Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Trafikte bilinmeyenler' konulu panel


paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

said:
10 yılda trafikte 190 bin insanını kaybeden Türkiye'de çözüm için ortaya atılan onca teklife, hayata geçirilen projelere rağmen kazalar dur durak bilmiyor. Fahri Trafik Müfettişleri Derneği'nin düzenlediği 'Trafikte bilinmeyenler' konulu panele konuşmacı olarak katılan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Kemal Hanlı, gençlerin hız tutkusunu tatmin etmek için İstanbul Park'ın kullanılması, köprü gişelerinin kaldırılması ve emniyet şeritlerinin trafiğe açılmasını önerdi.

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde düzenlenen panele, Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Sami Güleçyüz ev sahipliği yaparken, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut da etkinlikte bir konuşma yaptı.

Panelde dile getirdiği önerilerle dikkat çeken İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Kemal Hanlı, trafikteki kazaların birçoğunun sanıldığı gibi hızdan kaynaklanmadığını dile getirdi. Hanlı, "Araç sahipleri durmayı bilmiyor. Bunun eğitiminin verilmesi lazım. Zaten trafik kaza istatistiklerine bakıldığında büyük oranda duran veya önde giden arabaya çarpıldığını görürüz." dedi. Emniyet şeritlerinin araç kullanımına açılması gerektiğini savunan Hanlı, 'Park Yapılmaz' tabelalarının da kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Hanlı, özellikle son yıllarda kazaların odak noktası olan Bağdat Caddesi'nde bu tür kazaların önlendiğini kaydetti. Hanlı, bu soruna da ilginç bir çözüm önerisi getirdi: "Neden rahatça hız yapılabilecek olan İstanbul Park gençler için açılmaz anlamıyorum. Orada rahat rahat hız yapabilirler. Kaza falan da olmaz. Olsa Formula araçları kaza yapar. 340-350 ile gidiyorlar." Hanlı'nın öneri ve tespitleri sık sık alkışlandı. Panel sonunda ise katılımcılara Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Sami Güleçyüz tarafından birer teşekkür plaketi verildi.


Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

istanbul parkta defalarca arac kullanmis biri olarak

bir kere orada maximu en kral arabayla 220 km gorursunuz oda cok zor

onun disinda ole amele ekibi oraya cikartirsaniz acayip olumcul kazalar olur, sokaktaki gibi degil virajlar cok zor ve cok dik. ben defalarca cikmama ragmen hala bir cok virajda yanimda hoca olmadan cok zorlaniyorum.

kisacasi istanbul park barzo ekibe acilacak bir yer degil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu adamı nereden kadrolaştırmışlar acaba merak ettim. ne güzel fikirleri var öyle inanamadım. park yapılmaz tabelaları kalksınmış emniyet şeritleri açılsınmış.gerçi insanın kendine güvenmesi gerektiğini öğütlüyor sanırım satır arasında, hepimizin içinde bir f1 pilotu var, istanbul parkta hız yapınca biz de kaza yapmayız!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...