Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mehmet Topuz Fener'e ...

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

Baggio said:

sinad said:

Siz hala bonservisi alınca adama her istediğinizi yaptırabileceğinizi sanıyorsunuz.

Valla sen de bonservisi neredeyse kaldıracaksın. Bonservise sahip olan kulüp önceliklidir, istediği kulüple anlaşır, onun anlaşması halinde futbolcuya söz düşer anca. Bu kadar basit. Sözleşmesinde 6 aydan fazla süre olan futbolcu öyle kafasına göre önden anlaşıp da kulübe "satıcaksın beni bunlara artık" diye diretemez. İstekte bulunabilir ama bu "hak" değildir.

Aksi haller nelerdir; adamı fahiş fiyattan satmaya çalışırsın, bütün teklifleri reddedersin falan, anca öyle haksız çıkarsın. O zaman da hem adam senin takımında düzgün oynamaz, hem isterse FIFA'ya başvurabilir, hem de 6 ay kala bedava gider bakakalırsın. Onun için çoğu kulüp yapmaz bunu.

Ben de bugün bu topiği gördüm de okumadım girip, sonra arabayı servisten aldım geliyodum, haber çıktı "transferi arap saçına dönen Topuz FB'de" diye, merak ettim girdim şimdi ki neler dönmüş :p O topuz dönüp dolaşıp yanlış yere girerse ona eğlenirim esas, bakalım.

Adamın 5yıllık sözleşmesi var. Daha 1.yılı şehirde ki barları beğenmedi gidecek istanbula.
Menajerine haber salar bana kulup bul diye.
Menajer kulubu ayarlar.
Futbolcu kendi kulubune ben oynamak istemiyorum böyle bir teklif var buraya gitmek istiyorum der.
Kulupte oynamak istemeyeni bizde tutmayız der alır parasını gönderir.

Kulup ve futbolcu anlaşamaz ise araya fifa girer.
Futbolda hukuk daha çok futbolcudan yanadır.Şimdi kuluplerin en şikayetçi olduğu noktalardan biride budur.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:

Baggio said:

sinad said:

Siz hala bonservisi alınca adama her istediğinizi yaptırabileceğinizi sanıyorsunuz.

Valla sen de bonservisi neredeyse kaldıracaksın. Bonservise sahip olan kulüp önceliklidir, istediği kulüple anlaşır, onun anlaşması halinde futbolcuya söz düşer anca. Bu kadar basit. Sözleşmesinde 6 aydan fazla süre olan futbolcu öyle kafasına göre önden anlaşıp da kulübe "satıcaksın beni bunlara artık" diye diretemez. İstekte bulunabilir ama bu "hak" değildir.

Aksi haller nelerdir; adamı fahiş fiyattan satmaya çalışırsın, bütün teklifleri reddedersin falan, anca öyle haksız çıkarsın. O zaman da hem adam senin takımında düzgün oynamaz, hem isterse FIFA'ya başvurabilir, hem de 6 ay kala bedava gider bakakalırsın. Onun için çoğu kulüp yapmaz bunu.

Ben de bugün bu topiği gördüm de okumadım girip, sonra arabayı servisten aldım geliyodum, haber çıktı "transferi arap saçına dönen Topuz FB'de" diye, merak ettim girdim şimdi ki neler dönmüş :p O topuz dönüp dolaşıp yanlış yere girerse ona eğlenirim esas, bakalım.

Adamın 5yıllık sözleşmesi var. Daha 1.yılı şehirde ki barları beğenmedi gidecek istanbula.
Menajerine haber salar bana kulup bul diye.
Menajer kulubu ayarlar.
Futbolcu kendi kulubune ben oynamak istemiyorum böyle bir teklif var buraya gitmek istiyorum der.
Kulupte oynamak istemeyeni bizde tutmayız der alır parasını gönderir.

Kulup ve futbolcu anlaşamaz ise araya fifa girer.
Futbolda hukuk daha çok futbolcudan yanadır.Şimdi kuluplerin en şikayetçi olduğu noktalardan biride budur.

5 yıllık sözleşmesi olan adam öyle sıkılınca gidemez çat diye biyere .
Sosyal ağlarda paylaş

eagle_dnz said:

eğer kayseriyle bjk arasında bilmediğimiz bir anlaşma olmadıysa bjk fifaya gitsin istediği kadar haksız çıkar

+1

eğer o kadar lafı ettikten sonra tıpış tıpış gider de fenerde oynarsa kişiliksiz bir adam olarak türk futbol tarihine geçer.

gerçi türk futbolu kişiliksiz adam dolu ya neyse.
"kefen giyerim xx forması giymem"cileri de biliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:

Sen söyler misin o zaman adamı napıcaksın ?

ya ben zaten ohhhh nası çaktık bjkye aldık mehmeti modunda değilim açıkçası bunlar olunca almama taraftarı oldum başta üzülmüştüm gitti diye ama bilmiyorum zararlı olacak gibi geliyor gereksiz düşmanlıklar gereksiz tartışmalar
Sosyal ağlarda paylaş

benim fenere bi kıllığım yok ki profesyonel herkes istiyorsa kapıcak tabi hakkı. Geçen sene kazım da salak kadın bi yönetici vardı Gülsen Arsel mi ne aptal gibi çıktı kazımı aldık şöyle böyle dedi ertesi gün kazım fenere imza attı rezil olduğumuzla kaldık.
Sosyal ağlarda paylaş

Hukukçular Bir transferin gerçekleşmesi için hem kulübün hem futbolcunun rızasının olması gerekirtiğini belirtti.. Dolayısıyla Mehmet Topuz “ben şu takıma gitmek istiyorum” diyerek kulübü ikna olmadan bir transfer gerçekleştiremez. Ancak aynı şekilde satılan bir mal olmadığı için herhangi bir kulüp herhangi bir futbolcuyu “ben senin bonservisini falanca kulübe verdim, gitmek zorundasın” şeklinde zorlayamaz. Dolayısıyla eğer Beşiktaş, Kayserispor’la anlaşamazsa ya da Fenerbahçe Mehmet Topuz’u ikna edemezse Mehmet Topuz kulübüne döner ve orada futbol yaşantısına devam eder. Mehmet Topuz, Beşiktaş’la yaptığı ön anlaşmada muhtemelen “Siz kulübümle anlaşırsanız ben Beşiktaş’ta oynamayı kabul ediyorum” dediği için bu anlaşma geçersiz sayılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Aziz Yıldırım: Demirören, Mehmet Topuz'u çok istiyorsa beni arasın

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Kartalhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Erce Kaftan'a ilginç bir çağrıda bulundu
Aziz Yıldırım: Demirören, Mehmet Topuz'u çok istiyorsa beni arasın

Mehmet Topuz'un bonservisini Kayserispor'dan aldıklarını vurgulayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Biz herşeyi etik kurallara göre yaptık. Mehmet Topuz'un bir kere Kayserispor'la sözleşmesi var. Gittik kulübünden istedik ve anlaşmaya vardık. Bonservisini de aldık. Beşiktaş Mehmet Topuz'la nasıl anlaşabilir ki buna aklım ermiyor. Bu futbolcunun 2010 yılına kadar sözleşmesi var. Beşiktaş'ın yaptığı bir kere etik değil. Biz Kayserispor'la her konuda anlaştık. Mehmet Topuz'la da görüştük o da bize hak verdi. En kısa zamanda o da bizimle resmi sözleşmeye imza atacak. Başkan Yıldırım Demirören çok istiyorsa, gelsin benden Mehmet Topuz'un bonservisini istesin. Bu iş bitmiştir. Fenerbahçe camiasına hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Hukukçular Bir transferin gerçekleşmesi için hem kulübün hem futbolcunun rızasının olması gerekirtiğini belirtti.. Dolayısıyla Mehmet Topuz “ben şu takıma gitmek istiyorum” diyerek kulübü ikna olmadan bir transfer gerçekleştiremez. Ancak aynı şekilde satılan bir mal olmadığı için herhangi bir kulüp herhangi bir futbolcuyu “ben senin bonservisini falanca kulübe verdim, gitmek zorundasın” şeklinde zorlayamaz. Dolayısıyla eğer Beşiktaş, Kayserispor’la anlaşamazsa ya da Fenerbahçe Mehmet Topuz’u ikna edemezse Mehmet Topuz kulübüne döner ve orada futbol yaşantısına devam eder. Mehmet Topuz, Beşiktaş’la yaptığı ön anlaşmada muhtemelen “Siz kulübümle anlaşırsanız ben Beşiktaş’ta oynamayı kabul ediyorum” dediği için bu anlaşma geçersiz sayılır.

tamam işte en başından beri söylediğimin aynısı boşuna tahsil almıyoruz :D
Sosyal ağlarda paylaş

erucalavera said:
Biz Kayserispor'la her konuda anlaştık. Mehmet Topuz'la da görüştük o da bize hak verdi. En kısa zamanda o da bizimle resmi sözleşmeye imza atacak

ya adam gibi aktarılmıyor bize olaylar, ya mehmet feci yönlendirildi bjk tarafından ya tam bir koyun herif nereye çekerlerse oraya geliyor...
Sosyal ağlarda paylaş

eagle_dnz said:

sg-1 said:

tamam işte en başından beri söylediğimin aynısı boşuna tahsil almıyoruz :D

e niye bıdıbıdı ediyosunuz o zaman aynı şeyi söylüyorum bende ama sonuçta futbolcu sahada olduğu için futbolcunun oynamama gibi bir avantajı var.
Oynamayan adamıda kulup tutmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya örnek uyduracağım diye paralamışsın kendini, sonra "5 yıl değil 1 yılı kalmış" falan denmiş, tamamen alakasız ve saçma şeyler tartışıyorsunuz şu anda. Birbirinizi kırdığınıza değmez.

Burada şu anda tartışabileceğimiz tek konu; oyuncu FB ile kontratta anlaşmadan bonservis verilebiliyor mu tapu gibi? Yasa nasıl bir bilgim yok, yorum ya da sallamaktan öteye gidip TFF'nin bu konuyla ilgili hükmünü bulan varsa bir şeyler söyleyebiliriz. Koskoca FB ve Kayseri'nin avukatları ve menejerleri bunu bizden iyi biliyordur bence, orası da ayrı.

Onun dışında konuştuğunuz her şey gereksiz şu anda. henüz Topuz FB ile anlaşacak mı, o bile belli değil. Sanki Topuz hiç istemiyor da köle gibi satıldı, şimdi de FB kafasına vurup imza attırıyor gibi atıp tutuyorsunuz, durun hele 1-2 gün de olay ortaya çıksın iyice. Topuz BJK'ye transferi kesin gibi olunca taraftara yaranmak istemiş de olabilir, FB aradan çekilsin diye "doğuştan BJK'liyim falan de" diye BJK de gazlamış olabilir, her şey olabilir yani. Sonuçta profesyonel futbolcu adam ayrıca, belki de gerçekten BJK'lidir ama güzel bir kontrat önerirler, beğenir bizde oynar.

Kontratsız bonservis satışı yasaya uygunsa gerisi önce Topuz-FB arası görüşmelere, sonra da anlaşamazlarsa FB'nin yapacaklarına bakar. Gerisi şimdilik teferruat bariz.
Sosyal ağlarda paylaş

sinad said:

e niye bıdıbıdı ediyosunuz o zaman aynı şeyi söylüyorum bende ama sonuçta futbolcu sahada olduğu için futbolcunun oynamama gibi bir avantajı var.
Oynamayan adamıda kulup tutmaz.

oynamama avantı var ama doğru yollarla mücadele ederse...

senin transfer kuralı konusundaki düşüncen açısından tartıştık biz genelde bu konuda değil ki
Sosyal ağlarda paylaş

eagle_dnz said:

erucalavera said:
Biz Kayserispor'la her konuda anlaştık. Mehmet Topuz'la da görüştük o da bize hak verdi. En kısa zamanda o da bizimle resmi sözleşmeye imza atacak

ya adam gibi aktarılmıyor bize olaylar, ya mehmet feci yönlendirildi bjk tarafından ya tam bir koyun herif nereye çekerlerse oraya geliyor...

2 seçenek var:

1- BJK kayseriyle anlaşacak, topuz beşiktaşa gidecek. yıldırım bu lafı yutacak. topuz lafının adamı olacak.

2- topuz fenerle anlaşacak, fenere gidecek. beşiktaşa kapak olacak. topuz kişiliksiz bir adam olacak.

bu saatten sonra kayseriye dönmez, döndürmezler, seneye bi daha topuzu arayan soran olmaz, bursaspordan antepspordan başka.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...