Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vistayi yeniden yüklemek?

malvolyn

Öne çıkan mesajlar

Hp pavillion marka bir laptop aldim.alirken vista cdsi verilmedi(belkide zaten verilmiyordur) herneyse.harddiskin d sinde Recovery mevcut ama nasil olur nasil kullanirim.

Şu an laptopuma format atmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Birde cd olmadığı için nasıl tekrar vista kuracağım?

Tesekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

mediasini vermiyolar, onu sen dvd ye cekiceksin.

Start -> Programs-> recovery manager -> Recovery Disc creation.

Sonra o DVD ile baslattinmi kurarsin bastan.

Bunun disinda Dvd ye yazmana gerek yok, bilgisayar baskarken F12 tusuna basili tut, o sana sorucak backup yapiyimmi diye.
ondan sonra yes dersen, herseyi siliptemi kuruyim yoksa tamirmi ediyim diye soracak. ondan sonra istedigini yaparsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı laptop'larla cd/dvd vermiyorlar, recovery partisyonunu kullanarak kendi diskini yapabiliyorsun. Boot sırasında bir tuşa basıp o recovery ekranına girmen lazım sanırım.

Hani disk vermediler, kullanma kılavuzu da mı yok? Kılavuzlardan birinde yazması lazım nasıl olduğu. Öyle bir şey de yoksa hakkaten ekşi başlarına bence de. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Vallahi cd verilmedi bana zaten laptopu sarip sarmalamislar paketinde.Ekmek almaya gider gibi aldim.Bekledim görevli biseyler söylesin soyledir böyledir bak sunu veriyoruz boyle yapacaksin desin diye ama adam löp diye raftan aldi bana verdi lapini topunu.

C ve D diye bölümlenmis hadd ama D 12gb tamamen Recoveryden olusuyor ve ben bilgisayri alir almaz bir Recovery dvd si hazirlamadim.

Simdi aklima takilan sey benim bilgisayri alir almaz Recovery dvd si hazirlamali olup olmadigim.Simdi ben Recoveryden C: yi formatlasam bilgisayari ilk aldigim güne geri dönmicekmi ?

Ilgilenen arkadaslara tesekkur ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır, elle formatlarsan dönmeyecek.

Boot sırasında recovery programını başlatacaksın. Bir tuşu vardır F2 F3 gibi. Orda seçenekler arasında total recovery gibi bir şey olur, bilgisayarı aldığın günkü hale döndürür. Onun dışında da değişik recovery seçenekleri olması lazım.

Paketinden kitapçık çıkmadı mı? 8-)
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

mediasini vermiyolar, onu sen dvd ye cekiceksin.

Start -> Programs-> recovery manager -> Recovery Disc creation.

Sonra o DVD ile baslattinmi kurarsin bastan.

Bunun disinda Dvd ye yazmana gerek yok, bilgisayar baskarken F12 tusuna basili tut, o sana sorucak backup yapiyimmi diye.
ondan sonra yes dersen, herseyi siliptemi kuruyim yoksa tamirmi ediyim diye soracak. ondan sonra istedigini yaparsin.

reyounun dedigini yapinca HP nin bu islem icin kendi capinda birseyler hazirladigini görmüs oldum.Sanirim HP bunu hepimizden önce düsünmüs.Ben yedeklerimi aliyim bide bismillah cekiyimde yardiriyim allah ne verdiyse.

Yalniz bu HP Recovery Manager in almanca olmasi beni bir miktar zora sokacak gibi.6 aydir berlindeyim ve almanca ögreniyorum,simdi elime kendimi sinayabilecegim bir firsat gecti sonunda.

Ilgilenen tüm arkadaslara tesekkürlerimi sunar islemlere baslamak üzere paticikten ayrilirim.Kalin saglicaginan.

edt:mesaji arka arkaya attim sanim bunun icinde birseyler yazmistim,mesji attiktan sonra buna gerek olmadigini görüp sildim.ben yaptim.

edt2:daha sonrada ;

Mum_Chamber said:

http://www.youtube.com/watch?v=XITh9CF-JBs

ise yariyor mu bak bakalim

mesaji ile konuya noktayi koyanin Mum_Chamber oldugunu farkettim.

Video gercekten iyi oldu ilgin icin gercekten tesekkur ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...