Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Damar tuzlama (damar çorbası)

Horizon

Öne çıkan mesajlar

Bu çorbayı içen var mı aramızda ? Bursada bir kokoreççide menüde gördüm ama , pişirilidiğini veya birinin içtiğine şahit olmadım. Nette araştırdığımda bununla ilgili bilgi var ama çok değil , bazı aşçılar tarif etmiş , yararlarından bahsetmiş vs..

Bir tanım buldum itü sözlükte , beni benden aldı :). Paylaşmak istedim buyrun.

"itü sözlük , damar tuzlama" said:

işkembenin kas kısmından yapılan çorba. işbu çorba pek lezzetli olup ancak kalifiye işkembe içiciler tarafından ekl ve şirbe maruz kalır. gayet iri olan bu işkembe tanelerini ağızda çiğnemek insana tarifi mümkün olamayan bir haz yaşatır, insanın yitik latifeleri dirilir, yaşama sevinci, hoşgörü gibi bilumum ahval-i hasene ile serapa dolduğunu hisseder insan. bu çorbanın bir de terbiyeli olarak pişirilip üzerinde kızgın tereyağı boca edilerek servis edileni vardır ki tac-ı süleyman'ı takmak gibidir.

not: Konuyu nereye açacağımı çok kestiremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

sampi kavşağından devam ediyorsun, ben diyeyim 150 sen de 200 metre sonra hemen sağda yeşil fıçı diye hem turşucu hem çorbacı bir yer var kermit. giriyorsun oraya, içiyorsun damar tuzlamanı. gerçi ustası değişti oranın, eski tadı yok ama hala ideal.
diyeceksin nereye devam edeyim, burhanettin onat'tan geldiği ve devam edeceğini varsayıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dolapderede bi işkembeci var adı apik fılan boyle bırseydı sanırım.
2. seçenekte gultepe sapagından gır dumduz devam et yol saga kıvrıldıgında sag tarafta kalıyor hemen karsısındada var ama ben sagdakını sevıyorum

Binlerce kez gıtmısımdır ama ısımlerıne hıc dıkkat etmedım :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...