek olarak at at olarak ,kuşlar kuş olarak hatta detaya inersek serçe serçe olarak, kartal kartal olarak ,şahin şahin olarak ,akbaba akbab olarak dogar ve ölürler o zaman charls darwin bu maddede yanılmış .
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 İhtiyaç olmayan organın yer açmak için yok edilmesi de mantıklı da zaten insanoğlunun evrimi artık kendi elinde değil mi? En azından birkaç sene içerisnde öyle olacak gibi görünüyor. Doğaldan çok uzak yaşamlarımız var zaten bu yüzden insanlık için artık doğal seleksiyondan bahsetmek çok saçma olur Yarı balık yarı sürüngen de var yarı kuş yarı dinozor da var ara form arıyorsan yani arayan ve gözlerini açana baya var. Şu anda etrafta dolaşmalarını bekliyorsan lol derim.
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 sakaryali said: Bu evrim ilk canlı ile başladı ise hala devam ediyor olması gerekir bilmem kac yıl önce var olan canlılar evrimleşirken değişik formlara bürünmüş olmaları lazım , yer yüzünün katmanları arasında bulunan fosiller arasında böyle ara geçiş formları bulunmamıştır evrim teorisi ilk canlıdan sonra, bir çok ara geçiş forumları olmasını gerektirir, yani böyle değişik değişik canlı örnekleri bulunması gerekir. Günümüzde bulunan fosiller arasında böyle canlı türlerinin yaşadığını gösteren en ufak bir delil yoktur. 1- fossilleşme çok spesifik koşullar gerektiren çok zor bir olaydır dolayısıyla dünya üzerinde yaşamış canlıların sağda solda sürekli fosillerini bulmayı beklemek hata. 2- senin dediğin şey antik çağda bir insanın "ben atom denen şeyi görmüyorum dolayısıyla yoktur" demesi ile bir. doğa bilimlerinde var olmayan bir kanıt bunun ilerde de var olamayacağı anlamına gelmez. evrim karşıtlarının sahip olduğu hatalı zihniyet bu. matematik değil ki bu arkadaşım olmayan ergi ile kanıt yapmaya çalışıyorsunuz. Bir de Darwinin adı geçmiş. Evrimi sevmeyenlerin bir standart argümanı da Darwinin evrim teorisini ortaya koyarken yapmış olabileceği hatalardır, ondan da bahsetmek istiyorum. Burda yine doğa bilimlerine olan yaklaşımda bir hata. atom teorisi ilk çılktığından beri sürekli modifikasyon ve sürekli bir düzeltme içersinde. hayatımda daha kimsenin çıkıp da "ilk atomu bulanlar gluonları falan tahmin edememiş vay gerizekalılar" demiyor. hatta arttırıyorum kimse çıkıp da bohr'un yanlış atom modeline "vay gerizekalı bohr nasıl da sallamış" demiyor çünkü yanlış ya da eksik bu teorilerin hepsinin içersinde modern fiziğin gelişmesine katkıda bulunmuş çok büyük fikirler var. aynısı darwin için de geçerli. bugün modern genetik ve moleküler biyolojide kullanılan bir çok modelin çıkış noktası evrim teorisidir. darwin bu teoriyi ilk ele alanlardan biri olarak muhtemelen zaten hatalar yapmıştır. Dolayısıyla evrim teorisini darwinin yaptığı hatalarla çürütmeye çalışmak ayrıca bir zihniyet hastalığıdır bunu da belirtmek istiyorum. Dikkat edeceksiniz, kim gerçekten bilim tartışmak istiyor kim gözünü yumum saçmalıyor. Bunların hepsi gözünü yumum saçmalayan insanlara işaret eden örnekler: -"yok efendim darwinin ilk teorisinide şöyle yanlışlar var o yüzden evrim yalnış" -"yok efendim ara fosil yok o yüzden evrim olamaz", -"darwin şöyle demiş o yüzden evrim olamaz", -"darwin gerizekalıymış" -"darwin zındıkmış" -"evrimle din çatışıyor" Bunların hepsi neye benziyor biliyor musunuz? İki kişi tartışıyor ve taraflardan biri konu hakkında yorum yapmak yerine karşısındaki insanın kişiliğine laf ederek tartışmayı kazanmaya çalışıyor. İşte bu argümanların ondan farkı yok, bunlar evrimi tartışma amacıyla üretilen argümanlar değil. Zaten bugün evrim de fosillerden şunlardan bunlardan çok ötede bir yerde artık moleküler boyutta inceleniyor o yüzden bu argümanların da yenilenmesi lazım.
sakaryali Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Neden lol darwine göre şu anda olması lazım evrim bir süreçtir anlık sıçramalardan oluşmaz sürekli vardır bu duruma göre şu anda böyle olayların olması lazım .
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 İnsanların beyni zaman içinde büyüyorsa büyük ihtimalle beyinlerini kullanmaya daha çok ihtiyaçları olduğu için büyüyordur. Organ bilimci değilim =p ama otları sindirmek için kullanılan organın zamanla önemsizleştikçe küçülmesi bana mantıksız gelmiyor. Belki organın tamamiyle yokolması için yeterli zaman geçmemiştir, belki doğal seçilimle yokolması gerekecek kadar zararlı birşey değildir ._. Bir bilene sormak lazım aslen. BU ARADA BUGÜNKÜ TROLL BENİM MESAJIMDAN SONRA BURAYA GELMİŞ. OLUŞAN RAHATSIZLIKTAN VE FORUMA DÖKÜLEN ANLAMSIZ ARGÜMANLARDAN KENDİMİ SORUMLU TUTARAK PATİ CAMİASINDAN ÖZÜR DİLİYORUM. Halkımıza arz ederim.
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 nileppezdel said: İhtiyaç olmayan organın yer açmak için yok edilmesi de mantıklı da neden mantıklı abi? bu organı yok eden mekanizma sen onu açıkla bana. evrimsel bir olayın gerçekleşmesi için bir şekilde büyük apandist sahibi olan insanların sürekli ve tutarlı olarak dezavantajda olması lazım. ama bu öyle bir dezavantaj ki "belki ölcek" tarzı hafif bir argümandan bahsetmiyoruz(en azından bu olayın nispeten kısa bir sürede gerçekleşmesi için). küçük apandiste sahip olan insanların hayatta kalma olasılığının çok daha fazla olması gerekiyor. temelde böyle bir koşul lazım ama yok yani?
sakaryali Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Yani diyebilirizki bilim daha kesin doğruyu bulmuş değildir ,bu bir süreçtir evrim teoriside bu süreçin içinde bir parcadır,yani bilim hergün farklı şeyler bulabilir ve buna gebedir her teorinin karşı fikri olabilir bilim bunları araştırarak dogruyu bulma yoludur.Bu durumda evrim teorisi newtonun yerçekim kanunu gibi kesinleşmiş bir kanun değildir, sadece bir teoridir bilime göre dogru olma ihtimalide vardır, yanlış olma ihtimalide ozaman bir teoriye bu kadar körü körüne bağlanmamın sebebi nedir ya yanlışsa?
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Redeagle said: ama otları sindirmek için kullanılan organın zamanla önemsizleştikçe küçülmesi bana mantıksız gelmiyor. sana mantıksız gelmesi yetmiyor ama bu çok büyük bir hata. bunun mantıklı bir bakış açısı olması için bana bu organın zamanla yok olması için çok basit de olsa bir mekanizma sunman gerekiyor. Bak beyin için çok basit bir argüman verdik. beyin adaptasyonda oldukça kritik bir organ öyle ki teknoloji ve sosyal anlaşmanın olmadığı ilkel bir toplumda hayatta kalıp kalmayacağını belirleyen belki de ilk özelliklerinden biri. bunun zamanla gelişmesi oldukça beklenen bir şey. yani bir organın evrimleşmesi için önce bir "driving force" belirleyeceksin. beyin için bu büyük beynin adaptasonda küçük beyne göre iyi bir avantaj sağlaması. Bu "itici kuvvet" denen şeyi tanımlamak çok önemli. bundan sonra bu "driving force"un ne kadar "güçlü" olduğuna göre evrimin gerçekleşeceği süre hakkında spekülasyon yapabilirsin. şimdi aynı ittici kuvveti apandist için nasıl tanımlayacaksın?
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Ardeth said: nileppezdel said: İhtiyaç olmayan organın yer açmak için yok edilmesi de mantıklı da neden mantıklı abi? bu organı yok eden mekanizma sen onu açıkla bana. evrimsel bir olayın gerçekleşmesi için bir şekilde büyük apandist sahibi olan insanların sürekli ve tutarlı olarak dezavantajda olması lazım. ama bu öyle bir dezavantaj ki "belki ölcek" tarzı hafif bir argümandan bahsetmiyoruz(en azından bu olayın nispeten kısa bir sürede gerçekleşmesi için). küçük apandiste sahip olan insanların hayatta kalma olasılığının çok daha fazla olması gerekiyor. temelde böyle bir koşul lazım ama yok yani? Abi sen olaya birey gözünden bakıyorsun ama. Burda istatistik konuşmak lazım bence. Dünya üzerinde yaşayan insanların tamamını ele alalım. Yapısal olarak canlıya dejavantaj getirecek bir durumun var. Bu şekilde dejavantajlı olan canlıların yaşama ve çoğalma oranının dejavantajı olmayan canlılardan istatistiksel olarak daha az olma durumu doğal seçilim kapsamına girmesi lazım. Yani bunu direk olarak organın kendisine bağlayıp organın büyüklüğüne göre ölüm ihtimali tablosu çizmekten ziyade o organa sahip olanların yaşam döngüleri ve organın onlara vereceği dolaylı ve doğrudan zararlar incelenmeli "bence".
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 sakaryali said: Yani diyebilirizki bilim daha kesin doğruyu bulmuş değildir ,bu bir süreçtir evrim teoriside bu süreçin içinde bir parcadır,yani bilim hergün farklı şeyler bulabilir ve buna gebedir her teorinin karşı fikri olabilir bilim bunları araştırarak dogruyu bulma yoludur.Bu durumda evrim teorisi newtonun yerçekim kanunu gibi kesinleşmiş bir kanun değildir, sadece bir teoridir bilime göre dogru olma ihtimalide vardır, yanlış olma ihtimalide ozaman bir teoriye bu kadar körü körüne bağlanmamın sebebi nedir ya yanlışsa? en tabi ki. doğa bilimlerinde bir teoriyi nasıl kanıtlayacaksın zaten ben onu anlamıyorum ki? doğa bilimlerinin mantığını kavramak lazım burda. elinde evrim denen bir teori vardır. sen o teoriden yola çıkarak bazı modeller oluşturursun ve o modellerle çevrende gördüğün şeyler hakkında tahminler yapmaya çalışırsın. eğer o tahminlerin tutarlı ve iyi çıkıyorsa o teori ve modelleri kullanır ve insanlarla paylaşırsın. şu an evrim teorisinden oluşturulan bir çok model biyolojik moleküllerin işlevlerini tahmin etme gibi alanlarda başarılı ile kullanılıyor. durum böyleylen biri çıkıp "ara fosil yok" derse kimse takmaz tabi ki. ama zaten bu işi hobi haline getiren dinciler de bilim adamları ile değil halklar ve kitlelerle ilgileniyor. nasıl bir manken girdiği ilişkiler ile imaj yapıp kendini sağa sola duyuruyorsa bu evrim tartışması da adnan hoca gibilerinin dini camiada ve halk arasında kendini duyurmak için kullandığı tartışmalar işte başka olayı yok.
sakaryali Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Günümüzde yapılan kalp ameliyatlarını sana soracağım her iki bacağımızdada bir damar var bu damarı alıp kalp ameliyatlarında kullanıyorlar, senin demene göre buda bir fazlalık eger fazlalık olmasa o damarı ordan alıp kalpte kullanamazlar peki nasil evrimki apandisitte kullanılmıyor diye körelmeye götürürken bu damarı adeta yedek olarak bırakmış?
Öne çıkan mesajlar