Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siyasal Görüş Nasıl Belirlenir ?

mawiman

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar siyasal görüş belirlemede etkenler nelerdir ? Nasıl ortaya çıkar bu görüş ? Kitap okumakla,haber izlemekle, insan tanımakla vs..nasıl yani ?

Bu forumda herkezin bir siyasi görüşü var. Peki bu siyasi görüşü nasıl edindiniz... Yani sizi ençok ne etkiledi ve savunduğunuz görüşün doğruluğunu nereden biliyorsunuz.

Not: Amacım siyaset tartışması yapmak değil sadece insanların siyasi görüşten ne anladığını amaçlamak.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle; "Siyasal Görüş Nasıl Belirlenir ?" tartışmasına girmişsin, altını da üç aşağı beş yukarı doldurmuşsun diyelim.

Fakat "Siyasi bir partiye üye misiniz?" şeklinde bir soruyu nasıl bununla bağdaştırabildin onu anlamadım.

Partiye üye olman gerekmiyor siyasi görüşe sahip olabilmen için, siyasi partiye üye olmayanlar da lümpen sayılmıyor aynı şekilde.

Hayır yani örnek vermem gerekiyorsa illa;

Türk solunu tartışıyoruz arada, liberal gazeteler, mavi beyazı tercih edenler "Türk solu şöyle bitti, böyle yalan." şeklinde konuşuyor.

Türkiye'de IP var, TKP var, DSP var diyelim, sol spektrumu açısından. Ve bu yüzden dünyadaki sol görüşleri bundan ibaret zanneden insanlar var senin gibi.

Marx/Engels/Lenin/Stalin/Trotsky'si var Anti-Stalinist solcusu var Anti Revizyonisti var, Anti Anti Faşistler var, Marxist-Leninistler var.

Çok var yani.

Siyasi partisi olmayan ideoloji, ideoloji değildir ya da Siyasi Partisi yoksa, öyle bir görüşte yoktur şeklinde düşünmek yanlışın ötesinde, komiktir de biraz.

Tek partili sistemler içerisinde böyle bir şey düşünürsen daha da komik oluyor bu ahah.

Dolayısıyla sen bunu oku, sonra burayı kitlesinler, daha güzel bir başlık aç sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

yok siyasi bir görüşe sahip olmak için Siyaset mi yapmak gerekir...

bir kaç kişiyizde bana yeni bir parti kuralım dediler yeni bir oluşum için siyaset yapılırmı yoksa savunduğum ideoloji için devam mı edeyim yolumda bilemiyorum. Daha hiç uyumadım aklım karıştı... Yeni bir parti demek şu anda var olmayan 31 siyasi partinin dışında yeni bir görüş demek yeni bir ütopya demek... o yüzden size sormak istedim...
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:

Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır!"Eflatun

Sen dünyanın siyasetini yapsan kime yarıcak ülkeyimi kurtarcan anca böle forumda yazarsın ( Sana özel bi laf değil üstüne alma agatör genel konuştum ). Gereksiz bi laf etmiş eflatun usta
Sosyal ağlarda paylaş

Disease said:

mawiman said:

Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır!"Eflatun

Sen dünyanın siyasetini yapsan kime yarıcak ülkeyimi kurtarcan anca böle forumda yazarsın ( Sana özel bi laf değil üstüne alma agatör genel konuştum ). Gereksiz bi laf etmiş eflatun usta

hayat bir siyaset siyaset illa devlet yönetimi değil yaşamak nefes almaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:

Disease said:

mawiman said:

hayat bir siyaset siyaset illa devlet yönetimi değil yaşamak nefes almaktır.

aşçı ya bile bir devletin nasıl yonetilecegini ogreticem

bu da leninden
Sosyal ağlarda paylaş

solda maoism war mesela
ulusalcilik
enfes
aaha

siyasal gorus sole belli olur
karsina bi soru cikar
ornek mesela

zenciler insan midir?
sen evet dersin
yada hayir dersin

turban universiteye girmeli mi?
evet dersin hayir dersin

koydeki cobanla oyum ayni deerde mi olmali?
b2 yasasini destekliyor muunuz?
natonun sirbistana yaptirimlarini yeterli buluyo musun?

her soruya b evet hayir dersin
bir mantigi olour bunun
siyasalo gorusun budur
yoksa okuz gibi
gidip ben milliyeticilik ben komunistim solcuyum irticaciyim miltaristim fasistim demek dangizligin dik alasiir
belirli gouslere kendini yakin hissedersin
ama sirf bazi dikirlerin uyusuyo diye dahil oldugun bi grubun dier fikirlerinide kabul etmeye baslarsan o angutlukdur siyasi fikir degildir

(turk miletinin yarisida bu sebeble anguttur hatta %75i. bunlar musluman buna oy verelim diye a partisine oy verirler bunlar ataturkcu buna oy verelim diye b partisine oy verirler ve elestiri kabul etmezler cart curt felan)
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:

yok siyasi bir görüşe sahip olmak için Siyaset mi yapmak gerekir...

bir kaç kişiyizde bana yeni bir parti kuralım dediler yeni bir oluşum için siyaset yapılırmı yoksa savunduğum ideoloji için devam mı edeyim yolumda bilemiyorum. Daha hiç uyumadım aklım karıştı... Yeni bir parti demek şu anda var olmayan 31 siyasi partinin dışında yeni bir görüş demek yeni bir ütopya demek... o yüzden size sormak istedim...

şu mesajdan etkilendim.

gayette.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...