Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversiteler Gereklimi Gereksiz mi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar hem bildiklerimiz ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmak hemde tartışma ortamı yaratmak için ciddi ciddi soruyorum. KAvga etmeyelimde ne yaparsak yapalım..

Bence ciddi olarak türkiye için gereksiz bir olay üniversite.. Üniversite mezunu arıyoruz diyen bir sürü şirkete bile iyi bir referansla gittiğiniz zaman hiç önemsemiyorlar. HATTA bu iş arama döneminde gördüğüm kadarıyla üniversite önemli değil.. Önemli olan bilgi diyorlar..

Sizce ?[signature][hline]susturamassın beniii
durduramassın beniii
ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah
Mesaj tarihi:
Yelpazeye kısmanın anlamı yok. Tabiiki yönetici olacaksan bence de gerekli. Ama üretici tayfa için tamamen gereksiz.. Ben bunu gördüm..[signature][hline]susturamassın beniii
durduramassın beniii
Mesaj tarihi:
bizimkiler gereksiz
üniversiteye girmeden önce inşaat ile ilgili daha çok şey biliyodum, memlekette inşaatçılık babadan oğula geçen bir zenaat olduğu için sanırım ;)[signature][hline]karakedi, 30 Mayıs 2004 14:28 tarihinde demiş ki:
hayatınızı paylaşmak, sohbet etmek istiyorsanız her akıllı insan gibi forumları kullanın. bir kaç yıl sonra geçmişe bakıp vay be geçmişte bunları yaşamıştık deme şansınız olur.
Mesaj tarihi:
Ben üniversite mezunu değilim. Üniversiteden terkim.. Bunlarda gördüklerim. Yaşadıklarım hiç bir şey.. Referanslarımda çok iyi değil. O yüzden tartışma ortamı açıyorum. Bilsem açmam..

Ama bu kanınında şurdan kaynaklandığını söyleyeyim. Gördüğüm kadarı ile üniversiteden mezun olan arkadaşlarım ve arkadaşlar hemen iyi bir iş 1 milyar para altına araba falan istiyorlar. Ben onca sene boğaziçi odtü itü okudum diyorlar. Oluşan muhabbetler sonucu işverenlerin daha az paraya daha çok iş gücünü tercih ettiklerini görüyorum. Gerekçeyse kriz..

Yani diyorlarki bize referanssız çok para isteyen üniversite mezunu geliceğine referanslı senelerce profosyonel olarak çalışmış adam gelsin. Keşke kriz olmasada daha fazla para verip üniversite mezunu alsak.[signature][hline]susturamassın beniii
durduramassın beniii
Mesaj tarihi:
Benim tartışmak istediğim, türkiye ile ilgili ve olayın.

x + y+ +c +d 'sinde değilim. Ben olayın = ? 'rindeyim..[signature][hline]susturamassın beniii
durduramassın beniii
Mesaj tarihi:
aa olurmu azizim bence hepsini topdan kapatacaksın
hem dergahlar ve tekkeler ne güne duruyor hem hatip eğitimini hem de tabiat ve mahlukatın bilgisini alabilir çocuk

zaten medreseleri kapatmasalardı şu anda insanlarımız karada değil feza da seyirde olurlardı her yere kazerfan gibi giderlerdi. hek ortadoğunun önemli bir merkezi olurduk onlarla bir bütün oluşturup insanlarımıza ve o bölgelerdeki mümin kardeşlerimize daha çok hayrımız dokunurdu

değilmi aziz dostlarım siz cede güzel olmazmıydı?[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir.

Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...

ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki:
Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim.
Mesaj tarihi:
Siz hala artılarındasınız.. Ben hiçbir şey katmıyor demiyorum. Ben terkim diyede konuşmuyorum. Seney bir daha gireceğim sınava. ÖZel mözel birşey yapıcam artık.
Ama siz halen artısındasınız. Bence insanın ufkunu açıyor, bilmem ne falan, çok şey katıyor..

Ama değindiğim nokta pratikte bir şey katmıyor. O anlamda çok gereksiz kalıyor.. Bilgi olarakda bir şey katmıyor. Ama aydın insalar yetiştirerek ülkenni kalkınmasını sağlıyor..[signature][hline]susturamassın beniii
durduramassın beniii
Mesaj tarihi:
Asıl sorun liseden sonra üniversite okumayacakların gidebilecekleri okul eksikliği; teknisyen eksiğimiz var, herkes mühendis, doktor olmak zorunda değil.. mühendis kavramı zaten yanlış anlaşılıyor bizde. İnşaat mühendislerinin yaptığı şantiye şefliğini, çimento dizaynını teknisyenler çok daha iyi yapabilir ama asıl eksik burda... Üniversitelerin gereksizliği değil; meslek liselerinden yetişenlerin devam edebilecekleri uygun okulların olmayışı.. Yoksa üniversite mezunlarına her zaman ihtiyacımız var..

*!We civilize the galaxy !* heHe :)[signature][hline]sadece ölüm ...
Mesaj tarihi:
bnce insanın geleceğiyle ilgili düşüncelerine göre değişir gerekli olup olmadığı..[signature][hline]So many times its hopeless dark and gray
And other times its hope that saves the day!!!

- Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart:
(Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare)
Mesaj tarihi:
Birde olay şu..İşyerleri almıyor. Bırakın normal işi Türkiyede referans olsun diye okadar kıçını yırtıyorlarki iyi bir yerde staj yapmak için. Gerizekalı işverenlerin takındığı tavırlar yüzünden dünya çapında ünlü üniversitelerimizden mezun öğrencilerin (derece yapanları saymıyorum) çoğu işsiz kalıyor. E günümüz türkiyesinde hayatın anlamıda para demek olduğuna pratikte bir şey katmıyor..[signature][hline]susturamassın beniii
durduramassın beniii
Mesaj tarihi:
;Kendi işinizi yapacaksanız çok lazım değil yani para ile tutarsınız gereken muhendis veya doktoru ama birinin yanında çalışacaksanız bence gerekli birşey. Kendi durumumda bir muhendis ile teknisyen arasında ucurumlar oldugunu belirtmem lazım. En basitinden muhendis olan kişinin imza yetkisi vardır, adam yerine konur (yetkili merciye karşı). Tecrube ve bilgi tabiki bir iş için en onemli seydir ama bana gelen isbasvurularında ihyiyacım muhendis ise hiçbir zaman tekniker almam ama tekniker bakarken mühendis bulursam direk gorusmeye alırım. Kısacası ebnce univ mezunu olmak bir fark yaratıyor gireceginiz işte.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Mesaj tarihi:
gerekli...hele ki ad yabmıs vede baya ii bi uni den mezun olursan tum yolların kapıları sana acılır özellıkle ish konusunda.cunku turkıye de ılkokul veya orta okul mesunlarını bırak unı mesunları bıle ısh bulamıyor kı böyle dusunursek cidden ii bi uni gerekli...[signature][hline]|Forever Alone|
|Pyro|
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 02 Haziran 2004 23:19 tarihinde demiş ki:
Birde olay şu..İşyerleri almıyor. Bırakın normal işi Türkiyede referans olsun diye okadar kıçını yırtıyorlarki iyi bir yerde staj yapmak için. Gerizekalı işverenlerin takındığı tavırlar yüzünden dünya çapında ünlü üniversitelerimizden mezun öğrencilerin (derece yapanları saymıyorum) çoğu işsiz kalıyor. E günümüz türkiyesinde hayatın anlamıda para demek olduğuna pratikte bir şey katmıyor..

Ama bu üniversitelerin gereksiz olduğunu göstermez. Ben de hergün kendimi yerden yere vuruyorum (özellikle şu final haftası) la halt yiyecez mezun olunca diye. Sonra televizyonu açıyorum dengesizin biri iki şaklabanlık yapıyo parayı götürüyo, benden genç benden zengin.

Sonra düşünüyo ama insan; onun hayatı beni tatmin edebilir mi diye? Benim için hayır... Bu zevkler ve renkler meselesi gibi.

Şöyle de bir durum var tabii. Buraya belli bir sistemi izleyerek geldik gibi; yani etrafımızdakiler ya üniversite okumuştu ya da okumak istemiş ama başaramamıştı. Kısaca üniversiteye giriş seçimimizi biz yapmamış, bu bize telkin edilmişti. Hayatımın bi kaç noktasında okulla çakışan radikal kararlar verip geleceğimi toptan değiştirebilirdim ama şu an geldiğim nokta burası, her sınavdan sonra ne kadar küfretsem ne kadar dövünsem; stress beni yiyip bitirse de keşke lafını tercih etmiyorum.

Kısacası o istediğin eşitliğin karşılığını böyle bir konuda bulamazsınkanıtlayamazsın.[signature][hline]sadece ölüm ...
Mesaj tarihi:
bazi meslekler universite egitimi gerektirir, mesela doktorluk, bir cok muhendislik dali, vesaire vesaire

ama tabii berber olacaksaniz kalfaliktan da gelebilirsiniz.

soru anlamsiz[signature][hline]templars of steel
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 02 Haziran 2004 23:15 tarihinde demiş ki:
...
Ama siz halen artısındasınız. Bence insanın ufkunu açıyor, bilmem ne falan, çok şey katıyor..

Ama değindiğim nokta pratikte bir şey katmıyor. O anlamda çok gereksiz kalıyor.. Bilgi olarakda bir şey katmıyor. Ama aydın insalar yetiştirerek ülkenni kalkınmasını sağlıyor..

Nasıl yani eksilerinden bahsederek mi gerekli olduğunu ispatlamaya çalışacaklar?

Ayrıca o ikinci cümle nedir öyle? Pratik vermiyor, bilgi vermiyor ama aydın insan yetiştiriyor. Aydın insanlar yumurtadan mı çıkıyor?[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
Hayat görüşünüzü ufkunuzu değiştiriyor. İnsanlarla senelerce beraber oluyorsun. Tek başına kalıyosun. Azcık parayla geçinmeye çalışıyorsun. Gezip öğreniyorsun..

Bilgi dediğim teknik bilgi pek katmıyor.[signature][hline]susturamassın beniii
durduramassın beniii
Mesaj tarihi:
işte saçma salak konu saptıranlar.. neyse kapatalım bu bahsi..

Birde insan kendini zeki zannediyor heralde..

Konu: Okullar açılıyor..
birisi: Aman seni açmasınlarda..
arkadakiler: mughghuppss

konu: üniversiteye girdim..
birisi: şimdi sana girecekler
arkadakiler: mughghuppss

Konu: Çorbaya tuz koydum.
birisi: aman sana koymasınlarda..
arkadakiler: mughghuppss[signature][hline]susturamassın beniii
durduramassın beniii
Mesaj tarihi:
bilgisayarla ilgili tüm bilgimi kitaplardan internetten dergilerden öğrendim, 1 sene programcı olarak çalıştım, şimdi üniversitedeyim (mat-bilg), 3-5 tane bilg mühendisiyle çok uzun diyaloğum oldu, 2 tanesi pointer kullanmadığını ve gerek duymadıklarını iddia etti, koşarak kaçtım, 1 tanesi çok sevdiğim tatlı bir insan, 3 ay civarı beraber çalıştık c++ a bayağı hakimdi ama tam olarak değildi (opengl biliodu ama STL'den haberi yoktu gibin) bayağı bişiler öğrettik birbirimize, 1 tanesi şu anda okulda hocam (yüksek müendis) algoritma bilgisi süfer ama MFC den pek sapmıyor, daha aşağılara inmiyor (ki bence ayıp ediyor).kısacası her biri ayrı bir cinsti.

üniversiteyi terk etmiş bir insan biliyorum ki, tahminen hepinizin bildiği bir şirketin sahibi ve yöneticisi.saçma sapan bölümlerden mezun olup, reklamcılık, metin yazarlığı grafikerlik yapan tanıdığım insanlar var. banka müdürü makine mühendisleri, çook çok iyi programcı inşaat ve makina mühendisleri vs..

kısacası benim düşüncem, üniversite diploması gereklidir, (İş başvurusuna BMW ile gitmek gibin), ancak sadece diplomayı alabilmek için gereken minimum bilgiye sahip, meraklı olmayan, kendini geliştirmeyen kişiler yerinde sayar, ilk işe girdikten kendinizi gerçekten ispatladıktan sonra diplomanız sadece silik bir ayrıntıdır. aha ben bunları tanıdığım 10larca kişiden derledim eksik yannış gördüğünüz bişiler varsa söleyin. [signature][hline]KEDIDIR KEDI !

[Bu mesaj Rahan tarafından 03 Haziran 2004 01:34 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...