Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bakım ve modifiye hakkında yardıma ihtiyacım var^^


trainspotting23

Öne çıkan mesajlar

Arabamda boya dökülmeleri var, bir arabayı komple boyatmak + cila vs. ne kadara mal olur? (opel combo)

Godfather, "eeuuuuuböeeeğpweğ" tarzı tuhaf kornaların maliyeti nedir?


Bu işi yapanlara sor diyenleriniz olabilir ama hem çalısıyorum hem de araba konusunda çok yeniyim buradan başlamak istedim. Teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

maliyeti arabanın sökülüp boyanması ya da sökülmeden boyanması artırıyor.
sökmeden boyarken camlar, logolar yazılar kalıyor.kenarlara bi bant sonra hoop boya.
mesela bazı taksilerde görürüz Doblo yazısının altı gri'dir diğer yerler sarı. bu kolay boya ucuz oluyor.
diğer şekilde araba parçalanıyor adam gibi boyanıyor köşe bucak.bu biraz tuzlu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

o kadar detay boya istiyorsan eğer kesenin ağzını açıyorsun. İlk önce araç komple sökülüp kumlamaya gidiyor. üstündeki boya, astar, pas falan sökülüyor. Zayıf olan gövde kısımları falan kesilip yamalanıyor. Sonrasında komple çinko astar attırıp boya astarı uygulanıyor. Üstünde de boya atılıyor.

Bunu adam gibi yapacak ustanın varlığı sorusu bence fiyattan daha önce gelen bir soru.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle teşekkür ediyorum konuyu açalı dakikalar olmasına rağmen bu kadar yanıt geldiği için =)

Öyle arabayı sıfırlayacak gibi değil de o boya dökülmeleri vs kapansın istiyorum aslında sadece ama o yama gibi olan şekilde değil tabi. Cüzdanı açamazsam artık kendi imkanlarımla bişeyler yaparım^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tuzlu boya da ama araban daha az değer kaybediyor. gene de mevcut boyadaki sorunları dikkate alman lazım. mesela sadece kaportadaki bir sorun yüzünden tuzluya kaçmak mantıksız, satarken kaportaya saksı düştü, komple değişti diyebilirsin :P

ama gövde de çok sapa yerlerde boya dökülmesi, paslanma başladıysa tuzlu kesinlikle gerekli eğer araba ölene kadar elimde tutacağım demiyorsan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hurdaya çıkana kadar bende bu araba belirli sebeplerden dolayı^^ Çok fazla da ömrü yok yani soğuk havalarda eter koklamadan çalısmıyor mesela keş oldu artık. O yuzden idareten ucuz bişeyler yapmak istedim sadece ve boya dökülmesi dediğim de iki noktada avuç içi büyüklüğündeler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

motor istiyo araba.

2 ay once 96 model 3.20 ye motor yaptırdım. 3.500 lira verdim ki tahminimce sadece kapak sipob taşlattı, sekman atıp gecti ama yapacak bişi yok. ne kadar güvensen de en iyi usta bile nerden soksam diye düşünüyor bu devirde.

hoş araba artık 1000km de 1 litre yakıyor. oda bmw olduğu için.

araba boyasına gelince, çok üstünkörü de yapılabilir, çok meşakkatli de. Bana sorarsan, oyle motoru falan sokturmek anlamsız. adam gibi boya yaptır yeter.

biz bi land rover topladık 5-6 sene once. 0 dan şasiye kadar sokuldu kumlama yapıldı, koruyucu astar uzeri dayanıklı boya attılar, üzerine kaporta tekrar yeni baştan yapıldı, 5 kapıdan 3 kapıya düşürdük, komple 1.5mm alumunyumla kaplandı, sandık kırma nissan dizel takıldı, jantlar ithal edildi felan.. arabanın değişmedik yeri kalmadı, ama bize de 35 kaat sıkıştı.

o nedenle ancak boyle bir durumda kumlama felan oneriyorum. kendi bmw mi 2 kere felan boyattım sonra ustunden gectim bazı yerlerin tekrar malum istanbul şartlarında.. ortalama komple boya 1000 liradan başlıyor..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yağ yakan motor da randımanlı çalışır derler =P

yani 1000km de 1 olmasın da yarım litre olsun. sonuçta bmw devirli kullanılır. düzgün performans istiyosan 4k da 1 vites atacan mesela.

biriyle yarışıyosan daya 6 ya ama harbi fena yakar o zaman. ama 3k nın altı vites attığında da fazla benzin yakıyor mesela. ama daş gibi araba maşallah, gülü seven dikenine katlanır hesabı =P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Lütfen korna olarak godfather ve benzeri melodiler kullanmayalım, kullananları uyaralım. Gerçekten insan hayatını tehlikeye atıyor bu tarz şeyler. Nice yayalar karşıdan karşıya geçerken o anda çalan kornalar nedeniyle kendinden geçti, ezilme tehlikesi atlattı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...