Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayarda ":D" yaratmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Format atmak gerekiyor, yeterli boş alanın varsa format atmadan yapanlar da var ama ne kadar sağlıklı bilmiyorum.

Partition Magic miydi
http://www.tamindir.com/program/5449/Partition_Magic.htm
Mesaj tarihi:
google'a baktım da xp için var. vista için bulamadım. bakınıyorum biraz daha. ama o arada link falan bilen varsa verebilir.

program filan varmış. çok daha iyi valla. ms dos'a fransızım baya. bakıyorum bi.
Mesaj tarihi:
simdi sistem su
normalde fdisk diye bi komut war
format deil
fdiskle yaratilir
ama windows vista ve xp de bunu kullanamiyorsun
windows yaratirken partition yarat diyebilirsin
sistem kurulmus harddisk deilse

bilgisayarima sag tiklayip manage diyip
disk managemente gelip
ordan ayarliyacagin harddiski secip
asagidaki grafiksel kisma tiklayip once delete partition yapip eski partitionu siip yerine yeni 2 tane yaratabilirsin

AMA BUTUN DOSYALARIN GIDER

dosyalar gitmeden cozum icin bunu yapan bi kac parali program war
adlarini tam hatirlamiyorum
az sonr abakar yazarim
onlarda format atmadan boluyor
Mesaj tarihi:
şimdi partition magic çekiyorum; ama bi paragon bi de norton markaları çıktı sonuçlarda. norton ismi daha tanıdık geldi onu çekiyorum. programı anlamazsam tekrar sorarım.

bu arada evet ": D" değil de "D :" şeklindeymiş.
Mesaj tarihi:
0. DEFRAG yaparsin.
1. Bir adet ubuntu liveCD indirirsin. Sonra CD'ye yazarsin.
2. CD'den boot edip LiveCD ile oturumu baslatirsin.
3. System > Administrator > Partition Editor 'u acarsin.
4. Oradan grafiksel olarak, kucuk bir bolum ayirip (ister 100MB, ister daha fazla) NTFS olarak tanimlarsin.
5. Sagdaki shutdown bolumunden bilgisayari yeniden baslat'i secersin, kapanirken cd'yi cikarir, CD-ROM'u kapatip enter'a basarsin (ekranda yaziyor ne zaman ne yapacagin).

Windows'u actigin zaman goreceksin ki D'diye tanimlanmis bir drive mevcut ve senin ayirdigin kadarlik bolum var. Format yok. Acik kaynak yazilim var.

Yok ubuntu gozunu korkutuyosa, GPARTED'in sitesine girip oradan, onlarin olusturdugu livecd'yi de kullanabilirsin.
Mesaj tarihi:
benim hdd 3e bölünük, ben d ve e yi birleştirmek istiyorum (xp kurulu olmayan 2 bölümü). nası yapabilirim pcyi formatlamadan? 2sini de boşaltabilirim hariciye. boşaltınca napcam? yeni konu açmıyim dedim =)
Mesaj tarihi:
eğer hdd lerden sonra başka drive varsa cd rom gibi, onu da sök, sora formatla, sonra hdd leri sök
sonra sırayla hangisini önce görmek istiyosan onu tak, vindoze tanısın, sonra kapat makineyi digerini tak onu da tanısın.
Mesaj tarihi:
BonePART said:

abi yukarda yazdim drall oku
abi
externale 2 harddiski bosalt
sonra manageden sil once sonra tekrar yarat

teşekkürler. yarın hddyi hariciye boşaltıp deniyim
Mesaj tarihi:
YAPMA İŞTEEEEE KORKMAAAA. DENE LAN Bİ

yedeklerini aldıktan sonra zaten istesen de kaybedecek bişeyin yok.

xp cdsini tak,yeniden başlat ve alttaki komutları okuyarak ilerle. yapamazsan çağır arkadaşını. ama kesinlikle dene bi kere..
Mesaj tarihi:
soulberry said:

google'a baktım da xp için var. vista için bulamadım. bakınıyorum biraz daha. ama o arada link falan bilen varsa verebilir.

program filan varmış. çok daha iyi valla. ms dos'a fransızım baya. bakıyorum bi.

Vista için programa gerek yok :
Bilgisayarım - Yönet - Disk Yönetimi inden var olan bölümü seçip birimi küçült seçeneğini seçerek ham bir bölüm oluşturabilirsin. Daha sonra aynı yerden yeni oluşan bölümü biçimlendir ve gg
  • Yeni Oluştur...