Mendoza Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Hata yobazda değil, hata okuyup, öğrenip, bilgilenip kılını kıpırdatmayanda. Eğitimli halkta. Sen yobaza yobaz demezsen, Ayşe Bilmemne tukaka dersen işte böyle olur. Adamlar 5000 kişi şeyh'i uğurlamaya hava alanına gidiyorlar, biz şurda iki kişi bir olup da bir fikri bile savunamıyoruz. Yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mitzi Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Onlar gitmezlerse allah çarpıcak sanıyolar çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Abso sen yazıyı biraz kaçırmışsın. said: Kendi deyimiyle “baştan çıkarıcı kadın pozları”. Eşinin isteğiyle“seks fotoğrafları değil seksi fotoğraflar”. Kimseyi ilgilendirir mi? Yok, kesinlikle ilgilendirmez. İstediği gibi çektirir fotoğrafları. Ve isteyen bakar. Üzerine konuşur, geyik çevirir. Ya da bakmaz başını çevirir. Gazetesindeki yazar arkadaşları, hemen hiç kimse bu fotoğraflar hakkında olumsuz yorum yapmadan “kadının bedeni üzerindeki söz sahibi olması hakkında” yazıp ona destek verdiler. Dedim ya kime ne..Desteğe ihtiyacı yok ki.. Kadının bedeni üzerinde söz sahibi olup , soyunup seksi pozlar verebilmesi ve bunun modern kadın tanımlaması içinde yorumlanması. Buna itiraz veya yanlış deme durumu da söz konusu değil. @Nutella yiyen Başını örtüp BMW ye binmek ile örtünüp orada burada sevişmek faklı şeyler. El ele dolaşıp dolaşmaması da nasıl başını örtüyorsa özgür iradesine kalan birşey. Ayrıyetten herkesin dini , günahı , sevabı kendinedir. Bunlar bizi ilgilendirmiyor. Senin sokakta yaptığın iki hareketle aynı lafları senin için kafasından geçiren bir sürü insan dolaşır etrafında. @Estel İnsanlar dinleri kendileri için yaşarlar. Dini devlete veya yasalara adapte etmek için yaşamazlar. Dinini normal şekilde yaşayan bir vatandaş bu eylemi ile devlet ve millet için tehtid değildir. İslam dini skynet değil ki kendi bilinci olupta devletin hukukuna yasalarına sızsın. Yıllardır şeriat gelicek diye kıçlarını yırtanlar , yırttıkları ile kaldılar. Hiçbirşey olduğu yok. Belli kesimlere inançlı insanlar geldi diye bakın yapıyorlar diye insanları provake etmekten başka yaptıkları hiçbirşey yok. Ülkede misal olarak iktidara karşı açık muhalif en yetkili kurumlar var iken şu şeriat kanunları nasıl ülkemizde uygulanacak çok merak ediyorum. Başörtüsü ülkeye devlete tehtid oluşturuyorsa neden direk olarak yasaklanmıyor bunu da sormak lazım. Ki burada bazılarının dillendirdiği , dejenere olmuş , örtülü insanların kaçı şeriatı istiyor veya destekliyor bunu da ayrıyetten merak ediyorum. Günümüzdeki insanların (hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun) nasıl yaşadıklarına , imkanlarına ve bu imkanların %'de kaçının şeriat gelince yok olacağına bir göz atıp ,hala şeriat tehlikesi var diye düşünüyorsak , bizim modernliğimizde veya gelişlişliğimizde ciddi sıkıntılar var demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Guzel yazi, katiliyorum sonuna kadar. @Fizban, Fizbancim o nasil mantik oyle. Neresinden tutayim nasil cevap vereyim sasirdim valla. Adamin ana fikri yakala, o da farkinda soyunma ile basini ortmenin farkli klasmanlarda oldugundan. Buna ragmen insan soyununca basini orterse alacagindan cok daha az tepki aliyor diyor. Olayi karikaturize ederek gozumuze sokuyor bu tuhafligi. Gayet guzel yazmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Horizon said: Abso sen yazıyı biraz kaçırmışsın. said: Kendi deyimiyle “baştan çıkarıcı kadın pozları”. Eşinin isteğiyle“seks fotoğrafları değil seksi fotoğraflar”. Kimseyi ilgilendirir mi? Yok, kesinlikle ilgilendirmez. İstediği gibi çektirir fotoğrafları. Ve isteyen bakar. Üzerine konuşur, geyik çevirir. Ya da bakmaz başını çevirir. Gazetesindeki yazar arkadaşları, hemen hiç kimse bu fotoğraflar hakkında olumsuz yorum yapmadan “kadının bedeni üzerindeki söz sahibi olması hakkında” yazıp ona destek verdiler. Dedim ya kime ne..Desteğe ihtiyacı yok ki.. Kadının bedeni üzerinde söz sahibi olup , soyunup seksi pozlar verebilmesi ve bunun modern kadın tanımlaması içinde yorumlanması. Buna itiraz veya yanlış deme durumu da söz konusu değil. @Nutella yiyen Başını örtüp BMW ye binmek ile örtünüp orada burada sevişmek faklı şeyler. El ele dolaşıp dolaşmaması da nasıl başını örtüyorsa özgür iradesine kalan birşey. Ayrıyetten herkesin dini , günahı , sevabı kendinedir. Bunlar bizi ilgilendirmiyor. Senin sokakta yaptığın iki hareketle aynı lafları senin için kafasından geçiren bir sürü insan dolaşır etrafında. @Estel İnsanlar dinleri kendileri için yaşarlar. Dini devlete veya yasalara adapte etmek için yaşamazlar. Dinini normal şekilde yaşayan bir vatandaş bu eylemi ile devlet ve millet için tehtid değildir. İslam dini skynet değil ki kendi bilinci olupta devletin hukukuna yasalarına sızsın. Yıllardır şeriat gelicek diye kıçlarını yırtanlar , yırttıkları ile kaldılar. Hiçbirşey olduğu yok. Belli kesimlere inançlı insanlar geldi diye bakın yapıyorlar diye insanları provake etmekten başka yaptıkları hiçbirşey yok. Ülkede misal olarak iktidara karşı açık muhalif en yetkili kurumlar var iken şu şeriat kanunları nasıl ülkemizde uygulanacak çok merak ediyorum. Başörtüsü ülkeye devlete tehtid oluşturuyorsa neden direk olarak yasaklanmıyor bunu da sormak lazım. Ki burada bazılarının dillendirdiği , dejenere olmuş , örtülü insanların kaçı şeriatı istiyor veya destekliyor bunu da ayrıyetten merak ediyorum. Günümüzdeki insanların (hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun) nasıl yaşadıklarına , imkanlarına ve bu imkanların %'de kaçının şeriat gelince yok olacağına bir göz atıp ,hala şeriat tehlikesi var diye düşünüyorsak , bizim modernliğimizde veya gelişlişliğimizde ciddi sıkıntılar var demektir. gozlerim yasarıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 neyse ben çekiliyorum, mesaj silinsin lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Aradaki farkı göremiyorsan bence sorun sende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 neyse ben çekiliyorum, mesaj silinsin lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 kendi isteğiyle örtünen mi? lol pardon ama şu cüppeli ahmet gibi 5 yaşındaki öz kızından tahrik olan adamlar etrafta gezerken devlet "türban" ı legal olarak göremez benim bildiğim türban ne imanın ne islamın farzı, islamın farzı beş tane ve türkiyede kimse oruç tuttuğu için dayak yemiyor, aksi mevcut olduğu için de türban kamuda yasak zaten. gerçi laiklik felan boş geyikler türkiyede, müslüman olmayan insanların da vergileri sünni müslümanların din harcamalarına gidiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Horizon said: Kadının bedeni üzerinde söz sahibi olup , soyunup seksi pozlar verebilmesi ve bunun modern kadın tanımlaması içinde yorumlanması. Buna itiraz veya yanlış deme durumu da söz konusu değil. Yazinin mesaji soyunmayla modernite arasindaki iliski felan degil, yazinin sonraki kisimlarinda "bakin kadin soyundu bisey demediniz, digerleri ortununce niye sevmiyorsunuz =(" mesaji vermeye calismis yazar. Kendisine verecegim cevap su: insanlarin inanclarina tolerans gostermek zorundayim ama istedigimi sevip istedigimi sevmeme ozgurlugum var. Kimi sevip kimi sevmeyecegimi, onlari hangi kriterlere gore degerlendirecegimi de ona soracak degilim. not: ayse armanda bu dunyadaki en gereksiz insandir, yeri gelmisken soyleyeyim dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Yanlis okumusum, editleyerek uzaklasiyorum hemen ortamdan:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mitzi Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Sen adamın yazdığını hiç anlamamışsın ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Farkettim ses etme,aramizda kalsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 "midye dolma" said: bence sende hayır bence sende. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 yuh be hiç donla işe gitmediniz mi ? yazık, cidden yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bourbon Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 ahh şu koftii elitistler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 ohoo insanlar daha okuduğunu anlayamıyo sonra "gerici-modern" diye yaftaları yapıştırıveriyo. buradaki öncelikli meselemiz "kadının kendi bedeni üzerinde söz hakkı". bu modernlikten bile elzem bi konu, çünkü konuyu tartışan ve yerine göre kadınları onaylayıp, yerine göre aşağılayan hep erkekler. soyunan kadınlar "özgür bireyler" olarak algılanırken, kapanan kadınlar hep "edilgen" olarak damgalanmıştır. burada soyunan kadınlara bi eleştiri yok, sadece "kadının kendi bedeni üzerindeki söz hakkı"nı kullanırken, erkeklerin uyguladığı ideolojik bir çifte standart söz konusu. burada şöyle çarpık bi mantık yürütülmekte :"soyunan kadın, kendi bedeni üzerinde söz sahibidir. örtünen kadın değildir. dolayısıyla soyunan modern ve etken, örtünen geri ve edilgendir.". dolayısıyla örtünen kadınları inançlarından ötürü aşağılamakla kalmayıp, aynı zamanda pasif ve edilgen kılma çabası var. acaba niye? kendi ideolojik tutarsızlığımızı, kendi "modern" iktidarsızlığımızı örtmek için mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 1000. demagoji mesajında demagog title ı vercekler sana sayıyorum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 kaçta peki şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 kacta oldugunu sorarak kisisel hak ve ozgurluklerime tecavuz ettin llama,batıda bu isler boyle yurumuyor ayrıca yabancı bir forumda bunu bana demis olsan coktan uzaklastırma almıstın,bu benim kendimi iyi ifade etme ozgurlugumu elimden alır yaftalama lutfen llama sonucta her yol ozgurluk demokrasi felan filan haksızsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Bu tarz topicler her hafta açılır.Bazı tespitlerimi paylaşmak istedim. Bir kısım dini için örtünme ve üniforma giyme arasında bulunan farkı bilmiyormuş gibi davranır.Acıtasyon yapar.Ülkede özgürlük yok lanet Tsk lanet Chp lanet Anayasa mahkemesi temalı tamamen kapalı örtünmüş yazılar yazar durur. En önemli özellikleri empoze ve karşı tarafın yazdıklarından bir kısım cımbızlayıp çarpıtmaktır.Ayrıca kişisel özgürlükler en efektif silahlarıdır. temsilcileri: Huun,sir,süperwizz Diğer bir kısım sürekli olarak türbanın bir üniforma, geleceklerini tehdit eden anlayışın bayrağı olduğunu anlatır dururlar. Kadınların ilerlemesi, modern hayata katılması ve erkekler ile gerçekten eşit olabilmeleri için türbanın kaldırılması gerektiğini yazarlar.Doğduğu günden itibaren türban takması konusunda baskı gören insanların kişisel tercih yaptıklarına inanmazlar. En önemli özellikleri feto'dan nefret ederler.akp'ye akp derler.Bu grubun efektif silahı ise anayasa ve laiklik ilkesidir. temsilcileri: sg-1,007, viktor(görevde) Bu tarz topiclere dikkat edilirse ilk 3-5 sayfada yorum yapanlar fazladır.Ancak sayfa sayısı 2 haneli sayılara ulaştığında yorumcu sayısı 4 en fazla 5 kişidir.Bunun sebebi ise karşılıklı mektup tadında wall of textler yazan kullanıcılardır. Tespitlerimi okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgilerimle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 FİŞLEME VAR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 madem türban çok süper bişey, islamı baskıcılık şahane mükemmel hepimiz hak yoluna dönüyoruz, şu anda iran'da olan olaylara ne diyeceğiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar