mawiman Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Evet arkadaşlar siyasal görüş belirlemede etkenler nelerdir ? Nasıl ortaya çıkar bu görüş ? Kitap okumakla,haber izlemekle, insan tanımakla vs..nasıl yani ? Bu forumda herkezin bir siyasi görüşü var. Peki bu siyasi görüşü nasıl edindiniz... Yani sizi ençok ne etkiledi ve savunduğunuz görüşün doğruluğunu nereden biliyorsunuz. Not: Amacım siyaset tartışması yapmak değil sadece insanların siyasi görüşten ne anladığını amaçlamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Öncelikle; "Siyasal Görüş Nasıl Belirlenir ?" tartışmasına girmişsin, altını da üç aşağı beş yukarı doldurmuşsun diyelim. Fakat "Siyasi bir partiye üye misiniz?" şeklinde bir soruyu nasıl bununla bağdaştırabildin onu anlamadım. Partiye üye olman gerekmiyor siyasi görüşe sahip olabilmen için, siyasi partiye üye olmayanlar da lümpen sayılmıyor aynı şekilde. Hayır yani örnek vermem gerekiyorsa illa; Türk solunu tartışıyoruz arada, liberal gazeteler, mavi beyazı tercih edenler "Türk solu şöyle bitti, böyle yalan." şeklinde konuşuyor. Türkiye'de IP var, TKP var, DSP var diyelim, sol spektrumu açısından. Ve bu yüzden dünyadaki sol görüşleri bundan ibaret zanneden insanlar var senin gibi. Marx/Engels/Lenin/Stalin/Trotsky'si var Anti-Stalinist solcusu var Anti Revizyonisti var, Anti Anti Faşistler var, Marxist-Leninistler var. Çok var yani. Siyasi partisi olmayan ideoloji, ideoloji değildir ya da Siyasi Partisi yoksa, öyle bir görüşte yoktur şeklinde düşünmek yanlışın ötesinde, komiktir de biraz. Tek partili sistemler içerisinde böyle bir şey düşünürsen daha da komik oluyor bu ahah. Dolayısıyla sen bunu oku, sonra burayı kitlesinler, daha güzel bir başlık aç sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 noldu mawiman bu sefer milletvekili adayi mi olucan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 yok siyasi bir görüşe sahip olmak için Siyaset mi yapmak gerekir... bir kaç kişiyizde bana yeni bir parti kuralım dediler yeni bir oluşum için siyaset yapılırmı yoksa savunduğum ideoloji için devam mı edeyim yolumda bilemiyorum. Daha hiç uyumadım aklım karıştı... Yeni bir parti demek şu anda var olmayan 31 siyasi partinin dışında yeni bir görüş demek yeni bir ütopya demek... o yüzden size sormak istedim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 abi kafa mi buluyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Önüne gelen siyaset hakkında yorum yapabildiği için ben 1 gram kim nedir ne yapar umursamadan yaşıyorum rahatım . Anket sağcı solcu ve metalci olarak 3 e ayrılmalıydı öyle olsaydı metalci işaretliycektim o umutla girmiştim topiğe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Penthesilea said: abi kafa mi buluyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 mawiman said: bir kaç kişiyizde bana yeni bir parti kuralım dediler sizkackisinizlan.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 adamın bakışlarından bile anlaşılır be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 mawiman said: bir kaç kişiyizde bana yeni bir parti kuralım dediler yeni bir oluşum için siyaset yapılırmı yoksa savunduğum ideoloji için devam mı edeyim yolumda bilemiyorum. yola devam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 sen mawimansn,büyük düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır!"Eflatun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Ne güzel demiş. ee? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 mawiman said: Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır!"Eflatun Sen dünyanın siyasetini yapsan kime yarıcak ülkeyimi kurtarcan anca böle forumda yazarsın ( Sana özel bi laf değil üstüne alma agatör genel konuştum ). Gereksiz bi laf etmiş eflatun usta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Disease said: mawiman said: Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır!"Eflatun Sen dünyanın siyasetini yapsan kime yarıcak ülkeyimi kurtarcan anca böle forumda yazarsın ( Sana özel bi laf değil üstüne alma agatör genel konuştum ). Gereksiz bi laf etmiş eflatun usta hayat bir siyaset siyaset illa devlet yönetimi değil yaşamak nefes almaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 mawiman said: Disease said: mawiman said: Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır!"Eflatun Sen dünyanın siyasetini yapsan kime yarıcak ülkeyimi kurtarcan anca böle forumda yazarsın ( Sana özel bi laf değil üstüne alma agatör genel konuştum ). Gereksiz bi laf etmiş eflatun usta hayat bir siyaset siyaset illa devlet yönetimi değil yaşamak nefes almaktır. aşçı ya bile bir devletin nasıl yonetilecegini ogreticem bu da leninden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 hahah ne alaka? bu dediklerin ancak siyasete heves edip atılıp ta işin sonunda bi baltaya sap olamayanların züğürt tesellisi olabilecek nitelikte laflar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 ShadowFury said: hahah ne alaka? bu dediklerin ancak siyasete heves edip atılıp ta işin sonunda bi baltaya sap olamayanların züğürt tesellisi olabilecek nitelikte laflar. siyaset nasıl bir balta yok ki sap olasın onlar insanların maddi beklentilerinden kaynaklanıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 solda maoism war mesela ulusalcilik enfes aaha siyasal gorus sole belli olur karsina bi soru cikar ornek mesela zenciler insan midir? sen evet dersin yada hayir dersin turban universiteye girmeli mi? evet dersin hayir dersin koydeki cobanla oyum ayni deerde mi olmali? b2 yasasini destekliyor muunuz? natonun sirbistana yaptirimlarini yeterli buluyo musun? her soruya b evet hayir dersin bir mantigi olour bunun siyasalo gorusun budur yoksa okuz gibi gidip ben milliyeticilik ben komunistim solcuyum irticaciyim miltaristim fasistim demek dangizligin dik alasiir belirli gouslere kendini yakin hissedersin ama sirf bazi dikirlerin uyusuyo diye dahil oldugun bi grubun dier fikirlerinide kabul etmeye baslarsan o angutlukdur siyasi fikir degildir (turk miletinin yarisida bu sebeble anguttur hatta %75i. bunlar musluman buna oy verelim diye a partisine oy verirler bunlar ataturkcu buna oy verelim diye b partisine oy verirler ve elestiri kabul etmezler cart curt felan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 mawiman said: yok siyasi bir görüşe sahip olmak için Siyaset mi yapmak gerekir... bir kaç kişiyizde bana yeni bir parti kuralım dediler yeni bir oluşum için siyaset yapılırmı yoksa savunduğum ideoloji için devam mı edeyim yolumda bilemiyorum. Daha hiç uyumadım aklım karıştı... Yeni bir parti demek şu anda var olmayan 31 siyasi partinin dışında yeni bir görüş demek yeni bir ütopya demek... o yüzden size sormak istedim... şu mesajdan etkilendim. gayette. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 @Lancelion keşke fikirlerinide yazsaydın aklım karışık şu anda ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 haa neden sordugunu anladim ben http://forum.paticik.com/read.php?6,4125279,4125279 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 ailedir,karakterdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Çok okumak gerekir bence. Sen bu tip cevapları kendi kendine bulamadıysan da çok okumamışsın demektir. Ama boşver Türkiye'de siyaset okuyarak yapılmıyor zaten. Paran var mı sen onu söyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2009 ağır troll: FEYSBUKTA TESTİ VARDI AGA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar