Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 hile iddialarına ne diyosun peki kermitejad? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 umarım iran'dan bir çok şey alırız .dik durmak falan mesela . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 allah hile yapanı sevmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 hahaha amerika,içeride kürt kalleşleri sayesinde,aldı ırakı,kürt ve şii işbirlikçileri eliyle,mahvetti,ülkeyi,irana girmek biraz toto ister,ırak gibi toplama değil geneli,yüzde 30 u türkmen ama,iran geçmişiyle yaşayan,ve birbirlerine kenetlenmiş bir toplum,amerika oradaki,dağ silsilelerini,ovaları,nehirleri,iyi incelemeli ve böyle bir maceraya kalkışmamalı benceki,3.dünya savaşının başlangıcı olur,iran israile atom bombası atar,dünya da rahatlar,oh bea içimdekilerini döktüm meydane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 pronoit said: iranın da durumu pek iyi değil. saglam bir tehlike karşısında bütünlük göstermemesi muhtemel çünkü devrimden o kadar memnun olmayan büyük bir kesim var. onun dışında ben neden iran bu kadar abartılıyor anlamadım askeri olarak öyle bir olayları yok açıkcası. envanterleri pek iyi degil. ortadogud tamam iran da gözden kaçırılmayacak güç ama nedense türkiye'de iranın gücü bayagı bir abartılıyor. İnşallah gösteremez de halk devrim öncesi günlerine geri döner. superwiz said: hahaha amerika,içeride kürt kalleşleri sayesinde,aldı ırakı,kürt ve şii işbirlikçileri eliyle,mahvetti,ülkeyi,irana girmek biraz toto ister,ırak gibi toplama değil geneli,yüzde 30 u türkmen ama,iran geçmişiyle yaşayan,ve birbirlerine kenetlenmiş bir toplum,amerika oradaki,dağ silsilelerini,ovaları,nehirleri,iyi incelemeli ve böyle bir maceraya kalkışmamalı benceki,3.dünya savaşının başlangıcı olur,iran israile atom bombası atar,dünya da rahatlar,oh bea içimdekilerini döktüm meydane Çocuksu duygularla beslenen politika. Biz sizi kektik falan. Kusura bakma ama bu senin gibi düşünen insanlar halen ABD'nin Irak'ta yenildiğini düşünüyor. İsrail'de insan yokmu, çoluk cocuk yokmu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suvras Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 İran'ın Irak boyunduruğuna girmesi zaten iranlıların hepten sonu olurdu. Vatan toprağını korumuştur 8 sene sürüne sürüne ama bu bir zafer değil zaten bir zahmet olması gerekendi. Irak ile İran'ın Amerika karşısındaki şansının çok fazla bir farkı yok, ki kalkıp da şöyle ambargo yemişti, şöyle dışlanmıştı ama Irak'a karşı kazandı demek hepten saçmalık, şu anda da İran bir yirmi - otuz sene öncesinden takip ediyor savaş teknolojisini. Hatta şah döneminde alınan silahları şu anda satmıyor bildiğim kadarıyla batı toplumu. AB ve Amerika'nın hala ciddi yaptırımları var pek çok konuda. Hem de on yıllardır. İran'ın beli ciddi biçimde bükülmüş durumda, nükleer silahları da yok, o aşamaya geldiklerinde zaten Amerika tepesine binecek İran'ın, petrolü yedirmezler merak etmeyin. Ayrıca İran'dan demokrası dersi, yok İran Amerika'yı perişan eder filan, bu hangi kafayla yazılıyor anlamıyorum. Sonuçta İran'daki yönetim milletin saçıyla, götüyle, baldırıyla aman gözükmesin diye kafayı bozmuş, orta çağdaki gibi halkın gözü önünde cesetleri günlerce sallandırmayı allah yolunda gitmek sayan bilim, hukuk, sosyal her türlü alanda son derece geri kalmış başında Ahmedinejad gibi sefil duruşlu bir adam olan, savunulacak yanı olmayan bir ülke. Halkı da tamamen bir eziklik psikolojisi içerisinde, İran'dan gelip de üniversite okuyan kızları bir görün, Türk kızlarının eteği 3 birimse bunlar 0,5 birimle dolaşıyor. Hepsi değil ama azımsanmayacak bir kısmı için söylüyorum ezilmişlik, dışlanmışlık psikolojisi içerisindeler. Ha aynı eziklik psikolojisini Putin için de görüyorum. İşte başbakan böyle olur, adam nasıl postayı koydu filan gibilerinden. Benzer bir olayı başbakan davos'ta yapınca günlerce alay/eleştiri konusu oldu. Şahsen eski kgb ajanı, kabadayı kılıklı karanlık Putin'in de savunulacak bir yanı yok. Geçen senelerde de bilinen bütün silahlardan bilmem kaç kat etkili silah ürettik demişlerdi Ruslar akıllara zarar. Bi yerlerinde patlar umarım ne diyim. Efrasiyab said: suvras said: bu arada süper güç kategorisine soktuğunuz iran, bir kaç haftada amerika karşısında dağılan ırak ile 8 yıl boyu savaşmamış mıydı ? sonrasında da perişan olmamış mıydı ? ek: amerika karşısında iran devletinin taş çatlasa 2 aylık işi var. sonra duman gibi havaya karışıp yok olacaktır. Irak SAvaşa girdiği zaman İranla, Ordusu ortadoğunun en güçlü ordualrından biriydi. Silah ve teknolojik olarak hem Svoyetlerin hemde BAtının tüm desteğini arkasına almıştı, ve ABD ihraçlı biolojik silahlar kullanıyorlardı. İran ise o devirde en zayıf dönemlerinden birindeydi. Ordu karmakarışık, devlet düzensiz, generallerin çoğu yok ortada, halk tam bir karmaşa içinde ve ekonomi batmış durumda Üzerine tüm dünyadan yedikleri boykotuda hesaba katmak lazım. İşte tüm bunlara rağmen İran Irak'ı yendi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 arkadaşım,elin şeyiyle gerdeğe girenin,sabahı olmazmış diye bişe duymuştum bi zamanlar,senin elindeki silahların,%99 u yabancı menşeili olursa,gün gelir,o aldığın ülkelerle savaşa girdiğinde,adam koltuğundan tek tuşla bütün modern silahlarını devre dışı bırakabilir,birde irana bakın,kendi aldığı 80 li yılların uçaklarını bile kendileri baştan aşağı yeniliyebiliyor,kendi silahlarını üretebiliyorlar,irana gizliden gizliye,veya açıktan düşmanlık besleyen hiç bir ülkenin,silahlarını kullanmıyorlar,şimdi şunu düşünün,iranmı ,türkiyemi güçlü amerika karşısında? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suvras Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Bu oryantalist merak ve hayranlık nereden peydah oldu bilmiyorum birden bir şeriat özlemi mi vuku buldu ama senin sandığın kadar tek tuşla devre dışı bırakma olayını türklere çaktırmadan yapabilecek olan amerika, aynı sistemleri iran ordusunu da çaktırmadan sokar merak etme. hatta daha rahat sokar, biz de en azından nato ile filan entegre araştırma geliştirme kuruluşları var. silah alınırken yazılımının kaynak kodu da ıncık cıncık edilerek alınıyor. TSK'yı çapulcu ordusu sandın galiba. çoğu silah alım ihalesi bu yazılım meselesini satmak istenmediği için iptal oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 hahaha gülmek istiyorum ,ama ağlanılacak halimize gülmek istemiyorum,tsk nın envanterindeki tankların kaçı 80 li yılların öncesinin biliyormusun,veya elindeki savaş uçakları f-16 savaşan şahinler:D,bence siz bırakın bu batı merakını,bu coğrafya,5000 sene batılıları,sallamadı bile,son 200 yıldır noldu da böyle oldu,belkide senin gibiler,hala bizans imparatorluğunu doğu roma imparatorluğu sanıyor ,batı gözlerinizi kör etmiş kusura bakmayında,ben ne iran hayranıyım ne de başka birşey,amerikanın ve israilin ,gururuna yediremediği,ve batı hayranlarının aklına getirmek istemediği şey,her yönüyle şekil vermeye çalıştıkları,ortadoğunun ki israil lehine,bir türlü eksileriyle veya artılarıyla,islami bir anayasayla yönetilen ülkenin,30 yıldır üstüne oynadıkları milyonlarca oyunun geri tepmesi,ve diğer islam ülkelerine model olmasından korktuklarıdır,ve mini etekten falan bahsediyorsunuz,bakın geçen seçim oldu ,madem bu kadar batı hayranı bu iran,muhafazakarları temsil eden,ahmedinejad,neden %75 oy aldı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suvras Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 o e zaman hadi yallah iran'a. seni bekler ahmedinejad. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 ben yüzlerce senedir bu topraklardayım,1000 sene önce adım selçukluydu,500 sene önce osmanlı,bugün türkiye,batı hayranlığıyla kurmadım bu ülkeleri,kan döke döke aldım bu toprakları,sen batı hayranıysan,buyur sen git amerika ya,özlediğin hayat standartına kavuşursun,ama bu ülkede bekleme bunları... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 tartışmaya değmez arkadaşlar AMA NASI KAZANDIM KARŞI TARFLAR KUDURDULAR BAKSANA ÇEKEMİYOLAR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suvras Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 şimdi sorsak 3 kuşaktan ötesinin ne olduğunu bilmezsin tutmuşsun 1000 sene önce şuydum dersin. benim amerika'ya gitme ya da batı hayranı olma gibi bir durumum yok, sen her ne kadar kabul etmek istemesen de iran'ın karşısında şansı yok gibi saçma sapan argümanlarla karşıma gelsen de, beğenmediğin amerika'nın orduya ve silah geliştirmeye yatırdığı para çin, rusya, almanya, ingiltere, fransa, italya'yı toplasan üstüne yine bir 100 milyar dolar daha koymadan amerika etmiyor. İran'ın yıllık gsmh'sini üçe beşe katlayan bir ordu bütçesinden söz ediyoruz, sen kalkmış İran bağımsızdır hebele hubele dersin. Kuzey kore'de bağımsız mesela ama sınır kapılarını açsan yarısı kalmaz içeride. Bir ülkeyi savunacaksanız başka ülkelerinin insanlarına olmasa bile en azından kendi insanlarına sunduğu fırsatlara bir bakın, öyle karşılaştırın. Nedenses TSK'yı tek tuşla (hands free)çökertecek Amerika'nın tek tuşla İran ordusunu yerle bir edebileceği ihtimali olmuyor. Bazen milliyetçilik, vatanseverlik, bağımsızlık kavramlarını insanlar ters taraflarından anlıyor ne yazık ki. AYRICA NOT: O özendiğin yaşam standartları bik bik diye alay ettiğin Amerika, acaba sana kalkıp da al sana 9-10 bin dolar maaş, işin ömür boyu garanti, ayrıca uygun taksitlerle ev + araba filan, sorunsuz green card hatta amerikan vatandaşlığı dese sanki insanlar koşup gitmeyecek. İranlısı olsun Türkü olsun. Bağımsız Kuzey Kore'si, Rusya'sı Amerika'ya kafa tutan 1 dolarlık yevmiyelerin ülkesi Çin olsun. Hangi biri gitmez. Bütün bunları bırak, diploman geçerli, green card veriyoruz deseler bile herkes koşar. O yüzden bırakalım bu popülist yaklaşımları da gerçekçi olalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 kusura bakma ama fazla rts oynuyorsun gibi geldi svaş dediğin şey artık çok daha değişik amerikan ordusu teknolojiye on yüz bin milyon baloncukda yatırsa kapasitesi en iyi askeriyle sınırlı ki oda embesilin önde gideni oluyor savaşlar artık savaş alanlarında değil şehirlerde dönüyor. amerikan ordusunun okadar teknolojik üstünlüğü var iyi güzelde afganistanda niye taliban yıllardır canlarına okuyor ırakta ne oldu savaş bitti dedikleri günden beri adamlar hergün dayak yiyorlar vietnamda da üstünlerdi orada ne oldu amerikan ordusunun kendsisiyle savaşmaya niyetli bir ülkeyi altetmesinin imkanı yok türkiye içinde geçerli iran içinde geçerli bu ülkelerde manyak çok milliyetçilik çok yerleşmiş bir değer buraları tutmak almaktan zor.Türkiye modelinde amerikan ordusunun karadenize girmeye çalışmasını görmek isterdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suvras Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Asıl sen fazla Civilization oynamışsın. Ben gelir burada tutunur, New Washington kurar ülkenin ortasına demedim zaten. Evet direniş olur ve muhtemelen uzun vadede Amerika geri çekilmek zorunda kalır. (yalnız o direniş olayları da göründüğü gibi değil, düşmanlıkları körükleyip federal devlet yapısından ayrı bağımsız devletçikler yapısına geçme planları da var işin içinde, örneğin türkiye işgal edilirse diyarbakır ve çevresi direk gg dtp'li biri de çıkıp cumhurbaşkanı seçilebilir) Öte yandan bu derece toplu bir direniş ordunu, memurlukları, bakanlıkları, eğitimi, sağlığı, ekonomik hayat ortadan kalkacak. Düşünsenize memuriyetteki onca insanı, ordudaki onca subayı, eri. Onca kişiye ekmek kapısı olan fabrikaları vs'yi. İşgalci ülke hem ülke içi düşmanlıkları körüklemiş olacak, hem de ekonomik, sosyal, hukuk anlamında her türlü düzenlemeyi ve işlerliği de ele geçirecek. Bu saatten sonra direniş yapıp, Amerikalıları kovsan bile şamar oğlanına dönmüş oluyorsun. Ne ordun kalıyor, ne altyapın, ne çalışma hayatın. Her şey sil baştan yapmak o kadar kolay değil, direniriz kanımızın son damlasına kadar savaşırız evet, ama IMF olmadan maaşları yatıramayan hükümetlerin o zamanki halini düşünemiyorum bile. Her halde sonraki on sene içerisinde ilaçsızlıktan, açlıktan, anarşiden, kaostan nüfusun büyük bir kısmı ortadan kalkar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 oralarda haksız bir savaş yürüttüğü için böyle gg görünüyor ama 3. dünya savaşı gibi topyekün gitmeyi gerektirecek savaşlar çıkarsa ilerde kamuoyu felan demeden yerle bir eder direk amerika çin vs gibi ülkeler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 offf biri amerikan propagandasi yapmis cok pis kokuyor konu o canin amerikan feluceyimi ne neden elegeciremeyip anlasma yapti olmayana bi ulke pek olmayan bi silah ve abd tarafindan kesilen sular falan filan cinde bi kere millet 40bin dolara cay aliyo cok buyuk bir izdihamla ahmet nejadi kutluyorum aynen yola devam etsin rusyayi ikna edip s-300 leri alsin rusyadan dahada bi cesurlassin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 HAHAHAHAHAHAH yukarıdaki reklamlara bakın (propagandaya değil de google reklamlarına) 3/3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 superwiz said: hahaha amerika,içeride kürt kalleşleri sayesinde,aldı ırakı,kürt ve şii işbirlikçileri eliyle,mahvetti,ülkeyi,irana girmek biraz toto ister,ırak gibi toplama değil geneli,yüzde 30 u türkmen ama,iran geçmişiyle yaşayan,ve birbirlerine kenetlenmiş bir toplum,amerika oradaki,dağ silsilelerini,ovaları,nehirleri,iyi incelemeli ve böyle bir maceraya kalkışmamalı benceki,3.dünya savaşının başlangıcı olur,iran israile atom bombası atar,dünya da rahatlar,oh bea içimdekilerini döktüm meydane virgül kullandığın için teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 hehe bende de aynisi cikti yav bidahada girmem google a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 suvras said: İran'daki demokrasi dersiyle burada musavi'nin başa gelme ihtimali kast edilmiş, tabi bunlar boş hayaller. yabancı medyanın pompalaması. her seferinde bir reformcular mollaları s...k havası yaratılır sonra yine aynı tas aynı hamam. hayır insanların sorunsuz oy kullanması, sandıktan oy çalınması ve insanların birbirlerini ödürmesi gibi olaylar :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 arkadaşlar konudan kasıt insanda seçim oldu ve bizden daha demokratça yaptılar halk rejimden memlun oldugunu söyledi ve bunu demokratik yolla söyledi bizim gibi sandıkları çalarak elektrikleri keserek değil... ve birbirlerini vurarak kavga çıkartarak değil... Bu bize ders olsun İranda bile şeraat düzende demokratsinin nasıl işlediği ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 bumuydu demokrasi dersi dediğin. bunun demokrasiyle ne alakası var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Joker said: bumuydu demokrasi dersi dediğin. bunun demokrasiyle ne alakası var. demokrasi nedir? sence... Demokrasi halkın yönetimi, halkın kendi kendisini yönetmesi anlamına gelen siyasi yönetim biçimi. Genel olarak, temsil, çoğunluğun yönetimi, partiler arası karşıtlık ve yarışma, alternatif hükümet şansı, kontrol, azınlık haklarına saygı gibi temel kavram ve düşüncelerle belirlenen politik sistem. Yani Demokrasi anlayışım bu İnsanlar nasıl yönetilmek istetiklerine karar verirler ve başlarında o insanı seçerler ve seçerken birbirlerine sayğılı olmayı bilirler Demokrasi gereği ama biz bunu bile bilemiyoruz ve Zaman Zaman Şeraatle yönetildiği için irana kızanlar onların nekadar sorunsuz bir yapabiliyor olması onların bizden daha demokrat olduğunu göstermiyormu... ------------------------------------------------------------------------- İran'da da seçim yapıldı. Halk uzun ve canlı bir kampanya dönemi sonrası sandıklara gitti. Milli irade konuştu.!!! İRAN'DA SEÇİM YAPILDI DEMOKRASİ GELDİ YAŞASIN DEMOKRATİK İRAN!!!! Seçilen başkan artık ulusal ve uluslararası her forumda "Seçim yapıldı, İran'da demokrasi var" diye övünebilir. Muhaliflerine "sen kim oluyorsun, haddini bil, milli iradeye karşı mi çıkıyorsun sen" gibi giydirmelerde bulunabilir. İran halkı da bu demokratik uygulamanın getirdiği olağanüstü hak ve özgürlükleri iliklerinde mutlaka hissedecekdir !!! ------------------------------------------------------------------------ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Muhalefet hile karıştı diye ayaklanmış ,sokağa dökülmüşler.Bir taraf gene hile karıştığını idda ediyor bizim seçimlerden bi farkı yok. şeriat ile demokratik-özgür düşünce birarada olmaz zaten baştan fail bi düşünce bu.Şeriat olan bi yerde demokrasi dersi verdiler diye bişey olabilir mi ki?cevap=olamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar