Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çocuk yetiştirme

soulberry

Öne çıkan mesajlar

sen olsan çocuğun için nasıl düşünürdün; "azcık burnu sürtsün, hayat bu. yarın ne olacağı belli değil, sudan çıkmış balığa dönmesin sonra.." mı derdin yoksa "imkan var, rahat içinde yaşasın yaşayabildiği kadar, gün geldiğinde illa ki öğrenir öğreneceğini." mi derdin? ya da başka bi şey demek isteyen de olabilir.

ama olayın odağı dediğim gibi çocuğu imkanlar doğrultusunda rahata alıştırmak ile imkanlar ne olursa olsun ona çabalamayı öğretmek arasında bi yerde.
Sosyal ağlarda paylaş

burnu sürtünsün hayatı öğrensin dersin çocuk genç yaşta isyana başlar bu nasıl hayat lan diye.
rahat yaşasın dersin bu sefer çocuk arkamda annem babam var bana dokunmaz bişi der.
dengeliyceksin biraz ama işte onu yapmasıda ayrı sıkıntı.
hayatın kolay olmadığını anlatıcan kendi yaşamından örnekler verip seni ders alıcak felan öyle yani.
Sosyal ağlarda paylaş

bence ikisi de lazım..
kendimden örnek vereyim yalnız yaşıorum ki ev geçindirmek ne zordur bilenler vardır ben böyle hayatın .. da diorum ama bi sıkıntım olduğunda arkamda annem babam da var diyebiliorum..
dediğiniz gibi o dengeyi sağlamak önemli olan.
sıkıntının da rahatın da ne olduğunu biliorum,şükredebiliorum.

hatta en önemlisi böyle bir ailem olduğu beni böyle yetiştirebildikleri için şükrediyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

elinde imkan varsa çocuğuna en iyisini vereceksin
"ben özel okula gitmedim oda devlet okuluna gitsin. benim babam ağzıma sıçmıştı zamanında, yazları çalışıp okul harçlığımı kendim çıkarıyodum" mantığı olursa o zaman çocukta sana tepkili olur.
eğer ki imkanın varsa eğitimdir vs en iyisini vermek senin görevindir.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

elinde imkan varsa çocuğuna en iyisini vereceksin
"ben özel okula gitmedim oda devlet okuluna gitsin. benim babam ağzıma sıçmıştı zamanında, yazları çalışıp okul harçlığımı kendim çıkarıyodum" mantığı olursa o zaman çocukta sana tepkili olur.
eğer ki imkanın varsa eğitimdir vs en iyisini vermek senin görevindir.

Bunu yaparken çok dikkatli olmak zorundasın , bi süre cocuğun senin yaptığın bu davranışı suistimal edebilir. Sanki Babam/Annem bana bunları yapmak zorundaymış gibi. O noktayı iyi ayarlaman gerek
Sosyal ağlarda paylaş

Valla özel okul konusunda diyiceğim tek şey özel diye 10 15 milyar bayılmaya hiç gerek yok o kadar dandik özeller varki piyasada bende şahsen onlardan birinden mezun oldum devlette okusam daha iyiydi eminim . Robert saint blabla sürüsü liseler kazanılmadığı sürece devlet okuluna gitmesi daha hayırlı çocuk için . Hatta lisede özele yatırılcak parayı saklayıp üniversitede güzel özellere göndererek değerlendirmek daha akıl kârı bi iş diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

eğitim ayrı yapmak zorundalar diye düşünme felan olmaz.
hatta tam tersi özel okula gönderdiğin bi çocuk başarı elde edemiyosa çocukta stres yaratır bu durum. annem babam bi sürü para harcıyor ben bi şey yapamıyorum diye düşünür. bunun bi sürü örneiğinide görüyorum ben özel okula paralı okullara giden arkadaşlarımda.
anne baba olarak
ben senin eğitimin için bunları yapıyorum sende bi zahmet oku adam ol yüzümüzü kara çıkarma felan diyeceksin
çalışması için rahat bi şekilde stres altında olmadığı bi ortam hazırlıycaksın odur.
olay okul değil tabi eğitimde değil
genel olarak düşünmek lazım.
çoğu zaman benim evladımın arkadaşlarından eksiği ne dersin. ben niye bu fırsatları bu imkanları sağlamıyorum dersin. abartmadığın sürecede problem olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...