Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 abi sonuçta sabancı misal bir şekilde yurtdışına kendi bünyesinden öğrenci yolluyor. bu da böyle devam etmekye eğer yurtdışında gönderdiği öğrencilerin başarısı iyi olmasa bunu arkası gelmezdi muhtemelen. Ayrıca akademisyen olmak isteyen mühendisin de ekonomi okuması saçma ama boğaziçinde ekonomi zorunlu çoğu mühendise (ve fizikçilere heh). Okulların böyle enteresan huyları oluyor. Ama ilk iki sene içersinde derslerin %70i zaten (misal mühendislik ve fen edebiyat için) ortak. Dönem başına 1er tane bölümüne özel ders alsan 4 tane falan ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Abi ekonomi okuması nasıl saçma? Herkesin hayatında bir miktar ekonomi bilgisine ihtiyacı oluyor, ister amele ol ister genetikçi yani. Ameleye vermiyorlar ama, değerini bilmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 abi adam istiyorsa yani içinde kültürlü olmaya dair bir istek varsa alır ekonomiyi. ekonomiyi istemeden küfrede küfrede alan adama ne faydası var. bence herkesin de bir miktar fizik bilmesi lazım hayatta çünkü bir çok şeyi modelleme yeteneği veriyor ama fiziği küfrede küfrede alan adam zaten o yeteneği kazanmaz fizikten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 bizdeki sistemle ilgili en büyük yanılgı okulun "tercihinizi 2. senenin sonunda yapacaksınız" cümlesini çok sık kullanması ama pratikte bunun böyle olmaması. 2. sınıfın başında hangi fakültede olacağına kesin karar vermen şart, artı bölüm olarak da 2 ye indirmen lazım kafandakileri. tabi 4 yılda bitirmek istiyorsan resmi olarak evet 2. sınıfın sonunda okuyacağın bölümü belirtiyorsun ama aslında herkes 2. sınıfın başında bölümüne göre ders alıyor. 2 mühendislik arasında kararsız kalıp ortak derslerle 2. sınıfı götürüp ondan sonra karar vermek çok ama çok zor. programları birbirine yakın olan 2 bölüm olması lazım bunu yapabilmen için çünkü diğer türlü sene kaybetmeden bunu başarmak dönem başına 6 sayısal ders(mühendislik dersi) gerektiriyor ki bunu hakkıyla yapabilecek insan sayısı çok çok az. ben cs-meka arası kararsızdım 2. sınıfın başında. ders programı yaptım hani 1 dönem daha göriyim dersleri öyle karar veriyim diye.. ortaya çıkan haftalık program kabus gibiydi..denenebilirdi gerçi ama onu göze alacak kadar kararsız değildim cs-üretim arasında kararsız kalıp 2. sınıfı bu kararsızlıkla götürmek mümkün yapan var, meka-ee de olabilir onu okuyanlar söyler daha kesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eight Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Arkadaşlar okula öğrenci alımı her yıl devam ediyor. Öss ye girip siz de aramıza katılabilirsiniz isterseniz bu kadar ağlamaya gerek yok gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 İlk yazdığın gerekli ilgiyi görmeyince tekrar etme gereği mi duydun? sabancı üniversitesinin sisteminin neden iyi olduğuna dair herhangi ikna edici bir bilgi vermiş olmuyorsun tam tersine insanları sabancı üniversitesinden soğutuyorsun bence bu söylediğini iki kere üst üste tekrarlayarak. Söylediğin de hatalı zaten. Ya ÖSSnin her zaman çok adaletli bir sistem olduğunu ve her çalışanın burs alabileceğini (ki sabancının bir bust kontenjanı olduğunu düşünrsek her şekilde herkesin burs alması mantıksız) ya da herkesin doğuştan zengin falan olduğunu düşünüyorsun herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Bir SU mezunu olarak: Bolum secme sistemi cok guzel, zaten yeteri kadar tartisilmis, kesinlikle olmali. AMA OSS gibi 2 milyon insanin hayatini belirleyen bir sinavda firsat esitligi olmak zoruda. Ve Sabanci'nin fakulte tercih kisminda cidden bir firsat esitsizligi var. Ilk olarak, 2 adet TM ile alan fakulte var, Faculty of Management ve Faculty of Arts and Social Sciences. Ikisi de TM, ikisinin de ayri kontenjani var, ayri burs kontenjani var. Ve Sabanci yazan HER insan ikisini de yaziyor, cuku FMAN'in puani FASS'ta daha yuksek, FMAN'i burslu yaziyolar once, sonra FASS'i burslu yaziyolar, sonra eger para vermek istiyorlarsa FMAN parali ve FASS parali. Bu salak bi sistem. Ikincisi de, sistemde soyle bir acik var: muhendis olmak isteyip sayisal universite hazirligi derdi cekmek istemeyen (TM FM ye gore cok daha kolay bir puan turudur -uniden degil uniye hazirliktan bahsediyorum sianvdan falan-) ve sabanciya girmek isteyen bi kisi, TM'den hazirlanip Sabanci'ya girip muhendis olabiliyor. Ve bu durumda gercekten TM'ci bir adamin kontenjanini, belki de bursunu yemis oluyor. Bence, Sabanci'nin bolum sistemi aynen kalmali. Fakat bu olay fakulteler arasi gecisi kapsamamali (daha dogrusu puan turleri arasinda diyelim). Girdigin fakultede kalmalisin kisaca. Ha muhendis diye girip SPS'ci cikanlar yok mu, var. Hallerinden de cok memnunlar ayrica, boyle bi sanslari olduguna surekli dua ediyolar. Ama bu bir firsat esitsizligi ve her uni boyle bir uygulamaya gecmeden de yapilmamasi lazim adil bir universite yerlesimi icin. Altini ciziyorum, bolum degil fakulteler arasi gecisten bahsediyorum. Cozum, Sabanci'nin genel bir havuza alim yapmasi, tercihen lise'de puan turu olayinin ortadan kalkmasi. Veya en azindan FMAN ve FASS alimini birlestirsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Ya iyi de Boğaziçi Üniversitesi'ndeki kaliteli hocalardan eğitim alan öğrenciler de ayrım o zaman. Neden Sütçü İmam'dakiyle aynı eğitimi almıyor? Çok yüğksek puan yapanlar veya zengin olanlar SU öğrencisi olabiliyorlar. Mevcut sistemi de çok iyi bir sistem. Ülkenin geleceği için de iyi. Saçmalık olur değişim olması.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Yazildi mi bilmiyorum da ozetleyeyim bu arada 1. sinif her ogrenci icin ayni, temel uni dersleri. mat, natural sciences, history (inkilaplar gibi), social and political sciences dersi, turkish language & literature, english (business & research english tadinda daha cok, ing dfegil de ingilizce sunum, makale, arastirma falan ogretiyo) 2. sinifta basliyorsun bolum derslerini almaya, burada 2, hatta 3 bolumu ilk donem bir arada goturebilirsin. ornegin: computer science, mechatronics, microelectronics ayni anda gider, biraz zorlar gerci ama gider yani. 2. donemde kararini vermis olmalisin ama, cunku bolum dersleri cogaliyor artik, okulu uzatirsin obur turlu. 3. ve 4. sinif komple bolum dersi. Ve bunlar haricinde 4 adet fakulte disi ders almak zorundasin, bir muhendis sanat, isletme fln almak zorunda yani. bir adet humanity dersi zorunlu. SPS'ten law & ethics zorunlu. Ve 4. sinifin son donemine baslamadan once her saniye bolum degistirebilirsin. benim bi arkadasim 4. senesinde CS'ten elektronige gecti, okulu 3 sene uzadi ama asiri mutlu adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 nileppezdel said: Ya iyi de Boğaziçi Üniversitesi'ndeki kaliteli hocalardan eğitim alan öğrenciler de ayrım o zaman. Neden Sütçü İmam'dakiyle aynı eğitimi almıyor? Çok yüğksek puan yapanlar veya zengin olanlar SU öğrencisi olabiliyorlar. Mevcut sistemi de çok iyi bir sistem. Ülkenin geleceği için de iyi. Saçmalık olur değişim olması..yuh ne alaka. ben sinavdan bahsediyorum. sinavla onu hakediyor, alicak tabi. sinava giristeki esitsizlik abi benim bahsettigim. bu arada sutcu imam gayet guzel bi uni joscelin'in kalbini kirmaya hakkin yok =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Diğer FM'ci de akıllı olsun o zaman TM seçsin çok çalışsın burs alsın gelsin yani. Pozitif eşitsizlik ayrıca bu. Bizim seviyemize çıkmaları gerekiyor bizi aşağı çekmeleri değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 oo ... da var safdçü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Penthesilea said: Cozum, Sabanci'nin genel bir havuza alim yapmasi, tercihen lise'de puan turu olayinin ortadan kalkmasi. Veya en azindan FMAN ve FASS alimini birlestirsinler.evet şu bahsedilen durumda bir aptallık var orası açık. mdbf ile ilgili yine şöyledir böyledir denilebilir, ama ssbf ve ybf'nin farklı farklı puanları olması baya saçma öss gibi tercih yapılan bir sistemde. yine de, isterse öss'de net yapmadan girilecek şekilde bir bug bulunsun, fakülteler arası geçişin kalkmasına karşıyım. ama o dediğin çözümün sağlanabilmesi de ideal olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Horizon said: Sistem genelde olmayıp sadece sabancı üniversitesinde olursa bence de adaletsizliktir. Bana göre olması gereken her üniversitede bunun uygulanması. Bazı öğrenciler kazandıkları bölümleri okurken "büyük hata yapmışım" kıvamına gelebiliyorlar. Bu durumda iş bitmiş olmadan farklı bölüme geçebilmeleri güzel olur. adaletsizlik yok, sabanci zaten fazlasiyla burslu ogrenci okutan bir okul. yok kontenjani kisitlayinca magdur olan gene burslu okuyacak olan ogrenciler. dokunmasinlar hic. her yerde olmasi da imkansiz, zira trendlere gore ve puanlara gore secim yapan bir ton mal bebe var ulkemizde. onlari tekrar yerlestirmek cok zor. anca butik universitelerde uygulanabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 @penth fass fman alımındaki mallık doğru ya farklı puan türünde alacaklar ya da tek kontenjan olup aynı puan türünde alacak ama mantık olarak herkes bunu bu şekilde yazacağı için taban puanlarda da çok ciddi bir fark olmayacak hatta 2007 girişliler için 5 puanlık bir fark varmış diğer yandan fm'ci adamın tm puanıyla bursu girmesi olayı öss'de sistem değiştiği için çok daha zorlaştı çunku 2. bölümde edebiyat çözmesi gerekiyor tm puanının yüksek çıkması için o da pek mümkün değil. liseden itibaren tm'ci olup sabancı'da mühendislik okuyan adam da kimsenin hakkını yemiyor. aynı mantıkla bakarsan her fakulte/bolum değiştiren birilerinin hakkını yiyor o zmn!? fakulteler arası geçişi kapatmak demek sabancı sistemini kapatmak demek. ztn fakulte içinden geçiş her üniversitede var ama kontenjan ve kaynak yetersizliğinden dolayı not ortalamasına göre insanlar geçebiliyor. sabancıda bu noktada kaynak sıkıntısı olmayacağından sınırsız kontenjan ve dolayısıyla not ort. gerekmeyecek bir yatay geçiş.. sonuç olarak önerdiğin şey yök'ün önerisinden farklı değil fırsat eşitliği de olmak zorunda değil çünkü ortak müfredat ve eğitim seviyesine sahip olma zorunluluğu liseye kadar... öss'nin her noktasında eşitlik varmış gibi sabancı fazla hak tanıyor indirin aşağı mantığı kadar saçma bir yargı olamaz. öss'de eşit tek şey herkese eşit sayıda soru ve süre veriliyor olması gerisi eşitsizlikler dünyası. sınava girdiğin yerden tut, çalışırken aldığın eğitime, sağlanan olanaklara vs vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 fass ve fman olayi tamamen İŞLETME İYİ, GÖRSEL SANATLAR KÖTÜ tribinden farklı puanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 http://www.universitemedokunma.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Ben böyle bi olay bilmiyorum ya, salak salak imza kampanyası trolleyen insanlar ne elde ediyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 edit: anlamamışım:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 imza atanlar arasında kereste sektöründen genç sabri, madenci şahin k gibi isimler vardı, onlar kastedildi galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Muhammed, Yusuf İslam, Yusuf Ziya Özcan, Bamya Aydoğmuş, Fatih Ürek, Paul McCartney, Barack Hussein Obama, Washington Post, İ. Melih Gökçek 'de destek veriyorsa ne ala :) Kastettiğim bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 dincilerin gerizekali oldugunun orneklerinden eleman kafasini seccadeden kurandan kaldirip internet sitesine bakip sistemi okusaymis. kul hakki alin teri yeniyor edebiyati yapiyor bir de. okuldan biri mail atmis adama duzgun duzgun, net lameri gibi capslock acik cevap vermis herif ya saka gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 abi vakit troll mağrası zaten ne ciddiye alıyosunuz lan adamları nahanda resmen böyle FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU http://img98.imageshack.us/img98/7996/1225989337841vr4.jpg olmanız için yazıyor o yazıları sallamayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 tamam da ayni insan çöplüğünden insanlar her yerde, gelip ayni edebiyati yapiyorlar. sanane kardeşim arastirsaydin sanki gizli sakli dolaplar donuyor havalari sanki diploma parayla satiliyor tripleri. paran varsa girersin, parayla cikamazsin. paran yoksa cok calisirsin bursla girersin. calisicak kafan yoksa da git berber ciragi ol, basarisiz genlerini de gelecek nesillere aktarma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 adamin tipinden igrenclik akiyo zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar