Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar teknik destek.

Law

Öne çıkan mesajlar

Selamlar.

Bilgisayarımda ekran kartı ile ilgili bir problem var. Ne yaptıysam olmadı. Ekran kartını görüyor makine ama sürücüsünü kurmaya kalkdığım zaman bu sürücüye uygun donanım bulunmadı diyor. Halbuki Ekran kartını görüyor makine. Neyse kısaca bu gibi teknik işlerden anlayan makineyi alıp götürebileceğim ve birkaç sorunu daha halledebilecek bu tarz hizmet veren işinin ehli bir yer önerebilirmisiniz ?

Avrupa yakasında bir yer olursa iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

baslat tusu -> pause tusu (birlikte basicaksin)

device manager (donanim yoneticisi)
display adapters (goruntu bilmemnesi, ekran kartinin oldugu yer)
ekran kartina iki kere tiklayacaksin
yukardan details (ayrintilar) i sececeksin
menuden hardware ids i sececeksin (donanim id si gibi bisi)

orada soyle bisi goreceksin

PCIVEN_10DE&DEV_0611&SUBSYS_11701462&REV_A2

burada 10DE vendor yani uretici kodu
0611 aletin kodu

http://www.pcidatabase.com/

bu sitede vendor u yaz. gelen listeden uretici yi sec. sonra sayfada aletin kodunu ara. Orada yazan modelin surucusunu mu cekiyosun bi bak

sunu denesene bi
Sosyal ağlarda paylaş

yüksek ihtimalle vista kullanıyosun.

önce ekran kartı sürücüsündeki .ini dosyasını bulman gerekiyor. bunuda exesini winrarla açabiyosan çok rahat bulursun. sağ tık şu klasöre çıkart şeklinde.

exe is bunlar C:Documents and Settingsxxxtemp içine çıkıyor. sürücü klasörünü bi yere kopyala.

neyse bulduğunu varsayıp kuruluma geçelim.

xp den anlatayım olayı.

aygıt yöneticisinden ekran kartının sürücüsü buluyorsun güncelle diyorsun windows update e falan bağlanmak isterse hayır diyoruz.
sonraki adımda listeden seç (gelişmiş) diyoruz. sürücü arama ekranında "arama listeden ben seçicem" gibi seçenek olması lazım onu seçiyoruz.
daha sonra disketi var diyip çıkarttığımız ini dosyasını gösteriyoruz.

yüksek ihtimalle kullandığın sürücü paket olduğu için ini dosyasını seçince sürüyle model karşına çıkacaktır. senin kartının modelini bulup seçiyorsun (8600gt, hd2600xt gibi).

resetten sonra rahatça kullanırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Öneriler için teşekkür ederim deneyeyim bir. Kart sapphire x550, xp kurulu. Ve ekran kartıyla gelen kurulum cd'sinden driveri kurmaya çalışıyorum.

Herşey şöyle başladı, Atinin son driverini indirdim sistemim ve ekran kartımla uyumlu olacak şekilde. İnstal ederken bu yazılımı için gerekli donanım makinenizde yok gibi bir uyarı verdi instal iptal oldu neyse dedim. Makineyi kapadım açdım daha sonra ekran kartımın devredışı kladığını gördüm, aygıt yöneticisinden aktif hale getiriyorum sonra sürücüyü kurmanız lazım diyor cd yi yerleştiriyorum, kimi zaman yine buna uygun donanım yok diyor makinenizde kimi zaman kuruyor ama hata oluşdu diyor ve yine aynı tas aynı hamam.
Sosyal ağlarda paylaş

benimde ekran kartı sorunum var yeni topic açmayım

hd 4850 aldım driverları kurdum fakat aygıt yöneticisinde ve görüntü özelliklerinde 4800 series diye görüyor bu neden kaynaklanıyor acabA?

not:driver yükleme esnasında zero display service error hatası verip yükleme işlemi devam ediyor.
xp kullanıyorum kart ATI
Sosyal ağlarda paylaş

S-H said:

benimde ekran kartı sorunum var yeni topic açmayım

hd 4850 aldım driverları kurdum fakat aygıt yöneticisinde ve görüntü özelliklerinde 4800 series diye görüyor bu neden kaynaklanıyor acabA?

not:driver yükleme esnasında zero display service error hatası verip yükleme işlemi devam ediyor.
xp kullanıyorum kart ATI

4800 series gözükmesi lazım normal olan o
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar bazı oyunlarda 30 40 dk sonra pc kitlenip resetleniyor şu an psu'm yetersiz fakat bazı forumlarda bu sorunun çoğu kişi tarafından psu sorunu olarak anlaşıldığını fakat ısınma sorunu olduğu söyleniyor fan hızını arttırarak sorun çözülüyormuş benim sormak istediğim fan hızını nasıl arttırabilirim catalyst ile yapılıyormuş fakat ben göremedim.diğer sorum fan hızı arttırmanın ne gibi eksileri olduğu
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle yetersiz psu ile makineyi kullanmaya devam etmek , ozellikle yukte kullanmak pek saglikli bi hadise degil donaniminin gelecegi acisindan. Degistirene kadar yuklenmemeni siddetle oneririm.

fan hizini ayarlamak icin ise youtube dahil heryerde fan speed adjust keywordleriyle arama yaparsan resimli videolu herturlu anlatimi bulabilirsin.

dezavantaji gurultu olur baska bisey degil.
Sosyal ağlarda paylaş

S-H said:

arkadaşlar bazı oyunlarda 30 40 dk sonra pc kitlenip resetleniyor şu an psu'm yetersiz fakat bazı forumlarda bu sorunun çoğu kişi tarafından psu sorunu olarak anlaşıldığını fakat ısınma sorunu olduğu söyleniyor fan hızını arttırarak sorun çözülüyormuş benim sormak istediğim fan hızını nasıl arttırabilirim catalyst ile yapılıyormuş fakat ben göremedim.diğer sorum fan hızı arttırmanın ne gibi eksileri olduğu

ati tray tools deneyebilirsin, ama ekran kartı ısınmasında pc kendini resetlemez olduğu gibi kalır veya vpu recover olaydan önce müdahale edip kartı devre dışı bırakır.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet fan hızını catalyst ile değiştirebiliyorsun. Önce Catalyst Control Center'ı ADvanced modda açıp ATI Overdrive kısmına gir. Normalde GPU Clock, Memory Clock ve Fan ayarlatı gri renkte ve dokunamıyorsun bunlara. Büyük ATI Overdrive yazısının altında ekran kartını ve monitorunu gösteren Graphics Adapter var. Onun hemen altında ise bir kilit resmi var. Ona tıklayınca bir mesaj gelicek eminmisin diye soran. Kabul edip devam et. Artık alttaki kısmı istediğin gibi değiştirebiliyorsun. Enable Manual Fan Control seçeneğini aktif hale getirip fan hızını istediğin gibi değiştirebilirsin.

Not: 4890 %100 fan hızında elektrik süpürgesi taklidi yapıyormuş onu farkettim sdfgh
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...