Fortuna Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Şimdi indiriyorum ben 9.04. Bunun http://forum.paticik.com/read.php?6,3151923 'daki kurulumdan farkı var mıdır? Wireless ile bağlanıyorum, internetim kesilecek mi? Sistem açılır açılmaz firefox yüklü mü geliyor, yoksa onu indirmem mi lazım?Zaten neti bulduktan sonra diğrelerini hallederim onları takılırsam sorucam. Edik soru:Bende C ve D olarak 2 partion var. D ye kursam bir sorun olur mu? bide bu C'deki dosyalara ne olacak? Ubuntu kurduğumda bu partionları görebilecek mi? Edik soru 2: Diyelim ki beğendim, windowsu falan silip harddiskleri temizlemek istediğimde nasıl yapıcam onları.Tam bir noobum kusura bakmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Bidrde şimdi ubuntu'nun sitesinde okudum MP3 desteklenmiyormuş.Şimdi bende orduyla mp3 var.Bunları convert etmem lazım mı yoksa Ubuntu'ya geçince halletmek kolay mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Kolay. Add/Remove Programs'da Ubuntu Restricted Extras var, onu yükle hallolur. Yüklemek de değişmedi. Çok kolay zaten, rahat ça yaparsın rehber okumadan da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Hatta amarok diye bir music player var. Kubuntuyla doğrudan yüklü geliyor ama Ubuntu'da yok sanırım. Onu yükleyiver katalogdan. İlk kez çalıştırınca "Şimdi sende codec falan yoktur ben bi yükleyim istersen" diyor. "Ok baba" diyorsun yüklüyor her şeyi. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Güzel ya o zaman, bıktımda 5dk da açılan problemli windowstan. Bu C ve D olayı nasıl olcak peki onlar gidicek mi? Yedeklemem gereken şeyleri yedekledim o yüzden o kadar önemli değil ama instal ederken falan sorucak mı bişiyler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Fortuna said: Şimdi indiriyorum ben 9.04. Bunun http://forum.paticik.com/read.php?6,3151923 'daki kurulumdan farkı var mıdır? Oradakinden daha kolaydir. said: Wireless ile bağlanıyorum, internetim kesilecek mi? Sistem açılır açılmaz firefox yüklü mü geliyor, yoksa onu indirmem mi lazım?Zaten neti bulduktan sonra diğrelerini hallederim onları takılırsam sorucam. Muhtemelen baglanirsin. 8.10'dan sonra wireless destegi baya iyilesti. Istisnai bir durum olmadigi surece sorun yasamazsin. Bunu denemek icin de livecd ile acip bakabilirsin. Firefox kurulu geliyor. said: Edik soru:Bende C ve D olarak 2 partion var. D ye kursam bir sorun olur mu? bide bu C'deki dosyalara ne olacak? Ubuntu kurduğumda bu partionları görebilecek mi? D'ye kurarsan D'nin icini muhtemelen ext3'e formatlar. Bu da icindeki bilgilerinin silinmesi demek. Ancak kurulum sirasinda sana herhangi bir partition'i bolme imkani da veriyor. Yani D'yi bolup E surucusunu yaratip oraya da kurabilirsin, C'nin 1/3'unun 2/5'ini, D'nin 4/5'ini alabilirsin. LiveCD'den acip bunlari ayarlayip sonra kurulum da yapabilirsin. Ayrica windows partition'larini da gorecek. Bu islemleri yapmadan once windows'la acip defragment yapmani tavsiye ediyorum. said: Edik soru 2: Diyelim ki beğendim, windowsu falan silip harddiskleri temizlemek istediğimde nasıl yapıcam onları. Bu soyledigini ve yukarida bahsettigim partition'la ilgili islerin hepsini Partition Manager'la yapacaksin. Zaten kullanimi kolay, sag tiklayip yapiyorsun. said: Tam bir noobum kusura bakmayın. Bu konuda katiliyorum; ama bunun sebebi bilmemen degil, google'da hic arama yapmadan buraya atlaman. Su sorularinin hepsinin cevabi hem bir suru internet sitesinde hem de paticik'te mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Kurarken D:'ye kurarsan C'ye bir şey olmaz. Grub kurulacak zaten bilgisayar açılırken hangi işletim sistemini kullanmak istediğini seçebileceksin. Ubuntudayken C'ye erişebilirsin ayrıca, NTFS desteği var. edit: too late :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Kurmadan önce bir soru daha sorucam ben Airties adaptörü kullanıyorum wireless'a bağlanmak için.Şimdi windowsta bunu kullanırken CD ile yükledim driverini.Linux için yok CD'de driver. Google'dan şunu buldum: 1) USB adaptorunuzu sisteminize takin, 2) Dagitiminiza uygun ndiswrapper ve ndiswrapper-tools paketlerini kurun, (Debian tabanli dagitimlar icin, apt-get install ndiswrapper-common ndiswrapper-tools) 3) Adaptorun windows driverini download edip bir dizine yerlestirin. 4) ndiswrapper -i /driver_ismi.inf komutuyla driverinizi kurun. 5) modprobe ndiswrapper komutuyla sistemin modul olarak kullanmasini saglayin. 6) dmesg komutuyla, cihazinizin sisteme hangi device ismi ile yerlestigini gorun. (Genelde wlan0, ath0, rausb0 ismiyle yerlesirler) 7) iwlist scan komutuyla cihaziniz dogru bir sekilde calisiyorsa etraftaki wireless networklerin listesini alabilmelisiniz. 8) https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessTroubleShootingGuide adresinden bircok ipucu alabilirsiniz. 2. Adımı anlayamıyorum ne yapmam lazım tam olarak adaptörü tanıtabilmek için?Yada siz daha kolay bir yöntem biliyorsanız onu söyler misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 İkinci adım için: Unix ve Linux'larda konsol vardır, Windows'taki command prompt'a benzer. Onu açacaksın menüden. Sonra "sudo apt-get install ndiswrapper-common ndiswrapper-tools" yazacaksın. Şifreni gireceksin, o kadar. Ama riglous'un dediği gibi wireless için senin extra bir şey yapman gerekmeyebilir. Kendisi bulup kurabiliyor genelde adaptörleri. Yine riglous'un tavsiyesine katılıyorum. Yüklemeden önce bir live CD ile açıp bak istersen. Hiç bir şey kurmadan, harddisk'in en ufak değişiklik yapmadan bir çok soruna kendin yanıt bulacaksın zaten böylece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Genel bir istisnai durum: realtek'in eski versiyon driver'i varsa windowsta, bilgisayari kapatirken alet wireless adaptoru de kapatiyor. Sonra sen ubuntu'yla acinca, alet onun varligindan haberdar olmadigi icin tekrar calistirmaya ugrasmiyor. Eger boyle geri zekali bi durumla karsilasirsan, bilgisayari kapat. Laptop'sa pili cikarip yine tak. Sonra acarken dogrudan linux'u sec, boylece adaptor acikken linux baslar sen de girersin internete. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Şimdi kurdum ubuntuyu ama bir sorunum var wireless adaptörü ndiswrapper ile tanıtmam gerekti, hallettim.Ama şimdi bağlantı gidip geliyor mesafeden olmadığını biliyorum.Adaptörüm çalışıyor gözüküyor (üzerinde ışık var o yanıyor). Ama bağlantım kopuyor sürekli. Edik:Nasıl oldu bilmiyorum ama kendi kendine geçiverdi :) Edik 2 : Tekrar bozuldu ya ne oluyor bir türlü anlamadım alet unutuyor mu tanımladığımı acaba? Misal demin gitti, restart attım, bu sefer adaptörü unuttu, tekrar tanımlayınca zaten var dedi.Hepsini yazınca bağlandı ama, ondan önce değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Sana tavsiyem Wicd diye bir program var, onu yüklemen. Wireless ağlar için en iyi program o. Kubuntu'da mesela kullandıkları program yüzünden sık sık bağlantı kopar, Wicd çözer ama bu sorunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Evet şimdi bende aranırken buldum ama nasıl kurulayacağını anlayamadım içindeki dosyadan, ona bakıyorum şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Kurdum, restart attım başlangıçta hata verdi sonra gene nasıl olduysa kayboldu problem.İnşallah daha sorun çıkmaz bayadır bu wireless ile cebelleşiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 İnterneti halletim ama şimdi daha büyük sorunum var. 720p'leri oynatamıyorum. Mplayer indirdim denedim olmadı.Google'dan biraz araştırma yaptım şurayı denedim :http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=558538&highlight=howto+svn+mplayer sonuçsuz kaldı gene takılıyor inanılmaz CPU rakamları çıkıyor ortaya. Wİndowstayken çatır çatır oynattığım 720p leri oynatamıyorum.Yardım edebilir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Öncelikle synaptics paket yöneticisinden gstreamer codec paketlerini kurabilirsin. Düzelmez ise compiz aktif mi değil mi kontrol etmelisin. alt+f2 kombinasyonuyla çıkan çalıştır penceresine metacity --replace komutunu vererek compizi kapatabilirsin. sudo apt-get install vlc komutuyla yada yine synaptic paket yöneticisinden vlc player kurmanı tavsiye ederim. Windowstaki gom player'in karşılığı smplayer'i'da tercih edebilirsin. Son olarakta kullandığı oynatıcının özelliklerinden video çıktısını X11 olarak değiştirirsen sanırım sorunların çözülmüş olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2009 x11'i denemiştim ama tek başına yetmemişti compizi kapatınca baya bir düzeldi şimdi bide vdpau'yu halledersem iyice rahatlar heralde CPU. ama vlc'de değil de smplayer'da rahatladı vlc hala laglı.Gerçi smplayer çalıştığı sürece bu o kadar da önemli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar