Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Content Management System / İçerik Yönetim Sistemi

Sypro

Öne çıkan mesajlar

Başta mambo ve joomla olmak üzere sanırım 50den fazla cms denedim son iki günde. Yapmak istediğim çok basit bir şey; ana sayfa ve 5 sayfa daha (2 dilde).
Ana sayfadan seçimle erişilen iki dilde haberlerin, fotoğrafların, videoların, müziklerin ve iletişim bağlantılarının olduğu gayet basit bir site. Takıldığım nokta şu: bunu html/css + ajax ile çok rahat yapıyorum; fakat php bilgim çok çok kısıtlı. WordPress temasını falan sıfırdan yapılandırmam bile 1 hafta sürdü resmen.
Sonuç olarak öyle bir CMS arıyorum ki bana haber sayfası, fotoğraf galerisi, audio ve video player 'a yeni veri girişi yapabilecek imkanı sağlayan, bunun yanında temasını da düzenleyebileceğim, türkçe ingilizce fark etmeyen, anlaşılır arayüzlü bir şey olsun. Var mıdır böyle bir şey.

not: istediğimden fazlası varsa mümkünse deaktif edilebilme opsiyonu da olursa efsane olur. Joomla'dan sadece anasayfayı temizlemek bile işkence, elli tane modül silmek falan..
not2: open source olması tercihimdir.

edit: keşke klavye kullanacak kadar kafa kalsaymış.
Sosyal ağlarda paylaş

WP ile uğraşmak ölüm gibi geldi bana. Drupal ile dün gece güzel bir şey buldum, tam beklentilerime uygun (tema ismi: WorthAPost). Ne menü var ne sidebar. Şimdi onun üzerinden giderek bir şeyler türetme zamanı. Tozlu raflardan drupal kitaplarını da bulunca (ext hdd sağ olsun yamuk yaptı 3 gündür çakılı duruyordu) her şey tamam gibi.

Yorum yapanlara çok teşekkürler, şu an için güzel bir cms ve istediğim gibi bir temaya sahibim. Yine de önerisi olan varsa çekinmesin, her türlü fikre açık bu bünye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...