Radiance Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Bir proje için Gazla çalışan santraller hakkında bilgi toplamam gerekiyor. * Sistem nasıl calısır. * Ne kadar Gaz'dan Ne kadar elektirik üretir. * Üretim nasıl oluyor. buna benzer konularda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 sayi veemicemde basit sekilde termik santral iste gazi yak suyu isitsin su tirbunu dondursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_power_plant Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 bu kaynak iyide ingilizce yetersiz : :( birde bu termik santral bunların icinde gaz yok galiba çok sağol birde 1m3 gazdan ne kadar elektirik ürettiğini bulursam cok iyi olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 izmir aliağada doğalgaz elektrik santrali var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 gaz var ya nedne olmasin dogal gazin komurden bi farki yok termik santrallerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tripling Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Radiance said: bu kaynak iyide ingilizce yetersiz : :( birde bu termik santral bunların icinde gaz yok galiba çok sağol birde 1m3 gazdan ne kadar elektirik ürettiğini bulursam cok iyi olacak 1m3 gaz hangi koşullar altında? Ona göre cevap vercem !nal amnani edmeseD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 1m3 gazdan ne kadar elektrik üretilir diye sabit bir rakam olacağını sanmıyorum.Gazın yanma durumunda vereceği enerji sabittir.Ancak üretilecek enerji santralin verimine göre değişir. Googledan araştırsan bulabilirsin basit bir konu. doğalgaz santralleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 http://www.turkskool.net/wp-content/gallery/fart-burning-girl/osuruk_yakan_kizlar.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Olayın temelini kaçırma. Kömürle, Çöple, Gazla veya Nükleer enerjiyle kaynatılan suyun bi farkı yok. Buhar ile türbin döner, dönen türbin elektrik üretir. Normalde elektrik ile çalışan motorun ters mantığıdır. Motor dönünce elektrik üretilir gibi düşün. Suyun kapalı devre olarak önce buhara dönüştürülüp sonra tekrar yoğunlaştırıldığı bir çevrim metodu da vardır veya suyun direk yan taraftaki gölden vesaireden alınarak buharlaştırılıp türbinden geçtikten sonra havaya salındığı versiyonları da vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 mühendiz: senin için yapar diyolar gazla çalışan santral: neyi yaparmışım abi? mühendiz: biraz uraşsan hayvan gibi elektrik yaparmışsın diyolar gazla çalışan santral: ben mi. evet yaparım. yaparım lan tabi yaparım, yapimmi... mühendiz: yaparsın tabi ya, kesseler acımaz, ver voltajı ver voltajı!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 gazdan koku üretsek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Bursa'da yıllardır 2 devasa bacamız var, doğalgazdan elektrik üretiyorlar bildiğim kadarıyla. onları bir araştır istersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 tşk ederim bilgiler için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Aket-Atum said: Bursa'da yıllardır 2 devasa bacamız var, doğalgazdan elektrik üretiyorlar bildiğim kadarıyla. onları bir araştır istersen ovaakçadaki termik değil mi, kömürle direk ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 türkiye 7 senedir gazdan elektirik üretiyor bu yüzden elektirik fiyatları git gide artıyor... birde CH3 (metan) gazından elektirk üretimi C02 ve başka gazlardan elektirik üretimi araştır hangisinde verim daha iyi olur... Dünya CH3 kullanıyor ama sadece daha ucuz oldugunu için. birde elektrik üretmenin en ucuz ve en temiz yolu nükler santrallerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Yakitla calisan santrallerden farki yok sordugunun. Biyogaz falan miydi acep sormak istedigin ? O daha yeni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 mawiman said: türkiye 7 senedir gazdan elektirik üretiyor bu yüzden elektirik fiyatları git gide artıyor... birde CH3 (metan) gazından elektirk üretimi C02 ve başka gazlardan elektirik üretimi araştır hangisinde verim daha iyi olur... Dünya CH3 kullanıyor ama sadece daha ucuz oldugunu için. birde elektrik üretmenin en ucuz ve en temiz yolu nükler santrallerdir. biyogaz dediginizde ayni sey ayrica c02 den elektrik uretilmez Carbondioxide aten uretimin sonucudur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Biyogazda ek olarak hayvan diskisi depolaman gerekiyor buyuk miktarda. O sebeple daha yeni. Ilginc olan kismi o diskidan metan elde edip yakma ismi cunku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 gerekirse sazdan bile üretirim. ali ekber çiçek ftw. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 biogazdada antik ayni iste boklari depoya dolduruyosun onnar cururen metan oluyor gene yakip su isitiyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 ilgini çeker bu link. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Lancelion said: Aket-Atum said: Bursa'da yıllardır 2 devasa bacamız var, doğalgazdan elektrik üretiyorlar bildiğim kadarıyla. onları bir araştır istersen ovaakçadaki termik değil mi, kömürle direk ? doğalgaz diye biliyorum ben orayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 enerji veren bütün gazlardan C02 çıkar ve çıkan miktar gazın verimliği ile orantılıdır bu aldıgın oksijenli solunumda bile böyledir C02 gazını o yüzden söyledim incelesin ve es geçmesin ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar