bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Selamlar, Arkadaslar alienware laptop kullaniyorum, SLI destekli. Yaklasip 8-9 aydir alet format yemedi ve felc olmus durumda.. Bu son cikan haberleri gorunce windows 7 denemek istedim, performans bakimindan cok daha iyi olucagini dusunerekten. Ama fail olucam diye korkuyorum, soyle sorayim size direk; 1) Alienware OS olarak windows 7'i desteklemiyor, normalde driverlari ben alienware'in sitesinden aliyorum.. Boyle bir secenegim kalmiycak, bu durumda 8700 laptop SLI'i izin windows 7 driveri bulabilir miyim? 2) Vistanin kurulumda bir suru sorun cikmisti.. Bios bilmemne istiyordu kurulumda, hardisc'i falan gormuyordu.. Bu durum ayni sekilde windows 7 kurulumunda tekrarlar mi? Eger tekrarlarsa Vista'da kullandigim ayni dosya ise yarar mi? (ipod'dan gostermistim, sorun olur mu?) 3) Windows 7'i cektikten sonra dvd'e atip mi kurmak gerekir, yoksa external hardisc'e atipta yapmak mumkun mudur? Tamamen bilgisizim bu konularda, yardimci olabilirseniz cok sevinirim. ps. unutmusum, birde windowsun 64 bit mi 32 bit mi secerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? sitede cpu diyor, cpu'm: intel core 2 duo T8300 @ 2.4ghz - 4gb'da ram mevcut Tesekkurler simdiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 64 bit kurabilirsin, vistada calisan her driver calisir (microsoftun iddiasina gore) harici harddiskten de kurabilirsin ama dvd'den kurmak daha rahat olacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 ek: 7-8 ayda bir format atman gerekiyorsa bir yerde hata yapiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Tesekkurler bilgiler icin, "ek: 7-8 ayda bir format atman gerekiyorsa bir yerde hata yapiyorsun." bunu tam olarak anlamadim :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Bilgisayarin 7-8 aylik bi kullanim sonucunda senin degiminle "felc" oluyorsa, kullanim aliskanliklarinda gozden gecirmen gereken hususlar vardir demek istemis yazar. dikkatsiz surfing, program kurulumlari, bolunmeden kullanilan system diski gibi seylerlere dikkat etmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Evet dogru diyosunuz, cok dikkatsiz kullandigim icin bu sefer boyle oldu. Peki windows 7'dede vista'da oldugu gibi 32bit'in 4gb'i tam olarak kullanamama gibi bir durumu var mi? (ekran kartina tek 64 bit bulabildigim vista driver'i ocakta cikmis, 32 bit icin durmadan update cikmis, ama 1gb ramdende olmak istemiyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 evet tum 32bit isletim sistemleri icin ayni sinirlama mevcut. Ayrica sli konfigrasyonunda oldugu icin kaybin 1gb den fazla dahi olabilir duruma gore. 64bit karari vermeden once network interface lerinin , ses kartinin ve diger donanimlarin suruculerini kontrol etmeni oneririm ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Tam onu diycektim, elimdeki driverlarin hepsi 32bit uyumlu. Ve sitede(alienware) benim configrasyonum icin hicbir 64bit driveri mevcut degil. Parcalarin tek tek 64bit driverlarini bulmam mumkun mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 dell bu konuda genelde dedigi dediktir, tek tek driver bulabilirsin ama soyledigin gibi cok deneyimli bi kullanici degilsen bezdirir. bu durumda 32bit e dvm derim, kullanan arkadaslar varsa da win7 yi geri kalaninda onlar yardimci olurlar. vistadan sonra pae destegi falan ne alemde bilmiyorum. belki o 1gb yi kaybetmek durumunda kalmazsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 KHaRoN said: Bilgisayarin 7-8 aylik bi kullanim sonucunda senin degiminle "felc" oluyorsa, kullanim aliskanliklarinda gozden gecirmen gereken hususlar vardir demek istemis yazar. aynen katılıyorum, 1 yılı uzun süredir, win xp pro var bilgisayarımda formatta atmadım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Hmm anladim, tesekkurler. Ben direk 32bit driverlarini hard disc'e depolayip, temiz bir formatla win7 32bit kurayim o zaman.. edit: hehe, aylardir my hive'a bakmiyordum*, beklenmedik bir sekilde 64bit versiyonlarini eklemisler driverlarin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Son olarak bir ricam olucak. Temiz sistem kurduktan sonra bana sistem yedeklemesi alan bir program onerebilir misiniz acaba? Kullanmasi kolay olan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 sistem yedeklemesinde yardimci olamiycam da, eger sifirdan kuruyorsan 64bit dene. eger suruculerden birini ya da birkacini bulamazsan tekrar formatlar, 32bit yuklersin. tabi onceden iksini de indirmeyi unutma =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Hmm microsoftun sitesinde 64x windows 7 cekip dvd'e attim, yalniz 32x vista kurulu oldugu icin not competitive diyor, cd i primary olarak gosteriyorum ama normal windows cdlerinin aksine baslangicta setup baslatmiyor.. Acaba update versiyonlari mi bunlar? Sadece registerli 64x'vista araciligi ile mi 64x windows 7 kurabiliyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 hayir, fresh install ile de kurabilmen lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Dedigim gibi, windows acikken cd'i soktugumda install'u baslatmaya calisiyor, uyumlu degil diyip kapatiyor. Bios'dan acilis primary dvd yaptim, yine de hicbir "windows u kurmak icin bir tusa" basin veya benzeri yazi gelmiyor. Vista cd'sinden falan baslatmaya calistim o da olmadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Burn an ISO file to make an installation DVD diyor web sitesinde, ben iso dosyasini acip, icindeki dosyalari dvd'e attim, yoksa tek dosya olarak .iso'yu mu atmam gerekirdi ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 =] bir burn tool ile sendeki image i(iso) bootable olarak yazman gerekiyordu. ne icindekini aticaksin, nede iso yu direk yazicaksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Q_Q insan yazar ya o sayfaya, bootable olarak yazin diye.. Tesekkurler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 bingildak said: 2) Vistanin kurulumda bir suru sorun cikmisti.. Bios bilmemne istiyordu kurulumda, hardisc'i falan gormuyordu.. Bu durum ayni sekilde windows 7 kurulumunda tekrarlar mi? Eger tekrarlarsa Vista'da kullandigim ayni dosya ise yarar mi? (ipod'dan gostermistim, sorun olur mu?) eger bir isletim sistemini o isletim sisteminin default driver database inde driver ı bulunmayan bir SCSI/SAS/SATA controller uzerinden kuruyor isen herzaman driver tanıtman gerekecektir. onceden 32 bit kullanıyormussun aynı driver belki 64 bit i de support eder bi denersin , olmadı 64 bit driver ı gerekli olacak sana. 64 bit de 4Gb ram sınırlaması yok daha dogrusu 4 gb ram varken PAE sebebiyle 3.25 kullanma durumu yok 4 Gb olarak gorur ve kullanırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 The_Delucian said: 64 bit de 4Gb ram sınırlaması yok daha dogrusu 4 gb ram varken PAE sebebiyle 3.25 kullanma durumu yok 4 Gb olarak gorur ve kullanırsın. 64bit de ram sinirlamasi olmamasinin nedeni pae veya herhangi birsey degil, zaten gunumuz donanimina gore neredeyse sinirsiz adres kapasitesi mevcut. 32bit os larda ise limitten kurtulmak icin pae ve benzer tool lar kullaniliyor dogrudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 win XP 2003 server gibi OS larad /PAE yazsan da kurtulamayabiliyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 2003 serverda pae yerine 4gt kullaniliyor o gibi durumlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 zgrw said: KHaRoN said: Bilgisayarin 7-8 aylik bi kullanim sonucunda senin degiminle "felc" oluyorsa, kullanim aliskanliklarinda gozden gecirmen gereken hususlar vardir demek istemis yazar. aynen katılıyorum, 1 yılı uzun süredir, win xp pro var bilgisayarımda formatta atmadım :) 2.5 sene mac'i kullandım, sonra can sıkıntısından ve meraktan formatladım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 arkadaşlar bu windows 7 ile ilgili anlamadığım 1-2 şey var. şimdi bende lisanslı orjinal windows vista home edition 32 bit mevcut. ben para ödemeden windows 7 sahibi olabiliyor muyum? upgrading vista falan gibi şeyler okuyorum çünkü... ayrıca eğer bedavaya win 7 sahibi olabiliyorsam bu şekilde, 32 bit vistam var fakat 64 bit win. 7 istiyorum. bu mümkün olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar