Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

X-Com Terror From The Deep

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
strateji olsaydi benim derdim ben de xcom degil su an eu2den bahsediyor olurdum.

bir oyun elementlerinin tamamiyla bir butundur. sizin durumunuz bir element diger bir oyundan daha ileride diye tamamen tartismayi egip bukup ilgi oyunu elestirmek :

apocda sadece savunmada degilsiniz esit sartlardasiniz, size ne yapiliyosa siz de yapabiliyorsunuz.

- tftdde saldirabiliyosun.

o sadece oyunun sonunda marsa ucmak

- tftdde de bir ufoya birden fazla ucak yolluyorsun.
apocda 10 a 10 savasiyorsun ve pasif degil tftddeki gibi

ornekte goruldugu gibi.

apocda atmosfer yok diye nerden cikardiniz bi de ? serinin tumunun sonuna mukemmelen oturan historysi var, tek bir buyuk sehir olmasina kadar hersey hikayeye oturtulmus, post apocaliptik dunya iste.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
lol laf yediğim içime doğmuş olacak ki şu uykulu halimle hiç oynamadığım oyunların başlığına bakasım geldi ilk defa.. :-p

sc'yi ne kadr oynadığım hakkında atıp tutmayı bir kenara koyayım da it came from the desert'a laf yok. atmosfer vs strateji savaşında atmosfer her zaman ağır basar benim için. it came from the desert halen aklımda 15 yıl önce değil de 15 dk önce oynamışım gibi, daha yeni 10 kat vakit harcayarak oynadığım oyunlar o etkiyi bırakmış değil. hatta buna sc de dahildir diyerek beşikten bir şut çekeyim ehe

bu x-com neyin oynamadığım için içimde kalmış oyunlardan biridir, o nedenle bu tartışmayı takip edip hangisi edinmeme ve pikselize grafiklerini çekmeme değer kestirmeye çalışacağım zira şu yeni çıkan aftermath mı ne beğenilmedi pek..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Mesaj tarihi:
once ufo enemy unknown u bulacaksin. basinda xcom eki de olabilir bazen.

sonra xcom : terror from the deep i bulacaksin. expansionudur bir bakima.

sonra xcom : apocalypseyi bulacaksin, adi uzerinde serinin apexi. en iyisi.

bundan sonrakiler cd halinde. apoc da cd ama 40 mb bulunabilir. :

sonra xcom : interceptor var, uzayda fighter savasi simulasyon. atmosfer arayan tftdcilere en cok hitap edecek bu, safi atmosfer oyun.

sonra sadece xcom diye bi fps var, alma.

ufo aftermath ufo enemy unknownun artik kamu mali olmasindan istifade edip bi miktar para cikarmaya calisan bazi tiplerin isi galiba, kotu, edinme.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
eh bunları bulayım da nasıl bulayım bir onu bulsam.. bir kazaa'ya filan mı gelsem?[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 27 Mayıs 2004 03:12 tarihinde demiş ki:
strateji olsaydi benim derdim ben de xcom degil su an eu2den bahsediyor olurdum.

bir oyun elementlerinin tamamiyla bir butundur. sizin durumunuz bir element diger bir oyundan daha ileride diye tamamen tartismayi egip bukup ilgi oyunu elestirmek :

apocda sadece savunmada degilsiniz esit sartlardasiniz, size ne yapiliyosa siz de yapabiliyorsunuz.

- tftdde saldirabiliyosun.

o sadece oyunun sonunda marsa ucmak

- tftdde de bir ufoya birden fazla ucak yolluyorsun.
apocda 10 a 10 savasiyorsun ve pasif degil tftddeki gibi

ornekte goruldugu gibi.

apocda atmosfer yok diye nerden cikardiniz bi de ? serinin tumunun sonuna mukemmelen oturan historysi var, tek bir buyuk sehir olmasina kadar hersey hikayeye oturtulmus, post apocaliptik dunya iste.

Unity Ufo enemy unknown'i belli ki Superhuman level'inde oynamamissin. Daha oyuna basladiginin 10. gunde battleshiplerin gezdigini ve 1 vurusta senin o ucaklari harcadigindan 50 tane yollasanda bosuna oldugunu hatirlatmak isterim. Ayrica Ufo the Enemy Unknown daha cok land-based combat, gene superhuman oynar isen sahet, alienlarin seni nasil harcadigina sahit olabilirsin. Yani Ufo EU da zamanina gore gayet guzel AI ye sahip.

Ama hakli oldugun konu apocalypse'in Ufo EU ya gore daha cok combat optionu ve taktik savasi var dogru, hatta moral adjustmentlar apocalpyse de gayet gercekci (mesela yanan bir binadaki cogu kisi panik oluyor) ama tum dunyanin 1 sehirden olusmasi ve insanlarinda psionic falan kullanmasi biraz bokunu cikarmis olayin, beni hic sarmadi o yuzden. Bi de surekli sehirin uzerinde savas oldugundan haspel kader birkac binayi vuruyosun yanlislikla, yavas yavas butun sehir sana kil kapmaya basliyor. Ama allah icin daha apocaplyse'i superhuman oynamadim belki corporationlarin falan da AI leri degisiyordur daha guzel oluyordur. Beni rahatsiz eden oyunun concepti oldu sadece.

TFTD ise cok nadir olan bir olaya sebep olmus. UFO:EU dan sonra cikmasina ragmen, grafikleri daha igrenc, AI leri daha kotu ve konsepti daha itici. Ayrica oyun direkt UFO:EU nun uzerine yapilmis, UFO:EU da ne varsa aynisinin ismini degistirip su altinda calisir falan demisler. Cok geyik geldi bana, hic sevemedim TFTD'yi o yuzden. Unitynin dedigi gibi yaratiklar da 1900lü yillarin " Katil Kirmizi Domatesler " turu yaratiklarina benziyor.
Mesaj tarihi:
uzun zamandır bakmamıstım

evety untiy benim derdim atmosfer, turkcell reklamlarındakı alıye benzeyen xcom üyeleri, solucanalra benzeyen böcükler hiç açmadı beni.

Foxxdedi sanırım superhumanda oyna diye, emin ol o zaman apoca çok benzer sahneler oluyo, zır zır battleshipler uçuyo, 10 manta 10 ayrı battleship peşinde vs vs. hem öyle minnacık bi şehirde vs değil.

ayrıca TFTDnin esas olayı land combattir ki gerek artifact siteler gerek alien colonyler başka hiçbir oyunda alamayacağım taddadır. AIsine zaten laf yok, mesela her bölümde bir kaç squad leader oluyor, onları harcadınmı aynı turn içinde yaratıklar ciddi cidi beserkliyor. öyle nuamradan da değil direk fırlıyorlar pusu yerinden. ayrıca pusu kurmaları filan da çok sağlam...

bütçe vsvs demişsin, TFTD de transmission resolver yaptıysan orda UFOların ne görevlerle uçtuğunu görürsün. Mesela bazı devletlerle anlaşma imzalamaya çalışıyolar, ufoyu kaçırırsan ertesi ay fundingden çıkıyo o ülke, sen de parasız kalıyosun. Bunu adamların 95te yaptığını düşnürsek APOC binemkaçyıl sonra çıkıp anca iki yeni researh tree eklemiş bi oyun başka bişi diil.
uzn lafın kısası bence TFTD EU açıkları kapanmış, xcom serisinin en über halidir. Apoc ve diğer zıttırıklar tamamen aa bak böyle bi efsane vardı, biraz devam yapalım da para kıralım mantığıyla yapılmıştır.

Aftermathin SSlerine baktım sadece daha oynamadım-össsden sorna - o yüzden yorum yapmıycam
Mesaj tarihi:
Aftermath gayet basarili. Oyunun konusu, alienlarin amaci falan gayet guzel. Atmosfer arayanlara atmosfer de super bence. Her ne kadar TFTD kadar olmasa da..

Arkadaslar. kisisel yorum yapiyorsunuz fakat sanki genel gecer bir dogruymus gibi bahsediyorsunuz. Gereksiz yere laf kalabaligi oluyor bu da.. Sen 10vs10 air-combat i seversin, biri gider desolated ve invaded bir dunyayi kurtarmayi sever, biri sonic cannon `un sesini...

Tamamen gereksiz bir tartisma.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
.. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers ..
Mesaj tarihi:
said:
Foxx, 27 Mayıs 2004 16:16 tarihinde demiş ki:
Unity Ufo enemy unknown'i belli ki Superhuman level'inde oynamamissin. Daha oyuna basladiginin 10. gunde battleshiplerin gezdigini ve 1 vurusta senin o ucaklari harcadigindan 50 tane yollasanda bosuna oldugunu hatirlatmak isterim. Ayrica Ufo the Enemy Unknown daha cok land-based combat, gene superhuman oynar isen sahet, alienlarin seni nasil harcadigina sahit olabilirsin. Yani Ufo EU da zamanina gore gayet guzel AI ye sahip.

ben de bunu anlamiyorum iste nasi emin oluverdin oynamadigimi her levelde ?

sene 95 te tum levelleriyle bitirmistim o oyunu ben ne yapacagiz simdi ? onun uzerine kac defa oynadigimi unuttum, onu birak en zoru haric oynadigin zaman oynamiyorsun sayiliyordu bizim ortamimizda oyunlari .argumanin alakasiz kaldi.

said:

Ama hakli oldugun konu apocalypse'in Ufo EU ya gore daha cok combat optionu ve taktik savasi var dogru, hatta moral adjustmentlar apocalpyse de gayet gercekci (mesela yanan bir binadaki cogu kisi panik oluyor) ama tum dunyanin 1 sehirden olusmasi ve insanlarinda psionic falan kullanmasi biraz bokunu cikarmis olayin, beni hic sarmadi o yuzden. Bi de surekli sehirin uzerinde savas oldugundan haspel kader birkac binayi vuruyosun yanlislikla, yavas yavas butun sehir sana kil kapmaya basliyor. Ama allah icin daha apocaplyse'i superhuman oynamadim belki corporationlarin falan da AI leri degisiyordur daha guzel oluyordur. Beni rahatsiz eden oyunun concepti oldu sadece.

eee maharet zaten o birkac tane binayi yikmadan hava savasini idare edebilmek, ya da yerdeki isleri ... ona gore silah alacaksin.

said:

TFTD ise cok nadir olan bir olaya sebep olmus. UFO:EU dan sonra cikmasina ragmen, grafikleri daha igrenc, AI leri daha kotu ve konsepti daha itici. Ayrica oyun direkt UFO:EU nun uzerine yapilmis, UFO:EU da ne varsa aynisinin ismini degistirip su altinda calisir falan demisler. Cok geyik geldi bana, hic sevemedim TFTD'yi o yuzden. Unitynin dedigi gibi yaratiklar da 1900lü yillarin " Katil Kirmizi Domatesler " turu yaratiklarina benziyor.

ilk actigimda oyunu ta o zaman aynen boyle hissetmistim anlatamadim buradaki tftdci arkadaslara.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
Berk, 27 Mayıs 2004 19:44 tarihinde demiş ki:
uzun zamandır bakmamıstım

evety untiy benim derdim atmosfer, turkcell reklamlarındakı alıye benzeyen xcom üyeleri, solucanalra benzeyen böcükler hiç açmadı beni.

e tftdeki ucuz korku filmi KEREVIT ADAMlari ile BALON DENIZANALARI nasi aciyor o zaman ?

said:

Foxxdedi sanırım superhumanda oyna diye, emin ol o zaman apoca çok benzer sahneler oluyo, zır zır battleshipler uçuyo, 10 manta 10 ayrı battleship peşinde vs vs. hem öyle minnacık bi şehirde vs değil.

hala ayni muhabbet superhumanda oyna. bir tek siz akil ettiniz bugune kadar superhumanda oynamayi sanacak goren.

[qutoe]
ayrıca TFTDnin esas olayı land combattir ki gerek artifact siteler gerek alien colonyler başka hiçbir oyunda alamayacağım taddadır. AIsine zaten laf yok, mesela her bölümde bir kaç squad leader oluyor, onları harcadınmı aynı turn içinde yaratıklar ciddi cidi beserkliyor. öyle nuamradan da değil direk fırlıyorlar pusu yerinden. ayrıca pusu kurmaları filan da çok sağlam...

hangi ai, nesi saglam ? senin adamini bin kilometre odeden her halta ragmen minimum yuzde 90 vurup, senin 100 accuracy kullanan adamlarinin ancak her 2 atistan 1 ini vurabilmesi mi saglam ?

said:

bütçe vsvs demişsin, TFTD de transmission resolver yaptıysan orda UFOların ne görevlerle uçtuğunu görürsün. Mesela bazı devletlerle anlaşma imzalamaya çalışıyolar, ufoyu kaçırırsan ertesi ay fundingden çıkıyo o ülke, sen de parasız kalıyosun. Bunu adamların 95te yaptığını düşnürsek APOC binemkaçyıl sonra çıkıp anca iki yeni researh tree eklemiş bi oyun başka bişi diil.

ufolarin ne gorevle uctugunu bilmek insiyatif mi oluyor ? surekli pasif bir sekilde savunmada oynadigin bir oyunda oyun sonunda bir gemi yapip onunla bir misyona cikip oyunu bitirmekten ibaretken ufo ve tftd, apocda sen de esit sartlardasin dusmaninla demistik, ufolarin ne gorevle uctugunu bilmek mi telafi edecek bu durumu ?

said:

uzn lafın kısası bence TFTD EU açıkları kapanmış, xcom serisinin en über halidir. Apoc ve diğer zıttırıklar tamamen aa bak böyle bi efsane vardı, biraz devam yapalım da para kıralım mantığıyla yapılmıştır.

fox ne guzel demis tftd aynen euya yeni grafik giydirilmis oyun diye. aynen oyle iste.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
sharky, 27 Mayıs 2004 20:09 tarihinde demiş ki:
Aftermath gayet basarili. Oyunun konusu, alienlarin amaci falan gayet guzel. Atmosfer arayanlara atmosfer de super bence. Her ne kadar TFTD kadar olmasa da..

Arkadaslar. kisisel yorum yapiyorsunuz fakat sanki genel gecer bir dogruymus gibi bahsediyorsunuz. Gereksiz yere laf kalabaligi oluyor bu da.. Sen 10vs10 air-combat i seversin, biri gider desolated ve invaded bir dunyayi kurtarmayi sever, biri sonic cannon `un sesini...

Tamamen gereksiz bir tartisma.

e sen niye yaptin ayni seyi ?

herkesin fikri kendine ait zaten, her cumlenin basina kcina 'bence' eklememize gerek mi var.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Eh sen o kadar gazman sekilde saldirdin ki TFTD ye, gaza gelip korumak ihtiyaci hissettim ben de :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
.. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers ..
Mesaj tarihi:
under dogs da free değil başka neresi var[signature][hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum"

bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
Mesaj tarihi:
AI de şöyle bir özellik var, bazen karı koca gelebiliyorlar recruit ederken, eğer iri ölürse diğeri otomatikman moral çöküntüsü geçirip beserk yaşıyo,

bak ünity sen benim şu derdimi anlamadın, adamlar sene 95te ıncını cıncını düşünerek bir oyun yapmışlar; yıllar sonra başka bi ekip teli hakları üzerinden başka bir oyun çıkarmış ama binemkaç yıl sonra çıkmasına rağmen oyuna yeni bir soluk getirememiş bence...

Onca yıldan sonra çok daha über bi personality sistemli bişiler çıkartılaiblirdi...Grafikler için de aynı şey geçerli, adamlar çok güzel lobsterman ler çizmişler. Ayrıca bendeki kitapta yazan hikayesinde ve 2.nin dmeosunda gösterir; marstan bir beam gelir yeraltında bişiler çalışmaya başlar. Lobstermanlerin hallucinoidlerin filan hep dünyadaki biyolojik yaşamla bağlantılı ama mutasyona uğramış hali olması oyuna uhteşem bi derinlik sağlıyo bence. 3. de MC var mı MC ?
Mesaj tarihi:
eu 95 te degil 93-94 arasi cikti hatirladigim kadariyla.

aftermath icin mi diyosun tftd mi diyosun apoc mu diyosun yeni soluk getiremediklerine.

guzel lobsterman cizilmesi degil olay, cizilenin lobsterman olmasi, tum olaylarin silahlara kadar resmen eu ya oturup sadece bir iki ufak degisiklik olmasi tftddeki sorun.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
ohaaa olaya bak: gold edition diye 8 mb'lik bişi indirdim galiba içinde enemy unknown, terror from the deep ve apolacalypse hepsi birarada var. üşengeç bünyeme ilaç gibi geldi valla. kazaa'dan aratın software diye x-com'u çıkıyor.. bakayım neymiş ne değilmiş şimdiii..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Mesaj tarihi:
lol o kadar manual'ı okudum okudum sonra aklıma "ulan bi çalıştırsana belki bozuktur" düşüncesi dank etti manual'i bitirince, açtım ki grafikler birbirine gitrmiş hiçbişi okunmuyor anlaşılmıyor filan. indirmeyin bu dosyayı, yanlış öneri.. :-p

bakınmaya devam edeyim, manual'i okudum da yanıyorum vaktinde oynamadığıma. p-75'i ilk aldığımda bestseller listelerinin tepesindeydi bunlar, o vakit alıp oynamak varmış.. :hmm: merak da etmiştim hani..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Mesaj tarihi:
eeeh be kardeşim kompetıbıl kompetıbıl diye pc kullanıyoruz gel gör ki 10 yıllık oyunu oynayamıyorsun ışık hızında çalıştığı için..

ya kardeşler nasıl yavaşlar bu meret, gemiden adamları indiremiyorum ki, ekranın köşesine değdi mi imleç çeyrek saniye sürmüyor haritanın siyah ucuna değmesi. hızdan bile şikayet edeceğimiz günleri gördük ya.. :-p

özetle şimdi nasıl düzeltiyoruz bu olayı?

ekleme: neyse cpukill diye bir program buldum bakalım işimi görecek mi..

enemy unknown'u buldum indirdim takır takır çalışıyor lakin ille sorun olacak ya, müzik ve ses yok bunda da. config monfig düzgün ayarladım ama herhalde bişiyi unutuyorum, muhtemelen beni komik duruma düşürecek ufak bir ayrıntı olsa gerek.. hmm..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.

[Bu mesaj Sam tarafından 28 Mayıs 2004 07:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
yanlış batch dosyasını çalıştırmışım tahmin ettiğim üzere. cpukill de iğrenç bişi çıktı, onun yerine scroll hızı ayarı varmış o çözdü olayı..

eu süpermiş, bütün gün oynadım. keşke 95'te filan oynasaymışım.. :hmm: squad based combat bugün neyse o gün aynısını koymuşlar resmen, helal olsun.. atmosferi de cabası.. ah şu başparmak büyüklüğünde 5 pikselden oluşan sprite kafaları olmasa..

ekleme: intro'daki minigun sahnesini görünce yüzüme kocaman bir gülümseme yayıldı.. :-p tahmin edeceğiniz üzere auto-cannon favori silahım oluverdi.. 8-) tabii sadece 3 mermilik burst biraz bozuyor ama olsun..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.

[Bu mesaj Sam tarafından 28 Mayıs 2004 20:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
oyunu buldum
kurdum
başladım oynamaya mission larda alien lara turn verince
nedense oyundan cıkıyor
bi görev tamamlaya bildim digerlerinde port attack mesela
ilk round da oyundan cıkıyor
bi sorun var anlamadım
herhangi bi update halleder mi acaba deneyecegim simdi version update yapıcagım ama sinirim bozuldu o kadar bul heves et
bilgisayar korkuyor bence
  • Yeni Oluştur...