Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 7 Kurulumu

bingildak

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Arkadaslar alienware laptop kullaniyorum, SLI destekli. Yaklasip 8-9 aydir alet format yemedi ve felc olmus durumda.. Bu son cikan haberleri gorunce windows 7 denemek istedim, performans bakimindan cok daha iyi olucagini dusunerekten. Ama fail olucam diye korkuyorum, soyle sorayim size direk;

1) Alienware OS olarak windows 7'i desteklemiyor, normalde driverlari ben alienware'in sitesinden aliyorum.. Boyle bir secenegim kalmiycak, bu durumda 8700 laptop SLI'i izin windows 7 driveri bulabilir miyim?

2) Vistanin kurulumda bir suru sorun cikmisti.. Bios bilmemne istiyordu kurulumda, hardisc'i falan gormuyordu.. Bu durum ayni sekilde windows 7 kurulumunda tekrarlar mi? Eger tekrarlarsa Vista'da kullandigim ayni dosya ise yarar mi? (ipod'dan gostermistim, sorun olur mu?)

3) Windows 7'i cektikten sonra dvd'e atip mi kurmak gerekir, yoksa external hardisc'e atipta yapmak mumkun mudur?

Tamamen bilgisizim bu konularda, yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

ps. unutmusum, birde windowsun 64 bit mi 32 bit mi secerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? sitede cpu diyor, cpu'm: intel core 2 duo T8300 @ 2.4ghz - 4gb'da ram mevcut

Tesekkurler simdiden
Sosyal ağlarda paylaş

Evet dogru diyosunuz, cok dikkatsiz kullandigim icin bu sefer boyle oldu.

Peki windows 7'dede vista'da oldugu gibi 32bit'in 4gb'i tam olarak kullanamama gibi bir durumu var mi? (ekran kartina tek 64 bit bulabildigim vista driver'i ocakta cikmis, 32 bit icin durmadan update cikmis, ama 1gb ramdende olmak istemiyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

dell bu konuda genelde dedigi dediktir, tek tek driver bulabilirsin ama soyledigin gibi cok deneyimli bi kullanici degilsen bezdirir.

bu durumda 32bit e dvm derim, kullanan arkadaslar varsa da win7 yi geri kalaninda onlar yardimci olurlar. vistadan sonra pae destegi falan ne alemde bilmiyorum. belki o 1gb yi kaybetmek durumunda kalmazsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm microsoftun sitesinde 64x windows 7 cekip dvd'e attim, yalniz 32x vista kurulu oldugu icin not competitive diyor, cd i primary olarak gosteriyorum ama normal windows cdlerinin aksine baslangicta setup baslatmiyor.. Acaba update versiyonlari mi bunlar? Sadece registerli 64x'vista araciligi ile mi 64x windows 7 kurabiliyoruz?
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

2) Vistanin kurulumda bir suru sorun cikmisti.. Bios bilmemne istiyordu kurulumda, hardisc'i falan gormuyordu.. Bu durum ayni sekilde windows 7 kurulumunda tekrarlar mi? Eger tekrarlarsa Vista'da kullandigim ayni dosya ise yarar mi? (ipod'dan gostermistim, sorun olur mu?)

eger bir isletim sistemini o isletim sisteminin default driver database inde driver ı bulunmayan bir SCSI/SAS/SATA controller uzerinden kuruyor isen herzaman driver tanıtman gerekecektir.

onceden 32 bit kullanıyormussun aynı driver belki 64 bit i de support eder bi denersin , olmadı 64 bit driver ı gerekli olacak sana.

64 bit de 4Gb ram sınırlaması yok daha dogrusu 4 gb ram varken PAE sebebiyle 3.25 kullanma durumu yok 4 Gb olarak gorur ve kullanırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

The_Delucian said:

64 bit de 4Gb ram sınırlaması yok daha dogrusu 4 gb ram varken PAE sebebiyle 3.25 kullanma durumu yok 4 Gb olarak gorur ve kullanırsın.

64bit de ram sinirlamasi olmamasinin nedeni pae veya herhangi birsey degil, zaten gunumuz donanimina gore neredeyse sinirsiz adres kapasitesi mevcut.

32bit os larda ise limitten kurtulmak icin pae ve benzer tool lar kullaniliyor dogrudur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
zgrw said:

KHaRoN said:

Bilgisayarin 7-8 aylik bi kullanim sonucunda senin degiminle "felc" oluyorsa, kullanim aliskanliklarinda gozden gecirmen gereken hususlar vardir demek istemis yazar.

aynen katılıyorum, 1 yılı uzun süredir, win xp pro var bilgisayarımda formatta atmadım :)

2.5 sene mac'i kullandım, sonra can sıkıntısından ve meraktan formatladım :P
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar bu windows 7 ile ilgili anlamadığım 1-2 şey var.

şimdi bende lisanslı orjinal windows vista home edition 32 bit mevcut. ben para ödemeden windows 7 sahibi olabiliyor muyum? upgrading vista falan gibi şeyler okuyorum çünkü...

ayrıca eğer bedavaya win 7 sahibi olabiliyorsam bu şekilde, 32 bit vistam var fakat 64 bit win. 7 istiyorum. bu mümkün olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...