Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hindistan'a gidiyorum

LasT_SuRviVoR

Öne çıkan mesajlar

Hayatımda şimdiye kadar hindistan ve hindularla tek iletişimim dünya ralli şampiyonası antalya ayağında medya merkezinde çalışırken oldu. Seminer verilen, gazetecilerin çalıştığı o kalabalık salonlardan birindeydim. Daha ilk gün, hindistandan gelmiş zenci tipli eleman geldi, idare eder bi ingilizceyle "hacı benim laptopun şarjı bitti netçez" dedi.
e şarja takabilirsiniz her masanın altında priz var dedim, adam şarj aletini getirdi. şöyle bi uç:
http://img.alibaba.com/photo/205216262/Indian_Plug_with_cable_power_cord_Uk_Fused_power_cord_UK_power_cord_with_plug.summ.jpg

bakakaldım. düşünüyorum. hmm falan diyorum, nedir bu şimdi. e kardeşim avrupaya geliyorsun insan bi dönüştürücü alır, bi de genç toy bi herif te değil.

ben çözemeyince etrafta dolanan sorumlular ufak ufak yaklaştı, sordular problem ne diye, anlattım. ingiliz bi sorumlu vardı, bi de eşi, geldiler baktılar, adamlar da şaştı. "bu ingilizlerin 60 lı yıllarda kullandığı fişlerden" dedi. adamla ayaküstü bayağı bi dalga geçmiştik.

sonra noldu bilmiyorum ama antalya kemer'de hint fiş sistemine uyan bir dönüştürücü bulmak herhalde mümkün olmamıştır.

niye anlattım ki şimdi bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Şu topikten uzak durayım dedim ama olmuyor akü

Ben hiç gitmedim ama giden arkadaşların ortak görüşü çoook pis olması. Sefalet ve zenginliğin bu kadar içiçe geçtiği ikinci bi yer daha yok dünyada. Trafik desen gerçekten youtube vidyolarındaki gibi, sokaklarda karton kutuların içinde yaşayan tonla insan var ve her yer pislik içinde. Ha çok renklidir, çok kültürlüdür, hindusuyla budistiyle egzotik bi havası vardır ama o kalabalığı taşıyamayan, bizden bile kötü durumda olan bi ülke.

Tabi sen nasıl bi yere gideceksin bilmiyorum. Belki üniversite olduğu için daha temiz, daha nezih bi yere düşersin belli olmaz.

insan memleketine boyle der mi ya
ayip ya ayip
ekmegini yemis
suyunu icmissin burak
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

e şarja takabilirsiniz her masanın altında priz var dedim, adam şarj aletini getirdi. şöyle bi uç:
http://img.alibaba.com/photo/205216262/Indian_Plug_with_cable_power_cord_Uk_Fused_power_cord_UK_power_cord_with_plug.summ.jpg

bakakaldım. düşünüyorum. hmm falan diyorum, nedir bu şimdi. e kardeşim avrupaya geliyorsun insan bi dönüştürücü alır, bi de genç toy bi herif te değil.

ben çözemeyince etrafta dolanan sorumlular ufak ufak yaklaştı, sordular problem ne diye, anlattım. ingiliz bi sorumlu vardı, bi de eşi, geldiler baktılar, adamlar da şaştı. "bu ingilizlerin 60 lı yıllarda kullandığı fişlerden" dedi. adamla ayaküstü bayağı bi dalga geçmiştik.

sonra noldu bilmiyorum ama antalya kemer'de hint fiş sistemine uyan bir dönüştürücü bulmak herhalde mümkün olmamıştır.

niye anlattım ki şimdi bunu.

Abi arkadaşın telefonu vardı ingiltereden aldığı, bunun aynısı şarj aleti vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...