Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

motorcu suark


Suark

Öne çıkan mesajlar

Geçen trafikte yanımdan vızıt vızıt dıe gectı gene bıtanesı

ülen dedim,
park sorunu yok,az yakıyo,fiyat desen az, vergi desen az
mis gibi araç len şehir içi için mütiş bişe bu motorsiklet

askerden sonra ehliyet alıp sarıcam kendilerine yalnız bir iki sorum var patimotora;

Bunlar nasıl çalınmıyor? Yani klasik türk aklı üstü açıksa götürürler abi mantıgı var bende. Yanı kaldırıpta goturebılırler dımı? ne kadar guvenlı bu konuda?

Şimdi ben hiç anlamam motordan, alışması zor sanırım.
Başlangıç için ne önerirsiniz? ama öle altımda eblek gibi durmasın bişeye benzesin sukutır istemem yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hangi hızda seyredersen seyret uzun sure kullandığında vucutta biraz kasılma oluyor, tatlı bi baş ağrısı falan olabiliyor. çünkü vucuda yuklenen basınç özellikle yüksek hızlarda baya fazla. keyfi de doğru orantılı. ona da alışırsın zaten. çalınma olayına gelince geceleri kapalı bi garaja bırakman en temizi anca gün içinde gözünün önüne bi yere park etmen her zaman daha yararlı güzel kilitler de var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

motor 10 numara alet hele şu supersportlar(özellikle r1) yok mu bitiriyor olayı. finansmanı sağlaması gereken ebeveynlerin sonucunda doğabilecek sakatlanma yaralanma ölme gibi durumlara neden olmak istememesi sebebiyle maalesef daha sahip olamadım ancak bilirkişi ve kullananlar der ki 125'le ısınmak lazım en başta. performans sağlamlık vs olarak bilgim yok ancak görsel olarak derim ki yamaha'dan şaşma.

Yamaha Yzf R125
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

wikipedia hız motoru hkkında bilgi = kol bacak kopması - bel kırılması - felç - ölüm.

sec begen al =)


Ya öle deme, önümde pizzacının 20 metre ucup bısı olmadan ayaga kalktıgını gordum =)
hem zaten sehır ıcı ulasım ıcın kullanıcam ve araba kullanırkan cok kıl oldugum hareketlerı asla yapmıcam


o Yamaha biraz fazla degıl mı baslangıc ıcın?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
İddiaya göre, Avcılar'dan Topkapı istikametine seyreden 34 AY 6143 plakalı minibüsün sürücüsü, aracının direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Sürücünün direksiyon hakimiyetinin kaybettiği minibüs Onur Sual yönetimindeki 34 AF 4401 plakalı motosikleti metrobüs yolunun bariyerlerine sıkıştırdı. Bariyer ile minibüs arasında sıkışan Onur Sual, bariyerleri aşarak metrobüs yoluna savruldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de çok motosiklet sürmek istiyorum. Hatta bir aralar ciddi niyetliydim kendi paramla alacaktım bi scooter. Uzun süre motosiklet.net motordelisi.com gibi sitelerde gezindim. Ancak ondan sonra baktım ki deli gibi kaza yapılıyor bu meretle. Sen ne kadar temkinli olsan da Türkiye' de araç sürücüleri motosikletlere karşı hiç saygılı değiller. Yoktan sayıyorlar seni. Üzerine sürüyorlar falan filan. Yani çok zevkli birşey eminim ancak o kadar tehlikeye hiç değmez bence. Hem başına birşey gelirse aileni, yakınındakileri de üzersin.

Hala vazgeçmedim diyorsan aynen benim gibi motosiklet sitelerinde takıl uzun süre. Bir süre sonra kendi kendine vazgeçiyorsun zaten 8-).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Klasik Türk polisi daha azını beklememek lazım.


@deeper motor riskli ama öldürmez mi derken yanlış bi örnek vermişşin demek istediğim 125 cc cok canavar bi makine değil tork oranı o kadar yüksek seviyelerde olmadıgı için efendi efendi sürersen bir şey olmaz demek istemeye getirdim.Böyle dangalak sürücülerin hatalarından kaynaklanan bir ölümü araba ile de yaşayabilirdin farketmez illa motor bu kesin yaralanırsın demek iyi bişi değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Söyle bir durum var zaten motorsiklet sürmeyi seven insan ''ay bana bir şey olur mu , yaralanır mıyım , ölür müyüm '' diye geçmez o gidonun başına. Yolda yürürken saksı , kiremit vb. seylerle ölme riski taşıyan bir milletiz biz.Kaldı ki kendi düşünceme göre ist.teki dolmuşçularla seyahat etmektense motora binip şansımı denemeyi yeğlerim.Zaten sürmek isteyen insanda bunun tehlikesi var alsam mı acaba demez içinde varsa gider alır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ozan kardeşim iyi düşün dikkatli ol derim. Motor olayı çok zevkli ama cidden tehlikeli olabiliyor. 125cc city motorlarından çok sürdüm. Honda Titan, Yamaha Ybr, Honda CBF.

Geçirdiğim araç içi trafik kazasından sonra iyileşince ne olur bilmem ama büyük ihtimal bir supersport sahibi olucam =)

Gerçekten motor sürme arzusu yoksa içinde hiç riske etme derim kendini. Paşa paşa arabanla gez :)

Araba ile bile neler olabiliyor, ne hale geldim biliyorsun...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Kaza riski çok elbet ama benim günlük yaşantıma göre düşüncem şöyle;

Ben her gün işe giderken ve gelirken 1.5 saatten günde 3 saat çekiyorum. Önüm açık oldugunda ise bu süre 15-20 dk bilemedin yarım saat oluyor. Ömrümden her gün 3 saat boşa gideceğine motorun riskini tercih ederim. Öyle de az yaşarım böyle de az yaşarım diyorum ama bu biraz da motor tutkumdan gelen bir düşünce, mantıklı insanın söyleyecegi bir söz değil belki de ama sevda işte. yamaha ya da honda 125lik racerlar ile o riski azaltmıs da oluyoruz ayrıca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun yolda götü uyuşuyor adamın. Eğer hava iyi ise ve manyak gibi gidicem demiyorsan 100-120km ile seyir ettiğinde çok keyifli ve hızlı seyire göre %80 daha az yorucu ve riskli iş.
Ve motorla giderken araç sürücülerinin seni hiçbir zaman farketmediklerini göz önüne alarak kendi tedbirini kendin alıcan.
1. her zaman full koruman olsun (özellikle kasksız sakın trafige çıkma)
2. her araç solladığında kornaya baski adam seni farketsin.
3. hareket halinde iken haklı dahi olsan kavga etme adam üzerine kırar dokunmasa bile düşebilirsin, ölebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım 125cc'lik bir Yamaha aldı. Geçenlerde bizim garaja bıraktı. Açık bir garaj fakat tek bir hırsızlık olayı olmadı senelerdir(belki 20 seneden fazla).Akşam 7 gibi geldi bi çıkalım tur atalım dedik akşam 10 gibi ve çalınmıştı. Polis bir bardak su için dedi direk olarak. Kaskosu da yoktu motorun. Tanıdıkları olan bir arkadaşı bir kaç telefon görüşmesi yapmış şansa 3 tane çocuğun çaldığı tespit edildi. Gezerken yakalanmışlar(sözde)ama satmak veya parçalamak için çalmadıkları tespit edildi. Gidon kilidinden başka bir şeyi yoktu onu bi şekilde halledip baya düz kontakla çalıştırmışlar.

O bakımdan hiç bir yere güvenme koymak için.Alır almaz ne kadar olursa olsun kaskosunu yaptırmakta fayda var. Birden fazla yöntemle de kilitlenmeli bence. Çok dikkat etmek lazım.

Bunların dışında mükemmel bir alet hayatımda hiç bir araçla eğlenmediğim kadar eğlendim. Daha evvel 50cc'lik bir motor kullandım uzun süre o da çok eğlenceliydi ama bunun yanına hiç bir şey değildi açıkçası. 600cc'liyle başlanır laflarına sakın kafanı takma. Yok efendim alt devirleri cansız olurmuş da diğerleri sana bir şey katmazmış bir şey öğrenemezmişsin fln bunları bence hiç kaale alma. 250cc'den fazlasıyla başlama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...