Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lifesize Gundam bkz. caponlar yapıyo

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

SenariouS said:

şimdi bu hareketli mi ?
yoksa sabit mi?
ben maketlerimi yaptıktan sonra ( topu topu 2 maketim var biri eva biride lancelot oda kırıldı ya neyse) paso farklı poz veriyorum işin tüm zevki bu. Şimdi bu maketi kim oynatacak ?
Allah falan mı ? :P

Sanırım teorik olarak kol yada başını vinçlerle hareket ettirebilirler. Çünkü parça parça montajlanmıştı tıpkı bir maket gibi. Ama bacak hareketinin olacağını sanmıyorum. Bu bi nevi anıt zaten, poz verdirecez hareket ettiricez ayağına yapmadılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

yalnız cidden adamlar ilk mechaları yaparsa şaşmayacağım, amerika dışında bir tek onlar yarışıyor exoskeleton alanında bildiğim ve ilk ticari modeli onlar hazırladı.

ya mecha durumu exeskeletondan cok daha farklı bi konu aslında.

günümüzde büyük caplı bir savaşta, özellikle urban da tankların bile cok efektif olıyacağı düşünülüyo, yanı havadan tek füzeyle yok edemiyceğimiz bi yer hedefı yok, e 395783593 milyon dolarlık mechayı öle koymak araziye sacma olucaktır bence.

ama dediğin gibi exeskeleton olayından sıkıcak "persenal battle armor" gibi şeyler cıkabilir elbette. tabi denilebilirki "bunu yaptık denge falanda duruyo super teknoloji, o zaman nedne ıcnde adam varki" o zamanda anca "abi ya internet giderse!!! lag spike olursa" falan diyebiliriz sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şahsen şöyle bir gelişim öngörüyorum uygulanmaya başlayan yeni teknolojilere gözatınca:

- önce exoskeleton ve ardından power armor çıkacak, piyade tekrar savaşta önem kazanacak
- mecha konsepti denenmeye başlanacak power armor deneyimlerine dayanarak

bu da neresinden baksan 2030'larda filan olur en erken büyük bir silahlanma yarışı olmazsa, çünkü açık alan çarpışmaları yerine şehirlere bir odaklanma yaşanıyor savaşların trendinde. açık alanda uydu güdümlü füzeyle başedemeyen adamlar sivillerin yoğun olduğu alanlarda savunmayı tercih ediyor.

bu alanlarda da tanklar çok işlevsiz kalıyor, çünkü bildiğin süvari. ağır piyade yanına ezici güç uygulayabilen birimler lazım ki mecha bu konsepte daha yatkın. 2030'larda point defense, (şimdiden israil kullanmaya başladı merkava'larda, abd kendininkini geliştiriyor) elektrik şarjlı zırh gibi teknolojiler gelişmiş olur ki bunların da misillerin önemini azaltıp yeniden doğrudan atış teknolojisine dönülmesine neden olacağını düşünüyorum ki elektromanyetik silahlar denenmeye başlandı. sn'de 3,5km hızla giden çivilerle yaylım ateşi açınca füze müze dinlemezsin hepsini indirirsin. gene güdümlü mermi olayları araştırılıyor, hatta bunlarla yeniden yıkılmaz kaleler inşa edilebileceği spekülasyonları var. adama ne atarsan at hepsini vuracak isabet etmeden.

telsiz kontrol riskli bir olay, cart diye gelişmiş bir jammerla bütün savaş kaybedilebilir battle of britain'de radarın luftwaffe'yi yoketmesi gibi. insan olur içinde yapay zeka gelişene dek.

neyse çok derail yapmayayım ama kısacası mecha olayının hayalde kalmayacağını sanıyorum savaşların ve teknolojinin son asırdaki evrimine göz atınca.
Sosyal ağlarda paylaş

pycoframe gerçek oldu diye bir topic açmıştım, kısaca pilotun gerek kendi vücut yapısıyla gerekse sinirsel olarak adapte olmaya elverişli bipedal , 2 ayaklı vs bir mobile weapon gerçekten yapılırsa bu bir çağın başlangıcı olabilir diye düşünüyorum ben. elbette bir mobile weapon'u bir tank yada kamyon gibi düşünmemek lazım. benzer şekilde bir tane yapılrı da savaşa sürülürse nasıl da fail olur değil de gelecekte seri üretimie geçirilir de neler olur diye düşünmek lazım.

elbette ilk mechalar bir Gundam olmaz, ama ömrümüz bitmeden Votoms türü mobile weapon'ları mutlaka göreceğimize, bir ileriki zaman diliminde stabil setting Gundam'ların ayarında mobile weapon'ların gerçek olacağına inancım tamdır.

neticede I. Dünya Savaşı'nda ilk gerçek tanklar için söylenenler de hala hafızalardadır.
Sosyal ağlarda paylaş

abi insansız sistemler gelmesi bence daha muhtemel...
Diğerleri hem pahalı hemde insan gücü kullanıyor. Hareket ve ateş mekanizaları için gayet iyi yapay zekalar var (bkz. Bigdog, paticik linki Bigdog) robotlar belki bir nebzede bence geleceğin sacaş teknolojileri mümkün olduğunca "insansız" olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

ya robota dersinki, su rotada gidip 255-0-0 renk kodlu herşeye ateş et, robotta gördüğü tam kırmızı renkli herşeye sıkar bi kursun. bunu su anda bile yapmak mümkün, paletli bi robotun üstüne koyuver bi kamera bi kol bi bilgisayar bide tüfenk sıka sıka gezsin.

ama işte kaka teroristler kırmızıya oyanıp cıkmadığı için savaşa boyle bir sistem işe yaramıyor. yoksa automaton konsepti antik yunan'a dayanıyor (daha ekisyede dayanıyo olabilir ama bilmiyorum ben)

evzu ite target recognition durumu.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

Sam said:

yalnız cidden adamlar ilk mechaları yaparsa şaşmayacağım, amerika dışında bir tek onlar yarışıyor exoskeleton alanında bildiğim ve ilk ticari modeli onlar hazırladı.

ya mecha durumu exeskeletondan cok daha farklı bi konu aslında.

günümüzde büyük caplı bir savaşta, özellikle urban da tankların bile cok efektif olıyacağı düşünülüyo, yanı havadan tek füzeyle yok edemiyceğimiz bi yer hedefı yok, e 395783593 milyon dolarlık mechayı öle koymak araziye sacma olucaktır bence.

ama dediğin gibi exeskeleton olayından sıkıcak "persenal battle armor" gibi şeyler cıkabilir elbette. tabi denilebilirki "bunu yaptık denge falanda duruyo super teknoloji, o zaman nedne ıcnde adam varki" o zamanda anca "abi ya internet giderse!!! lag spike olursa" falan diyebiliriz sanırım.

yalan olmasında ağır zırhtan avrupa vazgeçiyor. haliyle dünya da geçer. 2035 ten sonra tank yerine apclere yöneleceklerini söylüyorlar. ( ben bilmem belgeselim bilir.)(hesapta şey var amerika müttefik havada süperiz zaten) mecha olayı belki teknolojisini kanıtlamak için ortaya konulunacak bir proje olabilir tabii ilerleyen on yıllarda. ama power armor tarzı şelerin gelmesi muhtemel. çünkü piyadeler uçan nesneleri saymazsak karada çok etkili. hii bunları bir de ai ler insiyatif denilen şeye sahip olabilecek yapıda yazılınabileceğinden emin değilim. ondan ötürü piyade illaki şart onun içine.
Sosyal ağlarda paylaş

şu sıralar yükselişte olan kara kuvvetleri trendi "modifiye piyadeler" yaratmak... TSKnin envanterinde bile artık sesle komut alan, yüzünün dönük olmadığı yerleri bile analiz edip tarayan vs asker konsepti var. bu tür bir trendi mobile weapon'lara uygulanması hayal değil ki Japon Silahlı Kuvvetleri bile halka açık sunumlarında Gundam standı açıyor, birşeyler çağrıştırsın yani.
Sosyal ağlarda paylaş

pronoit said:

yalan olmasında ağır zırhtan avrupa vazgeçiyor. haliyle dünya da geçer. 2035 ten sonra tank yerine apclere yöneleceklerini söylüyorlar. ( ben bilmem belgeselim bilir.)(hesapta şey var amerika müttefik havada süperiz zaten) mecha olayı belki teknolojisini kanıtlamak için ortaya konulunacak bir proje olabilir tabii ilerleyen on yıllarda. ama power armor tarzı şelerin gelmesi muhtemel. çünkü piyadeler uçan nesneleri saymazsak karada çok etkili. hii bunları bir de ai ler insiyatif denilen şeye sahip olabilecek yapıda yazılınabileceğinden emin değilim. ondan ötürü piyade illaki şart onun içine.

yok kanada denedi onu, afganistan'da bir halta yaramayınca vazgeçtiler. zırh sistemleri gelişecek ama zırhlı araçlara illa ki ihtiyaç var siper savaşlarına geri dönülmemesi için. açık arazide ilerleyip arkadan gelenlere yolaçacak araçlar her zaman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

sword&shield

kilic kalkani kirabilene kadar kilic gelistirilir
kilic kalkani kirdiktan sonra kilictan korunmak icin kalkan gelistirilir

savas tarihinin bitmiyen dongusu

modern silahlar bir zamanin yokedilemez tanklarini suzgece cevirmeye basladi bile
onumuzdeki donem kalkanin donemi olucak

mecha idi super shieldlardi filan cok ucuk degil yani yapilan arastirmalarda agirlikli olarak kilictan kalkana kaydirilmis durumda
Sosyal ağlarda paylaş

mecha dunyanin en sacma projesi askeri acidan
insan vucudundan cok cok daha efektif vucut yapilari warken combat zoneda(ozellikle 4 bacakli ters eklemli gibi) kimse gidip mongol gibi 2 bacakli bilgisayar sistemlerinin yarisi dnege kurmak icin caliscak bi savas aleti yapmaz

http://www.defenselink.mil/transformation/images/photos/2006-06/Hi-Res/bigdog.jpg

bak mesela bunun adi bigdog
combat zoneda muhimmat tasimak icin yapilmis bi alet
catir catirda tasiyo
ve asiri korkunc derecede metal gearlara benziyor(4uncu oyundaki)
ilk gordugumde cok hylanmistim
Sosyal ağlarda paylaş

abd ordusunun generalleri, savaşta robot asker mi yoksa kanlı canlı insan asker mi istersiniz sorularına ezici çoğunlukla insan asker olarak cevap vermişler. teknoloji de buna göre yön almış.

direk robot asker yerine, askerler tarafından uzaktan kontrol edilebilen uçan drone bomber uçaklar ve yük taşıyıcı robotlar abd ordusunun öncelikli çalışmalarından bu ara. tek bir askerin 1 den çok drone u aynı anda kontrol edebilecek refleks ve beyin kapasitesine ulaştırılması falan da var eğitimlerle ve ilaçlarla.

2010-15 gibi şu anki piyade kıyafetlerinin yerini alacak olan içinde sıvı kurşun geçirmez materyal olan korumalar var. bu olay çok ani haraketi algıladığında kurşunu bile geçirmeyecek kadar sertleşen bir sıvı var zırhın içinde, kilolarca metal plate taşımaktan daha daha iyidir göğsünde :p

2030 gibi nano materyallerden üretilmiş askeri zırhlar var piyade üstünde geçen sene kongreye falan sunumu yapılmış ve kabul edilmiş. geliştiriliyor hep bunlar.

bide daha hafif (20 ton) ve m1 lerle falan aynı dayanıklılıkta olan tanklar üstünde çalışılıyor hatta çalışan prototipleri vardı adını unuttum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...