burcc Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir konuda danışmak istiyorum. Şimdi, benim kardeşim ABD/San Fransisco'da 1 yıllığına dil eğitimi alacak çok büyük bir ihtimalle. Kendisi şehri epey araştırdı ve hoşuna gitti. Yine de emin olamadığı için benim de biraz araştırmamı istedi. Açıkçası, bu tip konularda en yararlı bilgiyi forum tarzı sitelerde insanlara danışarak alabileceğimi düşünüyorum. Bu sebeple, San Fransisco hakkında bilgisi olanların görüşlerini merak ediyorum. Her türlü konuda olabilir. Şehiriçi ulaşım, yaşam, pahalılık, eğlence, iklim vs. Bir de en önemlisi, part-time çalışabileceği yerler var mıymış öğrenciler için? Şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Ogrenciler sadece okul icinde parttime calisabilir. Ancak senin sorunun asil cevabi, kacak olarak disarida is bulmasi kolay. Yalniz "kacak" lafi gozunu korkutmasin, cok kisi var oyle yapan. SF guzeldir, cok tatlidir, tam yasanilacak yerdir. Eglenirsin; cifteyle sokaktan gecen hipsterlara ates edersin. Saka bi yana, eglenceli sehirdir. Yalniz epey bi hippi vardir. Fiyatlar... Ya ucuzluk pahalilik bunlar karsilastirmali seyler. NY'a, LA'e gore ucuzdur. Bilmiyorum sorunu yanitlar mi... Araban olmasi isini cok kolaylastirir. Yoksa muhtemelen okula hapsolur kardesin. Naaparsa yapsin, illaki disari ciksin, dersler ne kadar agir olursa olsun. Hayati gorsun orda yani. Insanlarin neden ve neyle mutlu olabileceklerini anlasin (mutlu olmak icin illaki ABD'de olmak veya para veya uyusturucu/alkol gerekmiyor). Bu okuldan cok daha fazla isine yarar onun --ki SF bunun tam yeri. Ota sarmadigi surece cok guzel bi sene gecirir kardesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Çok fazla yokuş ve çok fazla eşcinsel var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 off sokuş okudum sdfsdfsd bide fay hattı var demi orda ünlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 ilk hipilerin cıktıgı memleket OOoOOoOLEY LEYLALAL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burcc Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Eklemek isteyenler olursa, hiç çekinmesinler. Her türlü bilgi işimize yara. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Illinois'de öğrencileri çalışması serbest diye biliyorum. Diğerlerinde dendiği gibi okulda çalışabiliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Bilmiyorum oyle mi ama Illinois'de napacaksiniz? Allahin unuttugu yerde sen is bulabilirsen bul demisler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2009 chicagoda belki, gotunuz donar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Haziran 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2009 if you are going to san fransisco... saçına çiçek taktığına emin ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2009 1 hafta kaldım. istanbul'un düzenli ve temiz versiyonu diyebilirim. hani istanbul gibisi yok deriz ya, aslnda var. ben bunu gittiğimde gördüm. çok ilginç, hakkaten bir çok yönüyle bana istanbul'u hatırlattı. tramvayı, köprüsü, barlar sokakları, deniz kenarında yürüyüş yapmak vs vs. ben yapamadım ama oradayken alcatraz'a bi gider zaten, gg'i boydan boya bi kere yürüsün bol bol foto çeksin, çok güzel manzara. geceleri de barlar sokağı tarzındaki mekanlara aksın. çok çok güzel bi yere gidiyor kardeşin. bu arada yukarda araba lazım olur demiş bir arkadaş ama otobüsle çok çok kolay her yere ulaşabiliyorsun. ben ki hiç bişe bilmiyorum, arkadaşın ertesi gün sınavı vardı bi gece tek başıma çıktım, gideceğim 2-3 mekan seçtim, google maps ile hangi otobüslerle gidilebileceğini çıkardım. çıktım 2-3 ayrı yere gittim takıldım 2-3 saat. gerçi sonra geri dönüşte elimdeki kağıtları kaybettim, otobüslerin de saatleri seyrekleşiyor baya o yüzden taksiye bindim ama olsun :D kısacası çok güzel bir yer. orada iş imkanım olsa, şu anda yarım saatte valiz hazırlayıp giderim o derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 iyide sen gezmeye gitmissin yasamaya degil. walmarttan alisveris yaptiktan sonra o torba yiginiyla otobuse binmek istemezsin. Valiz toplayip gitme dusuncene gelince, davulun sesi uzaktan hos gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burcc Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 bilmiyorum, benim de danıştığım kim varsa şehiriçi ulaşım oldukça iyi diyor. En azından San Fransisco hakkındaki yorumlar genel anlamda olumlu yönde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 toplu taşıması çok iyi valla. dediğim gibi otobüsle hiç bilmeyen biri bile google maps ile gidebilir istediği yere. otobüslerin aralarındaki zaman da kısa metro var feribot var tramvay var var oğlu var yani. sorun çekeceğini sanmıyorum arabasız. zaten gidince kendisi karar verir. los angeles gibi diil yani. mesela los angeles'ta araban yoksa sıfırsın diyebilirim rahatlıkla. san francisco'da ise böle birşey yok kesinlikle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wEll Mesaj tarihi: Haziran 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2009 San Fransisco'ya giden bi kaç arkadaşım oldu. Ve gitti :D gelmediler yani bir daha. nasıl bir şehir orası cidden merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2009 hippi mippi kalmadı yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 burcc said: Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir konuda danışmak istiyorum. Şimdi, benim kardeşim ABD/San Fransisco'da 1 yıllığına dil eğitimi alacak çok büyük bir ihtimalle. Kendisi şehri epey araştırdı ve hoşuna gitti. Yine de emin olamadığı için benim de biraz araştırmamı istedi. Açıkçası, bu tip konularda en yararlı bilgiyi forum tarzı sitelerde insanlara danışarak alabileceğimi düşünüyorum. Bu sebeple, San Fransisco hakkında bilgisi olanların görüşlerini merak ediyorum. Her türlü konuda olabilir. Şehiriçi ulaşım, yaşam, pahalılık, eğlence, iklim vs. Bir de en önemlisi, part-time çalışabileceği yerler var mıymış öğrenciler için? Şimdiden teşekkürler. Sehir olarak cok guzel, ama cok pahali mekan. Eglence bakimindan muhtesem ama. Is teklifi gelse saniye dusunmem ziplarim direk, o kadar cok seviyorum SF'yi. Part-time calisacak yer her yerde bulursun kacak muhabbetine gireceksen. Benim tavsiyem dil okulu icin Sacramento. San Franciscoyada yakin sayilir. Cok daha ucuz, ve daha sakin bir yer oldugundan cok guzel cevre yapar daha cabuk ogrenir ingilizceyi. AMa SF'deki eglence gece hayati vs bulamazsin.Daha detayli bilgi istersen pm at anlatayim uzun uzun. Kisaca ogren ingilizceyi daha sakin bir sehirde, sonra git sf'ye yerlestir benim tavsiyem. Hastasiyim SF'nin. Bu arada D.C.'de yasiyorum,D.C. falan dusunurseniz yardimci olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 eğer vizesi izin veriyorsa kampüs dışında bulunan yerlerde de çalışabilir ancak dil eğitimi almak için gidiyorsa verecekleri vize muhtemelen okulda çalışmasına olanak verecektir. okulda çalışırken saati 7-12$ arası bir miktar para kazanacaktır. san fransisco ciddi anlamda güzel bir şehir. civarda da gezilebilecek bir sürü yer var ancak civarda gidilecek yerlerde araba şart gibi görünüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar