Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

potansiyel eu2ciler

dark-dr

Öne çıkan mesajlar

eheo benim gibi bazı acemiler aylık gelir olayını anlamamış, onu anlatayim biraz.

şimdi efendim, oyundaki tek kazanç kapınız, yani hazine kazancı yıllık gelirden olmalıdır. aylık gelirden kazanç yapmaya çalışırsanız, enflasyon olur. zira tech sliderlarının oradaki to treasury hedesini sağa doğru götürdüğünüzde, enflasyon başlar. aylık gelir en fazla 0 olabilir, bunun dışında + bir değer olamaz. 0 olabilmesi için de, hiç ordunuz olmaması gerekir. zira oradaki olay yatırım olayıdır. aylık + gelirinizi, to treasury hanesiyle oynayarak, ne kadar yatırıma yönlendireceğinizi belirlersiniz. bunun dışında, aylık harcama olarak, ordu harcamaları ve borç faizleri de direk - gelir olurlar. olay budur, aylık gelirim - gidiyor diye kafayı yormayınız, zira herkesin öyle eheh.

ha, aylık + gelir değerini, yani girdileri arttırırsanız ne olur? ne olacak, techler daha hızlı biter, yatırıma harcadığınız için o parayı. mantık budur.

[niye açıkladdım bunu? zira çaylaklık modülündeyken en zor anladığım kısım bu oldu. belki anlayamayanlar vardır diye yazayim dedim.]
Sosyal ağlarda paylaş

valla hala tam anlayamamışsın zira bombacı, aylık gelir - + olayını.
Evet - gelir ama çok çok az bir sağa çekmenle bile aylık + gelirin iki basamağın üstüne çıkabilir ve yıllık 0,010 civarlarında olabilir.

Nedenide şudur? Dehşet bir aylık kazancın vardır, azıcğını bile yatırımdan çekerek iyi para elde edebilirsin.[signature][hline]sonunda yeniledim.
Sosyal ağlarda paylaş

bide sanırım centralizationu fulleyince treas en solda olsa bile aylık gelir pozitife çıkabiliyor?

Ayrıca yıllık gelir olayı neye bağlı ben onu anlamadım.Provlarımın income larına bakıyorum mesela 3 tane provum var biri 30 diğerleri 40.110 altın gelmesi gerekirken 30 falan geliyor.Nedir bu yıllık olayı?

[Bu mesaj EagleEye tarafından 24 Mayıs 2004 22:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hmm anladim simdi
ama savaş zamani aylik geliri tresury ye doğru cekmek mi mantıklıdır,zira askere para lazim,ordu lazim

bide aylik gider,yillik gelir tarafindan karsilanamiyorsa ne yapacagiz?

merchant larla monopoly mi olusturmaya kasacagiz?

oyunn basinda fazla neutral province olmadigi icin (grand campaign) trader da gönderemiyoruz[signature][hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Sosyal ağlarda paylaş

mex abi sen benim yazdığımı anlamamışsın. aylık geliri + yapabileceğimiz, to treasury hanesini sağa kaydırarak başarabileceğimizi yazmışım zaten. ancak kaydırırsak da enflasyon oluşacağını söylemişim.

faerdun, savaş zamanı yapabilirsin öyle bir şey, ancak enflasyonun çok artmamasına dikkat et. zira enflasyon tech parasını filan arttırıyor sanırım. mesela 2000 dukkaya yapacağın bir techi, yüzde yüz enflasyon ile 4000 dukkaya yapıyorsun. sanırım böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

infra tech'i 5'e getirince governor yapabiliyorsunuz, her prov'unuzda governor varken yılda %0.25 azalır enflasyonunuz. bu sayede treasury slider'ı %25'e getirip hiç enflasyon arttırmadan her ay düzenli bir gelir elde edebilirsiniz. zaten bunu yapmaya başlayana kadar oyun eziyet adeta; fort, manufactory, barrack, shipyard gibi şeyler yapmak için de ancak böyle bir gelir lazım..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Sosyal ağlarda paylaş

işte soruyorum,
mesela grand campaigne prussia ile baslayin
poland ve lithuania hemen size savaş aciyor
adamlar sizden güclü resmen ozellikle lithuania,

yani hep asker yapiyorm yaptim yaptim para bitiyor nasil engelleyebilirim ki bunu?

ne yıllık income ne war taxes kaldirio.

merchant la monopoli mi yapacagim cotlarda?
yoksa
illa savasip savasip tazminatla mi gecinmem lazim[signature][hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Sosyal ağlarda paylaş

faerdun, o dönem prusya haliyle minor bir devlet. yapabileceğin bir şey yok, minor devletler veteran işi tam. ancak multiplayer oyunlarda biraz nefes alabiliyorsun minor devletsen ve yanındakiler de yardımcı oluyorsa sana arada.

bunun dışında very hard ve normal aggressive hedesinde minor devletle tutunmak zor. ancak sanırım bu oyunun ustaları, sürekli borç batağında dolanarak, enflasyonla, bata çıka bir şekilde yapıyorlar bu işi. hatta sam'in dediğine göre, kamboçya'yı alıp tüm dünyayı alan bir tip bile varmış.
Sosyal ağlarda paylaş

bi de bb olayı var.
badboy yani.
bayağı süpergüç iken, 40 bb eşiğini geçmeden kimse gıkını çıkaramıyor. ancak böyle küçücük bir devletken, 3-4 bb'de bile "hişt koçum nireya?" diyebiliyorlar. ayrıca bb'ye de gerek yok; adamlar senden prov sayısı olsun, diğer açılar olsun büyükseler, ve özellikle casus belli olayları varsa sana karşı(yani savaş sebebi) savaş açabiliyorlar höt diye.

normal dünya olayı yani, ehe. düdüğü olan öttürüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sam'in dediği olaya gelene kadar rahat 100 200 sene geçebiliyor oyunda ki savaşlar vs ye göre, yani mantıklı değil o kadar beklemekte, bir kere tariff house ları tax center yapmak zaten province * 50 şart bir masraf,

sonra savaşlar sürekli gelişiyorsa illa ki fine arts academy gerekiyor o da 800 - 1000 duca arasında.

Ondan sonra masraf olarak ordu bakımı ve asker üretimi ile tüccar masrafı gider kalemleri arasında yer aalıyor.

Kolonileşen bir yerseniz illa ki para harcayacaksınız zaten, oda % 5 enflasyona kadar para çekmek serbest sonra az az çekilmeli , exceptional year gelirse gene % 5 barajına kadaar çekilebilmeli...

İşte ufak ülkelerle oynarken ince ayar ve ileri vadeye yayılmış stratejiler öne çıkıyor.[signature][hline]sonunda yeniledim.
Sosyal ağlarda paylaş

kamboçya demedim be bombacı, mahallenin yukarısında söylediğime aşağısında ben bile inanamayacağım yani.. :-p

tek prov minorlarla (alman tek prov minorları genelde) 200 senede filan dünyayı fethedenler olduğunu okudum ama resmi forumlarda, tabii hafif çatlak tipler öyle adamlar. kendim bir ss görmüştüm mesela bizans'ın bütün avrupa, asya ve afrika'ya sahip olduğu. badboy bir yerden sonra etki etmiyor, herkesden belirgin olarak daha güçlü hale gelmişseniz kimse saldırmıyor. saldırsa da birisi arada zaten eziyorsunuz. 40 bb'ye filan geldiğinizde o halde olabilmeniz zaten olayın yetenek isteyen tarafı eğer kocaman bir ülke değilseniz en baştan..

eagle prusya işi yaş iş, ben de 1,5 yıl önce ilk teutonic order'la başlamıştım da 70 yıl sonunda gank yiyen osmanlı'dan bulgaristan'ı aldım diye sevindirik olmuştum. sallayın minorları oyunu iyice kapana kadar..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Sosyal ağlarda paylaş

sam, bu son dediğin bir yerden sonra bb etki etmiyor lafını anlamadım.

zira oyunu singleda cheatle, olayları filan anlamak için oynadım. sonsuz para, sonsuz military, diğer devletlerden çok üstün bir tech, bb aşmış durumda, avrupa'nın yarısı benim. ama yine de tüm devletler periyodik olarak savaş açma durumunda. eh tabii ki cheat olduğu için bir şey yapamıyorlar ama yine de savaş açıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...