Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ne işimiz var elalemin sitesinde

fizban

Öne çıkan mesajlar

ben diyelim sanal reklam şirketi kurdum türkiye merkezliyim. internette sitelere reklam veriyor müşterilerim, deli gibi de para kazanıyorum. kazandığım parayı muhasebeleştiriyorum tabiki çünkü müşterilerim verdikleri paranın karşılığında fatura isteyecek resmi anlaşmalar imzalayacağız şirketleşmişim yani. benim bu gelirimden devlet zike zike vergi alır değil mi? sonuçta ticari bir işlem yapıyorum vergiden muaf olmam için bir sebep mi var? şirketim büyüdü yurt dışına açıldı yabancı firmalarla anlaşmalar yapmaya başladım yabancı sitelere ödemeler yapıyorum. devlet hala vergi alıyor değil mi? karşıdaki anlaştığım firmalar gider olarak gelirlerinden düşüyormu bu reklam giderlerini? düşüyor. para verdiğim firmalarsa gelir olarak kaydedip vergi ödüyor mu(kendi ülke kanunları çerçevesinde)? ödüyor. neden ödüyoruz diye sorma ona kasamam.

şimdi burada youtube ya da adsense için vergi ödenmesi isteniyor. o sitelere giren her kişi bir müşteri. reklamlara tıklanıyor ve firma bundan kazanç elde ediyor. milyonlarca kişi giriyor bu sitelere. senin sayende google anlaşmalı olduğu firmalardan aracılık için komisyon alıyor. sanada belli bir miktar ödemede bulunuyor. youtube da böyle bir şey yok tabi. sonuçta bir nevi ticaret yapmış oluyorsun ve oluyorlar. bu ticaret yapılırken devletin sana sağladığı alt yapıyı kullanıyorsun. ayrıca bu ülkede bulunduğun için elde ettiğin kazançtan gelir vergisi ödemek zorundasın. devlet bunun peşinde. ha diyorsun ki "oyuna katkımız mı var?" en basitinden knight online oyununu oynayanların büyük ama çok büyük bir kısmı türk. milyonlarca dolar ödeniyor bu oyunun firmasına(18-60 dolar arası kişi başı aylık ödenen para, binlerce oyuncu var ortalaması daha fazla olan kullanıcılarda var). bu parayı bu firma bu ülke üzerinden kazanıyor. burada ticari bir faliyette bulunmuş oluyor. vergi ödemesini istemek sanıldığı kadar anlamsız değil. tek bir oyunda bilmem kaç milyon dolar diyorum. adsense ve diğer sanal işlemleri düşünürsek oldukça tatlı bir para birikir ve devlette bunun peşine düşer.

şimdi uzunca yukarıda açıkladıktan sonra gelipte bana vergiyi mi savunuyorsun demeyin. hiç vergi olmasın bana uyar sadece yaptıklarının dayanağını söylüyorum. burada taraf değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

adamın dediğine dikkat edin,gelin burda açın,diyor nesi yanlış bunun,youtubedaki videoların sallıyorum %5-10 u belkide tr den yükleniyor,kendinizi küçük göre göre 50 yıldır bir arpa boyu yol alamadık,çin işine geldiği gibi,iş yaptırıyor youtube a microsoft a v.s biz niye yaptırmıyalım,adam hakaret videosu yayınlıyor,atatürke,atatürkü sevmez dediğiniz,akp iktidarı döneminde youtube a yasak konuyor,hükümette herkeste yargının arkasında duruyor,sonrada vay efendim özgürlük,2 li oynamaya kimsenin hakkı yok!
Sosyal ağlarda paylaş

videoyu bence yükleyen sorumludur, site değil ki zaten öyle bir şeylerde yazıyor.. o zaman biri pati'yede bu tarz yazı yazsın patiyi kapatalım, yarın X sitesine bir şey koysunlar onu kapatalım.. hangi siteye gıcık oluyorsa kapattırır adamlar.. bunun neresi mantıklı? adama yaptırım gerekirken, sen gelip kendi milletini mahrum ediyorsun.. insan haklarını çiğnemekten başka bir şey değil bu..
Sosyal ağlarda paylaş

superwiz said:

adamın dediğine dikkat edin,gelin burda açın,diyor nesi yanlış bunun,youtubedaki videoların sallıyorum %5-10 u belkide tr den yükleniyor,kendinizi küçük göre göre 50 yıldır bir arpa boyu yol alamadık,çin işine geldiği gibi,iş yaptırıyor youtube a microsoft a v.s biz niye yaptırmıyalım,adam hakaret videosu yayınlıyor,atatürke,atatürkü sevmez dediğiniz,akp iktidarı döneminde youtube a yasak konuyor,hükümette herkeste yargının arkasında duruyor,sonrada vay efendim özgürlük,2 li oynamaya kimsenin hakkı yok!

aha ünlem kullanmış bu sefer. yazılarına nokta gelmesi yakındır ha gayret olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Bakan saçmalamış. E ozaman yabancı kaynaklı olup sitesine adsense koyan herkez bunun vergisini ödesin nasıl olur?

İnternet global bir olay. Sen bunu hiç bir nedenle (çocuk istismarını saymıyorum) sınırlayamazsın. Sadece büyük şirketleri engelleyerek küçüklere yol açmış olursun. (ttnet video)

Bunları geçtim Youtube senin ülkende büro açmak zorunda değil ki? Yani illa gelip bir makinada sana mu koymak zorunda. Adamın ticari stratejisine uymuyordur belkide. Sen bunu nasıl bahane olarak gösterebilirsin ki? Facebook myspace vb heryeri kapatın ozaman..
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:

bakan tr.youtube.com falan dememiş ki.. nerden çıkardınız? kendi paylaşım sitemizi kuralım demiş ki bu da internet denen hadiseden gerçekten "çakmadığını" gösteriyor.

ayrıca youtube'un vergi sebebiyle yasaklı olduğu biliniyordu. bu yeni bir haber değil. lakin sansürü haklı çıkarmaz yine de.

ve bu sansürcü zihniyet, her geçen gün listesini kabartıyor. çıkıp da bu açıdan savunmayın LÜT-FEN. zira tek örnek youtube değil. wordpress de sansürlendi misal..

lol ve +dört (eş dost falan da katılıyorlar bu mesaja bi lol daha)

oyun konusunda da "kendi vorciraftımızı kuralım" yaklaşımı var. silahlar da hazır, camisüngü, kubbemifer vs.

yok adamlarda vizyon yok işte. niye makaraya alıyorsunuz ki? kimisinde vizyon, farklı bakış açısı vs. olmaz işte
Sosyal ağlarda paylaş

bu nmantığa göre sıra şöyle gitmeli;

ne işimiz var elalemin sitesinde
ne işimiz var elalemin msn'inde
ne işimiz var elalemin internet explorer'ında
ne işimiz var elalemin internetinde :/
ne işimiz var elalemin windowsunda

bence tübitak bir ekip toplasın, şöyle bir milyon kişi fln, her şeyi baştan icat edelim, hepsi türk olsun.. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Youtube'un reklamlarından kesilen vergiyle devlet hazinesine sağlanacak menfaatle, kişilerin hürce haber alma, haberleşme ve kendini ifade etme menfaati karşılaştırıldığında, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ilkine öncelik veriyor anlaşılan. 3 kuruş para için özgürlüklerimiz kısıtlanır oldu desem yeri midir?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ha ama o saçmalamanın arasında doğru birşey söylemiş gene de, tr.youtube olayı.

abi adam tr.youtube falan dememişki nerden çıkarıyorsunuz anlamadım, "Türkiye'nin kendi video paylaşım sitesi" demek tr.youtube'mu demek? en fazla pikniktube olur işte.

superwiz said:

yürü be ******cCc******

"gavur icadı bu" "biz kendimize yeteriz" dediğimiz için yüzyıllardır yerimizde sayıyor olabilir miyiz peki? (bkz. Matbaa)
Sosyal ağlarda paylaş

"kendi paylaşım sitesi" ndeki saçmalık, sanki yurtdışından mal getirtiyormuşuz gibi "yerli malı kullanın" denmesi, bizim kendimizi ezik görmemizle falan alakası yok. alt tarafı youtube' a video isteği yolluyorsun, bir şekilde o video da sana geliyor, bu kadar.

ikinci bir boyutu da youtube' u yasaklayıp yerli site açmanın kendi aralarında bilim yapan bilim adamları olmaktan farklı olmaması. hakaret videolarını sansürleyince ülkem görmedi iyi hoş da, tüm dünya izlemeye devam etti yani, sansürleyince elimize ne geçtiğini anlamaktan aciz adamlar olduğu sürece de sürer bu. kendi çapımızda eğleniriz/gerçeklerden kaçınırız anca.

ayrıca pek takip etmedim de, vergi olayı neden kaynaklanıyor tam olarak ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...