Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RP için el ele

paranoya

Öne çıkan mesajlar

merhaba arkadaşlar iyi bir rp shardına ihtiyacınız olduğunu duydum ben size bi shard veremem ama magicia adındaki adayı verebilirim şu an arklarla üstünde çalıştığımız shard DARKNESS olanda pvp değil normal bi uo shardı ve rp yi destekliyoruz ama magicia adasını full rp yapıcas peki adaya nasıl gidilecek basıt page atıcaksınız Rp diye ve biz sizi magicia'ya yollıyacas. Bu sistemi en son oynadığım bence en iyi rp shardı ama sonra içine sıçılan Cloxinia da görmüştüm gayet iyidi Rp için bide ayrı bir site yapıcam şahsen ama owner'a danışmam gerek olmasa bile britin alt tarafı Rp zone olur yada bir rp guildi kurulur SHARD PVP DEĞİL bunuda söyleyim yani herkes birbirini kesmesin cloxinia'dan iki player vae gm ben Rohan De'lore ve Logan Pyroman bu yüzden rp iyi biliriz web sitemiz http://www.darkuo.tr.gs
Sosyal ağlarda paylaş

olmaz öyle o adadakiler rol yapsın diğerleri pp takılsın.ya tam destekleyeceksiniz yada hiç.oyuncu toplamak için 'rp destekli' ibresi takmak pek popüler oldu.[signature][hline]|apache the taksimetre|
have no fear,vlad is here! -vlad
adama küfür ediyorum 'ohhh ohhhğssss' dio.-blackchaos[/i]
allah allah deyip geçer genç osman..
Sosyal ağlarda paylaş

cloxinia'dan iki player vae gm ben

gm ben demişsin oyundai nickini sorabilirmiyim.cloxinia uo shard ı kuran arkadaşla uzun süre önce konuşmuş anlaşmış ve shardına sponsor olmuştuk.daha sonra 2 tarafında kuralları bozması sonucu kapattık shardı istersen özel mesaj at sana yardımcı olayım.
Sosyal ağlarda paylaş

RP yi server yapmaz player yapar.Siz sadece RP için müsait bir ortam sunabilirsiniz örneğin bizim yaptiğimiz gibi RP ye uygun olması için ırk sistemize daha çok uyan doğrusu herkezin öyle sandığı öyle kabullenmek istediği middle eartha geçtik film yüzünden rp severlerden bu yönde talep geldi.
Skilleri, Statlari, Server hatda jail cezalarini bile .. Herhangi birşeye karar verirken bile önce kendi kararini vericeksin sonrada rp ye ters düşüp düşmediğine karar vericeksin.Ondan sonra yürürlüğe sokcaksin RP shardi böle olunur yoksa hadi hurra RP diye olmaz.RP Shardiysan " kes lan konuşma fazla pis şey ıykk mahlukat " gibi konuşan playerlarına bişey demiyceksin çünki belkide o playerin karakteri ağzı bozuk biri.
Ama öte yandanda diğer playerların rahatsız olmaması gerek bu yüzden dengeyi çok iyi ayarlaman ve rp yapmayan playerlarını bilinçlendirmen lazım.
RP Serverı açtık gelin hadi demekle olmuyor bazı şeyler.
Örnek bir pk nin merhaba efendim adınız nedir gibi konuşması çoğu arkadaşa rp ymiş gibi geliyor rp saygılı konuşmaktan ibaret değil elbetdeki Britainin bir Lordu saygili konuşur ama bir katil bir suçludan böyle birşeyi bekleyemeyiz.
Haritanın sadece bir kısmında RP yapilmasi diğer yerlerde yapılmaması saçmalıktır o alanda yapılan RP dende hayır gelmez.
RP Serverı olunmaz demiyorum olunur ama bunu sadece scriptlerle destekliyceksin mesela karakterler üzerinde isim yazmaması en büyük RP olur çünki hiç bir varlık diğer bir varlığa baktığında adını seceresini göremez.Ha dersenki öyle birşeyi yapamam yada yapmak istemem bozar shardı oda senin seçimin bazı şeylerdende feragat etmelisin..
Birde bir shard açıyorsan herkeze hitap etmelisin RP yapmayanların dışlandığı bir server düşünemiyorum çok yanlış yada rp sevenlerin ezildiği serverlarda gerçekten beni çok üzüyor.
Bu yüzden Power Play ve Role Play devamli dengede tutulmalı bunu dengede tutmanında tek bir yolu var Tecrübe[signature][hline]Ra Ownz
www.unlive.net
Herkes kendi kaderinin efendisidir
Vote Unlive
Bize katıl kendi tercihlerinin hükümdarı ol.
[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Role Play yapılabilecek bir dünya yaratmak, sadece teknik scriptlerle çözülmez. Yaratılacak sunucunun tarihçesi, pantheonu, geçmişten bazı hikayeler, hazır bir kaç olay ve kaliteli oyuncular seçmeniz gerekir.. Yani hem Role Play, hem Power Play sunucusu olamaz. Gerçi olur, fakat sizin anladığınız Power Play kıvamında olamaz.. Sonuç olarak sayısal değerlerle tatmin olmak isteyen arkadaş, düzgün hazırlanmış bir Role Play sunucusunda da zevk alır.. Bu tabii her zaman geçerli olan kural değildir.

Oyunculara role play ortamı sunabilmek, pek çok ince çizgiler arasında dolaşmanız anlamına gelir. Hem kural koymamalısınız, hem kötü kullanıma teknik açıdan izin vermemelisiniz, hem de yaşayan bir dünya ile oyunculara o hazzı tattırmalısınız.. Bu öldü ölecek bir oyunucunun, çaresiz şekilde yumruklarını parçalayarak bir düşmanı öldürmesinin ardından, onun kılıcını alarak bir ikincisine saldırması da olabilir.. Saçma sapan daha önce hiç görülmemiş ve hatta hayal bile edilememiş yaratıkların yavaş yavaş şehir içinde görülmesini sağlayarak, oyuncular arasında karakterlerin bir türlü inanamayacağı dedikoduların salınması da olabilir..

Bu sizin seçimlerinize, yönetim politikanıza ve oyunculara neden role play yapmaları gerektiğini anlatmanızla alakalıdır..

Aksi takdirde, bir işe başlarsınız, yarısında olmadı dersiniz, varolan görüşünüzü kendiniz çürütürsünüz, yüzünüze gözünüze bulaştırırsınız.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Sosyal ağlarda paylaş

Şuan bizim bir ultima online sunucumuzda dediğiniz gibi power play ve role play bir aradadır.Ikisi içinde gereken ortamı biz sunduk playerlarımız sayesinde ikiside şuan serverda mevcut zaten shard ortamı sunar gerisi playera kalmış.
Bende bu yüzden playerlara teşekkür borçluyum.
Sn Sharky isterseniz forumlarımıza girip gözünüzlede görebilirsiniz hem devamli action hiç durmaksızın hemde rp yapan playerlar olunca gerçekten çok hoş bir ortam oluyor.[signature][hline]Ra Ownz
www.unlive.net
Vote Unlive
[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Sizin anlayışınız ikisinin aynı anda olmiycağı yöndemi?

Bir shardda hem role play yapan playerların olması hemde power play bir server olması neden size imkansız geldi anlayamadım bizim serverımızda orc vampire ve dark elfler oyuna pk başlarlar orc bir player orc rp si yaparsa zaten devamli adam öldürür böylece hem rp hemde pp bir arada oluyor.

RP konusundaki ilgilinizi evelden bilmiyordum benim RP bilgim üst düzey değildir sadece herkezin kendi karakterini belirliyeyip kafasinda benim karakterim şöledir bende bundan sonra oyunda böyle haraket etcem diyip o karakteri yaşamak olarak biliyorum sunucuda gördüğümde şuan bunun mevcut olduğu ama işde bana dersenizki biri yabanci biri gördüğünde ismini görmesine rağmen adın ne diye sormuyorsa rp yok diyorsanız haklısınız ama o kadarda yapamiorlar playerlarıda anlıyorum.[signature][hline]Ra Ownz
www.unlive.net
Vote Unlive
[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Yooo.. Yok öyle bişey.

Benim anlatmaya çalıştığım şey az action çok role play falan değil. Bunlar zaten birbirinin içinde olan şeyler. Benim anlatmaya çalıştığım şey insanların o havaya bürünmesi, ve hikayeye uygun hareket etmeleri. Yaşayan bir dünya yaratırsanız, bu dünyanın kuzey bölümü pvp güneyi role play diyemezsiniz.. veya kuzeydekiler güneye, güneydekiler kuzeye gidemez diyemezsiniz.. İnsanlara bir şeyleri keşfettirmelisiniz.. Fakat bu şeyler sonu olmayan şeyler ve size bağımlı olmayan şeyler olmalı. Yani oturup da buyrun 49 tane skill, buyrun bunu böyle yaparsın, bunu böyle yaparsın diyemezsiniz. Derseniz de saçma olur. Mekanik çarkların döndüğü bir plain değil burası.

Role play içinde çok güzel action olur, action içinde çok güzel role play olur. Birbiri ile zaten iç içe şeyler.. Fakat bunlar mantık çerçevesinde olur.. Nedir ? Teknik açıdan bazı şeyleri kısıtlalısınız. Örneğin kurduğunuz dünyada zaman nasıl akıyorsa, bazı şeylerin gelişimini ona göre ayarlamalısınız.. Adamın teki sizin dünyanızdaki zamana göre 2 gün boyunca hiç durmadan combat içinde olmamalı. En basitinden baştan bir Combat Sistemi yazmalısınız ki, mantıklı Critical Table lar, mantıklı Damage Reductionlar, mantıklı Attack Rolllar, Damage Rolllar olmalı.

Fakat bu kadar mantığın içinde de, heyecanı arasıra, mantıksız olacak şeylerle yakalamalısınız.. Dediğim gibi, pek çok ince çizgiler barındırmakta bu tür bir iş. Kağıt üzerinde uzun uzun düşünülmeden bu tur bir şeye kalkışılmaması gerektiğini düşünmekteyim. Düşünceler ve seçimler özneldir elbette.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Sosyal ağlarda paylaş

Hah çok güzel örnek verdin.. Örneğin "Vampire" veya "Orc" gibi bir şey ile başlatmak.

Yahu bir undead oynayabilir misiniz bu kadar dinamik bir dünyada ? Undead dediğiniz şey, hele ki intelligent bir undead, oturup yapacağı işlemi, eğer ki acelesi yoksa senelerce düşünür. Napıyorsunuz allaşkına, kim nereye düşünüyor senelerce ?

veya hangi Orc'un yalnız başına takıldığı görülmüş ? Bir sunucuda kontrol edilebilecek en zor şey, grup halindeki bir partynin mantıklı hareket etmesini sağlayabilmektir. Oturup 100 tane Orc playeriniz olur ve hepsi tek band i oynayacaktır.. Gidip bunların 15 'ine siz okçusunuz 3 gün burayı koruyacaksınız, sen sadece bu davulu çalacaksın dediğinde sıkılırlar, oyundan soğurlar.. Dengeleri çok iyi kurmalısınız.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Sosyal ağlarda paylaş

Ama inanın hem eğlenceli, insanları sıkmayan hemde böyle hikaye üzerine kurulmuş ve hikayeyi oynayan hem staffiyla hemde playeri ile bütünleşmiş bir shard kurmak gerçekten çok zor biz iyi yolda olduğumuza inaniyorum ben sizin bu ilginizi bilmiyordum bi boş vaktinizde inceler ve eleştirilerinizi söylerseniz çok sevinirim bunun dişinda ben şu iki şeye karşiyim; " RP Zorunlu.. " , " RP Şehri " ve bunun gibi şeylere çünki rp nin playerin niyetine kaldığına inaniyorum ama ırk sistemi var haritanin farkli olmasida saniyorum playerlari biraz teşfik ediyor. Ben Role Playe uygun bir ortamı playera sunduğuma inaniyorum gerisinide şuan için playera bıraktım Power Playede gelince yarısı pk başladığı için onlarin yaptiği rp pp yi getiriyor ama bunun dişinda yaparsam güzel olcak şeyleri belirtirseniz uygulamak isterim.[signature][hline]Ra Ownz
www.unlive.net
Vote Unlive
[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

RP bizim için 1. sırada olmasada çok önemli ultima online da imkanlar bize ne verebiliorsa sonuna kadar zorluyoruz daha müsait bir zamanda daha geniş bir fikir aliş verişi yapmak dileğiyle.[signature][hline]Ra Ownz
www.unlive.net
Vote Unlive
[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
paranoya, 06 Haziran 2004 08:14 tarihinde demiş ki:
cloxinia'dan iki player vae gm ben Rohan De'lore ve Logan Pyroman bu yüzden rp iyi biliriz web sitemiz http://www.darkuo.tr.gs

Logan Pyroman..
Valorite setle adamı kovalıorum bana haua ezık kesemıo.. gıbı seyler demıstı. Sonra gzye kaçtı bende daldım gzye hemen gardladı. Çok ii rp yapar kendısı.[signature][hline]legend never die only changes , vilt.
Sosyal ağlarda paylaş

Sharky = şuana kadar gördüğüm en iyi RP serverı olan Ethernass/Hobbiti yöneten kişilerden biriydi... Hala Ethernassın tekrar açılmasını dört gözle bekliorum.

Ra yanlış hatırlamıorsam sen "ipne RPsi" yapan biri olamazmı demişsin ve diğerleride "kes ulen!" diyen ağzı bozuk birinin RPsi olabilir demiş... Unutmayınki önemli olan yaşanılan çağın RPsine uyum gösterebilmektir. Yahu ortaçağda yada böyle bir mistik dünyada "kes ulen!" tabiri kullanıldığını düşünebiliyormusunuz? yada böle bir tabir kullanılmış bir kitapmı okudunuz? Yaşanılan o çağda sıkıyorsa ipne olun bakalım noluor... ya gemideki korsanların zevk kölesi olursun yada birkaç kişi tarafından öldürülürsün, halktan dışlanırsın... Ortaçağda USA Askeri RPsinide yapmam çok doğal karşılanması lazım senin serverında ve çok iyi RP yapanlar arasına girmem lazım değilmi? Yada bir osmanlı topçusu RPsi... dediğin doğru bir insan herşey olabilir ama çağının ortamına göre kısıtlanır... Ortaçağda Marstan gelen uzaylının RPsini yapan zaten banlanması gerekir... bilmem anlatabildimmi.... İyiki bir "siz RPyi sadece güzel konuşarak saygılı olmakmı sanıyorsunuz?" sorusunu öğrenmiş herkes...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...