Horizon Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Bu çorbayı içen var mı aramızda ? Bursada bir kokoreççide menüde gördüm ama , pişirilidiğini veya birinin içtiğine şahit olmadım. Nette araştırdığımda bununla ilgili bilgi var ama çok değil , bazı aşçılar tarif etmiş , yararlarından bahsetmiş vs.. Bir tanım buldum itü sözlükte , beni benden aldı :). Paylaşmak istedim buyrun. "itü sözlük , damar tuzlama" said: işkembenin kas kısmından yapılan çorba. işbu çorba pek lezzetli olup ancak kalifiye işkembe içiciler tarafından ekl ve şirbe maruz kalır. gayet iri olan bu işkembe tanelerini ağızda çiğnemek insana tarifi mümkün olamayan bir haz yaşatır, insanın yitik latifeleri dirilir, yaşama sevinci, hoşgörü gibi bilumum ahval-i hasene ile serapa dolduğunu hisseder insan. bu çorbanın bir de terbiyeli olarak pişirilip üzerinde kızgın tereyağı boca edilerek servis edileni vardır ki tac-ı süleyman'ı takmak gibidir. not: Konuyu nereye açacağımı çok kestiremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Genelde çok nadir bulunuyor işkembecilerde. Tuzlamanın daha kalitelisi ve iri parçalısı. Her zaman ilk damardan var mı diye sorup genelde kalmadı abi denilen türü. Ama bulduğunuzda gerçekten denemeye değer bir tat. Az sirke bol acı az hatta hiç sarımsaklısını severim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 çoğu işkembecide, işkembe çorbasından tek farkı daha iri kıyım olması olarak açıklanır, oralarda yeme. kalite bir çorbacıda tadına doyum olmaz ama. tavsiye ederim, kesinlikle dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 İstanbulda bulması zor bir şey. Burda direkt "iri parçalı işkembe" olarak kakalıyorlar. Ben sadece Konyada içebilmiştim bunun gerçek versiyonunu, bir dahada bulamadım. İstanbulda bunu gerçekten yapan bir yer bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 1 kere nasip oldu güzeldi yani tabi damak tadı yani wow da basilisklere fare yediriyoz ne damak tadı varmış adamlarda yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 sampi kavşağından devam ediyorsun, ben diyeyim 150 sen de 200 metre sonra hemen sağda yeşil fıçı diye hem turşucu hem çorbacı bir yer var kermit. giriyorsun oraya, içiyorsun damar tuzlamanı. gerçi ustası değişti oranın, eski tadı yok ama hala ideal. diyeceksin nereye devam edeyim, burhanettin onat'tan geldiği ve devam edeceğini varsayıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 biliyom orayı orası baya iyi ben arada gidiyom hatta o turşucudan turşu suyu bile içiyom çok orası öyle bi yer oludki arzum dönercide açıldı diplerine antalyada yemekte kalite mekanı oldu yani hemen hemen =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Dolapderede bi işkembeci var adı apik fılan boyle bırseydı sanırım. 2. seçenekte gultepe sapagından gır dumduz devam et yol saga kıvrıldıgında sag tarafta kalıyor hemen karsısındada var ama ben sagdakını sevıyorum Binlerce kez gıtmısımdır ama ısımlerıne hıc dıkkat etmedım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 babam gece vakti bundan yemeye (ya da içmeye) giderdi eskiden. nerde yerdi bilmiyorum, bilmek de istemezdim. oldum olası tiksinmişimdir işkembe, toynak ve türevlerinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Normalde işkembe çorbası bile içmem , ama hunr ve absonun tavsiyeleri çekici oldu ve itü sözlükteki adamın yorumu bu çorbayı denemeye itiyor beni :) , teşekkür ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Esentepe de güzel bir işkenbeci var ama damar var mı bilmiyorum, işkenbesi gayet güzeldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 imbadır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 "ağızlarda dağ esintisi tadı bırakan,muhteşem damar çorbası" isimiyle yemekteyiz programıa görmek istiyoruz ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyvanna_Dolores Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 ben salihlide yemiştim mükemmel bişey (tu) daha da güzelini başka yerde yemedim. evet içilmekten çok yeniliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 eskişehir onur işkembede yedim ilk. perfect Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 kulaga fena geliyor ama heralde lezzetlidir baya. insanoglu cannibal, yemedigimiz sey kalmamis be. e kalmamis hakkaten koc yimirtasindan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar