nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Evet baya saçmayım. Savunma mekanizması abi bir şey saçmaysa saçmalarım ona karşı çıkarken de :D @scheriff: Abi tabi fırsatlar çıkabilir başka, o sırada çıkacak diye bir durum yok. Burada sorulması gereken sorular var: Devlet vergileri alırken bunları doğru harcamıyor (genelde kasten) ve insanların hayatlarından (kesinlikle) "çalarak" bedava iş gücü çıkartıyor. Bu ne kadar etiktir? Paralı askerlik sistemi kurabilecekken, eğitimi sağlamlaştırıp halkı eğitme olayını da aradan çıkarabilecekken (ki eğitimli halk, mantıklı seçmen demek ve bunu istemezler) insanların hayatlarından zorla çalmak ve onları hem psikolojik olarak travma sayılabilcek olaylara maruz bırakmak hem de insan öldürmeyi öğretmek ne kadar etiktir?
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 nileppezdel said: Hayatından bir sene çalarak pek çok ihtimal çalıyorlar ama.. @scheriff: Derdim dizi maç izlemek falan değil abi, insan haklarına tamamen aykırı buluyorum bu uygulamayı. Şu devlet halkına mükemmel bir hizmet mi sağlıyor da hayatının 15 ayına falan el koyuyor? Köle gibi çalıştırıyor? mükemmel bir hizmet sağlamanın sonucu değil bi kere askerlik o yüzden devlet bunu gözetmiyor:) insan haklarına aykırı o kadar çok şey oluyor ki askerlik bunun yanında devede kulak kalır heralde
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 asyadan avrupaya bir kısrak başı gibi uzanan bu toprakların jeopolitik önemi çok büyük. ondan askerlik zorunlu. http://i30.photobucket.com/albums/c344/ginaly/antiklisetmi.jpg
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 @scheriff: Sonuç değil hak sağlama meselesi. Devlet bana vermekle yükümlü olduğu mükemmel hizmeti vermezse benden de ona zorla hizmet etmemi isteme hakkına sahip değildir.
Law Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Estel_Anorien said: şimdi şöyle bir örnek vereyim kendimden. 21 yaşındayım ve üniversite 1. sınıfı bitiriyorum (fransızca hazırlık 4 sene lise 1 zorunlu hazırlık falan filan) en iyi ihtimallerle 24 yaşında üniversiteden mezun olacağımı düşünürsek üstüne 2 sene yüksek öğrenim 2 sene de doktora gibi birşey koy 28 uygun tertibi bekle askere git gel 30 yaşında iş hayatına atılabilecek kıvama geliyorum. siz şirken yöneticisi olsanız 30 yaşında iş tecrübesi 0 bir adamı da işe almayı düşünür müsünüz? falan filan gibi. Türkieyde herkes aynı durumdan geçdiği için bir sorun olmaz bence. Yurtdışına açılırsan zaten askerliği bedelli yapma gibi bir şansın var hali hazı durumda yani belli bir süre yurtdışından çalışanlara tanınan bedelli.
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 nileppezdel said: Okumuş insanı askere göndermek ve hayatından çalmak anlamsızdır. Okumayan insanın hayatı yok mu yani. ^^ (ben de bir devlet ünisinde öğrenciyim) Çok saçma bir arguman olmuş. Süresi farklı olsun, kıdemi farklı olsun dersin tamam da, okumayan gitsin sürünsün, okuyan (hoş türkiyede eğitim sistemi de malum. açıköğretimden, rezil puanlarla girilen özel üniversitelerden mezun olanlar da var) gitmesin demek olmaz. Ha angarya olarak görüyorum ben de ama gidip yapıcaz, 5 ay derken 12 ay patlatacaklar zaten, ne yapalım. İş hayatımı engelliyor ühü geyiği de saçma bence, sonuçta seninle aynı bölümden, okuldan mezun olan, rakibin dediğin kişi de gidecek o askerliğe :p haksız bir rekabet yok yani. Çok gitmek istemiyorsan da yolu belli zaten. Çık yurtdışına 3 yıl çalış gel, ye askerliği. Devamında Türkiye'de yaşamaya devam edeceksen yine gereksiz bir yol gibi. 1 yıl askerlik yerine 3 yıl yurtdışı çekilir mi bilemem. İkisi de gurbet sonuçta.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Okumayan "eğitilmek" için gidiyor, okuyanın gitmesine gerek yok. Bundan bahsediyorum :)
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Cons said: arkadaşım ben bu ülkeyi zerre sevmiyorum, 350ye bölünse, ismini hindi koysalar, bayrağı gökkuşağı rengi olsa umrumda olmaz. ne borcum var ne bişeyim var. hayatımda devlet okuluna gitmedim, devlet hastanesi kullanmadım, ki kullansam bile attığım çöpten içtiğim sudan bile vergi alındı, illa ortada borç varsa vatanın bana borcu vardır. şimdi bu şartlar altında benim hayatımdan niye sevmediğim, borcum olmayan bir oluşum tarafından 15 ay çalınıyor, hayatım riske atılıyor? Çık vatandaşlıkdan abi o zaman. ^^ Durduğun hata.
Law Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Burda saçma olan tek şey, insanların hayaıtndan belli bir sürenin çalınması. Tek hemfikir olunan konu bu.
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 nileppezdel said: Okumayan "eğitilmek" için gidiyor, okuyanın gitmesine gerek yok. Bundan bahsediyorum :) Mühendislik, muhasebecilik falan mı öğretiyolarmış. asdsafag. 12 ay çok fazla ve anlamsız süre ama ya herkese olur ya da hiç kimse gitmez. Bkz, Halkçılık. Benim bildiğim, giden akrabalardan vs, %70 karargahdaki rütbeli askerlere ve ailelerine hizmet, %29 askeriyeye hizmet, %1 eğitim şeklinde. çok saçmalamışsın nilep, daha da yazma bence. :D
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 orda da arkadaşlarınız olcak ama, komtanlarınız olcak sizi seven, beraber veleynbol falan oynarsınız.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 @Masq: Eğitim derken mühendis olmak falan değil. Çok basit okuma ayazmadan tut, bazı durumlarda tuvalet eğitimine, hayatı öğretmek kısaca köyde yaşayan insanlara. Görgü kurallarını falan.. "eğitim" ve "öğretim" farklı kelimelerdir
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 E onları kim gösterecek o gariban delikanlıya. ^^ Matematik öğretmeni olarak giden bir akrabamız bir sürü kişiye okuma yazma öğretmiş. Ama yine her Allah'ın günü kumandanın çocuklarına özel ders veriyordum diyordu mesela. xD
Quadrophenia Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Cons said: askerlik yapmadan vatandaşlıktan çıkılmıyor. http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/364.html 1. VATANDAŞLIKTAN ÇIKMA VE BAŞKA BİR DEVLET VATANDAŞLIĞINI KAZANMA İZNİ A - ÇIKMA ŞARTLARI: Madde 20 - (Değişik madde: 04/06/2003 - 4866 S.K./3. md.) Türk vatandaşlığından çıkma izni, aşağıdaki şartların varlığı halinde, İçişleri Bakanlığınca verilebilir. a) Mümeyyiz ve reşit olmak, b) Herhangi bir nedenle yabancı bir devlet vatandaşlığını kazanmış olmak veya başka bir devlet vatandaşlığını kazanacağına ilişkin inandırıcı belirtiler bulunmak, c) Herhangi bir suç nedeniyle aranmakta olan kişilerden olmamak, d) Hakkında herhangi bir mali ve cezai tahdit bulunmamak.
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 nileppezdel said: Çok basit okuma ayazmadan tut, bazı durumlarda tuvalet eğitimine, hayatı öğretmek kısaca köyde yaşayan insanlara. bir ilkokul 3 öğrencisinin gözünden sosyal sınıf konsepti.
Law Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 nileppezdel said: @Masq: Eğitim derken mühendis olmak falan değil. Çok basit okuma ayazmadan tut, bazı durumlarda tuvalet eğitimine, hayatı öğretmek kısaca köyde yaşayan insanlara. Görgü kurallarını falan.. "eğitim" ve "öğretim" farklı kelimelerdir Evet gitmişkende, adab-ı muhaşeret kurallarınıda öğrenirken. Birde gerekirse vatanı korusun ve bu arada ölmesi gerekirsede ölsün hatta daha da kötü sakat kalsın ve hayatı boyunca sözde devlet yardımıyla bununla yaşamak zorunda kalsın.
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Quadrophenia said: Cons said: askerlik yapmadan vatandaşlıktan çıkılmıyor. c) Herhangi bir suç nedeniyle aranmakta olan kişilerden olmamak,
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Valla milli güvenlik öğretmeninin yalancısıyım (:P) Ayrıca dedm asker ve onla bu meseleleri çok tartıştım. O tartışmalar sırasında bahsetti bu durumlardan..
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Law said: nileppezdel said: @Masq: Eğitim derken mühendis olmak falan değil. Çok basit okuma ayazmadan tut, bazı durumlarda tuvalet eğitimine, hayatı öğretmek kısaca köyde yaşayan insanlara. Görgü kurallarını falan.. "eğitim" ve "öğretim" farklı kelimelerdir Evet gitmişkende, adab-ı muhaşeret kurallarınıda öğrenirken. Birde gerekirse vatanı korusun ve bu arada ölmesi gerekirsede ölsün hatta daha da kötü sakat kalsın ve hayatı boyunca sözde devlet yardımıyla bununla yaşamak zorunda kalsın. Tamam işte o kuralları daha fazla okul falan kurarak cami kurmak yerine mesela, öğretsinler hiç gitmesin adam askere..
Law Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Evet gitmesin kimse gitmesin. Bunu desteklerim ama okumuş adam gitmesin, okumamış adam gitsin gibi bir saçmalığa katılamam.
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Ordu, özellikle kara ordusu, caydırıcı unsur oluşturması amacıyla çok kalabalık. fakat barış halinde bunların işi gücü olmadığı için rütbelilerin özel hizmetinde bol bol kullanılıyorlar. Sıkıntı bu denebilir. Evet bence bu. Az kaymağını yemedik lan şu bütçenin %60ının ve zorunlu askerliğin eheheh. ooh asker çocuğu olmaksle.
Quadrophenia Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Cuce said: Quadrophenia said: Cons said: askerlik yapmadan vatandaşlıktan çıkılmıyor. c) Herhangi bir suç nedeniyle aranmakta olan kişilerden olmamak, Askerlik ile ilgili problemin olmaması yeterli, kaçak bakaya vb olmaman. Yasal olarak tecil haklarını doğru bir şekilde kullandıysan, bu madde "askerliğini yapmama suçu" olarak işlemiyor.
superwiz Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 bu bana bakan hemşire olsun,10 sene yatalak numarası yaparım arkadaş,oha ya
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 ama yamıyacağın anlamınada geliyor. sonucta tecil hakkını devlet "askerliğini 2 yıl sonra yapıcak" diye kabul ediyor, "2 yıl icersinde yırtarsan sorun yok" diye değil. bende hukukcu falan değilim tabiki, ama askerlik yüzünden cifte vatandaşlıklarının diğer tarafında askerlik yerine sosyal hizmet yapan, veya vatandaşlık değiştirmelerine izin verilmiyen insanlar var.
Öne çıkan mesajlar