Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FM 2009 [Bursaspor Kariyeri]


Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Ehm, sıkıntıdan Fm'ye sardım. Ne underdog takımlarla ne de büyük takımlarla istediğim zevki alamadım. Orta sıralarda yer alan, kısa sürede zirveye çıkma potansiyeli olan Bursaspor ile başladım. Maçlarımı yaptıkça buradan paylaşacağım. ^^

--//--



2008/09 sezonunda yeni bir yapılanmaya girmek isteyen Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, takımın başına genç ve kariyersiz bir isim getirerek medyanın tepkisini çekti.

Teknik Direktör Mustafa Ulukök, ilk demecinde geleceğin Bursaspor'unu yaratmak için bu görevi aldığını belirtirken transfer sezonuna hızlı ve radikal kararlar ile girerek bu tezinin doğruluğunu kanıtladı.

Hazırlık maçlarında takımın parlayan yıldızı Mustafa Sarp, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'den teklifler alınca gitmek istedi. Kafası bulanık oyuncuyu kadromda görmek istemem diyen genç teknik adam satışa onay verince taraftarın tepkisini çekti. Mustafa Sarp ve Romaschenko Fenerbahçeye 2M Euro ile satıldı. Tadeu, Ivankov, Fabricio kiraya verildi ve yabancı kontenjanı açıldı.

Genç ve dinamik bir kadro ile tecrübelenerek ilerleyen senelerde güçlü ve zirveye oynayan bir Bursaspor yaratacaklarını belirten genç teknik adam taraftara umut saçtı.



Alınan Oyuncular:

Ferhat Öztorun (DL)


180.000 Euro karşılığında Manisaspor'dan alındı.

Ahmed, Al Mohammedy (AMRC)


Mısırlı genç oyuncu 240.000 Euro karşılığında Bursaspor'a katıldı.

Fatih Sonkaya (DR)


Bir dönem yıldız adayı olarak gösterilen Fatih Sonkaya bonservissiz olarak yeşil timsahlar ile imzaladı.

Daniel Parejo (AMC)


Real Madrid B forması giyen 20 yaşındaki oyuncunun 5.000 Euro gibi bir maliyet ile Bursaspor'a imzalaması taraftarı heyecanlandırdı.

Joao Carlos (GK)



Atlético Paranaense takımdan alınan 19 yaşındaki file bekçisi Ivankov'dan kaleyi devraldı. Ivankov gibi tecrübeli bir kaleciyi gönderip, böyle bir risk alınması medya tarafından eleştrildi.

Tinashe Nengomashe (DMC)


Zimbabve'li oyuncu Kaizer Chief takımdan 600.000 Euro karşılığında Bursaspor'a transfer oldu. 25 yaşındaki oyuncunun Mustafa Sarp'dan boşalan mevkiye transfer edildiğini belirten genç teknik adam bu oyuncudan çok umutlu. Kendisinin Avrupa Liglerinden teklif almasına rağmen Bursaspor'u tercih etmesi ise şaşırtıcı.

Diğer Transferler;

Marcos Medel (AMLC) (19 years old)
Muhammet Türkeri (DC) (16 years old)
Emre Şahin (AML FC) (16 years old)
Muharrem Karaca (ST) (16 years old)
Ömer Özçelik (DRC DM) (20 years old) - Bozüyükspor kiraya verildi ilk sene.

Transferlere genel bakış:



Transfer sezonu en hareketli geçiren Bursaspor'un performansı merak konusu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hazırlık döneminde genç isimlere bol bol forma şansı veren teknik adam, asıl gücümüzü ve oyunumuzu lige yansıtacağız dedi.

Yeşil Timsahlar'ın TSL açılış maçı son şampiyon Galatasaray ile.

TSL 2008/09 1. Hafta
Bursaspor 2:1 Galatasaray



Maça hızlı başlayan Galatasaray golü bulsa da farkı açamayınca Bursaspor rakip kaleye yüklenmeye başladı. Beraberlik skorunu Nengomashe'nin ayağından bulan Bursaspor devreyi 1-1 tamamladı.

2. yarı galibiyet arayan sarı kırmızılı ekip tüm hatlarıyla Bursa kalesine yüklenirken ummadığı bir sürpriz ile yıkıldı. Kontra atak sonucunda Marcos Medel topu Galatasaray ağlarına bırakarak taraftarı sevince boğdu.

Son şampiyonu yenerek sezona başlayan taraftar memnundu.


TSL 2008/09 2. Hafta
Hacettepe 0:0 Bursaspor

Galatasaray galibiyeti ile morallenen Bursaspor, Hacettepe deplasmanında 3 puan arayacak.


Başladığı skorla biten maçta oynanan oyun seyirciyi zevk vermedi. Hacettepe'nin kontrolünde geçen mücadelede, genç file bekçisi Joao Carlos Bursaspor'a puanı getiren isimdi.

Antep maçı hazırlıklarında sakatlanan yıldız oyuncu Sercan Yıldırım'ın en az 3 ay sahalardan uzak kalacağı haberi taraftarı üzdü.



TSL 2008/09 3. Hafta
Bursaspor 3:1 Gaziantepsor

Antep'i konuk eden Bursaspor galibiyet peşinde.


Geçen haftaki tutukluğu üzerinden atan Timsahlar maça çok hızlı girdi. Sercan'ın sakatlığında formayı kapan Güney Koreli hücumcu erken golle takımını öne geçirdi. Arka arkaya devam eden gollerle ilk yarıyı 3-0 önde kapayan Bursaspor oyunuyla alkış aldı. Attığından da fazlasını kaçırdı. Maçın duraklama anlarında Beto'nun golü Antep'in tek tesellesiydi. Bursaspor'da kaptan Ömer Erdoğan 85. dakikada sakatlanarak saha kenarına geldi (1.5 ay tedavi)

TSL 2008/09 4. Hafta:
Ankaragücü 1:2 Bursaspor

Gaziantepspor'a karşı alınan farklı skor ve güzel oyunun sevinci bir yanda, Kirita, Ömer Erdoğan ve Sercan Yıldırım gibi oyuncularının uzun dönem sakatlıklarının üzüntüsü bir yanda kardeş takım Ankaragücü deplasmanına gidiyor Bursaspor.


Güney Koreli Shin Rok kaldığı yerden devam ederek takımını öne geçirdi. İlk yarı etkili bir oyun ortaya oyun koyan ekip Bursaspor idi. 2. yarı kurduğu baskı ile beraberliği yakalayan ev sahibi ekip kalan dakikalarda savunma ağırlıklı oynayınca Bursaspor'un üzerine gelmesine izin verdi. Sayısız fırsattan yararlanamayan yeşil beyazlılar 90+4'de 16 yaşındaki Muharrem Karacanın ceza sahasına gelen ortaya şık bir vuruş ile ağlara gönderdiği top ile altın değerinde 3 puanı evine götürdü.

Bursaspor'un teknik patronu basın toplantısında Muharrem'in daha çok gollere imza atacağını, kendisinin çok yetenekli bir oyuncu belirtip "Genç ve yetenekli oyunculardan kurulu bir ekibiz. Zaman ilerledikçe daha da iyi olacağız" dedi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fortis Türkiye Kupası: Play Off
Bursaspor 1:0 Ç. Rizespor

Kupa'da gruplara kalmak için rakip Rizespor!


Mücadele Bursaspor'un kontrolünde geçti. Sayısız fırsatı değerlendireyen yeşil beyazlı ekip, Shin Young Rok'un sayısıyla bir üst tura yükseldi.

TSL 2008/09 5. Hafta
Bursaspor 1:0 Sivasspor

Kupada atlanan turun morali ile Yiğidoları ağırlıyor Bursaspor.


Sert ve orta alanda yoğun mücadele altında geçen oyunu zor da olsa ev sahibi ekip kazandı. Genç transfer Daniel Parejo takımına altın değerinde 3 puan kazandıran golü kaydetti.

Bülent Uygun'un maçtan sonra yaptığı 1 yeriz 3 yemeyiz açıklaması akılları karıştırdı.


TSL 2008/09 6. Hafta
Trabzonspor 2:0 Bursaspor

Sivas morali ile Karadeniz deplasmanına gidiyor yeşil timsahlar.


Bursaspor'un kara deplasmanlarından biri olan Avni Aker yine kabus gibi başladı yeşil beyazlı ekip için. 2 namağlup ekibin karşılaşmasında ilk yarı Trabzonspor adeta tek kale oynadı ancak gol gelmedi.

2. yarı kaldığı yerden devam eden Karadeniz Fırtınası, arka arkaya bulduğu gollerle rakibine ligde ilk yenilgisini tattırdı.

Bursaspor'un genç teknik patronu mücadeleyi tecrübe eksikliği sebebiyle kaybettiklerini açıkladı..


Hafta arası genç file bekçisi Joao Carlos sakatlanarak teknik ekibi endişeye sevk etti. Genç kaleci 6 hafta eldivenlerinden uzak kalacak.

TSL 2008/09 7. Hafta
Bursaspor 3:2 Ankaraspor

Karadeniz deplasmanından alınan mağlubiyeti Ankaraspor karşısında telafi etmek istiyor genç timsahlar.


Seyircisine kendini affetirmek isteyen Bursasporlu oyuncular maça hızlı başladı. Kirita ve Shin Young Rok'un golleri ile devreyi 2-0 önde kaparken sayısız fırsatı da harcadı.

2. yarı farkı 3'e çıkartan gol Marcos Medel'den geldi. Bursaspor rahat bir galibiyete koşuyor derken kaleci Yavuz'un arka arkaya hataları skoru birden 3-2'ye getirdi. Kalan dakikaları seyircisinin büyük desteği ile hatasız geçen Bursaspor 3 puanı aldı.

Bursaspor teknik patronu, as kalecilerinin sakatlanmasının büyük talihsizlik olduğunu belirtirken Yavuz'u da korudu. Maç eksikliği nedeniyle böyle hatalar olabileceğini belirtip kazandığımız için mutluyuz dedi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...