ginaly Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 sakaryali said: Evrim kendi kendine var oluştur bir şey hem kendi kendine var olmuş, hemde irade tarafından var edilmiş olamaz eger bir şey kendiliginden evrimle var olmuş ise ortada bir irade yoktur ,eger irade ile var olmuşsa ortada evrim yoktur bu mantıga aykırıdır ne mantığı olum, benim dinimde mantık diye bişey yok neden inanmıyorsun lan benim dinime.
Revangelis Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 sakaryali said: Evrim kendi kendine var oluştur kankha sana puanım dohuz
Olivies Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 ginaly said: sakaryali said: sana göre evrim var, bana göre yok, bana göre yaratılış var, bir yaratıcı var BANA GÖRE ALLAH(C.C) VAR http://www.wipo.int/ipdl/IPDL-IMAGES/MADRID-IMAGES/full/74/32/743277.jpg su tutumun cok hos degil zira gercek hayatta boyle takilayim derken kafayi alninin ortasina zimbalatabilir en iyi ihtimalle. bir dost
Olivies Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Facali sahinle gelcem daha yeni jantlarini sildim
sakaryali Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Sen istedigine inan o zaman banada körü körüne inanmak olmaz demeyin. Ben körü körüne inanmadım, bilimsel olarak araştırdım öyle inandım ondan önce inaçsızmıydım hayır fakat ailemin bana ögretmesiyle takliti olarak körü körüne inanıyordum, fakat ben bununla kalmadım inancımı bilimle destekledim, bu kainatın sonradan yaratılmış olduğunu bilimden kesin deliller ile ögrendim ve bir yaratıcı olması gerektigi sonucuna vardım ve bu yaratıcının ALLAH(C.C) olduğuna inandım BAK ŞİMDİ AŞAGIYI İYİ OKU DNA şifresini çözen ateist bilim adamı artık ALLAH a inanıyor... DNA'yı çözerken Tanrı'yı gördü DNA şifresini çözen bilim adamı 30 yıldır ateistti. Artık Allah'a inanıyor. Onu imana getirense bakın ne oldu? Dünyanın en büyük genetik uzmanlarından biri olarak gösterilen ve sekiz yıl önce çalışma arkadaşı Craig Venter’le birlikte insan DNA’sının şifresini çözerek büyük şöhret yakalayan Dr. Francis Collins, “imana geldi.” Venter, bilim dünyasında büyük ses getiren buluşlarının ardından çalışmalarını ilerleterek, laboratuvarda “yapay canlı” üretmeye çalışırken, Collins ise yeni kitabıyla bilim ve din arasında yeni bir tartışma yaratacak gibi gözüküyor. Eylül’de piyasaya çıkaracağı “Tanrı’nın Dili” adlı kitabıyla ilgili İngiliz The Times gazetesine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Tanrı’ya inandığını söyleyerek, “Tanrı’nın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Tanrı’ya daha da yaklaştırıyor” dedi. Amerikalı bilim adamı artık mucizelere ve meleklere inandığını belirterek, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı’yı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben ona inanıyorum. DNA’nın şifresini çözmek beni Tanrı’ya biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Tanrı’nın işidir” diye konuştu. İnsan genini çözmenin de kendisine Tanrı’nın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, “Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu” dedi. TARİHE GEÇTİLER İnsan vücudunun genetik kodları olan DNA’nın şifresini çözen iki bilim adamı, bu çalışmalarıyla bilim tarihine geçmişlerdi. DNA’nın dizilimi ve kodlarının çözülmesi dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere Başbakanı Tony Blair’in eş zamanlı açıklamalarıyla dünyaya duyurulmuştu.
sakaryali Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Modern fiziğin kurucusu Max Planck ise şöyle demiştir: Hangi alanda olursa olsun bilimle ciddi şekilde ilgilenen herkes, bilim mabedinin kapısındaki şu yazıyı okuyacaktır: "İman et." İman, bilim adamının vazgeçemeyeceği bir özelliktir.31 Kitapta buraya kadar ele alınan konular, evrenin ve canlıların var oluşlarının tesadüflerle açıklanamayacağını açıkça göstermiştir. Yaptıkları araştırmalarla bilim dünyasına yön veren pek çok bilim adamı da, bu büyük gerçeği tasdik etmiştir ve halen de etmektedir. Zira insanlar evren hakkında ne kadar çok şey öğrenirlerse, ondaki kusursuz düzene olan hayranlıkları da o derece artmaktadır. Her yeni bulunan detay 'Yaratılış'ı inkar edilemez şekilde desteklemektedir. 21. yüzyıla girerken, modern fizikçilerin büyük bir çoğunluğu da, yaratılış gerçeğini kabul etmektedir. David Daryling şöyle der:Zaman yoktu, uzay yoktu. Madde ve enerji yoktu. Hiçbir şey yoktu. En küçük bir nokta, bir boşluk bile yoktu. Bu yokluktan olağanüstü küçücük bir kıpırtı belirdi. Ufacık bir titreme. Hafif bir dalgalanma, belli belirsiz bir girdap. Bu kozmik kutunun kapağı açıldı ve altından yaratılış mucizesinin filizleri belirdi.32 Bunların yanında, farklı pek çok bilim dalının kurucularının hemen hemen hepsinin Allah'a ve kutsal kitaplarına inanan kimseler oldukları bilinmektedir. Tarihteki en büyük fizikçiler arasında yer alan Newton, Faraday, Kelvin ve Maxwell söz konusu bilim adamlarına örnektirler. Ünlü fizikçi Isaac Newton'un yaşadığı dönemde bilim adamları, dünya üzerindeki cisimlerin ve gezegenlerin hareketlerinin farklı kanunlarla açıklanabileceğine inanıyorlardı. Newton ise, dünya ve uzayın Yaratıcısının tek olduğunu, dolayısıyla aynı kanunlarla açıklanması gerektiğini savunuyordu. Bu önemli görüşünü de kitabında şöyle açıklıyordu:Güneşin, gezegenlerin ve kuyruklu yıldızların bu mükemmel sistemi, ancak güçlü ve akıllı bir varlığın kontrolü ve hakimiyeti ile ilerleyebilir.33 Görüldüğü gibi, Ortaçağ'dan beri fizik, matematik ve astronomi alanlarında araştırmalar yapan yüzlerce bilim adamı, kainatın tek bir Yaratıcı tarafından yaratıldığı fikrinde birleşmişler ve hep aynı noktaya dikkat çekmişlerdir. Fiziksel astronominin kurucusu ve inançlı bilim adamlarının parolası olan "Allah yarattığı herşeyde kendini gösterir" fikrini ortaya atan ilk bilim adamı olan Johannes Keppler, kitaplarından birinde Allah'a olan samimi inancını şöyle dile getirmiştir: Bizler Allah'a muhtaç, aciz kullar olarak, kendi aklımıza göre Allah'ın aklının büyüklüğünü ve yüceliğini görmeli ve O'na teslim olmalıyız.34 Termodinamiği kuran büyük fizikçi William Thompson (Lord Kelvin) ise, Allah'a inanan bir hıristiyandı. Darwin'in evrim teorisine şiddetle karşı çıkmış ve bu teoriyi tamamen reddetmişti. Ölümünden kısa bir süre önce de, şöyle bir açıklama yapmıştı:Hayatın kökenine baktığımızda, bilim, kesin bir şekilde o Büyük Kudret'in varlığını onaylar.35 Oxford Üniversitesi fizik profesörlerinden Robert Mattheus, 1992'de yazmış olduğu ve DNA moleküllerinin Allah tarafından yaratıldığını anlattığı kitabında aynı gerçeği şöyle ifade ediyor:Bütün bu işlemler, mükemmel bir harmoniyle tek bir hücreden canlı bir bebeğe; daha sonra küçük bir çocuğa, nihayet yetişkin bir insana kadar süregelir. Bütün bu olaylar, biyolojinin bütün safhalarında görüldüğü gibi ancak bir mucize ile açıklanabilir. Nasıl olur da böylesine mükemmel ve kompleks bir organizma, bu kadar basit ve küçük bir hücreden ortaya çıkabilir? Küçücük bir (i) harfinin üstündeki noktadan da küçük bir hücreden, muhteşem bir İNSAN yaratılır? Bu, mucizeden başka birşey değildir.36 Isı akışı üzerine sayısız çalışmalar yaparak ödüller alan ve "mekanik ısı denklemi"ni ve termodinamiğin birinci kanununu bulan James Joule bilim hakkındaki inancını şöyle ifade etmiştir:Allah'ın isteklerini öğrendikten ve itaat ettikten sonra yapacağımız diğer şey O'nun aklını, gücünü ve iyiliğini yaptığı işlerden anlamaktır. Tabiat kanunlarını bilmek Allah'ı bilmektir..37 Bilimsel metodun kurulmasında önemli rolü olan bilim adamlarından Francis Bacon'un sözleri de onun Allah inancının göstergesidir:Hataya düşmemizi engellemek için üzerinde durulması gereken iki yol göstericimiz var; Birincisi Allah'ın vahyi olan Kutsal Kitap, ikincisi ise Allah'ın gücünü ifade eden yaratılmışlar.38 Yapılmış olan her iş yapanın gücünü ve becerisini ortaya çıkarır; o zaman tüm bunlar Allah'ın işidir; yapan varlığın herşeyi yapabilecek güçte olduğunu ve aklını gösterir; dünya Allah'ın bir ürünüdür.39 "Dinsiz ilim kör, ilimsiz din topaldır." (Albert Einstein) "Kâinatın Yaratıcısına olan inanç, ilmi araştırmanın en kuvvetli ve en asîl muharrik gücüdür." (Albert Einstein) "Hangi sahada olursa olsun, ilimle ciddî şekilde meşgul olan herkes, ilim mâbedinin kapısındaki şu yazıyı okuyacaktır: İmân et!" İman, ilim adamının vazgeçemeyeceği bir vasıftır." (Max Planck) "Bir tabiat kanununu ifade eden her formül, Allah'ı öven bir İlâhîdir." (Maria Mitchell) "İlim, insanlığa, telgrafı, elektriği, teşhisi ve bir takım hastalıkları tedavi çarelerini verdi. Din de ferdlerde ruhî sükûneti ve ahlâkî muvazeneyi te'min eder. İlim ve din, kâinatın hazinelerini açmak için kullandığımız hakikî iki anahtardır. İnsan ilimden istifade eder, fakat din ile yaşar." (William James)
sakaryali Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Materyalist ve ateist çevreler her ne kadar çaba gösterirlerse göstersinler, açık olan bir gerçek vardır: Bilime konu olan tüm varlıkları ve sistemleri yaratan Allah'tır. Dolayısıyla din ve bilimin, samimi ve akılcı olarak uygulandıkları sürece, daima uyum içerisinde oldukları çok açık bir gerçektir. Bu açık uyumun bir göstergesi de geçmişte ve günümüzde yaşayan, buluşları ile insanlığa önemli hizmetleri dokunmuş "iman eden bilim adamları"dır. Bilimle uğraşan, yeni keşifler yapan, evrenin sırlarını açığa çıkarmaya çalışan bir bilim adamı, aslında Allah'ın yarattığı sanatı derinlemesine inceleyen, ondaki detayları fark etmeye ve yakalamaya çalışan kişidir. İşte bu nedenle, dinle bilim ayrılmaz bir bütündür ve bilim adamı da, Allah'ın sonsuz gücünü, sanatını, yaratmasındaki benzersizliği ortaya koyan kişidir. Bu yüzden sanılanın aksine bilim adamları Allah'ın yarattığı sanatla en çok ilgilenen bireyler olarak, Allah'ın varlığını, birliğini en çabuk fark eden kişilerdendir. Nitekim, yüzyıllardır dinin kendilerine sağladığı özgür aklı, sınırsız düşünme yeteneğini kullanarak bilime büyük katkılarda bulunmuş olan birçok bilim adamı bulunmaktadır. Bu kişiler, hem bilimin, dinle tam bir uyum içinde olduğunu göstermiş, hem de bilime ve insanlığa önemli hizmetlerde bulunmuşlardır. Newton, Kepler, Leonardo da Vinci, Einstein gibi bilim tarihine yön veren ünlü bilim adamları yaptıkları gözlemler ve araştırmalar sonucunda evrenin Allah tarafından yaratıldığını, düzene konduğunu ve Allah'ın hakimiyetinde olduğunu savunmuşlardır. Dahası, bilimin temel prensipleri inançlı kişiler tarafından ortaya atılmış ve çağdaş bilimin doğuşunda dinin önemli bir rolü olmuştur. Tüm zamanların en büyük bilim adamı olarak nitelendirilen Isaac Newton'un evrene bakış açısı, aşağıdaki sözlerinde çok açık bir şekilde ifade bulmaktadır: Güneş sisteminin, gezegenlerin ve kuyruklu yıldızların harika sistemleri yalnızca akıllı ve güçlü bir varlığın kudretiyle sürebilir. Bu varlık yalnızca dünyanın ruhunu değil herşeyi yönetir, O Allah'tır".51 Aynı şekilde ünlü bilim adamı Kepler'in de çalışmalarını, dini inançlarının yönlendirdiği bilinmektedir. Fizik ve kozmik fon radyasyonu alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle 1978 Nobel fizik ödülünü alan Arno Penzias, Johannes Kepler hakkında şöyle bir açıklamada bulunmuştur: Bir merkezin etrafında dönme fikri, inançlı biri olan Kepler'e kadar uzanmaktadır. Kepler Kutsal Kitaba inanan bir dindardı. Allah'a inanıyordu... O günden beri, yüzyıllar boyunca müthiş bir mücadele olmuştur. Umutlar hala bilim adamlarında. Kepler ise bu umudu inancından elde etmişti.52 Kitabın bu bölümünde geçmişten günümüze, modern bilimi kuran ve geliştiren inançlı bilim adamlarını ve bu kişilerin bilime yaptıkları hizmetleri ele alacağız. Bu bölümde yer verilen bilim adamlarının tümü evrenin ve canlı sistemlerin Allah tarafından yaratıldıklarına inanmışlardır. Francis Bacon'un bir sözü, inançlı bilim adamlarının yaratılan tüm varlıklara hangi bakış açısıyla baktıklarının güzel bir örneğidir. Bacon şöyle demiştir: Bunlar Allah'ın işidir; yapan varlığın herşeyi yapabilecek güçte olduğunu ve aklını gösterir; Dünya Allah'ın yarattığı bir varlıktır..53 Nitekim Allah pek çok ayetle yaratılmışlar üzerinde düşünebilmenin, Allah'tan gereği gibi korkup sakınmanın, O'nun büyüklüğünü, yüceliğini kavrayabilmenin bir yolunun "ilim sahibi olmak" olduğunu haber vermiştir. Bu konudaki ayetlerden bazıları şöyledir: Allah'ın dışında başka veliler edinenlerin örneği, kendine ev edinen örümcek örneğine benzer. Gerçek şu ki, evlerin en dayanıksız olanı örümcek evidir; bir bilselerdi. Allah, Kendi dışında hangi şeye taptıklarını şüphesiz bilir. O, güçlü ve üstün olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. İşte bu örnekler; biz bunları insanlara vermekteyiz. Ancak alimlerden başkası bunlara akıl erdirmez. Allah gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Şüphesiz, bunda iman edenler için bir ayet vardır. (Ankebut Suresi, 41-44) Göklerin ve yerin yaratılması ile dillerinizin ve renklerinizin ayrı olması, O'nun ayetlerindendir. Şüphesiz bunda, alimler için gerçekten ayetler vardır. (Rum Suresi, 22) Allah, gerçekten Kendisi'nden başka ilah olmadığına şahitlik etti; melekler ve ilim sahipleri de O'ndan başka ilah olmadığına adaletle şahitlik ettiler. Aziz ve Hakim olan O'ndan başka ilah yoktur. (Al-i İmran Suresi, 18) Ancak onlardan ilimde derinleşenler ile mü'minler, sana indirilene ve senden önce indirilene inanırlar. Namazı dosdoğru kılanlar, zekatı verenler, Allah'a ve ahiret gününe inananlar; işte bunlar, Biz bunlara büyük bir ecir vereceğiz. (Nisa Suresi, 162)
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 sakaryali said: Hangi alanda olursa olsun bilimle ciddi şekilde ilgilenen herkes, bilim mabedinin kapısındaki şu yazıyı okuyacaktır: "İman et." İman, bilim adamının vazgeçemeyeceği bir özelliktir.31 o 31 ne lan.
sakaryali Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Francis Bacon (1561-1626) Bilimsel metodun kurucularından olan ünlü bilim adamı Bacon güçlü bir imana sahip bir kişi olarak bilinmektedir. Francis Bacon, bilimsel araştırmaların, kişiyi Yaratıcı'ya yakınlaştırdığını şu sözleriyle ifade etmiştir: Hataya düşmemizi engellemek için çalışmamız gereken önümüzde iki kitap var, birincisi Allah'ın vahyi olan Kutsal Kitap, ikincisi O'nun gücünü ifade eden yaratılanlar. İlk önce Allah'ın isteklerini ve emirlerini açıklayan Kutsal Kitabı, sonra da O'nun gücünü gösteren varlıkları incelemeliyiz. Sonraki öncekine anahtardır. Bize mantığın ve konuşmanın genel kurallarını öğreterek ilahi emirlerin gerçek anlamını bilmemize yardımcı olur, aynı zamanda inancımıza yeni pencereler açar. Bize Yaratıcı'nın büyüklüğünü anlatır. Zira, O'nun sonsuz kudreti ve büyüklüğü, fiillerinde ve yarattığı varlıklar üzerinde açıkça görülmektedir.57 Galileo Galilei (1564-1642) Galileo Galilei, teleskop kullanarak gökyüzüne bakan ilk kişidir. Galilei, hem Dünya'nın yuvarlak olduğunu söylemiş, hem de Ay'daki karanlık bölge, kraterler ve tepeleri ilk ortaya çıkaran kişi olmuştur. Bilime yaptığı bu büyük hizmetlerle tarihte önemli bir yeri olan Galilei, duyuların, konuşma yeteneğinin ve zekanın insanlara Allah tarafından verildiğine ve bunların en iyi şekilde kullanılması gerektiğine inanıyordu. Doğanın bir Yaratıcı tarafından tasarlandığının her haliyle açık olduğunu savunuyordu. "Tabiat hiç şüphesiz Allah'ın hiç vazgeçemeyeceğimiz, okunması gereken diğer bir kitabıdır" diyen Galilei, Allah'ın Kitapları ile yarattıkları arasında hiçbir çelişki olamayacağını, çünkü her birinin Allah tarafından yaratıldığını söylüyordu.58 Johannes Kepler (1571-1630) Tabiat kitabına göre biz astronomlar, Yüce Allah'ın din adamları olduğumuzdan, bizim Allah'ın şanını konuşmamız gerekir. 59 Astronomi biliminin kurucusu olan Kepler, gezegenlerin hareketlerini, güneş sisteminin uzaklığını hesaplamış ve yıldız hareketlerinin haritasını gösteren ilk astronomik takvimi yayınlamış büyük bir bilim adamıdır. Bu güçlü bilimsel kişiliğinin yanında Kepler, aynı zamanda evrenin bir Yaratıcı tarafından yaratıldığına inanmıştır. Neden bilim ile uğraştığını soranlara Kepler'in cevabı, daha önce de belirttiğimiz gibi "Yaratıcı'nın eserlerindeki lezzeti tatmak için" olmuştur. Allah'ın, yarattığı herşeyde kendini gösterdiğine inanan Kepler'in hayatı ve yaptıkları incelendiğinde, evrende ilahi bir tasarımın var olduğuna inanan bir insanın, bilimsel çalışmalarında çok geniş ufuklu ve başarılı olduğu görülür. Kepler, "beyaz ayıları ve beyaz kurtları Kuzey'in karlı bölgelerine gönderen kimdir? Ayıların, balinaların ve kurtların beslenmesi için, kuşların yumurtalarını da onlarla birlikte orada bulunduran kimdir?" diye sorduğu sorunun cevabını yine kendisi şöyle cevaplamıştır: "Bizim Allah'ımızdır ve O en büyüktür ve O'nun üstünlüğü en büyüktür ve O'nun aklı sonsuzdur, O'nun sonu yoktur." Kepler sözlerini şu şekilde sürdürmüştür: "Yaratıcıyı anlamak için sahip olduğunuz tüm duyularınızı kullanın."60 Blaise Pascal (1623-1662) Eski Yunan'dan sonra geometride en büyük ilerlemeyi sağlayan ünlü bilim adamı Pascal, çok küçük yaşlarda bile birçok keşfin sahibi, çok başarılı bir bilim adamıdır. Matematik alanındaki pek çok çalışma ve buluşunun yanında Pascal, fizik alanında da önemli keşifler yapmıştır. Örneğin atmosfer ve sıvı mekaniği hakkında araştırmaları olan Pascal, atmosferde yüksekliğe göre değişen bir basınç olduğunu keşfetmiştir. Bilim tarihinde çok önemli bir yeri olan Pascal, inançlı bir bilim adamıdır. Pascal sözlerinde Allah'ın, matematikten elementlerin düzenine kadar herşeyin Yaratıcısı olduğunu söyleyerek, Allah'ın sonsuz gücünü ifade etmiştir. 61 Robert Boyle (1627-1691) Modern kimyanın kurucusu olan Boyle, bilimde çığır açan birçok keşfin sahibidir. Bunlara örnek verecek olursak; Boyle, gazların havadaki basıncı ile havanın hacmi arasında bir ilişki olduğunu ortaya çıkarmış ve böylece bugün "Boyle Kanunu" olarak bilinen prensipler meydana gelmiştir. Ayrıca Boyle, turnusol kağıdı ile basit bir buzdolabı da icat etmiş, suyun donunca genleştiğini göstermiş, elementin ilk modern tanımını yapmıştır. "Hava, basınçlı olduğuna göre atomun parçaları arasında boşluk olmalıdır" diyen Boyle, böylece atom teorisine de katkıda bulunmuştur. Böylesine önemli bilimsel buluşların sahibi olan Boyle, Allah'ın varlığına iman ediyordu. Evrende akıllı bir tasarım olduğunu ve bu tasarımın üstün güç sahibi bir Yaratıcı tarafından yapılmış olduğunu düşünüyordu. Boyle konuşmalarında ve yazılarında sık sık bilimle Allah inancının yan yana olması gerektiğini vurgulamıştır. Boyle bir mektubunda şöyle demiştir: Şanı, tabiatı yaratana verin...İnsanlığa iyilik getirmek için bilgiyi kullanın. 62 Boyle bir başka sözünde ise, canlılardaki mükemmelliğin Allah'ın varlığını açıkça gösterdiğini şöyle ifade etmiştir: Dünyadaki mevcut sistemin mükemmel bir şekilde planlanmış olması, özellikle de hayvanların sahip oldukları ilginç özellikler, duyular ve hayranlık uyandıran yapıların hepsi tarih boyunca düşünürlerin Allah'ın varlığını kabul etmelerine neden olmuştur.63 Isaac Newton (1642-1727) Tüm zamanların en büyük bilim adamı olarak kabul edilen Newton, hem matematikçi hem de fizikçiydi. Newton'un bilime yaptığı büyük hizmetler hatırlanacak olursa; bunlardan en önemlisi yer çekimi kanununun keşfidir. Newton, kuvvet ve ivme arasındaki mükemmel ilişkiyi kütle kavramı ile bağdaştırmış; etki ve tepki prensibini bulmuş, bileşke kuvvetlerin sıfır olması halinde hareketli cisimlerin hızının hiç değişmeyeceği tezini ortaya atmıştır. Newton'un hareket yasaları, 4 yüzyıldır en basit mühendislik hesaplarından, en karmaşık teknolojik projelere kadar aynen uygulanmaktadır. Newton'un sadece çekim konusunda değil, mekanik ve optik gibi temel konularda da çok önemli buluşları olmuştur. Işığın 7 rengini keşfeden Newton, böylece optik adı verilen yepyeni bir bilim dalının da temelini atmıştır. Newton bilimde çığır açan bu buluşlarının yanı sıra, ateizmi reddeden, Yaratılışı savunan ciddi eserler yazmış, "Yaratılış tek bilimsel açıklamadır" düşüncesini savunmuştur. Newton, mekanik evrenin kendi deyimiyle "bu hiç durmaksızın çalışan dev saatin" ancak güçlü ve üstün akıl sahibi bir Yaratıcı'nın eseri olabileceği gerçeğine inanıyordu. Newton'un, dünyanın seyrini değiştiren buluşlarının temelinde, onun Allah'a yakınlaşma isteği vardır. Newton, Allah'ı daha yakından tanımak için yol olarak, Allah'ın yarattığı eserleri araştırmayı bulmuştur. Bu amaçla büyük bir şevkle araştırmalarına sarılmıştır. Newton, bilimsel araştırmalarını yapma gayretinin ardındaki sebebi Principia Mathematica adlı eserinde şu sözlerle ifade etmiştir: Bizler Allah'a muhtaç, aciz kullar olarak, kendi aklımıza göre Allah'ın aklının büyüklüğünü ve yüceliğini görmeli ve O'na teslim olmalıyız.64 Allah sonsuz ve mutlaktır; gücü sınırsızdır ve herşeyden haberdar olandır; varlığı sonsuzluğa dayanır; herşeyi yönetir, yapılan ve yapılacak olan herşeyi bilir. O sonsuz ve sınırsızdır; ... Daimidir ve vardır; Varlığı daimidir, her yerde mevcuttur; her zaman ve her yerde var olmasıyla O, tüm zamanı ve aralıklarını yaratır.65 Samuel Morse (1791-1872) Morse, insanlık tarihi için önem taşıyan telgrafı keşfetmiş büyük bir bilim adamıdır. Amerika'daki ilk kamerayı yapmıştır. Morse, herşeyi bir amaç doğrultusunda yaratan bir Yaratıcı'nın varlığına inanıyordu. Ona göre maddi dünya ve manevi dünya beraberce uyum içinde işlemekteydi. Morse, şunları yazmıştı: Bilgim arttıkça dinin ilahi kaynağının kanıtları daha da netleşiyor, Allah'ın büyüklüğü anlaşılıyor, gelecek ümit ve zevkle aydınlanıyor.67 James Prescott Joule (1818-1889) Termodinamiğin birinci kanununu keşfeden ünlü bilim adamı Joule, ayrıca bir telde ilerleyen elektrik akımının ürettiği ısıyı hesaplamış ve ilk kez gaz molekülünün hızını bulmuştur. Joule'un en büyük keşfi "mekanik ısı denklemi"ydi. Bu önemli keşif, en temel evrensel bilim kanunu olan "enerjinin korunumu" kanununa da rehberlik etmiştir. Böylesine önemli bilimsel buluşları olan Joule, tabiat kanunlarını öğrendikçe Allah'ı daha yakından tanıyabileceğine inanan bilim adamlarındandır. Bu inancı onu daha da fazla araştırma yapmaya sevk etmiştir. 1864 yılında Darwin'e karşı bir manifesto imzalayan 717 bilim adamının en önde gelenlerinden olan Joule'ün Allah inancını ifade eden şu sözleri ünlüdür: Allah'ın isteklerini öğrendikten ve itaat ettikten sonra yapacağımız diğer şey O'nun aklını, gücünü ve iyiliğini yaptığı işlerin kanıtından bilmektir. Tabiat kanunlarını bilmek Allah'ı bilmektir.69 Gregory Mendel (1822-1884) Gregory Mendel bezelyeler üzerinde yaptığı çalışmalar sonucunda kalıtım kanunlarını keşfetti. Aynı zamanda bir din adamı olan Mendel’in bu keşfi Darwin’in evrim teorisinin önemli bir çıkmaza girmesine neden oldu. Mendel kanunları olarak bilinen 3 genetik kanununu bulan ünlü bilim adamı, kalıtımın prensiplerini ortaya koyan kişi olarak tarihe geçmiştir. Mendel'in kalıtım prensipleri, evrim teorisinin geçersizliğini ortaya koyan en önemli bilimsel dayanaklardan biri olmuştur. Kendi bulduğu kalıtım prensipleri bir yandan evrim teorisini çürütürken, diğer yandan Mendel kişisel olarak da tesadüflerin dünyayı oluşturamayacağına, herşeyi olduğu gibi, dünyayı da Allah'ın yarattığına inanan bir din adamıydı. 70 Louis Pasteur (1822-1895) Tıp bilimi tarihinde önemli bir yere sahip olan Pasteur, özellikle hastalıklar hakkındaki mikrop teorisiyle ve evrim inancına kesin karşı oluşuyla ünlüdür. Mayalanmanın organik temelini ve kontrol edilebilme metotlarını ilk defa o açıklamıştır. Yaptığı çalışmalar onu bakteriyolojiye yöneltmiştir. Pasteur bu alanda yaptığı araştırmaları sonucunda, kuduz, difteri, şarbon ve diğer hastalıklarla mücadele için en önemli yol olan aşıyı geliştirmiş, pastörize etme ve sterilize etme işlemlerinin yöntemini ortaya koymuştur. Çok güçlü bir Allah inancı olan Pasteur, yaşadığı dönemde Darwin'in evrim teorisine karşı çıkması nedeniyle pek çok sözlü saldırıya uğramıştır. Bilim ile din arasındaki uyumu savunan Pasteur'ün bu konuda söyledikleri çok ünlüdür. Bu sözlerinden bazıları şöyledir: Doğayı ne kadar çok incelersem, Yaratıcı'nın eserleri karşısında inancım o kadar çok artıyor.71 Bilim insanı Allah'a götürür. 72 William Thompson (Lord Kelvin) (1824-1907) Lord Kelvin, dindarlığı ile tanınan zamanının önde gelen fizikçilerinden birisidir. Matematiğe ve fiziğe yaptığı katkıları ve keşifleriyle bilim çevrelerinin saygısını kazanmıştır. Lord Kelvin, hidrojen ve helyumu sıvılaştırmak için başarılı bir metot geliştiren ilk kişidir. Isı ile ilgili buluşları nedeniyle, ısı derecelerine bugün "Kelvin derecesi" denmektedir. Ayrıca, termodinamiği resmi fizik kuralı haline getirerek, birinci ve ikinci kanunlarını kesin bir şekilde formülleştirmiştir. Lord Kelvin'in Allah'a olan inancını ifade eden sözlerinden birkaç örnek şöyledir: Hür düşünen insanlar olmaktan korkmayın. Eğer derin düşünürseniz, bilim aracılığıyla Allah inancına yönelirsiniz.73 Hayatın kökenine baktığımızda, bilim, kesin bir şekilde o Büyük Kudret'in varlığını onaylar.74 J.J. Thomson (1856-1940) Elektronun varlığını ilk ortaya çıkaran (1897) J.J.Thomson, Cambridge Üniversitesi'nde fizik profesörüydü. Güçlü bir inancı olan Thomson'un, bilimin ulaştığı sonuçların Allah'ın varlığını gösterdiğini ifade eden sözleri şöyledir: Bilim kalesinin yüksek zirveleri Allah'ın muhteşem işlerini gösteriyor.75 Sir James Jeans (1877-1946): Ünlü fizikçi Sir James Jeans, evrenin sonsuz ilim sahibi bir Yaratıcı tarafından yaratıldığına inanıyordu. Aşağıda Jeans'in inancını açıkladığı bazı sözleri yer almaktadır: Biz, evrenin bir dizaynı ve kontrol gücünü gösterdiğini keşfettik..78 Evren hakkında yapılan bilimsel bir araştırmanın sonucu tek bir cümleyle özetlenebilir: Evren, bilgisi sonsuz bir varlık tarafından dizayn edilmiştir.79 Albert Einstein (1879-1955) Çağımızın en önemli bilim adamı olan Albert Einstein aynı zamanda Allah'a olan inancı ile de tanınmaktadır. Bilimin dinsiz olamayacağını savunan Einstein'ın din ve bilimle ilgili bir sözü şöyledir: Derin bir imana sahip olmayan gerçek bir bilim adamı düşünemiyorum. Bu durum şöyle ifade edilebilir: Dinsiz bir bilime inanmak imkansızdır.80 Einstein, evrenin tesadüflerle oluşamayacak kadar harika bir düzene sahip olduğuna ve evrenin Üstün Akıl sahibi bir Yaratıcı tarafından yaratıldığına inanıyordu. Yazılarında Allah'a olan inancından sıkça söz eden Einstein için, evrendeki doğal düzenin harikalığı son derece önemliydi. Daha önce de belirttiğimiz gibi, "Dinsiz bir bilim topaldır;"81 sözleriyle Einstein, dinle bilimin nasıl ayrılamaz bir bütün olduklarını ifade etmiştir. Einstein, "Tabiatı araştıran herkesin içinde bir çeşit dini saygı"82 olduğunu belirtmiş ve şöyle demiştir: Bilimle ciddi şekilde uğraşan herkes tabiat kanunlarında bir ruhun, insanlardan daha üstün bir ruhun olduğuna ikna olur. Bu yüzden bilimle uğraşmak, insanı dine götürür.83 Einstein'in dine bakış açısını, aşağıdaki sözlerinde de görmek mümkündür: Din duygusu ne zaman kaybolsa, bilim, ilhamı olmayan bir deneyciliğe dönüyor.84 Max Planck (1858-1947) Ünlü Alman fizikçi Max Planck, kendi ismiyle bilinen bir fiziksel sabitin kaşifidir. 1900'lü yıllarda Berlin Üniversitesi'nde fizik profesörü olan Planck, ışığın (radyasyon) bir akarsudaki suyun sürekli akışı gibi değil, bir yağmur damlasının pencerenin camında oluşturduğu görüntü gibi bir yapıya sahip olduğunu savunmuştur. Planck'a kadar olan zaman zarfında bilim adamları, ışığın bir dalga hareketi olduğunu düşünüyorlardı. Herbir ışık parçacığının bir enerji paketi olduğunu ortaya çıkaran Planck, her bir pakete "foton" adını verdi. Foton kavramı, fizik alanında bir devrim meydana getirdi. Işık, ses gibi havada dalgalar halinde yayılmakla kalmıyor, aynı zamanda parçacıklar halinde de hareket edebiliyordu. Bu çok önemli buluşların sahibi Planck, evreni idare eden büyük bir "Güç"ün aklına inanıyordu. Evrendeki düzenin Yaratıcısı'nın Allah olduğunu söyleyen Max Planck, Allah'a olan inancını şu sözlerle vurgulamıştır: Hangi sahada olursa olsun, bilimle ciddi şekilde ilgilenen herkes, bilim mabedinin kapısındaki şu yazıyı okuyacaktır: 'İman et. İman, bilim adamlarının vazgeçemeyeceği bir vasıftır.' 87 GÜNÜMÜZÜN İMAN EDEN BİLİM ADAMLARI Prof. Will Draper Iowa Üniversitesi'nde doktorasını yapan, California Üniversitesi'nde toprak bilimleri yardımcı profesörlüğü görevinde bulunan Prof. Draper, aynı zamanda Amerikan Toprak Bilimleri Enstitüsü üyesidir. Tüm evrenin kesinlikle tesadüfen oluşamayacağını ve bir Yaratıcı'nın eseri olduğunu Prof. Draper şu sözleriyle belirtmiştir: Şurası muhakkaktır ki, gerek üstümüzdeki olağanüstü gökyüzünde olsun, gerek bize göre altımızdaki yeryüzünde olsun, herşeyde bir plan ve bir amaç vardır. Bu maksadı ve planı meydana getiren bir kuvvetin, yani sonsuz Yaratıcı'nın, varlığını inkara kalkışmak, akıl ve mantık kurallarıyla çelişir. Bu yazın, sararmış, boyunlarını bükmüş buğday başaklarıyla dolup-taşan ve bir buğday denizini andıran tarlayı gördüğü halde, onu eken bir çiftçinin bulunduğunu ve onun tarlanın yakınındaki bir kulübede veya başka bir yerde oturmakta olduğunu inkar edip kabullenmeyen kişinin düşebileceği çelişkiden, çok daha büyük bir çelişkidir.91 William Dembski Günümüz matematikçi bilim adamlarından olan Dembski'nin araştırmaları aynı zamanda felsefeden ilahiyata kadar geniş bir alan içerir. Dembski, bilimin dünyayı anlamaya çalıştığını ve bilim adamlarının da ancak birer kaşif olduklarını savunur. Dembski'nin düşüncelerini ifade eden sözlerinden birkaç örnek şöyledir: ...Dünya, Allah'ın yaratmasıdır, bilim adamları ise dünyayı anlamaya çalışırken, Allah'ın düşüncelerini tekrarlarlar. Bilim adamları yaratıcı değil, kaşiftirler. ...Yaratılış her zaman Yaratıcı'nın varlığını gösterir.92 Prof. Irrel Chister Rex Washington Üniversitesi'nde ve Güney California Üniversitesi'nde yardımcı profesörlük, fizik doçentliği ve profesörlük yapan Prof. Rex aynı zamanda Amerikan Fizik Enstitüsü üyesidir. Tüm evrenin Allah tarafından yaratıldığına ve ona yine Allah'ın gücüyle hükmedildiğine inanan Prof. Rex, bu düşüncesini şu sözlerle dile getirmiştir: Kainatın oluşunu açıklayan ve ona hükmeden kanunları belirten modern teoriler, Allah fikrinin dışında bir düşünceyle ortaya konduğu zaman, son derece karmaşık ve girift bir karanlık çıkmaza girerler. Ben şahsen Allah'ın varlığına inanıyor ve O'nun bu kainata hükmettiğini kabul ediyorum.93 Dr. Allan Sandage Günümüzün en tanınmış gök bilimcisi olan Dr. Allan Sandage, sonradan dini kabul eden bir bilim adamıdır. 1998 yılında "Bilim Allah'ı Buluyor" kapak konulu Newsweek dergisine verdiği röportajda Sandage, dini kabul etmesini şöyle açıklıyordu: Beni bu sonuca götüren, dünyanın bilimle anlaşılamayacak kadar karmaşık olmasıydı. Var oluşun sırrını anlayabilmem ancak imanla mümkün.94 Prof. Cecil Hamar Saint Louis Üniversitesi'nde biyoloji profesörlüğü yapmış olan ve Haissburry Üniversitesi'nde biyoloji dersleri veren Hamar, Allah'a güçlü inancı olan günümüz bilim adamlarındandır. Hamar, inancını şu sözleriyle ifade etmiştir: Bilim dünyasında gözümü nereye çevirsem yücelerin yücesi bir Yaratıcı'nın varlığını gösteren eşi bulunmaz kanun ve düzenler gördüm. Fevkalade üstün yaratılış örneklerine şahit oldum... Evet ben de inanıyorum Allah'ın varlığına. O'nun bu kainatı yaratıp koruduğunu ve herşeye gücünün yettiğini kabul ediyorum. Yalnız bu kadar da değil. İnsan denilen yaratığın bütün zerrelerini O'nun koruduğunu da kabul ediyorum.95 Prof. Paul Ernest Saint Johannes Üniversitesi'nde yardımcı profesörlük yapmış olan, Amerikan Cerrahlar Birliği üyesi Prof. Ernest, yaptığı bilimsel çalışmalar sonunda güçlü bir Allah inancı kazanan bir bilim adamıdır. Prof. Ernest inancını şöyle açıklamıştır: Ben Allah'a hiç kuşku duymadan kesin olarak inanıyorum. Ve bu inancım uğraştığım bilim dalının beni doğruladığı ve kuvvetlendirdiği bir imandır... İşte soruya cevap veriyorum: Evet, kainatta bir Yaratıcı vardır.96 Prof. Lestergon Simurden Bordeaux Üniversitesi'nde doktorasını yapan ve Cochin Üniversitesi'nde tarım ve matematik profesörü olan Prof. Simurden Allah inancını şu sözleriyle dile getirmiştir: Hiç şüphesiz ki, herşey Allah'ın yüce kudreti ile meydana gelmiştir. Herşeye gideceği yolu gösteren ve çizen O'dur. Toprak ve bitkilerle ilgili araştırmalarımda derinleştikçe Allah'a imanım da o nisbette arttı...97 Enrico Medi Ünlü İtalyan bilim adamı, 1971'de Roma'daki uluslararası bir konferansta, bir bilim adamının şahit olduğu mucizeleri ve ulaştığı sonucu şöyle açıklamıştır: Uzayın ve zamanın dışında tüm varlıkların sahibi olan ve tüm varlıkları bu şekilde yaratan bir sebep var... Ve bu Yaratıcı Allah'tır.98 Prof. Wayne Old Prof. Old, Columbia Üniversitesi'nde doktorasını yapmış ve New York jeo-kimya laboratuvarlarında araştırma şefi olarak çalışmıştır. Prof. Old bilimsel araştırmaların kişinin Allah inancını güçlendirdiğini şu sözleriyle belirtmiştir: Şurası muhakkak ki bilgi basamaklarında ilerlemek, eşyanın meydana gelişinin keyfiyetini ve sebeplerini araştırıp soruşturmak, insan zekasını diğer varlıklardan ayıran en büyük ve en önemli niteliklerden birisidir. Kainatı bir kuvvetin yarattığını kabul eden ve ilmi incelemelerine bu imanla dalan bir ilim adamı, ilmi çalışmalarını devam ettirirken mutlaka Allah'a imanını artıracak delillerle karşılaşacaktır.99 Prof. Michael P. Girouard Southern Louisiana Üniversitesi'nde biyoloji profesörü olan Michael Girouard, yaşamın tesadüflerle ortaya çıkamayacağına, yaşamın temeli olan proteinlerin ve hücrenin son derece karmaşık ve kusursuz yapılarının Allah tarafından yaratılmış olduğuna inanan günümüz bilim adamlarındandır. Prof. David Menton "30 yıldan bu yana canlıların anatomilerini inceliyorum. Her araştırmamda karşılaştığım gerçek, Allah'ın kusursuz yaratışı oldu" sözleriyle Allah'a olan inancını dile getiren Prof. David Menton, Washington Üniversitesi'nde anatomi profesörüdür Prof. John Morris Ünlü jeolog Prof. John Morris, ABD'de Yaratılışı savunan bilim adamlarının oluşturduğu en etkin kuruluş olan ICR (Institute for Creation Research - Yaratılış Araştırmaları Enstitüsü)'nin başkanıdır. Prof. Morris, Allah'a olan imanını ve evrim teorisinin bilim tarafından çürütüldüğünü bir konuşmasında şöyle belirtmiştir: Bizler profesyonel ve doktora sahibi bilim adamları olarak dindarız ve Allah'a inanıyoruz, Allah'ın Yaratan olduğuna gönülden inanıyoruz. Yaratıcı olan, hayatımız üzerinde egemen olan ve bizim boyun eğmemiz gereken varlık Allah'tır. Hayatımızı O'na borçluyuz ve Allah'ı hoşnut etmekle mükellefiz. Arthur Peacocke Günümüzün tanınmış biyokimyagerlerinden ve aynı zamanda Ian Ramsey Centre'ın yöneticisi olan Arthur Peacocke Allah'a olan inancını şöyle dile getirmektedir: Allah yaratır ve yaratılan dünyanın zamanının her anında vardır, Allah geçmişi ve geleceği ve şu andaki zamanı aşar; Allah ezeli ve ebedidir, çünkü O'nun var olmadığı hiçbir zaman yoktur ve gelecekte O'nun var olmayacağı hiçbir zaman olmayacaktır.101 Prof. Albert Macomp Winsthis Texas Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayarak Paylor Üniversitesi'nde biyoloji profesörü olan ve bir süre Florida İlimler Akademisi başkanlığı yapan Prof. Winsthis, bilimsel çalışmaların kendisinin Allah'a olan inancını kuvvetlendirdiğini şu sözlerle bildirmiştir: Ben değişik bilim dallarında çalışma yapmış ve uzun yıllarını bu yola vermiş birisi olarak, bilim dünyasında Allah'a imanımı sarsacak hiçbir şeyle karşılaşmadığımı bütün samimiyetimle ifade ederim. Bilimsel çalışmalar benim Allah'a imanımı daha da kuvvetlendirdi. Ve eskisinden çok daha sağlam ve metin bir hale getirdi. Şüphesiz ki bilim insanın Allah'ın kudret ve azametini daha fazla görmesine yardım etmektedir. İnsanoğlu kendi etüd ve çalışma sahasında yeni bir şey keşfettikçe Allah'a karşı imanı da fazlalaşır... İlmimiz ne kadar artarsa, Allah'ın yarattığı mahlukatı ne kadar iyi bilirsek, imanımız da o derece artacaktır.102 Hugh Ross Toronto Üniversitesi'nde fizik profesörü olan ünlü Amerikalı astrofizikçi Hugh Ross "Reasons to Believe" (İnanmak için Nedenler) adlı Yaratılışçı kurumun başkanıdır. Kozmoloji ve yaratılış arasındaki ilişkiyi ele alan birçok tanınmış kitabı vardır. Bunlara örnek olarak;, "The Creator and the Cosmos" (Yaratıcı ve Kozmos), "Creation and Time" (Yaratılış ve Zaman), "Beyond the Cosmos" (Kozmosun Ötesi) sayılabilir. Ross'un evrenin bir Yaratıcı tarafından var edildiğini savunan sözlerinden birkaç örnek şöyledir: Eğer zaman ve madde patlamayla birlikte ortaya çıkmışsa, o zaman evreni meydana getiren nedenin, evrendeki zaman ve mekandan tamamen bağımsız olması gerekir. Bu bize Yaratıcı'nın evrendeki tüm boyutların üzerinde olduğunu gösterir.106 Akıllı ve üstün bir Yaratıcı evreni yoktan var etmiştir. Akıllı ve üstün bir Yaratıcı evreni dizayn etmiştir. Akıllı ve üstün bir Yaratıcı dünya gezegenini dizayn etmiştir. Ve yine akıllı ve üstün bir Yaratıcı hayatı tasarlamıştır.107 Prof. Andro Cinovayivi Dünyanın ünlü fizyoloji bilginlerinden olan Cinovayivi, 1925-1946 yılları arasında North Western Üniversitesi fizyoloji ve farmakoloji bölümü başkanlığı yapmıştır. 1946-1953 yılları arasında da Jenvi Üniversitesi'nde tıp fakültesi profesörlüğü ve dekanlık yapan Cinovayivi, daha sonra Chicago Üniversitesi'nde fizyoloji profesörlüğü görevi almıştır. "Kainatı yaratan bir Yaratıcı var mıdır?" sorusunu "Evet, ben O'nun varlığına inanıyorum" sözleriyle cevaplayan Cinovayivi, Allah inancını şu sözleriyle açıklamayı sürdürmüştür: Ben Allah'ın varlığına kendi varlığım gibi ve elimle dokunduğum eşyanın varlığı gibi inanıyorum. Şüphesiz ki Allah'ın varlığına inanmam varlıklar alemine bir anlam kazandıran en üstün ve biricik düşünce yoludur. Allah'a iman, insan denilen varlığa madde ve enerji yığını olmaktan çok daha büyük bir anlam katar. Allah'ın varlığına iman, sevgi konusunda en yüce ve insancıl düşüncelerin kaynağıdır.109 Philip Johnson Chicago Üniversitesi'nde hukuk profesörü olan Johnson, evrim teorisinin ideolojik yanını içeren pek çok araştırmanın da sahibidir. Johnson bu konuda "Darwin on Trial", "Reason in the Balance", "Objection Sustained" isimli üç kitabın ve ayrıca kriminal hukuk üzerine 3 kitap ve pek çok makalenin yazarıdır. Evrim teorisine karşı verdiği büyük mücadele ile tanınan Johnson, aynı zamanda Allah'a iman eden bir bilim adamıdır. Johnson'ın Allah inancını ifade ettiği sözlerinden bazıları şöyledir: Dindar biri olarak Allah'ın varlığına ve yaratıcılığına inanıyorum.110 ...Materyalist evrime meydan okumayı ilerletmek istiyorum. Gelin Yaratanın etrafında birleşelim.111 Charles Birch Avustralya Sydney Üniversitesi profesörlerinden olan Birch, yaratılışa olan inancıyla tanınan bir bilim adamıdır. 1990 yılında, dine çeşitli hizmetlerde bulunan bilim adamlarına verilen "Dinde İlerleme için Templeton Ödülü"nü almıştır. Birch, Allah inancını şu sözleriyle ifade etmiştir: ...Bütün değerlerin kaynağı olan Allah, 'insana ellerinden ve nefes almaktan da yakındır.' Allah'ın varlığı gerçektir.112 Allah hem dünyayı yaratan, hem de dünyayı yaşatandır.113 S.Jocelyn Bell Burnell İngiltere Açık Üniversitesi'nde fizik profesörü ve Fizik Bölümü'nün başkanı olan Burnell, aynı zamanda Atarca yıldızını keşfeden astronotlardan biridir. Allah inancına sahip olan Burnell, bu inancını şu sözlerle dile getirmiştir: ...Güçlü, herşeyden haberdar olan, aynı zamanda da koruyan ve bağışlayan Allah'a inanıyorum...114 ...Tek bir Allah'ın var olduğundan eminim...115 Prof. Owen Gingerich Harvard Üniversitesi'nde astronomi ve bilim tarihi profesörü olan Gingerich, Allah inancına sahip olan bir bilim adamıdır. Gingerich dini duygularını şu sözleriyle ifade etmiştir: ...Evrenin yaratılışını planlayan ve yöneten, Üstün bir Akıl Sahibi olan Allah'a inanıyorum.... İnsanlığın yaratılışının evrenin ana prensibi olduğuna ve insanlığın özellikle bilinç, vicdan ve ahlaken doğruyla yanlışı ayırt etme özgürlüğüyle Allah'ın tecellisi olarak yaratıldığına inanıyorum.116 Prof. Carl Friedrich von Weizsacker Almanya'da Max-Planck-Gesellschaft Üniversitesi'nde fizik profesörü olan Weizsacker, Allah inancını şu sözleriyle ifade etmiştir: ...Kesin olarak emin olduğum konulardan biri Allah'ın varlığıdır.117 Prof. William Lane Craig Birmingham Üniversitesi'nde felsefe ve Münih Üniversitesi'nde ilahiyat profesörü olan Craig, evrenin Allah tarafından, belirli bir amaçla yoktan var edildiğine inanmaktadır. Craig'in bu konudaki görüşlerini şu sözleri yansıtmaktadır: Evrenin varlığının bir sebebi vardır. Evrenin sebebinin tek bir Yaratıcı olduğuna inanıyorum. Yoksa geçici bir etki sonsuz bir etkiden nasıl oluşabilir?.. Hem felsefi alanda hem de bilimsel alanda evrenin başlangıcı olduğu anlaşılıyor. Var olan bir şey, varlığının sebebine sahiptir. Bu sebep, sebepsiz, sonsuz, değişmeyen, zamansız ve maddesizdir. Ve bağımsız bir irade vardır. Sonuç olarak Allah'ın varlığına inanmanın mantıklı olduğuna inanıyorum.118 Gerçekte, "hiçlikten sadece hiçlik çıkar" kuralına uygun olarak, Big Bang'in doğaüstü bir sebebi olmalıdır. Patlama öncesindeki tekillik, her türlü zaman-mekan kavramlarının sona erdiği sınır olduğuna göre, Big Bang'in fiziksel bir sebebi olması imkansızdır. Aksine, Big Bang'in nedeninin, fiziksel uzay ve zamanı tümüyle aşmış, evrenden tamamen bağımsız ve akıl almayacak derecede kudretli olması gerekmektedir. Dahası, bu sebep, kendi bağımsız iradesine sahip olan bilinçli bir varlık olmalıdır... Dolayısıyla evrenin kökeninin sebebi, evreni sırf kendi iradesi ile belirli bir zaman önce var eden bir Yaratıcı dır.119 Brad Pitt, sinema oyuncusu Tibet'te Yedi Yıl, Dövüş Klübü gibi ünlü filmlerde rol alan genç sinema oyuncusu Allah'a olan inancını şu sözleriyle dile getiriyor: "...Ben daima dine karşı ilgili oldum. Çünkü dini bir ortamda büyüdüm...51
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH. c/p crits.
sakaryali Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Arnold Schwarzenegger, sinema oyuncusu Tüm zamanların en iyi 100 filmi arasında gösterilen Terminator'ın başrol oyuncusu Arnold Schwarzenegger, bir röportajında şeytanın çağırdığı kötü yolun geçici bir zevk olduğunu vurgulayarak, Allah'a olan inancını şöyle dile getirmiştir: "Soru: Şeytana inanır mısınız? Arnold Schwarzenegger: Ben Allah'a inanırım ve bu yüzden ... şeytana da inanırım. ... hepimiz iyiye ve kötüye inansak daha iyiye gideriz. Bu hergün başımıza gelen birşey. Aklınıza kötü düşünceler gelir. İyiyi mi seçmelisiniz yoksa kötüyü mü? Soru: Şeytan sizi ayartabilir mi? Arnold Schwarzenegger: Yapacağı hiçbir teklif beni ayartamaz. Yapacağı her teklif geçici bir zevk olacaktır. İyi ve güzel olan şeyler aynı zamanda geri de tepebilir. Bu yüzden kolay yolu seçmemelisiniz. Amacınızı belirleyip hiçbir şeyin sizi yoldan çıkarmasına izin vermemelisiniz."45 Sarah Jessica Parker, sinema oyuncusu Amerika'nın ünlü bir dizisinde başrolde oynayan aktris Sarah Jessica Parker, "Allah'a şükretmediğim tek bir günüm bile geçmiyor."44 diyerek elde ettiği başarıyı Allah'ın bir nimeti olarak gördüğünü belirtmektedir. Gwyneth Paltrow, sinema oyuncusu Gwyneth Paltrow, kendisiyle Bounce adlı yeni filmi hakkında yapılan röportaj sırasında Allah'a olan bağlılığını, kadere olan inancıyla dile getirmiştir. "Ben kadere inanırım ve herşeyin olması gerektiği gibi olduğuna inanırım. Hiçbir şey kaza sonucu olmaz."42 Denzel Washington, sinema oyuncusu Malcolm X, Kasırga gibi hasılat rekorları kıran filmlerde rol alan ünlü aktör, Allah'a olan samimi duygularını röportajlarında şöyle dile getiriyor: "... Benim için önemli olan şeyler kafamda çok açık: Allah, aile... Bu sırayla... Bu Allah'ın planı, benim değil... Dünyanın bütün ağırlığını her gece yatağıma taşımak zorunda değilim. Bunun yerine duamı ediyorum ve güzelce uyuyorum..."38 Kirk Douglas, sinema oyuncusu Ünlü aktör Kirk Douglas 6 Ekim 1997 yılında yapılan bir röportajında geçirdiği rahatsızlığın kendisini Allah'a yönelttiğini belirtiyor: "Geçirdiğim felcin en önemli sonuçlarından biri Allah'a olan inancımı bir kez daha göstermiş olması. Felçten sonra fark ettim ki, konuşabilme mucizesini artık bir lütuf olarak görüyorum..."37 Jean-Claude Van Damme, sinema oyuncusu "Jean-Claude Van Damme, Uyuşturucu Bağımlılığını Yenip, Allah'ı Buldu" başlığıyla yayınlanan bir makalede ünlü oyuncunun Allah'a olan inancının hayatına nasıl huzur getirdiği şu sözlerle anlatılıyor; "Jean-Claude Van Damme, film çevirme baskısının onu uyuşturucu haplarda teselli aramaya ittiğini belirtiyor... Fakat artık sıkıntı veren eski günler geride kalmış ve bunun için Allah'a teşekkür ediyor. "Allah bana yardım etti" diyor. "Allah'a çok uzun zamandır inanıyorum. Ancak birkaç senedir Allah'ı seviyorum. Bazı insanlar bunu duymak istemiyorlar. Çok güçlü ve oldukça iyi bir şekilde geri döndüm. İyi bir insan olmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım." Ve Van Damme aksiyon filmlerini seyredenler için bazı haberler veriyor: "dövüş sahnelerinin çoğu etki altında yapıldı." "Tüm aksiyon sahnelerini hastayken yaptım" diyor Van Damme, hap kullandığını kastederek. "Uyku haplarına bağımlı olmuştum". İyileşmesini Allah'ın yardımına ve rehabilitasyon merkezine bağlıyor...35 Rap/ Hip Hop Dalında ödül alan Dr. Dre: "Bu çalışmada yer alan herkesi ALLAH korusun..." Yılın En iyi Soul/R&B Grubu seçilen Destiny's Child: "İlk olarak tüm şeref ve övgülerimizi ALLAH'a sunuyoruz çünkü eğer ALLAH dilemeseydi biz bugün burada olmazdık." Soul/R&B Erkek Sanatçı Ödülünü kazanan Brian Mcknight: "Tüm iyiler ve kötüler ALLAH'tandır. Ben de bana bu yeteneği verdiği için ALLAH'a çok teşekkür ederim." Yılın En İyi Alternatif Müzik Grubu ve En İyi Pop Rock Albümü ödüllerini alan Creed: "İlk olarak ALLAH'a teşekkür ederiz..." En İyi Pop Rock Grubu dalında ödül alan Back Street Boys grubundan AJ: "İlk olarak ALLAH'a teşekkür ederim..." SON YILLARDAKİ ÇEŞİTLİ MÜZİK ÖDÜLLERİ TÖRENLERİNDE SANATÇILARIN ALLAH'I ÖVDÜKLERİ KONUŞMALARINDAN ALINTILAR Creed 2000 yılının en başarılı yeni rock gruplarından olan Creed'in üyeleri ödüllerini alırken ağızlarından çıkan sözler şunlardı: "Teşekkürler ALLAH'ım." (My VH1 Müzik Ödülleri Töreni 2000) Shakira Ünlü genç rockçı Latin Müzik Ödülleri Töreni'nde duygularını şöyle dile getirmiştir: "Allah'a teşekkür ederim. Çünkü bu bana ALLAH'tan bir hediye..." (Latin Müzik Ödülleri Töreni Konuşması 2000) Carlos Santana Dünyanın bir numaralı gitaristi ödül töreninde yaptığı konuşmasıyla insanları vicdanlı olmaya davet etmiştir: "Supernatural albümünü okullardaki şiddet olaylarının azalmasını amaçlayarak çıkarmıştık. ALLAH'ın lütfuyla şiddetin azaldığını görüyorum... Biz insanları bilinçlendirmeyi, vicdanlarını geliştirmeyi umuyoruz. ALLAH'ın size verdiği müzik yeteneği ve diğer lütfettiği herşeyi dünyayı bilinçlendirmek ve vicdanlarını harekete geçirmek için kullanmanızı umuyorum. Böylece okullarda şiddet olayları da kalmayacaktır." (My VH1 Müzik Ödülleri Töreni 2000) NSYNC 1999 senesinde toplam 108 şehirde 121 konser veren genç grup ödül töreninde ilk olarak Allah'a olan minnetlerini dile getirmişlerdir: "Öncelikle bize lütufta bulunduğu için ALLAH'a çok teşekkür ediyoruz..." (MTV 2000 Müzik Ödülleri Töreni) Destiny's Child 2000 yılının en iyi gruplarından seçilen Ünlü Amerikalı grup, ödüllerini aldıktan sonra Allah'a teşekkür etmişlerdir: "Öncelikle tüm teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı ALLAH'a sunuyoruz. Teşekkürler ALLAH'ım." (MTV 2000 Müzik Ödülleri Töreni) Britney Spears 1999 senesinde çıkardığı albümü toplam 12 milyon satan ünlü genç sanatçı Amerikan Müzik Ödüllerinde Allah'a olan şükranlarını sunmuştur.52 Lauryn Hill 1999 yılı Grammy Ödül Töreni'nde 5 ayrı dalda ödül kazanan Lauryn Hill, ödülünü aldıktan sonra milyonlarca hayranına Allah'ı sevmelerini söylemiştir: "Genç insanlara şunu söylemek istiyorum ki ALLAH'ı sevmek ve O'nu temsil etmek ağır bir yük değildir. Her kimseniz, ALLAH'ı sevin ve O'na kulluk edin... Bu bir çelişki değildir."53 Grammy törenindeki bu konuşmalar Batı medyasında yankı uyandırdı. Konuyla ilgili yazılan makaleden bir bölüm, Batı'da Allah'a yönelişin dikkat çektiğini konu ediyor: "...Diğerlerinin yanısıra rapçi Will Smith ve şarkıcı Alanis Morrisette'nin, teşekkür listelerinde de Allah vardı.... Grammy'de tüm bu olanlar Amerikan müzik piyasasında dinin yeniden uyanışı mı demek?..." Aslında Allah'ın ismine ... bu albümde büyük yer verilmiş. (Lauryn Hill'in Miseducation of Lauryn Hill albümü) ...Görünen o ki Lauryn Hill gibi Amerika'nın bir numaralı birçok müzisyeni Allah'ın tarafında olmak istiyor..."54 Lauryn Hill, 2000 yılında düzenlenen bir başka ödül töreni'nde de Allah'a olan şükrünü şu sözleriyle dile getirmiştir; "... ilk olarak sadece ALLAH'a teşekkür etmek istiyorum, beni ilk yere koyduğu, bana destek verdiği için..." (MTV 2000 Müzik Ödülleri Töreni) Sonique 2001 yılında düzenlenen Brits Müzik Ödülleri töreninde ödül alan Sonique sevincini şu sözlerle dile getirmiştir: "En zor günlerimde bana yardımcı olan Allah'a teşekkür ederim." DÜNYACA ÜNLÜ ŞARKICILARIN RÖPORTAJLARINDAN KESİTLER Carlos Santana İnternette yayınlanan bir makalede ünlü gitarist Carlos Santana'nın Allah'a olan inancıyla ilgili şunlar yazılmıştır: "...Azimli olduğu için inancı doğal olarak geliyor. Allah'ın hakimiyetini hayatında hissediyor ve bu mesajı herkesle paylaşmayı umuyor... 'Allah, kendisine kalpten yalvaranları duyar."55 Jessica Simpson'ın internet sitesinde yer alan günlüğüne (solda) yazdıklarından bir kısmı şöyle: "...ben Allah'ın beni her zaman alçagönüllü tuttuğuna ve bana benim sadece bir insan olduğumu ve O olmadan hiçbir şey olmadığımı gösterdiğine inanıyorum. Sesimin ALLAH'TAN BİR LÜTUF olduğunu kesinlikle biliyorum ve O'NA HER ZAMAN GÜVENİYORUM... Allah'ın üzerimdeki lütfu ve nimetleri sayılamayacak kadar çok. Jessica Simpson "Ben, müzikle uğraşmamın ve bu sayede insanlara ulaşmamın Allah'ın bir planı olduğunu biliyorum... Bu şekilde sadece insanlar benim müziğimi duymakla kalmayacak aynı zamanda ümit ediyorum ki hayranlarım iyi bir hayat yaşayarak ve bundan zevk alarak da iyi bir insan olunabileceğini görecekler."56 Ünlü sanatçı Sinead O'Connor Sinéad O'Connor İrlanda'lı sanatçı Allah'a olan inancını ünlü Time Dergisi'nde yayınlanan bir röportajında şöyle açıklamıştır: "...Allah'a bana yardım etmesi için yalvarırdım. Ve Allah bana yardım etti, bana sesimi, içgüdülerimi ve hislerimi verdi. İçimizde olan Allah'tır."57 Ricky Martin Dünyaca ünlü genç Latin sanatçı Ricky Martin, Allah'a inancını ve ölüme olan yakınlığını bir röportajında şöyle anlatmaktadır: "Bir hortumun ortasında olsam bile içimdeki huzuru bulabilirim. Ölüme yaklaştığımı anladığımda dizlerimin üzerine çöküp dua edeceğim. Kendimi Allah'a yakın hissediyorum…" 58 This is what God wants to happen. It's like, when a sickness become somebody, like cancer or AIDS, there's nothing that can stop that. Not your money, not MTV, not Bad Boy, not Puff Daddy. Nobody could pay for that to go away. When you get sick, you gonna call on God. When somebody on their death bed, they gonna call on God. So why not just go to him now? Üst solda Mace'in MTV televizyonu ile yaptığı röportajin yer aldığı internet sitesi ve üst sağda konuşmasının İngilizce orjinal metni görülüyor. Mase Amerikalı şarkıcı Mase ünlü MTV televizyonuyla yaptığı röportajda Allah'a olan inancını şu sözleriyle ifade ediyor: "... İnsan hastalandığında kanser veya AIDS gibi, bunu durduracak hiçbir şey yoktur. Ne paranız, ne MTV, ne Bad Boy, ne de Puffy Daddy. Bu rahatsızlığın geçmesi için kimse sizin için bir şey yapamaz. Hastalandığınızda, Allah'a yalvarırsınız. Hasta yatağında ölümü bekleyen insanlar, Allah'a dönerler. Öyleyse neden şimdiden Allah'a dönmüyoruz?"59 I prayed very hard for this to happen and it happened. Mariah Carey'nin kendi internet sitesinde (üstte), bir şeyin olmasını istediğinde Allah'a dua ettiğini ifade eden sözlerinin İngilizce metni (üst sağda) Mariah Carey 1993 ve 1995 yıllarında çıkardığı albümleri 10'ar milyon satan dünyanın en iyi kadın vokallerinden biri olarak kabul edilen Mariah Carey, bir röportajında Allah'a dua ettiğini belirtiyor: "Bunun olması için çok dua ettim ve oldu..."60 M.C. Hammer 1996 yılı öncesinde müzik piyasalarının en başarılı rapçisi olan McHammer, geçirdiği bir ameliyattan sonra hayatını Allah'a adayışını şöyle anlatılıyor: "M.C.Hammer California, San Jose'de Jubilee Christian Center'da sahneye çıktığında... "Herkes Allah'ı yüceltsin!" diye bağırarak kalabalığı selamladı. "Amin! Allah herkesi korusun! Yaşıyoruz! Nefes alıyoruz! Umudumuz var!" … Allah'ın birinci, ailenin ikinci, toplumun üçüncü ve işin dördüncü sırada olması yerine," diyor Hammer, "birinci sırada iş vardı. İkinci sırada da daha fazla iş. Önem ve öncelik verdiğim şeyler karmakarışıktı." ...Çocukluğunun büyük kısmını kilisede geçirmiş olan Hammer... 1996 senesinde geçirdiği bir ameliyatın... kendisine doğru yoldan ne kadar sapmış olduğunu gösterdiğini söylüyor... Aynı yıl rapçi arkadaşı Tupac Shakur'un öldürülmesi de onu sarsmıştı. "Hayata ve ölüme dair manevi açıdan bir konuşma yeteneğim vardı. Ama Tupac'a olmak istediğim kadar yardımcı olamadım. Artık tekrar Allah'ın hizmetinde biri olma zamanının geldiğini düşündüm. Yaşıyor olduğum için şanslıyım. Karşınızda, burada olduğu için Allah'a şükreden bir adam görüyorsunuz."62 Brian Littrell (Backstreet Boys) Ünlü Backstreet Boys grubunun üyelerinden 26 yaşındaki Brian Littrell, MTV müzik kanalı tarafından yapılan bir röportajında, kalp ameliyatı geçirdikten sonra yaşadıklarının inancını daha da arttırdığını belirtiyor. Brian: "…ameliyathaneye giderken kendimi çok sağlıklı hissediyordum... Sonra düşündüm... Tüm bunlar Allah'ın dilemesi. Ben kendi hayatım için birşeyler planlıyorum... Fakat bu tip şeylerle karşılaşınca ne kariyer, ne mevki, ne de şöhret kalıyor..." ... God willing, besides all of his going on. I'm making a living for myself, but I'm benefiting my family down the future, down the road. But when you weigh those things I thought, Well, no career, no status, or no star status... is worth losing all that. MTV: Your faith is as strong as ever. Brian Littrell'in MTV ile yaptığı röportajın yer aldığı internet sitesi. (üstte) Konuşmasının İngilizce orjinal metni. (üst sağda) MTV: "İnancınız her zaman olduğu gibi güçlü."63 Brian Littrell, bir başka röportajında ise Allah'a olan şükrünü şöyle dile getiriyor: "... 5 yaşındayken çok ciddi bir rahatsızlık geçirdim. Yaşamayacağım düşünülmüş. Allah'a şükürler olsun ki iyileştim ve şimdi buradayım... Allah gerçekten bana yardım etti..." Yine bir başka röportajında Allah'a olan inancının nasıl geliştiğini şu cümlelerle anlatıyor: "Dışarı çıkıp, arkadaşlarla gezmek yerine, her Çarşamba kiliseye giderdim. Dünyadaki en iyi çocuk olduğumu söylemiyorum, herkesin hataları vardır. Fakat bunlar beni daha da iyi bir insan yaptı. Yaptıklarımdan gurur duyuyordum. Ve büyüyüp, şarkı söylemeye başladığımda, Allah'ın beni bu dünyada yaşattığını daha da iyi anladım. Böylece Allah'ın bana verdiği şarkıcılık hediyesini daha kullanabilirdim... Backstreet Boys'da olmak çok hoşuma gidiyor! Bunun değişmesini istemem! Bu bana bir lütuf, Allah'a herşey için çok şükrediyorum."64 Brian Littrell ile ilgili hazırlanan bir internet sitesinde şunlar yazılmıştır; "Brian çok dindardır, …her zaman Allah'ın kendisine verdiklerinden dolayı O'na şükreder."65 God... You can reach out to Him for anything and everything. If you can't talk to your family, or don't have family or friends, you can always talk to God. You can always find peace of mind... He's kept us together, and made us a stronger team. Because of our beliefs and because we've always been so close to Him, we're going to be around for a VERY long time. Backstreet Boys grubunun üyesi A.J. McLean'ın internet üzerinden kendisine sorulan sorulara verdiği cevabın İngilizce metni (üstte) A.J. McLean (Backstreet Boys Grubu) Soru: Gerçekten inandığınız birşey var mı? A.J. McLean: "Allah... Allah'tan herşeyi isteyebilirsiniz. Eğer ailenizle konuşamıyorsanız, aileniz veya arkadaşlarınız yoksa, daima Allah'la konuşabilirsiniz. Her zaman huzuru bu şekilde bulabilirsiniz... Allah bizi birarada tuttu, bize güç verdi. Bizi daha uzun süre birarada göreceksiniz çünkü biz inançlıyız ve biz her zaman Allah'a yakın olduk."66 Destiny's Child Amerika'nın ünlü gruplarından biri olan Destiny's Child'ın bayan üyeleri, her fırsatta Allah'a olan bağlılıklarını dile getiriyorlar. Grubun üyeleri, Allah'a olan inançlarını şöyle dile getiriyorlar: "...Ben Kelly, ben Allah'a samimi olarak inanıyorum. Bana göre Allah'ın hakimiyeti olmadan hiçbir şey olmaz.... Allah sizi korusun."67 "Ben La Tavia... herşeyden önce Allah'a olan inancım çok sağlam."68 NSYNC 1998 senesinde çıkardıkları albümleri 10 milyon satan NSYNC adlı grubun genç üyeleri, hayranlarıyla internette yapılan sohbette inançlarını şöyle dile getirmişlerdir: Soru: Başarınızın sırrı nedir? Lance: Kendimi işime adamam ve Allah'a güvenmem.69 Soru: Meleklere inanır mısınız? ...'cause it's a gift from God. I don't have no rights when it comes to Him. When he feels he could take that from me. But while I have this, I'm going to keep working. Yukarıdaki internet sayfasında Amerikalı şarkıcı Shyne'ın MTV televizyonu ile yaptığı röportaj görülüyor. Aşağıda da Allah'a olan inancını ifade ettiği sözleri yer alıyor. Lance: Kesinlikle. Ben dindar bir insanım. Allah'ın bizi izlediğini biliyorum ve melekleri de bizi izliyor.70 Shyne Amerikalı şarkıcı Shyne ile ünlü MTV televizyonu tarafından yapılan röportajda, şarkıcı Allah'a olan inancını şu sözlerle ifade etmektedir: "... bu yetenek bana Allah'tan bir hediye. Allah dilemedikçe ben bir şey yapamam. Eğer Allah bunu benden almak isterse, alabilir. Fakat bu yeteneğe sahipken, çalışmaya devam edeceğim. ... Benim burada olmamın tek sebebi Allah... Eğer Allah yardım etmeseydi, kimbilir ţu anda ben nerede olurdum. Bu nedenle hayatımı Allah'a adadım."71 BATILI GENÇ ŞARKICILARIN ALBÜM KAPAKLARINDAKİ SÖZLER ALLAH'A EDİLEN SAMİMİ DUALAR İÇERMEKTE BACKSTREET BOYS GRUBUNUN BLACK&BLUE ALBÜMÜNÜN KAPAĞINDA YER ALAN TEŞEKKÜR YAZILARI: Brian Littrell Allah'ım, sana söz veriyorum, beni hiçbir zaman utandırma. ..., beni duy ve beni koru. Benim sığınağım ol ve ben sürekli Sana yöneleyim. Beni kurtarmak için bana on emiri verdin. Sen benim sığınacak tek varlığımsın. Beni kötülerin, zalimlerin ve inançsızların ellerinden koru Allah'ım. Sen benim umudumsun, Allah'ım. Sen beni çocukluğumdan beri korudun. Senin tarafından doğumumdan bu yana büyütüldüm. Beni annemin rahminden Sen çıkardın. Sana olan şükranım sürekli devam edecek... Dudaklarım bütün gün Sana şükrümü dile getirmekle ve Senin şanını övmekle meşgul olsun. Allah'ım sana bugünüm ve bana verdiğin tüm nimetler için teşekkür ederim. Bana şarkıları hediye olarak verdiğin ve yine bu hediyeyi insanların pozitif davranışlarda bulunması için kullanmama izin vermenden dolayı sana teşekkür ederim... Alexander James McLean Sevgili Allah'ım bugünüm, geçmişteki günlerim ve gelecekte arkadaşlarımla birlikte geçireceğim günler için sana teşekkür ederim. Allah'ım beni güçlü kılmak ve başarılı olmamı sağlamak için hayatımın hergünü benimle birlikte ol... NSYNC GRUBUNUN NO STRINGS ATTACHED ALBÜMÜNÜN KAPAĞINDA YER ALAN TEŞEKKÜR YAZILARI: Amerika'da tüm ödül törenlerinde birkaç ödül birden alan dört genç şarkıcıdan oluşan NSYNC grubunun üyeleri, son albümlerinin kapağında sahip oldukları yeteneğin Allah'ın bir lütfu olduğunu dua ederek samimi bir şekilde belirtmişlerdir. İşte bu gençlerin duaları: Justin Timberlake İlk ve önemli olarak Allah'a, bana müzik de dahil olmak üzere verdiği tüm hediyeler ve bunları tüm dünyayla paylaştığım için teşekkür ederim. Allah'ım şeytana uymamıza izin verme, bizi şeytandan koru... Chris Kirkpatrick Beni koruduğu ve bana verdiği hediyeyle insanlara ulaşma fırsatı verdiği için Allah'a teşekkür ederim. Tüm bunları bana veren Sen'sin ve Sana sonsuz şükürler olsun. Lance Bass Allah bizim sığınağımız ve dayanağımızdır ve O'nsuz bunların hiçbiri mümkün olmaz. BATI DÜNYASININ ÜNLÜ ŞARKILARINDA DA ALLAH'A YÖNELİŞE BİR DAVET VAR Batı dünyasında milyonlarca kişinin ezbere bildiği ünlü şarkıların sözlerinde Allah'ın ismi anılmakta, Allah'a yakarışlar yer almaktadır. Ünlü şarkıcıların seslendirdiği bu şarkılar, dünyada birçok insanın dilinde Allah'ın isminin olmasına bir vesile olmaktadır. Örneğin dünyanın en tanınmış müzik gruplarından olan ve özellikle Saraybosna'da verdikleri yardım konserleriyle tanınan U2'nun "When I Look at the World" adlı şarkılarının sözlerinde Allah'a dönüşten şu şekilde bahsedilmektedir: U2 grubundan Bono "Seni ve kutsal kitabını düşünüyorum Diğerleri boğulurken" Milyonlarca insanın beğeniyle dinlediği dindar kimliğiyle tanınan soul müzik sanatçısı Aretha Franklin'in "Biraz dua et"72 adlı şarkısında da insanlar "uyandıkları anda dua etmeye" teşvik edilmektedir. Dünyanın en ünlü seslerinden biri olan Mariah Carey de bir şarkısında Hz. İsa peygamberi övgü dolu sözlerle anlatmıştır. Bu şarkıda Hz. İsa'nın doğduğu günün anlatıldığı kısımda yer alan bir satır şöyledir: "Bugün Allah'ın şanı her yerde parlıyor…" İnsanlara Allah'ı hatırlatan şarkı sözlerinden diğer bazıları da şöyledir: Creed grubunun solisti Scott Patt Creed 2000 senesinde birçok dalda ödül kazanan ünlü rock grubu Creed'in üyeleri birçok şarkı sözünde Allah inancından bahsediyorlar. 2000 yılının en iyi rock grubu seçilen Creed grubundan Scott Stapp'in yazdığı şarkı sözlerinden bazı örnekler şöyle: "...gözlerimi kapadım, dua etmeye başladım..." (With Arms Wide Open adlı parçalarından) "... Allah'a yalvardım..." (My Own Prison adlı parçalarından) "...Allah korkusunu içimde hissediyorum..." (Unforgiven adlı parçalarından) Boyz II Men 1995 senesinde 133 ülkede konser veren ve 94 senesindeki albümleri 12 milyon satan ünlü grubun bir şarkıları Allah'a olan yakarışlarla doludur: Sevgili Allah'ım Allah'ım ihtiyacım olan zamanda bana yardım ettin Herşey için Sana çok teşekkür ederim Sana bu yazıyı yazıyorum Seni sevdiğimi söylemek için Benim için yaptıklarından ve bana dost olduğundan dolayı teşekkürler Allah'ım, Sana olan sevgim hiç bitmeyecek Sevgili Allah'ım Hayatıma yön verdiğin için Sana minnettarım Seninle cennet bahçelerinde birlikte olabilmek için Herşeyimi verirdim Bu nedenle Senin sevgin ve lütfun için Sana teşekkür ediyorum Ben bana verdiğin nimetleri haketmiyorum Sevgili Allah'ım bir zavallı adam olarak çocuk gibi Sana geldim Allah'ım, senin bilgine, sevgine ve yol göstericiliğine ihtiyacım var... Seni seviyorum Allah'ım, Seni seviyorum Sevgili Allah'ım, ben Wanya Kendi adıma yaşadığım için çok üzgünüm Fakat söz veriyorum bugünden sonra senin için yaşayacağım Çünkü sensiz hayatımın hiçbir anlamı yok Santana 1999 senesinde Supernatural adlı albümü 13 milyon satan dünyanın en ünlü gitaristi Carlos Santana, 2000 yılında çıkan albümünde yeralan "Put Your Lights On" adlı şarkısında milyonlarca insana Allah'ın tek ilah olduğunu şu sözlerle hatırlatmaktadır:"... Allah'ım benim inancımı sağlamlaştır ... La illaha illallah (Allah'tan başka ilah yoktur)" DÜNYA MEDYASINDA BATIDA İSLAM’IN YÜKSELİŞİYLE İLGİLİ YER ALAN HABERLER 1 milyardan fazla insanın kabul ettiği İslam, dünyanın en hızlı büyüyen dini. (ABCNEWS, Abcnews.com) "İslam, Amerika'da en hızlı büyüyen din... " (NEW YORK TIMES, 21 Şubat 1989, s.1) Müslümanlar dünyanın en hızlı büyüyen grubu... " (USA TODAY, Nüfus referans bürosu, 17 Şubat 1989, s.4A) "İslam Kuzey Amerika'da en hızlı büyüyen din..." (TIMES MAGAZINE ) "İslam Amerika'da büyümeye devam ediyor, hiçkimse bundan şüphe etmiyor!" (CNN, 15 Aralık, 1995) Hillary Clinton: "İslam Amerika'da en hızlı büyüyen din. Birçok insanımız için bir yol gösterici ve denge unsuru." (LOS ANGELES TIMES, 31 Mayıs 1996, s.3) RUSYA’DA DİNE YÖNELİŞ Lenin, Troçki, Stalin gibi komünist liderlerin zülumleri altında yıllarca ezilen, dinlerinden uzaklaştırılmaya mahkum bırakılan Rus halkı artık Allah inancına geri dönüyor. İşte bir gazete küpüründeki çarpıcı rakamlar, tüm dünyada Allah inancına yönelişin nasıl büyük bir hız kazandığını gösteriyor: "Ülkede yapılan bir araştırmaya göre Rusya vatandaşlarının yarısından fazlası, yüzde 55 oranında Allah'a inanıyor..." AMERİKA’DA DİNE YÖNELİŞ Ünlü Life dergisi 1998 yılında Amerika'da her dinden insanın Allah'a yönelişini kapak konusu yaptı. Bu makalede anket sonuçlarında ortaya çıkan Allah'a dönüşteki hızlı büyümeden bahsedilmektedir. Bu gelişmeler dünyadaki tüm inananlar için bir müjdedir. Amerika, Allah'ın adından en çok çekinen ulustu... The World Almanac'a göre son iki yüzyılda Amerika'daki hristiyanların sayısı 24 milyona, Müslümanlar 4 milyona, yahudiler 1.3 milyona, Hindular 1 milyona ve Budistlerin sayısı çeyrek milyona ulaştı. George Washington Veda Mesajında şunları şöylemişti: "Din ve ahlak Amerikan fikrinin vazgeçilemez dayanaklarıdır" Her zaman güçlü olan bu dayanaklar, daha da gelişiyor.73 ...Teksas'taki San Marcos Baptist Akademisi'nde her oyun ve çalışmadan önce dua ediliyor."74 İngiltere'nin ünlü gazetesi Daily Telegraph'da 23 Aralık 1997'de yayınlanan bir makalenin başlığı şuydu: "Amerikan Anketlerinde Sonuç Allah'a Dönüş". Bu makalenin önemli bölümleri şöyledir: "Amerika, dini inançta güçlü bir dirilme yaşıyor. Son on yılda Allah'a ve mucizelerin varlığına inanan insanların yüzdesi çok fazla arttı... Sonuç olarak tüm zamanların en yoğun şiddet ve uyuşturucu bağımlılığıyla birlikte daha fazla sayıdaki insan bir sığınak olarak kiliselere dönüyor."75 7 Mayıs 1998'de internette yayınlanan bir makalede Amerikalıların dine yönelişiyle ilgili şu çarpıcı bilgiler verilmiştir: "Her 10 Amerikalı'dan dokuzu dua ettiğini söylemektedir."76
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 ilgimi bir tek şey çekti. AMERIKANIN UNLU BIR DIZISINDA OYNAYAN SARAH JESSICA PARKER. hangi diziydi o, neden adını yazmamışlar =(
aquila Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 muhammed bu kadar propaganda yapmamis arkadas, bu ne azim.
sakaryali Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Son sözü bilim adamları söylemiş daha ne diyelim
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 bilim adamına inanılır mı lan? o kadar din, peygamber dururken bilim adamına mı inanacaz?
fede Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 hepimiz aynı şeyi söylüyoruz lan aslında
dominic Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Fatir-11... tavsiye ederim, evrim yok deyip gunaha girmeyin sonra.
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 said: Britney Spears 1999 senesinde çıkardığı albümü toplam 12 milyon satan ünlü genç sanatçı Amerikan Müzik Ödüllerinde Allah'a olan şükranlarını sunmuştur.52 Tanrı'nın varlığını "bakon donyanon en kaşar yıldızı da inanayor hede hödö" diye savunmak (tu) Bilim insanlarının her söylediklerine inanacaksak ohooo. Bilim insanı Tanrı var dedi diye Tanrı var mı oldu? Evrim hakkında ne biliyorsun bilmiyorum ama öğren de gel. Yüzyılar önceki horoz hala aynı horoz gibi saçmasapan argümanlarla Adnan Oktar gibi millete maymun olup sadece evrimi değil ters evrimi de kanıtlarsın. İrade ve evrim ilişkisini çözemedim. İradeyle yaratıldıysa evrim yoktur demen arı saçmalık. Tanrı iradesiyle evrimin olmasını istemiş olabilir. İlk tohumları kip bırakmıştır. Hadi diyelim böyle olamıyor e birader nasıl bilimsel olarak kanıtlanmış her şeyin bir iradeyle yaratıldığı? Şizofren misiniz anamıyorum ki.. Of! Bilim&teknik bölümündeyiz biraz ismine saygınız olsun, bilimsel ve mantıklı argümanlarla gelin ya!
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 sakaryali said: sana göre evrim var, bana göre yok, bana göre yaratılış var, bir yaratıcı var BANA GÖRE ALLAH(C.C) VAR abi bu benim de inancım ama yaptığın ne abi, kendi kalemize gol atıyorsun
Öne çıkan mesajlar