Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cift yarik deneyi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://www.facebook.com/home.php#/video/video.php?v=91178759153&ref=nf

www.facebook.com/home.php#/video/video.php?v=91178759153&ref=nf

gozlemci olayi nedir yaw, izlenince parcacik izlenmeyince dalga modeli cikiyo ortaya?
Mesaj tarihi:
izlemek kelimesinin altında yatan baya derin mevzular var. bir parçacığı izlemek demek o parçacıkla bir şekilde etkileşime geçmek demek. o parçacıkla iletişime geçtiğin zaman öngörülen bir modele göre o parçacığın yeri hakkında çok bilgi vermeyen dalga birden bir noktada çökerek tek bir yerde bir çıkıntı haline geliyor yani parçacık özelliği göstermeye başlıyor:

http://en.wikipedia.org/wiki/Wavefunction_collapse
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
çift yarıkta girişim deneyinde lise4te ışık ve su dalgasını gördük demi? elektron fırlatılmasını görmedik demi hiç çift yarığa? hatırlamıyorum da hiç böyle bişey, halbuki çift yarık deneyi deyince gayet kendimden emin girdiydim topiğe =D
Mesaj tarihi:
Allah(C.C), maddenin sırrını çözmemizi buyurmadı. O yüzden yüce yaradan, deneye gözlemci konduğunda elektronların tepkisini değiştiriyor. Çünkü o herşeyi görür, Muhammed onun kulu ve elçisidir.
Mesaj tarihi:
bu belgeselin tamamını bulup izlemenizi tavsiye ederim, konuyla alakalı olmayan insanların bile rahatça anlıyıcağı şekilde anlatıyor birçok şeyi.
Mesaj tarihi:
what do bleep do we know belgesini izlerseniz bile lütfen bunu sanki bilimsel gerçekleri yansıtıyormuş gibi izlemeyin yoksa çok büyük yanılırsınız :p mistik bir belgeselmiş gibi fazlan izleyin kafanız yanlış şeylerle dolmasın
Mesaj tarihi:
MrMarvelous said:

Allah(C.C), maddenin sırrını çözmemizi buyurmadı. O yüzden yüce yaradan, deneye gözlemci konduğunda elektronların tepkisini değiştiriyor. Çünkü o herşeyi görür, Muhammed onun kulu ve elçisidir.

ben burda doldum mistik bilgiyle ardeth. bu posta MİSTİK ETKİLEYEBİLİR diye uyarı geçilmesini istiyorum
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

what do bleep do we know belgesini izlerseniz bile lütfen bunu sanki bilimsel gerçekleri yansıtıyormuş gibi izlemeyin yoksa çok büyük yanılırsınız :p mistik bir belgeselmiş gibi fazlan izleyin kafanız yanlış şeylerle dolmasın

entanglement deneyi falan ne kadar dogru anlatılmış peki? wikipedia'dan da baktım pek anlamadım
  • Yeni Oluştur...