Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKP vs AK Parti

Wispy

Öne çıkan mesajlar

"AKP’nin belde belediye başkanlarıyla Ankara'daki Altınpark - ANFA Salonu'nda bir araya gelen partinin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim partimizin kısaltılmış adı AK Parti’dir, AKP değil. AKP diyenler, ne yazık ki demokratik noktadaki etik kurallara uymadan, siyasi etiği hiçe sayarak, bunu edep dışı söylemektedirler, bu kadar açık ve ağır söylüyorum,” diye konuştu."

Ya eğer yanlış biliyorsam düzeltin, Adalet ve Kalkınma Partisi değil mi partinin resmi adı ? Bunu kısaltması nasıl AK Parti oluyor zaten hiç akıl sır erdiremiyordum. TS Kuvvetleri, ME bakanlığı, Mİ Teşkilatı, TS Enstitüsü, PT Teşkilatı mı deniyor ?

Bu AK Parti kısaltması bana zaten biraz psikolojik olarak insanların bilinçaltına oynayıp "aklamaya" yönelik gibi geliyordu. Şimdi partinin AKP değil de AK Parti olduğunu söylenmesi, hatta AKP diyenler dombilidir denmesi saçma geldi biraz.

Türkçe'de bir söz öbeğinin kısmen kısaltılıp diğer kelimenin uzun olarak tellaffuz edildiği bir kısaltma mevcut mudur, merak ettim ?
Sosyal ağlarda paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi ni AK Parti olarak kısaltmak saçma baya. Ya komple kısalt, AKP de, ya da AK kısmını kısalt AK Partisi de yani, AK Parti ne?
Hı, biz bilinçaltına oynayıp ismimizi aklamak üzerine AK Parti koyduk, Adalet ve Kalkınmayı da isme uysun diye kaba etimizden uydurduk diyolarsa tamam.

Bunlar ne mezunu acaba? Matematik 0, dil bilgisi 0 eheh
Bi de demokratik ve etik nedir biliyomu, yoksa ezberden mi söylüyo merak ettim. Ne alaka lan?
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Tayyip, “Bizim partimizin kısaltılmış adı AK Parti’dir, AKP değil. AKP diyenler, ne yazık ki demokratik noktadaki etik kurallara uymadan, siyasi etiği hiçe sayarak, bunu edep dışı söylemektedirler, bu kadar açık ve ağır söylüyorum.”

Tercümesi: "AK Parti diyerek Sütten çıkmış AK kaşık olduğumuzu insanlara zorlatabiliyoruz. Eğer AK Parti değil de normali AKP derseniz bizi normal parti statüsüne sokarsınız, egomuzu baltalarsınız, yerleştirmeye çalıştığımız overhype'ı azaltırsınız, insanları tehdit ediyorum."
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

adam çıkar bi sürü laf söyler. dediklerini tartışılmasını istemiyorsan bi de uyduruk laf atarsın "akepe değil ak parti" dersin..

tamam

bitti gitti

tall grande venti... bitti gitti :P

ben şahsen

AKePe diyorum --> AKP :) doğrusu budur

@topic açan kişi
Bu arada PTT -> PT Teşkilatı olamaz, çünkü sondaki T telefon zaten :D sonradan değişmediyse

Posta Telgraf Telefon :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...