Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hürriyet ve Milliyetin yazım hataları

zgrw

Öne çıkan mesajlar

En sonunda isyan ettim, sitede ki yazım hataları ve devrik cümleler yüzünden hiç bir şey anlaşılmıyor.. Bu kadar özensiz bir habercilik olamaz.. Her iki sitenin de editörlerine mail attım.. Siz de atın, biraz özen gösterilsin artık..

Sürekli imla ve harf hataları var, devrik cümleden başka cümle kurulmuyor.. Sanki Türkçeyi yeni öğrenmiş insanlar hazırlıyor siteyi..
Sosyal ağlarda paylaş

cok haklısın,yalnız site ile kalsa yine iyi,ama gazetelerin hiç bi farkı yok,ben gazeteleri sürekli takip ederim,üsenmeden büfeden alırım.en fazla yazım ve anlatım bozukluğuna hürriyette rastladım,milliyette de var biraz.tabii ki olucak biraz sağduyu ile yaklasmak lazım ama sürekli olunca ister istemez tepki cekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Dynun said:

üzgünüm ama şimdi senin mesajında kusur arayacaklar ve en az 3 tane bulacaklar :(

edit: haklısın , aynı şekilde de televizyonlar dikkat etmiyor
isteyen istediğini arasın, ben bir sitede haber yazmıyorum.. Dolayasıyla, benim kusursuz doğru yazı yazıyor olmam gerekmiyor.. Üstelik benim yazdığım şeyler, gayet rahat anlaşılıyor ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Eralp said:

Olmayacak abi. Olmasın yani. Ne bu böyle ya. Doğru düzgün Türkçe konuşmasını bilmiyorlar daha adamlar. Çok sinirimi bozuyor benim de milliyetin haberleri. Hadi yazım hatalarını geçtim deli gibi imla hatası ve anlatım bozukluğu var.

aynen katılıyorum, bu cümle nedir ya? 4 kere okudum bu cümleyi ve hiç birşey anlaşılmıyor;

"Kamyon şoförlüğü yapan babası Veyis Üce de 2004 yılında kazada ölen Neriman Üce'nin, annesi Yıldız ile 14 yaşındaki ikiz kardeşleri Oğuzhan ve Cengizhan cenazede gözyaşı döktü."

sonraki cümleyi okuyunca ancak "babasıda aynı şekilde vefat etmişti" olarak anlayabiliyorsun. Bir de "herkes cenazede göz yaşı döktü". İki cümleyi birleştirip, ortaya anlamsız bir cümle türetmiş adamlar resmen..
Sosyal ağlarda paylaş

5. okuyuşumda filan anlayabildim ancak.

Bu tür sitelere hit kazandırmamak lazım aslında. Girmemek dolaşmamak lazım. Başka haber sitelerini tercih edin. Zaten milliyet in otomatik yenileme scriptine de acayip uyuz oluyorum. Ben tıklamadan otomatik hit kazandırıyor kendine adam.
Sosyal ağlarda paylaş

Zep said:

cümle sonuna 2 nokta koyuyor bide artık herkes moda oldu heralde.
üç noktayı nadir görür olduk.
özlüyorum bazı bazı.
iki kere basmışken 3.yüde basıverin lan.

Dynun said:

üzgünüm ama şimdi senin mesajında kusur arayacaklar ve en az 3 tane bulacaklar :(

zgrw said:

isteyen istediğini arasın, ben bir sitede haber yazmıyorum.. Dolayasıyla, benim kusursuz doğru yazı yazıyor olmam gerekmiyor.. Üstelik benim yazdığım şeyler, gayet rahat anlaşılıyor ;)

O moda oldu dediğin şeyi, yıllardır o şekilde yapıyorum ki çok büyük bir noktalama hatası değil... Ayrıca, tekrar ediyorum, ben gazete yazarı vs değilim, kusursuz yazı yazmam gerekmiyor, ona rağmen yazdıklarım rahatlıkla anlaşılıyor...

not: üç noktadan mutlu olmuşsundur umarım...
Sosyal ağlarda paylaş

zgrw said:

Eralp said:

Olmayacak abi. Olmasın yani. Ne bu böyle ya. Doğru düzgün Türkçe konuşmasını bilmiyorlar daha adamlar. Çok sinirimi bozuyor benim de milliyetin haberleri. Hadi yazım hatalarını geçtim deli gibi imla hatası ve anlatım bozukluğu var.

aynen katılıyorum, bu cümle nedir ya? 4 kere okudum bu cümleyi ve hiç birşey anlaşılmıyor;

"Kamyon şoförlüğü yapan babası Veyis Üce de 2004 yılında kazada ölen Neriman Üce'nin, annesi Yıldız ile 14 yaşındaki ikiz kardeşleri Oğuzhan ve Cengizhan cenazede gözyaşı döktü."

sonraki cümleyi okuyunca ancak "babasıda aynı şekilde vefat etmişti" olarak anlayabiliyorsun. Bir de "herkes cenazede göz yaşı döktü". İki cümleyi birleştirip, ortaya anlamsız bir cümle türetmiş adamlar resmen..

ya bu arada lütfen biri şu cümleyi tercüme etsin, ben hala anlayamadım?

Edit: haberde geçen cümleyi, kim neymiş öğrenelim.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen gün hakkikatten sabah gazetesindeki bir haberi okuyamadım. yani şöleki, haberin başlığını komik bulups evgilime okumak istedim.
- haha cnm şu habere bak:
"22 yaşıki adam ... görürke diyudu"
evet aynen bunu okudum sonra birden utandım oha okuyamadım diye. bir daha bakınca aslında bu sorunun benden kaynaklanmadığını, yazının yanlış yazıldığını gördüm.

oha artık dedim.. internet siteleri daha da rezil..
Sosyal ağlarda paylaş

zgrw said:

En sonunda isyan ettim, sitede ki yazım hataları ve devrik cümleler yüzünden hiç bir şey anlaşılmıyor.. Bu kadar özensiz bir habercilik olamaz.. Her iki sitenin de editörlerine mail attım.. Siz de atın, biraz özen gösterilsin artık..

Sürekli imla ve harf hataları var, devrik cümleden başka cümle kurulmuyor.. Sanki Türkçeyi yeni öğrenmiş insanlar hazırlıyor siteyi..

Hürriyet gibi bir gazetenin internet sitesi toptan gerizekalılık örneği.
Sanki 3. sınıf bir Portal sitesine girmişim gibi hissediyorum.
Ya da Mynet benzeri bir yerin klonuymuş gibi.

Yahu ben internet sitesine gazetedeki haberleri okumak için giriyorum.
Gazetedeki haberler yerine saçma sapan magazin haberleri dolduruyorlar.
Yazım hataları da cabası.

O kadar zor değil ya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...