Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

web sitesi tasarımı


Dingaer

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar ben bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum fakat nereden başlayacağımı tam oturtamadım kafamda. Html kodlamayı az çok biliyorum. Ama dreamweaver tarzı bir program kullanarak kendimi geliştirmem gerektiği söyleniyor çevremde. Ben buraya da danışmak istedim evet acemi web tasarımcısına biraz yardımcı olursanız sevinirim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Once tasarimlarini gelistirmeye bak. Tasarimi oturup PSD ya da benzer bir formatta cikarabilmeye bak.

Sonrasinda xhtml/css kismina gecebilirsin. Ikisi ayni anda yuruyecek seyler degil.

Tasarimci degil, programci ile tasarimci arasindaki kisi ben olayim dersen bu sefer direkt xhtml/css ile baslaman gerek ama Turkiye'de bu noktadaki bir kisi tasarim yapmadan pek para kazanamaz su anda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

web tasarımcı ile kod yazıcısı farklıdır...

program kullanırsan sadece o programa bağlı kalırsın PHP ASP ve HTML kodları birer kendi içinde zaten görüntü verebilen ve PC lerin görüntülüye bildiği kodlardır bu yüzden sana önerim kod yazıcaksan Not defterini kullan... biraz zor olur alışman ama alıştıktan sonra seni kimse tutamaz...

Not: linux işletim sistemine sahipsen PHP ögren... ve Windows'sa PHP server ları kur PHP ögrenderim Portallarda para var.

HTML zaten bilmen gerekir HTML ASP ve PHP Kalıplarını kullanır.

Tasarıma gelicek olursak bunun için çok iyi Resim programları kullanman gerekir ve çok fazla gelişmiş hayel gücün olması gerekir... Hayel gücü zorlamak istersede Flash 2008 öneriyorum flash lı siteler yapmana yarar...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dreamweaver ile sadece şirket siteleri gibi abuk şeyler yaparsın. en iyi tasarım aracı photoshop ve notepad dir.

sana önerim oturup html dinamiklerini ve css kullanımını öğren. html biliyorum dediğin tablelar td tr vs ise onlar aklının bir köşesinde kalsın belki ilerde işe yarar. css de div vb şeyleri öğren.

sırf web tasarım yada sırf kodlama ile pek bi para kazanabileceğini zannetmiyorum. kendi ekibimi kurarım dersen o olur ancak. şirketler herzamanki gibi herşeyi bilen yapan eleman arıyorlar. hem çince hem rusca hem fransızca bileceksin onlar için :)

eğer süper bir şirketi kurucam. yeni filmlere, reklamlara, kampanyalara site yapıcam demiyorsan flashla pek işin olmaz.

XHTML, CSS ve PHP yi kavrayıp üstüne Javascript ve Ajax öğrenirsen ele tutulur bişeyler ortaya çıkarabilirsin.

Ben olayın zevkindeyim ben tasarım yapmayı seviyorum ve hep onu yapıcam dersen de; photoshop, illustrator, css, xhtml başlıca öğrenmen gereken şeyler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Web sitesinin nasıl olması gerektiğini öğren, tasarım için kodlamaya ihtiyacın yok ama teknik olarak bilmende yarar var. Sonuçta tasarımda kullanacağın boyutlar, renkler, şekiller, resim özellikleri önemli şeyler.

Bunun dışında bir de Photoshop öğren.

edit: Ayrıca konuyu İnternet bölümüne değil de Görsel Sanatlar bölümüne açsan daha yerinde olurmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok sagolun yazdığınız cevaplar için.
Ben koca yazımı bu konuda çalışarak geçireyim de en azından basit olarak biraz fikrim olsun. Bir ekibe falan girerim belki sonrasında :)

@xaty: Ya bende önce oraya mı açsam diye düşündüm sonra sanki burası daha mantıklı olur gibi geldi :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...